Kendini sevmek

E Yok Artik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2019
52
129
8
Merhabalar.
Benim sorum kendini sevmekle ilgili. Fazlaca fedakar bir insanım ve zannedersem kendini sevmekle ilgili de problemim var. Bu konuda gelişmek istiyorum.
Ancak kendimi nasıl sevebilirim, ya da insanlar bana bunu derken ne kast ediyorlar çok anlamış değilim.
Her sabah ayna karşısına geçip cici kız güzel kız mı demeliyim? 😜Bu kendini sevmek nasıl oluyor? Bu duygu nasıl gelişir? Sırf kendini şımartma gibi fiillerden bahsetmiyorum.
Teşekkür ederim.

Bence bu „kendini sevmenin“ cok farkli yönleri var, simdilik aklima gelenler sunlar:

- Kendini sevmek kendine ve sana iyi gelen seylere vakit ayirmaktir. Baskalari icin bu kendine ayrilan süreden (acil degilse) fedakarlik etmemektir.

- Kendini sevmek hayir diyebilmektir. Birisi senden birsey isteyebilir sende yardimsever olabilirsin, ama bazen sinirlarini cizmen gerekir. Herseyin fazlasi zarardir, baskalarini düsünmekte öyle (tabi bencil ol demiyorum, o ayri).

- Kendini sevmek verdigin kararlarda kendini de düsünmektir sadece baskalarini degil. Hatta bazen ilk önce kendini düsünmeni de gerektirebilir.

- Kendini sevmek bence ayrica kendi kisiligini, fizigini vs. her seye ragmen sevmektir, kendimizin mükemmel olmadigini bilip bunlari kusur olarak görmemektir. Ben böyleyim ve gayet de iyiyim böyle diyebilmektir, bizi gercekten sevenlerin herhalimizle sevecegine inanmaktir.

Bence kendini sevmek bazen hicte kolay degil ama gayet önemli :)

Ha bir de egoist ve kendini begenmis olmakla alakasi yok bence.

Aynada naber tatlı kıss demek seni mutlu edecekse de gitsin. Nasıl olsa yabancı yok, sen sene 🤣
Kendimi sevmedigim, mutsuz olduğum şeyler genelde hayalimdeki benle örtüşmeyenler.
O yüzden olmak istediğim, hayal ettigim ben'e beni yaklaştıran şeyleri yapınca kendimi sevmiş oluyorum, diye düşünüyorum 🤷🏻‍♀️

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Kendini sevmek kendine ve sana iyi gelen seylere vakit ayirmaktir. Baskalari icin bu kendine ayrilan süreden (acil degilse) fedakarlik etmemektir.

Bunu yapmaya çalışıyorum. Ancak yapınca ya da kendimi başkalarını önüne koyunca kötü hissediyorum. Hemen alınmadın di mi bilmem ne bilmem ne diyorum... İnsanlar bana gıcık kapacak sanıyorum 😔sonra da bu gönül alma çalışmalarım dolayısıyla kendime ne kadar eziksin öyle kendine değer vermiyorsun diye gıcık kapıyorum 😅😅😅

Bir de aynaya bakınca sevgi mi hisseder kendini seven bir insan? Biliyorum saçma bir soru ama...  konsepte yabancıyım galiba :olamaz::KK53:

Merhabalar.
Benim sorum kendini sevmekle ilgili. Fazlaca fedakar bir insanım ve zannedersem kendini sevmekle ilgili de problemim var. Bu konuda gelişmek istiyorum.
Ancak kendimi nasıl sevebilirim, ya da insanlar bana bunu derken ne kast ediyorlar çok anlamış değilim.
Her sabah ayna karşısına geçip cici kız güzel kız mı demeliyim? 😜Bu kendini sevmek nasıl oluyor? Bu duygu nasıl gelişir? Sırf kendini şımartma gibi fiillerden bahsetmiyorum.
Teşekkür ederim.
Aman boş ver kendini sevip napıcaksın🤣

Kimsenin seni üzmesine izin vermemek.
İnsanlara hakettiginden fazla değer vermemek.
İnsanların,hayatına cok fazla burnunu sokmasına izin vermemek.
Enerjini sömüren, sana hep dertleriyle gelen ama hic derdin nedir diye sormayan ayaklı problemlerden uzak durmak.
Kimsenin senı üzmesine izin vermemek.
Gözlerinden fesatlık hissettiğin kim varsa mutluluğuna ortak etmemek.
Olumsuz enerjiler yayan, hayat amacı felaket tellallığı olan insanları çevrenden uzaklaştırmak.
Kimsenin seni üzmesine izin vermemek
Beğenmediğin taraflarına değil de beğendiğin taraflarına/fiziksel özelliklerine vs. odaklanıp daha sonra da sağlıklı ve şanslı olduğuna şükretmek eşittir kendini sevmektir.
Kimsenin seni üzmesine izin vermemek demiş miydim?​

