kentsel donuşumde sure

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
36
Ben kiracıyım binaya yıkım kararı gelmiş anlaşmaya çağırmışlar ev sahiplerini anlaştıktan sonra nekadar muhlet veriyolar hemen mi yıkıyorlar?

Ben kiracıyım binaya yıkım kararı gelmiş anlaşmaya çağırmışlar ev sahiplerini anlaştıktan sonra nekadar muhlet veriyolar hemen mi yıkıyorlar?
hayır hemen yıkmıyorlar.belli bir süre tanıyorlar.çünkü orada olan daire sayısı kadar insan bir ev bulup taşınacak.
bu da belli bir süre gerektiriyor.

Haziranda yıkılacak demişler ev sahibim 6 ay sure veriliyo demişti
o kadar uzunca bir süre verilir mi bilmem.benim yaşadığım yere geldi kentsel dönüşüm.başka bir siteye.
2 ay kadar önce anlaştılar.haziranda yıkım olacaktı ama uzatmışlar.ramazandan sonraya bırakılmış.

Merhaba ,

Gelen bildirim kağıtlarında risk tespiti bildirildikten sonraki süre 120 gün olarak yer alıyor. Bu sürenin içinde binanın yıkım süresi de var. 60 günden az olmamak kaydıyla denildiği için riskli yapı tespit bildiriminden 59 gün sonra yıkma hakkı doğuyor.

Belediye ek süre tanıyabiliyor ancak netlik yok.

Merhaba ,

Gelen bildirim kağıtlarında risk tespiti bildirildikten sonraki süre 120 gün olarak yer alıyor. Bu sürenin içinde binanın yıkım süresi de var. 60 günden az olmamak kaydıyla denildiği için riskli yapı tespit bildiriminden 59 gün sonra yıkma hakkı doğuyor.

Belediye ek süre tanıyabiliyor ancak netlik yok.
Ev sahipleri anlaştıktan sonra mı bu sure veriliyo daha anlaşmadılar iki senedik bu kağıtlsr geliyo ama yıkım olmuyo

Ev sahipleri anlaştıktan sonra mı bu sure veriliyo daha anlaşmadılar iki senedik bu kağıtlsr geliyo ama yıkım olmuyo

Sizin özelinizde durum nedir tam anlayamadım açıkçası. Riskli yapı raporuna dair gelen tebligatta 120 gün yazıyor. Yapı için risk tespiti istendi ise sonrasında benim gördüğüm süreç bu şekilde.

Anlaşma olsun veya olmasın yapı riskli çıktı ise konutu boşaltmak zorunlu hale geliyor.

Tebligat geldi gelin anlaşalım diye daha kimseyle anlaşmadılar ev yeni bina 4 yıllık mevredeki gecekondular yıkılıyo diye yıkıyolar

Yıkım kararı çıktı ise binada mutlaka mevzuata uygun olmayan bir durum vardır, öyle kolayına çıkmıyor yıkım kararları, biz binalarımız çürük olmasına rağmen neredeyse bir yıl uğraştık, bilir kişi gelip inceleme yapıyor vs... Anlaşma sağlanamazsa belediye toki'nin taşeronlarından birine devreder ve mülk sahipleri ciddi zarar görür. Ancak hiç bir hareket tahliye süresini uzatmıyor, belirtilen tarihte boşaltmanız lazım

X