Kendini eksik hissetmek ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Şöyle genel bi konu açmak istiyorum bilgilenmek için .
Şimdi kendimizden 5-6 yaş küçük biriyle konuştuğumuz zaman tam o konuşmadan tatmin olamıyoruz bazen ve tam derdimizi anlatamıyoruz bizden daha küçük olana ve daha bilgili görüyo insan kendini konuşmalardan sonra ne biliyim davranışlardan dolayı falan hani karşından bişey öğrenmek yerine daha çok öğretiyo gibi oluyoruz bu yüzden bazen üstün hissedebiliyo insan kendini . Bi de insan karşısındakinin düşünceleri kendisine yetmediği için eksik hissediyo kendini . Karşındakini sevsen de anlaşabilsen de insanın kendini eksik hissetmesi kötü bişey .
Benim de erkek arkadaşımla aramda bu var . Bence bu kötü ya çok üzülüyorum ben bu durumdan . Bana hiç bu durumdan bahsetmemişti ben kendimden bikaç yaş küçük arkadaşlarımla muhabbet ettiğim zaman anladım bunu kendimi eksik hissettim acaba ona da oluyomu diye sordum evet çok oluyo dedi . Ama ben seni seviyorum alıştım sorun yok benim için dedi anlaşıyoruz gayet iyi sohbetlerimizde dedi ama bence bu baya bi sorun benim için .
Size de hiç böyle oluyo mu ?
Karşınızdaki kişiye kendinizden bişeyler katabilmek için ve onun kendini eksik hissetmemesi için neler yapardınız ?

Yaştan kaynaklanan tecrübeler tabii ki olur ama bu bi ilişkide sorun oluyorsa karşındakinin sana olan sevgisinden şüphe duymalısın.Erkek arkadaşın böyle birşeyi dile getirirken ciddi mi yoksa şakayla karışık mı söylüyor bunlar önemli.Kendinizi eksik hissedecek hiçbir durum yok.Her insanın yaşadıkları,deneyimleri,ilgi alanları farklı olabilir.Sizin iyi olduğunuz bir konuda sevgiliniz yetersiz olabilir.Ama illa bunun bir problem olabileceğini düşünüyorsanız kendinizi geliştirmeye bakın.Siyasetle ilgilenmiyorsanz bi kaç siyasi kitapla başlayın. Ya da aynı şey diğer konularla da ilgili.Fikir alışverşi her zaman güzeldir :) Bunu eksiklik olarak görmeyin ! ;)

Yaştan kaynaklanan tecrübeler tabii ki olur ama bu bi ilişkide sorun oluyorsa karşındakinin sana olan sevgisinden şüphe duymalısın.Erkek arkadaşın böyle birşeyi dile getirirken ciddi mi yoksa şakayla karışık mı söylüyor bunlar önemli.Kendinizi eksik hissedecek hiçbir durum yok.Her insanın yaşadıkları,deneyimleri,ilgi alanları farklı olabilir.Sizin iyi olduğunuz bir konuda sevgiliniz yetersiz olabilir.Ama illa bunun bir problem olabileceğini düşünüyorsanız kendinizi geliştirmeye bakın.Siyasetle ilgilenmiyorsanz bi kaç siyasi kitapla başlayın. Ya da aynı şey diğer konularla da ilgili.Fikir alışverşi her zaman güzeldir :) Bunu eksiklik olarak görmeyin ! ;)

ilişkide sorun olmuyo bu konu ben kendimce sorun ettim . yorum için teşekkürler :)

Eksiklik değil bu 15i geçik bir yaş farkımız var
Ve evet zaman zaman hatta çoğu zaman ondan fevri, çocukça davranıyorum ve bazen onun gördüğü şeyleri göremiyorum. Önceden kulak vermezdim ama artık dinliyorum diklenmeden önce, ondan öğrenebileceğim çok şey var ve çok şey de öğrendim diye düşünüyorum
Eksiklik olarak da görmüyorum nedense aksine bazen kendini senden çok geliştirmiş insanlar sana yararlıdır, çok şey öğrenirsin tecrübelerinden
Ve evet bakıyorum 18-23 arasında hıphızlı bir değişim geçirmiştim. Bundan olsa gerek senin hissettiğin "eksiklik" diye tanımladığın şey

Eksiklik değil bu 15i geçik bir yaş farkımız var
Ve evet zaman zaman hatta çoğu zaman ondan fevri, çocukça davranıyorum ve bazen onun gördüğü şeyleri göremiyorum. Önceden kulak vermezdim ama artık dinliyorum diklenmeden önce, ondan öğrenebileceğim çok şey var ve çok şey de öğrendim diye düşünüyorum
Eksiklik olarak da görmüyorum nedense aksine bazen kendini senden çok geliştirmiş insanlar sana yararlıdır, çok şey öğrenirsin tecrübelerinden
Ve evet bakıyorum 18-23 arasında hıphızlı bir değişim geçirmiştim. Bundan olsa gerek senin hissettiğin "eksiklik" diye tanımladığın şey

olabilir 16 yaşıma göre daha iyiymiş şimdi öyle diyo demekki zaman geçtikçe bu durumda düzeliyo

Back
X