Kendinizi sevmediginizi dusunuyorsaniz bunu taktikle basarmaniz zor. Genellikle altinda cocuklukta yasanan deneyimler ve baska baska nedenler yatar ve bunlar terapi surecinde anlasilip degistirilir. Fazla fedakar oldugunuzu soylemissiniz. Genellikle kendisine cok deger vermeyen insanlarda oluyor bu. Sanki kasisindakinin onu sevmesi icin caba gostermesi gerekiyormus gibi.

Benimde bu konuda baya eksiklerim var,hep başkalarını düşünürüm,onlar üzülmesin diye çırpınırım.Gün sonunda da en çok üzülmüş,en çok yıpranmış ben olurum.İnsan biraz kendini düşünüp bencil olmalı.Kendini seven insanlar bana göre birazda bencil olan insanlar oluyor.Güzel bir bencillik bu,kendi mutluluğun için.

Yaa ben aynada kendime bişey demiyorum da :)

Kendimi Bayaa severim.
Mesela düşünüyorum. Benimle arkadaş olan bir kadın çok şanslı. Bi kere sırtı yere gelmez. Ayrıca eğlenceliyim, komiğim, muhabbetim iyi, fedakarım, yanımdaki insana bişeyler katarım. Mesela kötü giyiniyorsa ve tavsiye istiyorsa, benle alışverişe çıksın. Ya da dansa gittiğim için bir sürü arkadaşıma önayak oldum, onlar da geldiler. Ya da öyle kitaplar hediye ederim ki bayılırlar, vizyonları genişler. Otur benle kahve falı muhabbeti üzerinden aşk konuş. Doyum olmaz.

Allahım kendimle arkadaş olamadığım için çok şanssızım.

Merhabalar.
Teşekkür ederim.
Kendini değerli görmek, önce kendini düşünmek, en iyisini kendine layık bulmak bence

Bir cok insan "kendini sev" der, ama bir çok insan daha kendinin kim olduğuna dair hiçbir fikri yok. Demek istediğim: Kendini sevmenin yolu kendini tanıyıp, keşfetmekten gecer

Kendinizi sevmediginizi dusunuyorsaniz bunu taktikle basarmaniz zor. Genellikle altinda cocuklukta yasanan deneyimler ve baska baska nedenler yatar ve bunlar terapi surecinde anlasilip degistirilir. Fazla fedakar oldugunuzu soylemissiniz. Genellikle kendisine cok deger vermeyen insanlarda oluyor bu. Sanki kasisindakinin onu sevmesi icin caba gostermesi gerekiyormus gibi.
Evet zannedersem bendeki sorun bu. Yaklaşık bir yıldır gidiyorum terapiye. İşe yarıyor mu yaramıyor mu emin değilim. Bazen diyorum yarıyor, bazen diyorum yaramıyor sadece şartlar değişti vs vs.. Kafalar karışık :bicak:

Kimsenin seni üzmesine izin vermemek.
İnsanlara hakettiginden fazla değer vermemek.
İnsanların,hayatına cok fazla burnunu sokmasına izin vermemek.
Enerjini sömüren, sana hep dertleriyle gelen ama hic derdin nedir diye sormayan ayaklı problemlerden uzak durmak.
Kimsenin senı üzmesine izin vermemek.
Gözlerinden fesatlık hissettiğin kim varsa mutluluğuna ortak etmemek.
Olumsuz enerjiler yayan, hayat amacı felaket tellallığı olan insanları çevrenden uzaklaştırmak.
Kimsenin seni üzmesine izin vermemek
Beğenmediğin taraflarına değil de beğendiğin taraflarına/fiziksel özelliklerine vs. odaklanıp daha sonra da sağlıklı ve şanslı olduğuna şükretmek eşittir kendini sevmektir.

Kimsenin seni üzmesine izin vermemek demiş miydim?
İnsanların daha değerli ve bilgili olduğu yönünde bir dürtü olunca zor oluyor bu. Kendime hatırlatıyorum saçmalama yok öyle bir şey o kadar da değil vs vs diye. Hoş bunun farkına varıp üstüne gitmek de bir gelişme galiba :KK59:

Back
X