Keşanlı Ali destanı Kanal D

nilim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
4.848
103
363
Hollanda
Haldun Taner'İn Türk tiyatro tarihinin fenomen müzikali Keşanlı Ali destanı, Kanal D için diziye çekiliyor. Daha önce TRT için dizisi ve sinema filmi çekilen müzikalin yeni versiyonuna D productions imza atacak Cumhuriyet'in ilk yıllarından Demokrat Parti dönemine kadar olan süreyi eleştirel bir dille anlatan eserin yeni dizisinin yönetmen koltuğuna Çağan Irmak oturacak.Dönem kostümleri için hazırlıkların başladığı dizinin ocak ayında ekrana gelmesi planlanıyor.

2008 yılında Harbiye*de izlemiştim...
tek kelimeyle müthişti
ama dizi olmasın ya::97:
madem Irmak Çığ var, izlenmeye değer

Keşanlı 23 yıl sonra ekrana geri döndü... Başrolde Nejat İşler var.

1988 yılında TRT?ye çekilen ?Keşanlı? bir kez daha dizi oldu. Bu kez Zilha?yı Belçim Bilgin, Keşanlı?yı Nejat İşler canlandırıyor.

HALDUN Taner?in kaleme aldığı, 1965?te Haldun Taner?in senaryosuna katkı verdiği ?Keşanlı Ali Destanı?, sahneden, beyazperdeden sonra ikinci kez beyazcama konuk olacak. Ünlü hikaye 1988?te Genco Erkal tarafından televizyona mini dizi olarak uyarlanmış, başlıca rollerini, tiyatroda olduğu gibi Engin Cezzar ile Gülriz Sururi üstlenmişti. Bir aşk ve nefret hikayesi olarak tiyatroda sayısız kez sahnelenen ?Keşanlı Ali Destanı?nın yeni yorumunda Çağan Irmak imzası var. Özen Yula ve Özlem Havuzlu?nun kaleme aldıkları, müzik danışmanlığını Yalçın Tura?nın yaptığı dizinin başlıca rollerinde; Nejat İşler (Keşanlı Ali), Belçim Bilgin (Zilha), Hale Akınlı, Mihriban Er, Şamil Kafkas, Tuğrul Tülek, Algı Eke, Ayberk Pekcan, Beyti Engin, S. Devrim Yakut, Burcu Salihoğlu, Hülya G. Irmak, Semah Tuğsel, Yavuz Sepetçi, Turgut Tunçalp, Ezgi Tombul ve Meltem Savcı görev alıyor. ?Keşanlı?, bir mahalle gencinin efsane kabadayı Keşanlı Ali?ye dönüşmesinin yanı sıra Zilha?ya olan aşkını, mahalleli dayanışmasını anlatıyor.

[video=youtube;DBUIDVG9R1o]http://www.youtube.com/watch?v=DBUIDVG9R1o[/video]

nejat işlerin yanında oynayan başrol oyuncu yılmaz erdoğanın karısı belçim erdoğan değil mi?

Oofff şu Belçim Erdoğan olmasaymış keşke.

Ne oyunculuğu ne tipi güzel. Sempatiklik yok. Sevmiyorum o kadını.

Nejat var ama. İyidir.

belçim bilgin varsa izlemem o kadın bana itici geliyor...ve dikkat ettim hep iyi projelerde oynuyor...

şu atv hatırla sevgilisindeki karakteri...sinema filimi aşk tesadüfleri sever...

sanki bana kocasından torpilli gibi geliyor..emek harcamadan gelmiş gibi ...erdoğanla evlenemeden hiç yoktu ortalarda...

mesela beren saate o dizideydi okan yalabıkla....tırnakları ile geldiler hakkını vere veree oynuyolar...

Belçim Erdoğan yalnış seçim pek seveni yok ama maşallah kocası sayesinde her yerde

Ben anlamiyorum neden kimse Belcim Erdogan'i sevmiyor. Guzel de oynuyor halbuki, cok onyargili milletiz vesselam. Ben cok begeniyorum cok tatli bir kiz.

Ben anlamiyorum neden kimse Belcim Erdogan'i sevmiyor. Guzel de oynuyor halbuki, cok onyargili milletiz vesselam. Ben cok begeniyorum cok tatli bir kiz.

Kendisi yeni yeni meşhur olduğu sıralar malum bir dergiye malum bir röportajda bulunmuştur(Belçim Bilgin röportaj diye aratırsanız bulursunuz)Bana görüşleri ters geldiği için ve bu görüşlerini alenen dileğe getirdiği için zerre kadar sevmem ve oynadığı dizi yada filmleri kati suretle izlemem Sanırım bir çok insanın da onu bu sebepten sevmiyor düşünceleri bir kenara bırakıp sadece seyirci gözüyle baktığım da dahil kendisini başrolü yakıştıramıyorum.Burnunu yaptırmasına rağmen ekran ışığı göremiyorum kendisin de.Buna kulağı tırmalayan ince sesi de eklenin tutulur tarafı kalmıyor bana göre rol Özgü Namala teklif edilmiş keşke o oynasaymış izlemek isterdim.Sizin beğeninize saygı duyuyorum sadece neden kimse sevmiyor sözünüze onu sevmeyen biri olarak açıklık getirmek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…