kendinizle özdeşleştirdiğiniz sizi kurtaran tarifler var mı?

benimminikelam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
2.502
8
156
46
Adana
arkadaşlar ben halen mutfak becerimi geliştirebilmiş değilim..misafirim geleceği zaman panik oluyorum..akşam yemeği ya da çay daveti hepsinde durumum bu..
sizin bu gibi durumlarda kurtarıcı olarak kabul ettiğiniz ya da kendinize ait özel dediğiniz tarifleriniz var mı? paylaşalım mı?

benim 3 sene oldu hala panik oluyorum elim ayagıma dolanıyor:1: geceden başlıyorum ne yapacaksam gece uykuda tutmuyor:1:

ben 9 yıllık evliyim ama bende de durum aynı sayılır:9:aslında yaptığım birkaç tarifim var ama sürekli aynı şeyleri yapmak istemiyorum
sürekli gelen misafirlerim var aynı kişilere aynı yemekleri yada ikramları sunmak hoş olmuyor ama maalesef mutfak konusunda pek becerikli değilim :17:burdaki paylaşımları merakla takip edeceğim:89:

ama sanırım bu beceriyi geliştirmekte sürekli misafir almaktan geçiyor:61: ben yemege çagırdıgımda çorbamı geceden yaparım mesela tatlımı da geceden yaparım. ana yemegim mezelerim kalır geriye...

bazı kurabiye hamurları, börekler hazırlanıp buzlukta saklanabiliyor. son dk misafir gelse atıp fırına pişirip taze, sıcak börek, kurabiye ikram edebilirsiniz. ağır akşam yemeklerinin kurtarıcısı da bence zeytinyağlılar. onlar da soğuk sunulduğu için yine bir gün önceden yapmaya uygun. pilav olsa mesela o da vakit almıyor. oyalayan bir tek ana yemekle salatalar.

minik köstebek pasta ilgi çekici görünüyor..canım bizle paylaşır mısın tariflerini?:78:

kakaolu pasta tabanı
1 paket krem şanti
2 paket dolgu kreması
1 paket çikolata sos
1 litre süt
üzeri için fındık veya hindistan cevizi
(isteyen arkadaşlar arasına çilek dilimleri veya muz dilimleride koyabilir)
pasta tabanınından su bardağı ile küçük yuvarlaklar çıkarıyoruz,toplamda 14 veya 16 adet küçük yuvarlak kek çıkar.
dolgu kreması ayrı kapta,kremşanti ayrı kapta çırpılır sonra birbirine karıştırılır dolapta dinlendirildikten sonra katı bi kıvama ulaşır.
pasta tabanından kalan parçalar el ile ufalanır.küçük keklerimizin üzerine hazırladığımız şantili karışım kaşık yardımı ile dolu dolu konulur ve ufaladığımız kek kırıntıları üzerine dökülüp elimizle yuvarlak şekil vererek hafifçe bastırarak şekil verilir.kr ema güzükmeyecek şekilde her taraf kaplanır ve top kek gibi şekil verildikten sonra,
üzerine hazırladığımız çikolata sos soğuduktan sonra kaşık yardımı ile her kekin üzerine konulur ,geride kalan sosun içerisine bi çay bardağı süt konulur ve buda tepsinin içerisine keklerin altının yumuşak olması için dökülür.üzerine fındık veya hindistan cevizi serpilir.
afiyet olsun....:56:

Eğer çaya gelecek olursa ve arayıp geliyoruz denirse tatlı olarak irmik tatlısı yapıveririm hemen kek çırparım

Yanınada kısır tamamdır:1:

Ama bir gün önceden tabi poğaça börekte yaparım :31:

Eğer yemek için gelen olacak çorba pilav fırında tavuk paget patatesli birde salata tamamdır:1:

çaya gelecek olanlara hiç panik olmam çünki hamur işlerinde iyiyimdir ve utandırmayan tariflerim var.

ama yemekli misafirde bende çok panik oluyorum çünki yemek pratiğim yok.
eşim kahvaltı türü beslendiğinden adam gibi yemek pişmez bu yüzden yemek kültürümü geliştiremiyorum.

bende çaya gelecek misafirden asla çekinmem profiterolden tut her tatlı tuzlu salata çeşitlerini lezzetlide yaptığımı söylerlerr
yemeyede enaz 3-4 gün önceden haberim olsa iyyi olur panik olurum herşeyi yapmak isterimmm karıştırırımm elim ayagım falan yemeğe fazla alışık değilimmm ondan heralde

Ben de çoğu zaman ya dondurucuda hazır bişeyler bulundururum Kurabiye poğaça gibi veya evde herzaman şekerpare kemalpaşa gibi talılarım vardır. hani şu hazır paket olanlardan. hazırlaması 20 dakika sürüyor. E bir çeşit oluyor işte.

son anda gelen misafirlere pratik tarfilerm sunlar. Misaifirin gelecegini 2 saat onceden biliyosam eger:
1. ıslak kek.
bunun için evinizde her zaman toz cıkolatalı soslardan bulundurmanız lazım. ben genelde dr oetker marka kullanıyrm.Önce toz cikolata sosunu 4 bardak sutle pişirip sogutuyorum.
standart kek tarifim(her turlu kek için gecerli)
3 yumurta
1 su b toz seker
1 su b sut
1 su b.'dan biraz az yag
kabartma tozu, vanilya
3 kaşık kakao(sadece bu kek için)
2 su bardagı un
sekerle yumurtayı karıstır, yagı ve sutu dok. kuru malzemeleri ayrı bir yerde karıstırıp sıvı karısıma dok,cırp. tepsiye koy.175 derecede pişir. 20-25 dk'da pişiyo. cok kalınca sert oluyo. fırından alınca dilimle ve soguyan sosu ustune dok. bu kadar. okuyunca cok zahmetli gibi duruyo ama inanın alısınca cok pratik oluyo. tavsiye ederim.
2. PAçanga böregi:
yufka, pastırma, kaşar peynırı veya dil peyniri
yufkalaır ucgen dilimle. genis kenara peynirden ve pacanga böreginden koy. genişce sar. kızart.
3. peynir boregi:
3 yufka, 1.5 su bardagı sut, 1 cay bardagı sıvıyag, 1 yumurta, iç olarak peynir, ıspanak ne isterseniz kullanın.
birinci yufkayı yağlanmıs tepsiye ser. sutu yagı yumurtayı cırp. yufkanın ustune 1-2 kepce dok. ikinic yufkayı kırısık olarak ser. iç malzemeyi koy. eger iç malzeme cok kuruysa sosdan koyabilirsiniz. son yufkayı da iç harcın ustune ser. kalan sosu dok.1-2 saat beklet. 200 fırında kızarana kadar pişir. ya da bir gun onceden yapıp dolağta beklet misafir gelmeye yakın fırına koy. ya da buzlukta beklet.
ve sebze salataları: havuc salatası, kereviz salatası, kabak salatası ve de kısır.

hepsi yaptıkca pratikleşiyo inanın.afiyet olsun

Çalışan biri olarak hem işe hem eve yeterim evelallah gelicek misafirim yeter ki 1 gün öncesinden haberim olsun. Gün içinde de olursa pratik şeylere kaçarım

kesinlikle buzlukta buzluk böreğim vardır patatesli peynirli ıspanaklı hazır yufkayla yapıp buzluğa atarım. çalışıyorum ama haftaiçi de misafirim sık oluyor. buzluk böreği benım kurtarıcım

Back
X