Kendini geliştirmek

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese merhaba...

Ben şu an üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Üniversitede kalıp akademisyen olmak istiyorum.
Bu yazdan itibaren kendimi geliştirmek istiyorum.
Öğretmenlikle ve insan psikolojisiyle ilgili kitaplar okumaya başlayacağım.
İlerde öğrencilerime her anlamda faydalı olmak, hatta onlara ışık olmak istiyorum. Dahası alanımda ülkemizi iyi yerlere getirmek istiyorum. Belki kulağa imkansız geliyor ama neden olmasın? :)

Bana neler önerebilirsiniz? Bunları düşünmek için daha çok mu erken size?
Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum. :KK49:

Hocalarına kendini sevdir mutlaka
Dilin eksikse onu mutlaka tamamla
Kolay gelsin inşallah hayallerini gerçekleştirirsin

Kendini geliştirmek çok yönlü bir şey .Ne güzel farklı diller öğreniyorsunuz.Yurt dışına gitmenin de insanın ufku açısından çok yararı olduğunu biliyorum ,gidebilirseniz güzel olur :KK48:
Yani genel olarak kendini geliştirmek istiyorsun sanırım ,ben şahsen kendimi geliştirmek adına kitaplar okudum,ama sadece kişisel gelişim kitapları falan değil.O tarz kitapları saçma buluyorum zaten.Ne bileyim,korku romanı olur,dini ,mitolojik veya bilimsel kitaplar okudum.
Okuduğum kitaplardan ufak ufak çok bilgiler edindim ben ,otopsi ile ilgili kitap da okudum,klasik de,tarihi de .
Sonra her gün gazete okuyup bulmacalarını çözerdim:KK48:
Film falan çok izliyordum ,internette hemen hemen her konuda araştırma yapıyordum ,-hala öyle-.
Aynı anda değişik şeylerle uğraşmak benim hoşuma gidiyor,kimi zaman okçuluk ile ilgili şeyleri araştırıyordum,kimi zaman yağlı boya tablo falan yapıyordum ,ama genel olarak kitap ,sinema,gazete vs. bana çok şey kattı .
Bir de ben de şu yok"benim dediğim doğru" ,her bilgiyi alabilirim ,yanlışlarımı düzeltmek hoşuma gider :KK48:
Benden bu kadar akademik olarak da orasını sen bilirsin artık :KK48:

kesinlikle erken değil şimdiden başlarsanız hedeflerinize daha rahat ulaşırsınız :)
umarım hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ileride erasmus ile eğitim öğretiminizin bir kısmını yurtdışında geçirebilirseniz, hem farklı ülkeler bakış açınızı geliştirir hem eğitim hayatınıza olumlu katkısı olur görüşündeyim.

Herkese merhaba...

Ben şu an üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Üniversitede kalıp akademisyen olmak istiyorum.
İlerde öğrencilerime her anlamda faydalı olmak, hatta onlara ışık olmak istiyorum. Dahası alanımda ülkemizi iyi yerlere getirmek istiyorum. Belki kulağa imkansız geliyor ama neden olmasın? :)

İnşallah hayallerine kavuşursun. Mutlaka bir yurtdışı görmelisin diye düşünüyorum.

hocalarınızla aranızı iyi tutmanız ve kendinizi sevdirmeniz çok önemli. varsa okulda alanınızla ilgili bir öğrenci grubu vesaire, orda aktif olun birazcık. kitap okuma alışkanlığınızın olması çok fayda sağlar. araştırmacı olun. not alma, organize etme, harekete geçme yönlerinizi geliştirin.ayrıca arkadaşlara katılıyorum, muhakkak yurtdışı görün, erasmus dil kursu her şey olur.

bu yaşta bunları sormanız çok güzel, tebrik ederim. başarınız daim olsun.

Herkese merhaba...

İstersen neden olmasın imkansız diye bir şey yoktur. Sadece yeterince istememek vardır :KK55:Karar vermişsen her zorluğun altından kalkarsın:cool:

Kendini geliştirmek çok yönlü bir şey .Ne güzel farklı diller öğreniyorsunuz.Yurt dışına gitmenin de insanın ufku açısından çok yararı olduğunu biliyorum ,gidebilirseniz güzel olur :KK48:
Yani genel olarak kendini geliştirmek istiyorsun sanırım ,ben şahsen kendimi geliştirmek adına kitaplar okudum,ama sadece kişisel gelişim kitapları falan değil.O tarz kitapları saçma buluyorum zaten.Ne bileyim,korku romanı olur,dini ,mitolojik veya bilimsel kitaplar okudum.
Okuduğum kitaplardan ufak ufak çok bilgiler edindim ben ,otopsi ile ilgili kitap da okudum,klasik de,tarihi de .
Sonra her gün gazete okuyup bulmacalarını çözerdim:KK48:
Film falan çok izliyordum ,internette hemen hemen her konuda araştırma yapıyordum ,-hala öyle-.
Aynı anda değişik şeylerle uğraşmak benim hoşuma gidiyor,kimi zaman okçuluk ile ilgili şeyleri araştırıyordum,kimi zaman yağlı boya tablo falan yapıyordum ,ama genel olarak kitap ,sinema,gazete vs. bana çok şey kattı .
Bir de ben de şu yok"benim dediğim doğru" ,her bilgiyi alabilirim ,yanlışlarımı düzeltmek hoşuma gider :KK48:
Benden bu kadar akademik olarak da orasını sen bilirsin artık :KK48:

