kendınızı benım yerıme koyarak cevaplayın lütfen !!!!

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
merhaba kızlar,

önce söz nişan düğün zamanını kısaca anlatıcam konunun anlaşılması için ; düğün zamanına kadar k.valide ve k.pederım her türlü masraftan kaçtılar aklınıza gelebılecek en önemlısıde benı ve ailemı adam yerıne koymadan cahilce biz sunu yapmayız bız bunu yapmayız deyıp kenara cekıldıler kızım ne istersin adetınız nedır demek yok.( lütfen sıze bişey yapmak zoruında değilsiniz madem evlenıcek yaşa geldınız demeyın ama ınsan gelınıne bır terlıktemı almak istemez adamlar yüzükleri bıle almadan kuyumcudan cıktılar ve paraları ben ödedığım gıbı kuyumcudakılerın acıyan bakışlarına maruz kaldım.her neyse allaha şükür eşimle herşeyımızı kendımız yaptık onlara ıhtıyacımız olmadan allaha şükür.normalda bızde salon parasını erkek tarafı verır herseyı bız yapmamıza rağmen salon parası ödenıceği zaman adamlar ortadan kayboldu ve bız takılardan ödedık ve düğün sabahı dünyanın borcu yapatılıcak bu takılarla neyse dedık verdık eşimde sokta tabı kı salonun kaporası dıye eşim yarısını vermıştı adamlar vermedığı gıbı bırde kendılerıne bırakılan 2000 kusur takıya el koymuslar.sorun burda başlıyor bu arada 5 aylık evlıyım dün akşam eşime hayatım gün paramın su kadarını aileme verıcem dedim ve adam bana bız borç öduyoruz elımızde para kalmıyor nasıl verıceksın hem ne dıye dedı bende hayatım düğünü tamamen bız karsıladık ama nişan söz ve kına gecesını ailem yaptı dedım.ve kınayı abım nişan salon parasınıda ünv. okuyan kardeşim sünnet parasıyla karsıladı gerı kalanınıda babamlar.adam benım ailemde para yoktu dedi vermedıler bır şok daha ne yaptılarkı paraları kalmadı kı durumları allaha şükür durmları iyi.bende dedım madem herseyı bız karsılıcaz benım ailem kerızmı onlarda yapmasın ve onlara borcumuz bu bızım ödıcem dedı adam bağırdı cagırdı dedım ailenın bana yaptıklarını unuttun sanırım .girdik bırbırımıze haksızmıyım ya erkek tarafı herseyden kaçıcak ama kız tarafı hep versın kı eşimle gayet iyi anlaşıyoruz ve aileme karsıda iyi ama ben anne ve babasıın evlenene kadar yaptığı cırkeflığı cahıllığı ilgisizliği unutamıyorum ama o zamanınd ahaklısın hayatım bılmezdım böyle yaoıcaklarını dmesıne rağmen gördüm kü unutmuş ama hakkını yemıyeyım hoslanmadığım için ailesınden uzak tutar benı.off yardım edın haksız kım ve gelip özür dıleyene kadar affetmıcem

Eşin sana hak veriyor seni düşünüyor bence de sen haklısın ama hangi erkek olsa ailesine toz kondurmaz hani bi gururları vardır ya o yüzden tavrı benm düşüncem bu yönde
benmki de öyledir ailesinin haksız olduğunu bile bile savunur sonrsa gelir gönlümü alır ben de alttan alırım biraz benm dediğim de olur her zaman böylece sorun kalmaz sen de öyle yap kafana takma emin ol eşin sana değer veriyor.
hoşlanmadığını biliyor ve ailesinden uzak tutyor bak bu çok önemli demek ki denge sağlamaya çalışıyor eşine yardımcı ol özür felan bekleme sen de dileme anlaşın gidin derim

ever canım eşimin hakkını yıyemem ama aileme o parayı vermek zoruna hısedıyorum kendımı ailem istemez ama kardeşimde bekar daha neden onun parasının üzerine konayım haksızmıyım

bende 5 aylık evliyim ve eşimin ailenin durumu pek müsait değildi çocuk okutuyorlar vs , bu yüzden ailemden de hiçbir destek istemedi,m herşeyi eşimle biriktirip borçlanıp yaptık , yarın öbür gün snirle başına kakarım eşimin veyahut eşim kendini kötü hisseder düşüncesiyle,

siz de ya hiç konusun u açmıycaksınız yada en baştan anlaşıcaktınız , gün parası mevzusunda da ailenizin gerçekten ihtiyacı var mı yada siz sinirinizden mi parayı vermek istiyorsunuz , eğer gerçekten ihtiyacı varssa ailenizin en azından bir kısmını verin eşinizinde gözüne batmaz derim

birde bu konuyu sürekli ısıtp ısıtp eşinizin önüne koymanız en başta sizin ve eşinizin huzurunu bozmaktan başka hiçbir işe yaramaz...

