Poğaçalar Kepekli poğaça-Sinangil Un Sponsorluğunda

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.838
82.281
798
Merhaba hamarat hatunlar :KK54:yemek yarışmalarına katılmak istiyordum ama hep bir bahane buluyordum aslında bu seferde bi bahane bulmuştum ama yeter gariiiii kalk yap artık dedim kendime :KK70:
Tarifin hikâyesi:balkanlara dayanır :) şaka şaka mâlum bi yola girdim kilo vermeye çaba gösteriyorum başarıcağımada inanıyorum allahın izniyle.Sizin poğaçalarınızdan yiyemem çünkü yasak bana bende araştırdım,soruşturdum :) bu tarifi buldum..
Sizinkiler kadar güzel değil ama napalım :)

Malzemeler
2 adet yumurta(sarının bir tanesi üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar kepekli un veya buğday unu
İçi İçin:
Lor veya beyaz peynir,
Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı.
Çörek otu veya susam
Kepekli Dereotlu Poğaçaları önceden ısıtılmış 190° derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirelim.
IMG_20150818_183642-1.webp
IMG_20150818_184139-1-1.webp
IMG_20150818_184430-1.webp

IMG_20150818_193957.webp

Püf noktalar:
_ Fırın tepsisine dizdiğimiz poğaça hamurlarının 10 – 15 dakika kadar tepside yeniden mayalanmasını bekleyelim
_ Kullandığımız malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir
_ Yoğurduğumuz hamurun hafifçe elimize yapışması gerekir. Hafifçe elimize yapışan hamuru biraz daha yoğurduğumuzda elimize yapışmayacağını göreceksiniz. Bu şekilde elimize yapışmayana kadar hamuru yoğurmalıyız.
_ Hamuru ılık bir ortamda 30 dakika ile 1 saat arasında mayalandırmamız gerekmektedir
_ İyi yoğurulmuş hamur, elimizle tutup çektiğimizde esner, hamur iyi yoğurulmamış ise kopar. Hazırladığınız hamur esniyor ise şekillendirmek için hazır demektir.
IMG_20150818_200913.webp
IMG_20150818_200856.webp

SİNANGİL UN
Un denince akla ilk gelen marka Sinangil,1963 yılında Konya da kuruldu. Un ve İrmik alanında faaliyete başlayan Sinangil, Türkiye’deki ilk paket unu 1970’li yıllarda piyasaya sürdü.

Sinangil 1963 yılından bu yana perakende ve endüstriyel alanda faaliyet göstermektedir.

Sinangil Gıda San. Tic. Paz. A.Ş. Eksim grup bünyesine 2004 yılında katılmış, ürünlerimiz Tekirdağ/Muratlı bölgesinde bulunan Eksun fabrikamızda üretilmeye başlanmıştır.

Eksun, 1996 yılında faaliyete geçmiştir. İlk olarak 150 ton/gün kapasitesine sahipken daha sonraki yıllarda yaptıkları yatırımları ile birlikte bugün 700 ton/gün buğday kırma kapasitesine ulaşmıştır. Öğütme hattı Alman Bühler teknoloji parkı ile donatılmıştır. Gerek ulaşmış olduğu öğütme kapasitesi gerekse depolama amaçlı 40.000 ton çelik buğday siloları ile Türkiye’nin en büyük işletmelerinden biri olarak İç piyasanın yanı sıra ihracat için de üretim yapmaktadır.

Endüstriyel ürün grubu ile fırın, unlu mamul işletmeleri ve endüstriyel üreticilere un tedarik eden Eksun, Türkiye’nin un ihraç eden en büyük firmalarından birisidir.

Sinangil günümüzde, bir mutfak markası olarak geniş bir ürün yelpazesiyle marka bilinirliliğini unun ötesine taşımıştır. Sinangil bu gün gıda alanında yaptığı Ar-Ge çalışmaları, inovasyon, ürün çeşitliliği ve Pazar penetrasyonu ile ülkemizin lider markalarından biri konumunda bulunuyor.

Sinangil, Çölyakla yaşam dernekleri’ nin işbirliği ile Türkiye’nin ilk glütensiz ununu üretmiş ve böylece önemli bir kurumsal sosyal sorumluluğa imza atmıştır. Çölyakla yaşamak zorunda olanlar daha önce ithal olarak temin ettikleri unları bu gün yüzde yüz Türk markası olan Sinangil güvencesiyle alabilmektedirler.

Sinangil, Glutensiz unun peşinden Fenilketonüri hastalarının kullanımına yönelik fonksiyonel ürün olarak Düşük proteinli Nişastalı Karışımı üretmeye başlamıştır.

Sinangil, bu tarz ürün grupları üzerine Ar-Ge çalışmalarını sürdürerek, yeni ürün gruplarını da tüketicilerin beğenisine sunacaktır.

Son düzenleme:
Ellerine sağlık Feroş yalnız ben poğaçaların pişmiş halini ve sunumu göremedim
Fotoğraf eklenmemiş olabilir mi acaba?:110::110::110:

Back
X