Aslında tam bir kitap kurduyum. Her türden kitap okumaya özen gösteririm ama özellikle klasikleri, tarihi ve felsefi kitapları severim. İnternette tarih, edebiyat ve dillerle ilgili yazılar okuyorum çoğunlukla. Maalesef film izlemeyi pek sevmiyorum, hemen sıkılıyorum ve uykum geliyor... Ben de yeni şeyler öğrenmeyi, yanlış bildiklerimi düzeltmeyi ve doğru bildiğim şeylerin üzerine yeni şeyler eklemeyi çok seviyorum. :)

kesinlikle erken değil şimdiden başlarsanız hedeflerinize daha rahat ulaşırsınız :)
umarım hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ileride erasmus ile eğitim öğretiminizin bir kısmını yurtdışında geçirebilirseniz, hem farklı ülkeler bakış açınızı geliştirir hem eğitim hayatınıza olumlu katkısı olur görüşündeyim.

Erasmus sınavına girdim ve kazandım. Fransa'da bir okul zaten bölümüm Fransızca. Fakat aklımda İngilizce ile de çift anadal yapmak var ikisi arasında kaldım da denebilir... İlk önce çift anadalı yapıp yüksek lisans ya da doktora eğitimini yurtdışında tamamlamak istiyorum. :)

Herkese merhaba...

ayy ben de böyle hayallerle başladım hehe
şimdi türkiyenin en iyi üniversitelerinden birindeyim:) ( 6 yıl:p )
Darısı başına tatlım:)) ben de yeni başladığımdan sana artılar eksiler birşey diyemeyeceğim henüz ama öğrendikçe paylaşırım:KK66:

hocalarınızla aranızı iyi tutmanız ve kendinizi sevdirmeniz çok önemli. varsa okulda alanınızla ilgili bir öğrenci grubu vesaire, orda aktif olun birazcık. kitap okuma alışkanlığınızın olması çok fayda sağlar. araştırmacı olun. not alma, organize etme, harekete geçme yönlerinizi geliştirin.ayrıca arkadaşlara katılıyorum, muhakkak yurtdışı görün, erasmus dil kursu her şey olur.

bu yaşta bunları sormanız çok güzel, tebrik ederim. başarınız daim olsun.

Erasmus sınavına girdim ve kazandım. Fransa'da bir okulu kazandım zaten bölümüm Fransızca. Fakat aklımda İngilizce ile de çift anadal yapmak var ikisi arasında kaldım da denebilir... İlk önce çift anadalı yapıp yüksek lisans ya da doktora eğitimini yurtdışında tamamlamak istiyorum. :)
Kendime bir plan hazırladım önümüzdeki 5 yıl içerisinde öğrenmek istediğim diller var çoğunluğu latin kökenli.
İnşallah, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. :)

ayy ben de böyle hayallerle başladım hehe
şimdi türkiyenin en iyi üniversitelerinden birindeyim:) ( 6 yıl:p )
Darısı başına tatlım:)) ben de yeni başladığımdan sana artılar eksiler birşey diyemeyeceğim henüz ama öğrendikçe paylaşırım:KK66:
Sanırım tıp okuyorsun :) Okumak çok güzel ya. :KK49:

mimarım ben:) şimdi de mimarlık bölümünde araştırma görevlisiyim çok şükür:)
ondan dedim ben de böyle başlamıştım diye:))
6 yıl yüksek+doktora diye yazcaktım aslında:)
Hee anladımm ben de yeni başladın diye anladım o yüzden tıp diye düşündüm. :)
Sayısalcı olsaydım mimarlık okumak isterdim kesinlikle, çok güzel bir bölüm...

Hee anladımm ben de yeni başladın diye anladım o yüzden tıp diye düşündüm. :)
Sayısalcı olsaydım mimarlık okumak isterdim kesinlikle, çok güzel bir bölüm...
araştırma görevliliğine yeni başladım:)
senin bölümün de çok güzel ayrıca öğrenmek istediğin diller harika :) hevesine de azmine de hayran kaldım
inşallah istediğin okulda kalırsın ,istediğin gibi bir akademisyen olursun :KK68:

araştırma görevliliğine yeni başladım:)
senin bölümün de çok güzel ayrıca öğrenmek istediğin diller harika :) hevesine de azmine de hayran kaldım
inşallah istediğin okulda kalırsın ,istediğin gibi bir akademisyen olursun :KK68:
Kendime 5 yıllık kalkınma planı hazırladım. :KK53: bu 5 yıl içinde ispanyolca, italyanca ve portekizce öğrenmek istiyorum. :)

Back
X