Canm galiba sinirden biraz devrik yazmıssın o yuzden yanlıs anlamısta olabilirim ama anladığım kadarıyla cevap veriyorum

Sanıyorum suan borcunuz var ve sıkısık bi donemdesiniz
Eğer ailenin suan icin paraya ihtiyacı yoksa bence onlara para vermeyi biraz daha ertele önce kendi borclarınızı bitirin
Eşin belkide suan gecim sıkıntısı oldugu icin sert tepki vermistir
Tepkisi elinizdeki parayı sizin borcunuz varken ve ailenin ihtiyacı yokken ailene vermeneyse biraz haklı
Ama ailenin yaptıklarını gormezden gelip para fln ödemem onlara ilerdede diyorsa sen sonuna kadar haklısın
Cunku o zaman bu buyuk nankörlük olur gercekten

Buarada yine senin kayınpeder iyimiş sadece ustune dusenleri odememis size odettirmis
Benimki gibi milyarlarca borc takmamıs:37:

Erkek tarafın da hiç onur yokmuş, gururda yokmuş, nasıl yedirdiler kendilerine hayret

Aynı benim eşinin ailesinin yaptığı anlatıyorsun aynı oldu aynı düğünden gelenlerle borç ödedik hala da ödüyoruz ve eşim ailesini savunmuyo çünkü savunulacak bi yanları yok ama yinede ailesi atamıyorsun kötü de olsalar anne babası elimizden bişey gelmez sende hiç tartışmaya girme eşinle bi kaç defada sor yine yanaşmıyrsa verme ve ailen şunu yaptı bunu yapmadı biliyorsun diye hatırlatmada bende öyle yapıyordum sonra fark ettim ki haklı da olsak bi yerde ailesini savunmak zorunda kalıyo bi keresinde anlatıp durdum yapma canımı yakma ailem sonuçta ne yapayım dedi bende sustum o üzüldü ben daha çok üzüldüm....

sen çalışıyor muydun canım? muhtemelen çalışıyorsun..yani kendi gücün var.. eşini anlayamadım.......ama şu var kadınlar eşlerinin aileleri ile ilgili ufacık birşey söylese bile erkekler bu kadar parlıyor,,ama erkekler kadının ailesiyle ilgili birşey söylese kadın açıklama derdine düşüyor... sanki onun ailesi var,,kadınların yok!! bu dengesizliği çözemeyeceğim... sanırım klasik bu düşünce var hepsinin aklında,,gelinler kocalarının ailesini sevmezler..................... bu düşünce yapısı içindeler hep!! ailede hiçbirşey saklanmaz buna karşıyım ama eğer ailene borcunu ödeme gibi bir niyetin varsa kendin çalışıyorsan her ay az bir miktarda olsa para verebilirsin......... eşin bunu anlayacak gibi gelmedi bana üzgünüm.................

Son düzenleme:
herşey açık açık konuşulmalıydı konuşuldu ve ona rağmen bu tavırlara maruz kaldıysan yerinde tepkini verecektin, mesela kuyumcudan çıktılar mı sen de peşlerinden çıkıp hayırdır başka yere mi gitmek istiyosunuz diye sorsaydın sen de ödemeseydin o yüzükler elbet alınacak, eşinin yaptığı da ayıp köprüyü geçene kadar tiyatrosu oynamış sana resmen

bende 5 aylık evliyim ve eşimin ailenin durumu pek müsait değildi çocuk okutuyorlar vs , bu yüzden ailemden de hiçbir destek istemedi,m herşeyi eşimle biriktirip borçlanıp yaptık , yarın öbür gün snirle başına kakarım eşimin veyahut eşim kendini kötü hisseder düşüncesiyle,

siz de ya hiç konusun u açmıycaksınız yada en baştan anlaşıcaktınız , gün parası mevzusunda da ailenizin gerçekten ihtiyacı var mı yada siz sinirinizden mi parayı vermek istiyorsunuz , eğer gerçekten ihtiyacı varssa ailenizin en azından bir kısmını verin eşinizinde gözüne batmaz derim

birde bu konuyu sürekli ısıtp ısıtp eşinizin önüne koymanız en başta sizin ve eşinizin huzurunu bozmaktan başka hiçbir işe yaramaz...

