Kendini ifade etmek

Dili düzgün kullanmaya bakın.
‘Feci’ beğenmeyin mesela.
Çok Beğenin.
Enfes bir film,
Çarpıcı bir film vs...
Bir şeyleri nitelendirirken kullandığınız sıfatları arttırmaya bakın.

bir kadından bahsedecek olsanız mesela,
Güzel, alımlı, zarif, Ceylan gibi, stil sahibi, güçlü, anaç, kendine güvenen, özgüveni yüksek ...
Gibi 50-60 tane sıfat sayabilir misiniz? Ve saydıklarınızı kullanıyor musunuz konuşurken?

Güzel çok güzel bir kadın derim diğerlerini saymam veya birde çok güzel giyinir, bakımlı derim. Diğerlerini diceğimi sanmıyorum . Sizin yorumlarınızı çok beğenirim mesela ama bunu böyle sade söylüyorum işte :) daha farklı daha çarpıcı söylesem sizde etkisi daha farklı olur değil mi

Aralara superlativ kelimeler sıkıştır hep.
Kitap okumakla alakasiz. Benim bir tanıdığım okuma yazmasi yok. Kadin.73 yaşında ve öyle tatli sohbet ki ben onunla tatile bile çıkıyorum :)
Zamanla gelişir. Stand up showlari izlesen?
Çok izliyorum bılıyor musun
O tarz yabancı dizi izliyorum. Bing bang theory gibi Cem Yılmaz örneği vermıstın kaç defa izlemişliğim var
İçten gelen birşey bu dediğin gibi.

Kitap okumanın buna faydası olacağını sanmam ama sesli kitap okumanın faydası olur bence.
Bir de bu biraz doğuştan gelen bir şey galiba. Benim de bir arkadaşım vardı benim gülüp geçeceğim günlük bir olayı o kadar komik anlatırdı ki hatırlayıp hatırlayıp gulerdik.

Bence bu bir yetenek. Siyasette de çok net örnekleri var aslında. Deli saçması şeyleri insanlara "aa mükemmel bir fikir" diye kabul ettiren Hitler gibi bir adam var mesela. Etkili konuşma, hitabet sanatı etkili bunda hep. Eğitimi de alınabilir ya da geliştirilebilir bir şekilde belki bilmiyorum ama içten geldiğini düşünüyorum ben. Üstteki arkadaşımızın da söylediği gibi yazmak okumakla birlikte geliştirmekte yardımcı olabilir. Yazma teknikleriyle beraber anlatımınızı da geliştirebilirsiniz.

Güzel çok güzel bir kadın derim diğerlerini saymam veya birde çok güzel giyinir, bakımlı derim. Diğerlerini diceğimi sanmıyorum . Sizin yorumlarınızı çok beğenirim mesela ama bunu böyle sade söylüyorum işte :) daha farklı daha çarpıcı söylesem sizde etkisi daha farklı olur değil mi

Sadelik dilde güzeldir aslında. meramınızı anlatabilmeniz açısından abartmadan bir kaç sözcük fazladan kullanmaktan zarar gelmez :)

Ben yazı dilinde çok zorlanan bir insanım mesela. Çünkü vücut dilim ve mimiklerim kendimi ifade edişimin %50 si neredeyse :)
Yani hiç konuşmasam bile duygularımı çok saklayabilen birisi değilim.
Bu hem şansım ben şanssızlığım :)

Bu durum bende beynimi kemiren dusunceler oldugunda,mental olarak yogun ve yorgun oldugumda birde kafamda takintili bir durum oldugunda oluyor.Cumleleri toparlayamiyorum.Mental olarak yogun bir donemse normal.

aslında mesele ne okuma ne de dinleme.. mesele okuduğunuzu ya da dinlediğinizi anlatmakta.. mesela yıllarca ingilizce metinleri, konuşmaları, filmleri dinleyin.. eğer konuşmaya çalışmazsanız dinlediğinizle ve kulak aşinalığınızla kalırsınız.. dinleyin, okuyun sonra da geçin aynanın karşısına anlatın da anlatın.. bir haber dinleyin, sonra onu eşinize anlatın.. anlata anlata düzelir :)

Birde okumak önemli tabi ama ne okuduğumuz da önemli.
Okuduktan sonra analiz yapmak, üzerinde durup düşünmek, değerlendirmek.
Mesela bazı insanlar çok kitap okuyor fakat analiz yapmıyor, okudukları havada kalıyor.

Bence bu noktada kelime dağarcığı da önemli.
Bir şey söylemek anlatmak istiyorsun ama oraya uygun kelimeyi bulamıyorsun.
O zaman akıcılık kayboluyor.

Benimde böyle şeylere merakım var.
Güzel ve etkili konuşma, hitabet sanatı:)
Youtube da bununla ilgili güzel videolar var.
Kursa gitme imkanı yoksa internetten faydalanabilirsiniz.

aslında mesele ne okuma ne de dinleme.. mesele okuduğunuzu ya da dinlediğinizi anlatmakta.. mesela yıllarca ingilizce metinleri, konuşmaları, filmleri dinleyin.. eğer konuşmaya çalışmazsanız dinlediğinizle ve kulak aşinalığınızla kalırsınız.. dinleyin, okuyun sonra da geçin aynanın karşısına anlatın da anlatın.. bir haber dinleyin, sonra onu eşinize anlatın.. anlata anlata düzelir :)
Anlatamıyorum ki
Küçük bir örnek hamile kadın kendisini uyardı diye motosikletli sürücü kadını dövmüştü karnını tekmelicek kadar canileşmişti. Bunu anlatıcam ama hamile kadını dövdü adam karnına tekme attı falan diye anlatıyorum. Kanımın nasıl dondugunu, nekadar üzüldüğümü, sokağa çıkmaya korkar olduğumu vs. duygularımı geçiremiıyorum karşı tarafa.
Birde okumak önemli tabi ama ne okuduğumuz da önemli.
Okuduktan sonra analiz yapmak, üzerinde durup düşünmek, değerlendirmek.
Mesela bazı insanlar çok kitap okuyor fakat analiz yapmıyor, okudukları havada kalıyor.

Bence bu noktada kelime dağarcığı da önemli.
Bir şey söylemek anlatmak istiyorsun ama oraya uygun kelimeyi bulamıyorsun.
O zaman akıcılık kayboluyor.

Benimde böyle şeylere merakım var.
Güzel ve etkili konuşma, hitabet sanatı:)
Youtube da bununla ilgili güzel videolar var.
Kursa gitme imkanı yoksa internetten faydalanabilirsiniz.
malesef bebegım var imkanım yok
Başka güzel önerilerde geldi onlarla birlikte denicem umarım faydası olur

Back
X