Kese görünümü ve boyutuna bakar mısınız

gelecektenumutlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2025
33
10
3
34
Transfer tarihim 23 haziran. 5+4 haftalığım ve ultrason 5+0 görünüyor. Kese boyutu da bana küçük gibi geldi. Doktor ne olumlu ne olumsuz konuştu sanki arada kalmış gibiydi. 10 gün sonraya tekrar çağırdı. Yorum yapabilecek olan var mı?

Eklentiler

• DA075F7F-18E9-415A-8EF0-755C607951DA.webp
    DA075F7F-18E9-415A-8EF0-755C607951DA.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba, en doğru sonuç tabii ki kese geliştikçe belli olur. Benim anladığım kadarıyla, ilk başlarda böyle bir fark olabiliyormuş, ultrason ölçümleri milimetrik olduğu için birkaç gün ileri ya da geri görünebilir ve bu fark normal kabul edilirmiş.

Merhaba, en doğru sonuç tabii ki kese geliştikçe belli olur. Benim anladığım kadarıyla, ilk başlarda böyle bir fark olabiliyormuş, ultrason ölçümleri milimetrik olduğu için birkaç gün ileri ya da geri görünebilir ve bu fark normal kabul edilirmiş.
Evet o problem değil sanki ama mm olarak haftama göre sanki kese küçük gibi. Okuduğum kadarıyla 5 mm civarlarında oluyormuş bu haftada. O yüzden içime kurt düştü

Vajinal olarak 1500 lerde gözüküyor diye okumuştum. Benim de vajinal gözüktü zaten
Cuma 560 olan hcg
Gun asiri minimum yuzde 60 artmali bu hesapla bugun (sali) en az 1437 olmaliydi.

Bu da vajinal icin hala yeterli degil demek oluyor.

Sizin 6 haftalik olmayi ve ustune cikmasini beklemeniz daha uygun olur. Yani onumuzdeki ptesi saliyi bekleyip karindan ultrasonla yetmezse vajinal ultrasonla degerlendirilmeniz gerekiyor.

Yani su anki tum endiseniz bosuna, ptesi'den once herhangi birseyi kafaniza takmayin.

Saglicakla kucaginiza almanizi dilerim💕

Cuma 560 olan hcg
Gun asiri minimum yuzde 60 artmali bu hesapla bugun (sali) en az 1437 olmaliydi.

Bu da vajinal icin hala yeterli degil demek oluyor.

Sizin 6 haftalik olmayi ve ustune cikmasini beklemeniz daha uygun olur. Yani onumuzdeki ptesi saliyi bekleyip karindan ultrasonla yetmezse vajinal ultrasonla degerlendirilmeniz gerekiyor.

Yani su anki tum endiseniz bosuna, ptesi'den once herhangi birseyi kafaniza takmayin.

Saglicakla kucaginiza almanizi dilerim💕
Çok teşekkürler 🥰 haftaya cuma gideceğim yani baya zaman geçmiş olacak. Bakalım o zaman kesinleşir herhalde artık

Çok teşekkürler 🥰 haftaya cuma gideceğim yani baya zaman geçmiş olacak. Bakalım o zaman kesinleşir herhalde artık
Estafurullah, doktorunuzda boyle bilgilendirmeleri yapmali bu arada, aklinizda her soruya yanit vermeli. Eger tatmin olmuyorsaniz baska doktorla devam edin yolunuza, gebelik uzun bir yol, guveneceginiz yol arkadaslariniz olmali yanınızda 💕

Estafurullah, doktorunuzda boyle bilgilendirmeleri yapmali bu arada, aklinizda her soruya yanit vermeli. Eger tatmin olmuyorsaniz baska doktorla devam edin yolunuza, gebelik uzun bir yol, guveneceginiz yol arkadaslariniz olmali yanınızda 💕
Benim kan artışı da yavaş olmuştu, 191 den 4 gün sonra 560 çıkmıştı. Doktor da bugün ilk beni görünce değerleriniz az arttığı için çağırmıştık sizi gibi bişey dedi. Sonra keseyi gördü. Üzerine basa basa olumsuz bişey var mı dedim o da keseyi gördüm dedi. Negatifliği bırakın falan da dedi ama böyle çok içimi de rahatlatmadı. Kem küm ediyordu. Belki dediğiniz gibi bi doktora daha görünmeliyim

Back
X