ben en başından söylemıştım kendısıne zaten .hayır canım ailemın ıhtıyacı yok o paraya 3000 tl zaten büyük bır rakam değil.sinirlemı bılemıyorum ama bu aklıma su soruyu getırıyor ailemın bırgun başı sıkızsa acaba eşim para veremeyız der mı düşüncesi sanırım

onlar oğlan veriyor yaa daha ne istersin bire kadın.o olmasaydı evde kalırdın alimallah.otur kalk şükret.

bence mantık bu. başka izah bulamıyorum

canm galiba sinirden biraz devrik yazmıssın o yuzden yanlıs anlamısta olabilirim ama anladığım kadarıyla cevap veriyorum

sanıyorum suan borcunuz var ve sıkısık bi donemdesiniz
eğer ailenin suan icin paraya ihtiyacı yoksa bence onlara para vermeyi biraz daha ertele önce kendi borclarınızı bitirin
eşin belkide suan gecim sıkıntısı oldugu icin sert tepki vermistir
tepkisi elinizdeki parayı sizin borcunuz varken ve ailenin ihtiyacı yokken ailene vermeneyse biraz haklı
ama ailenin yaptıklarını gormezden gelip para fln ödemem onlara ilerdede diyorsa sen sonuna kadar haklısın
cunku o zaman bu buyuk nankörlük olur gercekten

buarada yine senin kayınpeder iyimiş sadece ustune dusenleri odememis size odettirmis
benimki gibi milyarlarca borc takmamıs:37:

ben aileme o parayı hazıranda verıcektım kı düğün borcunu bıtırdık canım şimdi keyfı borçlar yapıyoruz

[sıze=3]erkek tarafın da hiç onur yokmuş, gururda yokmuş, nasıl yedirdiler kendilerine hayret [/sıze]

ahh arkadasım adamlar çok iyi üzerlerıne düşenı yapmış gıbı davranıyor bırde cınnet gecırıp öldürücem diye korkuyorum :1:

Ailenin çok ihtiyacı olmasa bile senin de hakkın onlara borcunu ödemek,
erkek aileleri nasıl düğünü falan yapıyorlar sonra ödetiyorlar, sende ödemek isteyebilirsin en doğal hakkın..
Ki mutlaka ihtiyaçları vardır..

ben eşinin yerinde olsam sen demeden derim hayatım annemler bi işe ellerini sürmedi o zaman ailenin masrafını da ödeyelim diye
kendime yediremem ileride başıma kakılır diye korkarım yani

aynı benim eşinin ailesinin yaptığı anlatıyorsun aynı oldu aynı düğünden gelenlerle borç ödedik hala da ödüyoruz ve eşim ailesini savunmuyo çünkü savunulacak bi yanları yok ama yinede ailesi atamıyorsun kötü de olsalar anne babası elimizden bişey gelmez sende hiç tartışmaya girme eşinle bi kaç defada sor yine yanaşmıyrsa verme ve ailen şunu yaptı bunu yapmadı biliyorsun diye hatırlatmada bende öyle yapıyordum sonra fark ettim ki haklı da olsak bi yerde ailesini savunmak zorunda kalıyo bi keresinde anlatıp durdum yapma canımı yakma ailem sonuçta ne yapayım dedi bende sustum o üzüldü ben daha çok üzüldüm....

evet kuzum bende ilk zamanlar aynıydım ama kaç aydır acmamıştık konularını

Kendimi düşünüyorum da, benim babam bir şey yapmasa veya yapamasaydı her şey erkek tarafına kalsaydı düğün tarihini ertelerdim, bir gün başıma kakılmasını istemezdim. Keşke yüzükleri onlar almazken sizi alıp ödemeseydiniz, kötü bu yaşananlar..

sen çalışıyor muydun canım? Muhtemelen çalışıyorsun..yani kendi gücün var.. Eşini anlayamadım.......ama şu var kadınlar eşlerinin aileleri ile ilgili ufacık birşey söylese bile erkekler bu kadar parlıyor,,ama erkekler kadının ailesiyle ilgili birşey söylese kadın açıklama derdine düşüyor... Sanki onun ailesi var,,kadınların yok!! Bu dengesizliği çözemeyeceğim... Sanırım klasik bu düşünce var hepsinin aklında,,gelinler kocalarının ailesini sevmezler..................... Bu düşünce yapısı içindeler hep!! Ailede hiçbirşey saklanmaz buna karşıyım ama eğer ailene borcunu ödeme gibi bir niyetin varsa kendin çalışıyorsan her ay az bir miktarda olsa para verebilirsin......... Eşin bunu anlayacak gibi gelmedi bana üzgünüm.................

evet canım çalısıyorum.bılmıyorum sasırdım eşimin dünkü tavrına.bız artık bır aile olmusuz onun ailesıyle artık ona göre laf edılmemesi gerekıyormuş..

Back
X