Kendini suçlu hiss etmek

Bir şey anlamaya çalışmıyorum,sadece kendimi suçlamaktan kurtulmak istiyorum.
Vazgeçilmek kötü demişsiniz yukarıda bir arkadaşa. Bunun nasıl bir insan tarafından yapıldığının hiç mi önemi yok? Anlattığınız adam, sevmeyi, değer vermeyi, eş olmayı, eşine nasıl davranması gerektiğini, sizi çocuğunuzla tehdit edebildiğine göre, baba olmayı da bilmiyor. Yani bu adamı insandan bile saymamanız gerekir, niye kendinizi suçluyorsunuz? Hangi konuda suçluyorsunuz? Adamın her şeyini affettiğiniz için suçlayabilirsiniz kendinizi ama çık git dediğiniz için suçlamanız manasız. Az bile demişsiniz. Ve asıl bu evliliği devam ettirmek için kendinizden taviz vermeye devam ederseniz, bu adamın şiddetine boyun bükerseniz, kendinize olan saygınızı kaybettiğiniz için suçlu hissedin kendinizi.

Şiddet görmüşsünüz gibi anlatmışsınız konuyu şimdi de hep güzel söz söyler vs diyorsunuz..
o zaman sizin mutlu bir evliliğiniz var birbirinizi seviyorsunuz basit sebeplerden ara ara kavgalarınız oluyor bu her ailede olur birbirini seven eşler söz konusuysa bu kadar basit şeyler de boşanma İçin geçerli bir sebep değildir olmamalıdırda Eşiniz için Boşanma Mevzuu Sinirlenme sonucunda verilmiş bir karardır.. ikna edin Adamı ayrılmayın yoksa öfkeyle kalkıp zararla oturacaksınız çünkü ortada şiddet yok birbirini seven karı/koca ve küçük bir çocuk var .
Eskiden bir iki defa olmuştu,ama bir daha olmayacağına dair söz vermişdi bana.bu defaki kavgada ben haksızdım durduk yere sinirimi ondan çıktım üzerine de git evden erkek ol git dedim.o da gitti,sonra ben iki gün sonra yazdım özür diledim neler neler yazdım dedi yok bitti.annesine de şey demiş ben geri dönersem ya o ölücek ya ben demiş,annesi de anneme ben çocuğumdan geçemem demiş.yani ortada çok büyük bir şey yokken o böyle şeyler diyor.ben de ne diye dilini turmadın diye kendime kızıyorum,çünki o bana karşı çok iyiydi

Vazgeçilmek kötü demişsiniz yukarıda bir arkadaşa. Bunun nasıl bir insan tarafından yapıldığının hiç mi önemi yok? Anlattığınız adam, sevmeyi, değer vermeyi, eş olmayı, eşine nasıl davranması gerektiğini, sizi çocuğunuzla tehdit edebildiğine göre, baba olmayı da bilmiyor. Yani bu adamı insandan bile saymamanız gerekir, niye kendinizi suçluyorsunuz? Hangi konuda suçluyorsunuz? Adamın her şeyini affettiğiniz için suçlayabilirsiniz kendinizi ama çık git dediğiniz için suçlamanız manasız. Az bile demişsiniz. Ve asıl bu evliliği devam ettirmek için kendinizden taviz vermeye devam ederseniz, bu adamın şiddetine boyun bükerseniz, kendinize olan saygınızı kaybettiğiniz için suçlu hissedin kendinizi.
Yani son zamanlar çok iyiydi bana karşı,kavgadan iki gün önce seni dünyalar kadar seviyorum demişti.çocuğu da tehdit etmiyor,burda kalırsa ben göremem sık sık,artı snn nöbetlerin olunca çocuğa bakıcı bakıcak diyor,burda kalması daha iyi değil orda kalmasından diyor.vallah duygu durumum çok karışık,bir gün sen bir şey kayb etmedin o kayb etti diyorum,bir gün sonra sen kötü bir eşsin diyorum kendime.sizlerin yorumları beni iyi hiss etdirdi,tşk ederim çok

