- 5 Ağustos 2023
- 1.390
- 2.424
- 63
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Teyzen için gece yarılarına kadar el işimi yapıyor kardesin .Var kardes var maalesef ki var
Durumuma ve o kişiye karşı olan hislerime bağlı. Mesela şu an iki çocuklu halimle bir sürü sorunluluğum var. Ama gençken iş çıkıyor bir şeyler yapabilmek için daha elverişli oluyordum.Diyelim ki sevdiginiz yakin bir akrabanız(dayı,hala,teyze gibi) ciddi bir sekilde hastalandi ve en azindan 6 ay işgöremez hale geldi.Onun "ek iş" olarak yaptıği işi(siparis usulü değil) kendi mesai saatinizden sonra yorgun argın da olsanız canhıraş bir sekilde sürdürmeye çalısır mısınız üstelik kazancin icinden emegimin karsilıgı diyip bir kuruş dahi almadan ? Gece 12 lere 1 lere kadar ? Bu kişinin maddi durumu iyi ise normal calıstıgı işten de rapor ücreti alacak parasız kalmayacak biriyse kendini parçalamaya değer mi sizce ? Fikirlerinizi bekliyorum
Sahsen ben kendi ailem dısında kimse icin böyle çabalamam yardim ederim ama bir yere kadar sonra arkamı döner hayatima bakarim bu beni merhametsiz yapar mı ?
Ama karşılık hemen verilmeli mi? Kişi zaten şu an hasta. Belki sonra maddi ya da manevi olacak bir karşılığı. Bir de eğer kişi yardım ediyorsa illa bir karşılığı olmalı mı kiKarsilik verilse belki de sorun olmayacak kendimi sorguluyorum saatlerdir günlerdir merhametsiz olan ben miyim diye
Anladığım kadarıyla mevzu sizinle ilgili değil. Biri bir başkasına yardım ediyor ve dert eden siz oluyorsunuz. Öyle değil mi, yanlış mı anlıyorum?Diyelim ki sevdiginiz yakin bir akrabanız(dayı,hala,teyze gibi) ciddi bir sekilde hastalandi ve en azindan 6 ay işgöremez hale geldi.Onun "ek iş" olarak yaptıği işi(siparis usulü değil) kendi mesai saatinizden sonra yorgun argın da olsanız canhıraş bir sekilde sürdürmeye çalısır mısınız üstelik kazancin icinden emegimin karsilıgı diyip bir kuruş dahi almadan ? Gece 12 lere 1 lere kadar ? Bu kişinin maddi durumu iyi ise normal calıstıgı işten de rapor ücreti alacak parasız kalmayacak biriyse kendini parçalamaya değer mi sizce ? Fikirlerinizi bekliyorum
Sahsen ben kendi ailem dısında kimse icin böyle çabalamam yardim ederim ama bir yere kadar sonra arkamı döner hayatima bakarim bu beni merhametsiz yapar mı ?
Kendi dayi halam teyze söz konusuysa kesinlikle yapmazdım çunki hiç biri öyle bir iyilik yapmadı bana ve yapmazlarda özellikle halalarım hoca peşinde koşmaktan başka bir iş yapmazlar akraba olarak zaten hayırları yok maddi anlamda zora düşsem kapimin yanindan bile geçmezler geçmesinler zaten.Diyelim ki sevdiginiz yakin bir akrabanız(dayı,hala,teyze gibi) ciddi bir sekilde hastalandi ve en azindan 6 ay işgöremez hale geldi.Onun "ek iş" olarak yaptıği işi(siparis usulü değil) kendi mesai saatinizden sonra yorgun argın da olsanız canhıraş bir sekilde sürdürmeye çalısır mısınız üstelik kazancin icinden emegimin karsilıgı diyip bir kuruş dahi almadan ? Gece 12 lere 1 lere kadar ? Bu kişinin maddi durumu iyi ise normal calıstıgı işten de rapor ücreti alacak parasız kalmayacak biriyse kendini parçalamaya değer mi sizce ? Fikirlerinizi bekliyorum
Halamı da severim, teyzemi de ama teyzem bambaşkadır. Halam için yapmam (o paraya ihtiyacı varsa durum değişir), teyzem için yaparım ve karşılık beklemem. Yakınlık derecesine göre değişir.Diyelim ki sevdiginiz yakin bir akrabanız(dayı,hala,teyze gibi) ciddi bir sekilde hastalandi ve en azindan 6 ay işgöremez hale geldi.Onun "ek iş" olarak yaptıği işi(siparis usulü değil) kendi mesai saatinizden sonra yorgun argın da olsanız canhıraş bir sekilde sürdürmeye çalısır mısınız üstelik kazancin icinden emegimin karsilıgı diyip bir kuruş dahi almadan ? Gece 12 lere 1 lere kadar ? Bu kişinin maddi durumu iyi ise normal calıstıgı işten de rapor ücreti alacak parasız kalmayacak biriyse kendini parçalamaya değer mi sizce ? Fikirlerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?