Söyle birşey var: Genelde şu boşanma eşiğinden dönenlerdeki sorun devam etme kararı aldıktan sonra ciddi adımlar atilmamasi. Ne siz sözlü siddetten vazgecmissiniz, nede esiniz siddetten vazgeçmiş. Anladığım kadarıyla evlilik terapisi felan da almamissiniz,nede ikiniz şahsi sorunlarınız icin. Su sinirliyken kendini kaybetmek ikinizdede sorun. Yani kısacası sizi boşanma esigine getiren hareketlere iki taraf da devam etmiş. Neden farklı bir sonuç bekliyorsunuz ki. En üzücü kısım bu kavgalarinizi çocuğun önünde yapmanız. Bu konuda ebeveynler olarak ikinizin de utanması ve birbirinizi acilen toplamaniz lazım

Ama insana çok dokunuyor,yani vazgeçilmiş olmak kötü bir hiss

Siz cidden doktor musunuz? Maddi geliri iyi, toplumda saygi goren meslek yapan bir kadin da bu kadar sinmis ve pasif olursa diger kadinlar ne yapsin?? Hanimefendi, adam size siddet uyguluyor farkinda misiniz, ne vazgecmesi ne hissi?? Oturun dayak yiyin o zaman madem istiyorsunuz

Söyle birşey var: Genelde şu boşanma eşiğinden dönenlerdeki sorun devam etme kararı aldıktan sonra ciddi adımlar atilmamasi. Ne siz sözlü siddetten vazgecmissiniz, nede esiniz siddetten vazgeçmiş. Anladığım kadarıyla evlilik terapisi felan da almamissiniz,nede ikiniz şahsi sorunlarınız icin. Su sinirliyken kendini kaybetmek ikinizdede sorun. Yani kısacası sizi boşanma esigine getiren hareketlere iki taraf da devam etmiş. Neden farklı bir sonuç bekliyorsunuz ki. En üzücü kısım bu kavgalarinizi çocuğun önünde yapmanız. Bu konuda ebeveynler olarak ikinizin de utanması ve birbirinizi acilen toplamaniz lazım
Sözlü şiddet dediğiniz tam olarak ne oluyor?çocuğun yanında tabii ki kavga etmedim,çok az sesim yükseldi,karşılığında o da üzerime yürüdü,zaten çocuğun yanında üzerime yürüdü diye ben de ona mesajla yazdım ki çık git.

Siz cidden doktor musunuz? Maddi geliri iyi, toplumda saygi goren meslek yapan bir kadin da bu kadar sinmis ve pasif olursa diger kadinlar ne yapsin?? Hanimefendi, adam size siddet uyguluyor farkinda misiniz, ne vazgecmesi ne hissi?? Oturun dayak yiyin o zaman madem istiyorsunuz
Dayak yemeği kabul etseydim kavga etmezdim,evet haklısınız çok sınmış özgüvensiz bir insanım,çocukluğumdan gelme yetiştirilme tarzımdan böyle oldum.

Yok üzerime yürüdü ama bir şey yapmadı,kızım kucağımdaydı o babasına git anneme dokunma dedi.

Sözlü şiddet dediğiniz tam olarak ne oluyor?çocuğun yanında tabii ki kavga etmedim,çok az sesim yükseldi,karşılığında o da üzerime yürüdü,zaten çocuğun yanında üzerime yürüdü diye ben de ona mesajla yazdım ki çık git.

Yukarda kendiniz yazdınız çocuğun daha önce nelere şahit olduğunu. Hatta cocuk "anneme dokunma" diye sizi savunmuş. Bu demektir ki çocuk birseylere şahit olmuş/oluyor.
Sözlü şiddet kavga sırasında dahi olsa karşı tarafı tahrik edecek, küçük düşürücü, onur kırıcı lafları kullanmak. Siz mesela "erkek ol" gibi laflar kullanıyorsanız bu doğru değildir. Nasıl bir erkek "kadınlığın bil/kadin ol" gibi dememesi gerekiyorsa. Ikinizin de öfke kontrolü yoksa bunun üzerinde çalışmanız lazim

Dayak yemeği kabul etseydim kavga etmezdim,evet haklısınız çok sınmış özgüvensiz bir insanım,çocukluğumdan gelme yetiştirilme tarzımdan böyle oldum.

Ama canim ablacim konunuz bile suclu hissetmek neden yani....doven soven kotu davranan taraf karsi taraf siz neden suclu olasiniz?

Yukarda kendiniz yazdınız çocuğun daha önce nelere şahit olduğunu. Hatta cocuk "anneme dokunma" diye sizi savunmuş. Bu demektir ki çocuk birseylere şahit olmuş/oluyor.
Sözlü şiddet kavga sırasında dahi olsa karşı tarafı tahrik edecek, küçük düşürücü, onur kırıcı lafları kullanmak. Siz mesela "erkek ol" gibi laflar kullanıyorsanız bu doğru değildir. Nasıl bir erkek "kadınlığın bil/kadin ol" gibi dememesi gerekiyorsa. Ikinizin de öfke kontrolü yoksa bunun üzerinde çalışmanız lazim
Kızımı da alıp gidicem yazdığı için adam ol erkek ol çık git dedim.yani kızımı götürücem demeseydi ben de öğle demezdim.siz haklı ola bilirsiniz o yüzden ben ayrıntılı yazıb haksız olduğum tarafları bilmek istiyorum.bir de kızım bizi bir yerde doğduğundan beri 1yıl gördü ya yok,sürekli ayrılık süreci yaşadık da.yani kavgalo halimizi görmedi diye bilirim

Bu türkçeyle bu ülkede doktorluk yaptığınıza inanamıyorum malesef...
Nasıl yani?yazı hatalarım ola bilir,Türkiyede okumuş birisi değilim,sonuçta dil bilgisi değil doktor bilgisi gerek.onunla ilgili de ne sorunuz olursa yardım ederim

Ama canim ablacim konunuz bile suclu hissetmek neden yani....doven soven kotu davranan taraf karsi taraf siz neden suclu olasiniz?
Şöyle söyleyeyim ayda 30gün var,bunun 29 günü sürekli sana iyi davranan değer veren biri var,sadece kavga anında şiddet uyguladığı için bir anda sile bilmek oluyormu?ben de öğle birisine sade bir şeyden dolayı çık git dediğim için suçlu hiss ediyorum kendimi

Nasıl yani?yazı hatalarım ola bilir,Türkiyede okumuş birisi değilim,sonuçta dil bilgisi değil doktor bilgisi gerek.onunla ilgili de ne sorunuz olursa yardım ederim
Doktorluk sadece mesleki bilgiden ibaret değil ben iletişimin, kişinin derdini anlamanın onun içini rahatlatmanın da en az 'doktor bilgisi' kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Çalıştığı ülkedeki dile bu kadar az hakim olan bir yabancı doktor olsun istemem ülkemde ama benim isteğime bakmıyor bu işler.

Ben sizi anladim doktor hanim.
Acaba esinizle konusup aile terapistine mi gitseniz?
Esinizi sevdiyiniz belli.
Ayrilmak istemediniz de belli.
Cocugunuz kac yaşinda?
Bir de ne doktorusunuz? Cok merak ettim.

Doktorluk sadece mesleki bilgiden ibaret değil ben iletişimin, kişinin derdini anlamanın onun içini rahatlatmanın da en az 'doktor bilgisi' kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Çalıştığı ülkedeki dile bu kadar az hakim olan bir yabancı doktor olsun istemem ülkemde ama benim isteğime bakmıyor bu işler.
Size bir cevap vermek istemedim,gereksiz sohbetlere gerek yok

Ben sizi anladim doktor hanim.
Acaba esinizle konusup aile terapistine mi gitseniz?
Esinizi sevdiyiniz belli.
Ayrilmak istemediniz de belli.
Cocugunuz kac yaşinda?
Bir de ne doktorusunuz? Cok merak ettim.
Teşekkür ederim anladığınız için.3,5yaşında.yani burda çoğu kişi kınıyor ben de eskiden olsa kınardım da,durumun içinde insan kendini toparlayamıyor malesef.iç hastalıkları

Back
X