Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Rahat bir anneyimdir ama şunu asla anlamıyorum. Burada sevgilim var ama bana vakit ayırmıyor geziyor dense o sevgili sorumsuzlukla suçlanır, sürekli anne babasına arkadaşlarına giden erkek konusu açılsa bekar gibi yaşamak istiyorsa evlenmeseydi denilir. Kedi köpek sahiplensek her gün gezmeye gitsek, yemini suyunu koyduk desek hayvanı eve hapsedip ilgilenmeyeceksen almasaydın denir. Hepsi doğru da neden bebeğe gelince annene babana ver sütü sen gez canım deniyor ben anlamıyorum. Nasıl eve kedi köpek alınca verir mamasını gezerim diyemiyorsak eve dönüp ona ilgi gösteriyorsak bir zahmet bebeğimize de bunu yapacağız. Çocuk artık annesinin babasının gidip geleceğini idrak edecek duruma gelince elbette anne baba da gezer. Ama bir bebeğin daha doğdunu bile anlamadığı ilk üç ayda anne kokusunu aradığı dönemde de bir şeyler feragat etmemiz gerekiyor.
Evlenince nasıl hayatımıza yeni dahil olan eşimizi de katıyorsak bebeğimiz için de bu geçerli. Hayatımıza dahil olan, sevdiğimiz her canlının ihtiyacı olduğunda yanında olmamız gerekiyor.
Ha eve yeni yavru kedi alıp daha eve size alışamadan bırakıp gidiyorsunuz ha çocuğunuzu. zerre farkı yok.
Benim oğlum büyüdü artık kendisi teyzesinde anneannesinde kalmak istiyor, o sürece kadar annesi olarak yanında kaldım, bir şeylerden mahrum kaldım evet ama dünyaya getirmeyi seçtiğim insanın bana en ihtiyacı olduğunda yalnız bırakamazdım. Keza kedim varken annemler abimin yanına tatile gittiğinde gidemedim çünkü bir ay bırakacak kimsem yoktu. Otele versem ona haksızlıktı. Bu sorumlulukları alamayacak, yük görecek insanlar hiç bir canın sorumluluğunu almamalı.
Yapmayin Allah askina. Anne haftada 2 gun en azindan 3 saat nefes alsa, bu bebegine yaptigi bir haksizlik mi olur? Anne olduk diye insanliktan cikmadik ya. Hala bizim de ihtiyaçlarımız var. Anne mutlu degilse bebegine ne kadar faydali olabilir ki. 2 aylik bir bebek en azindan 2 saat gunduz uykusu uyuyordur. Bebek uyurken annesi de ona yapisik olmayacagina gore, biraz cikip nefes alsa, bunun vicdan azabini cekmesin. Zaten o kadar cok şeyden feragat ediyoruz ki, su kadarcik seyi de cok gormeyelim bence.

Ya lutfen atasozleri basliklilari atmayin dayanamiyorum konuya odaklanıyorum bende atasözü yazmak istiyorum

Damlaya damlaya göl olur
Su akar yolunu bulur
Sakla samani gelir zamani :olamaz:

Rahatladigima göre yorum yapayım
Boşver birşey olmaz

Babalık izni babalar arkadaşları ile takılsın, gezsin tozsun diye verilmiyor. Sanki her zaman doğum oluyormuş gibi hayatı olağan akışında geçirmek çok bencilce bu süreçte. Sizin yanınızda olup bebeğiyle onun da ilgilenmesi gerekir.
Anneniz varsa var, o yemek ve ev işlerine yardım için gelmiştir muhtemelen. Eşinizde bebek bakımına yardım edebilirdi, sizin yanınızda olabilirdi.
Bu devran döner diye beklemeyin ufak ufak bebeğin bakımına dahil edin. Yatak ayırma işine ciddi bir şekilde son verin, hep böyle devam eder yoksa.

Evet olması gereken bu
Ama sen bunu karı-koca, anne-baba olarak yapmayı değil anneni çağırıp tüm sorumluluğu ona verirsen o ilk günlerin mutluluğunu heyecanını alışma evresini annenle yaşamayı seçersen olacağı budur
Doğan çocuk kimin, konu sahibesi ve eşinin, eş 10 gün izinli, annenin ne işi var evde?
Çocuk ağlıyor anneanne kucaklıyor, emme saati geldi anneanne alıp anneye veriyor, altı kirlendi anneanne değiştiriyor, banyo zamanı anneanne yıkıyor, gazı var anneanne çıkarıyor, kadının ağrısı var anne koşup ilaç veriyor, kadın duş alacak anne yardım ediyor, anne uyuyup dinlenecek anne nöbet tutuyor, çorba yapılacak anne yapıyor, ev süpürülecek anne süpürüyor, can sıkıldı iki sohbet edelim kv ile hergün hergün ne muhabbet dönecek? eeee adama dışarıda gezmekten başka ne kaldı?
Kayinvalide de tabiki tum sorumluluğu almamali destege geldigini unutmamali her işe gücü yetse de mudahil olmamali. Erkekler bir süre sonra kendini döngünün disinda buluyor, islerinede geliyor. Aktif ebeveyn rolünü ustlenmeli anne ve baba

Konu sahibesi, erkekler bizler gibi hemen adapte olamıyor böyle köklü degisikliklere. O şuan belki de, çocuğum oldu ama maçımı bile aksarmiyorum diyerek, kendi kendine bir şeyler kanıtlamaya çalışıyor bile olabilir. Size yukarıda bol bol tavsiye verilmiş zaten. Ben başka bir şey demek istiyorum.

Ben şuna takılıyorum bazen açılan lohusa konularında, lohusayim, duygusalim, şöyle oldu sezeryan oldum böyle oldu falan filan. Biz de lohusa olduk. Biz de sezeryan olduk. Bizim ne anne ne baba ne kaynanamiz yoktu yanımızda. Eşle gittik geldik bir çoğumuz. Sezeryan olunca ne oluyor ki? Ben sezeryandan çıktım eve geldim büyük ogluma o halimle yemek yaptım ve hiçte sezeryan oldum dün, dinleneyim demedim, buradaki birçok anne gibi. Ağrı kesiciler var. Bebek zaten emip uyuyor. Bilmiyorum ya, bazı anneler çok nazlı geliyor bana. Anneniz varmış işte, yemek bile yapaniniz varmış. İnsanın derdi olmayınca eşim neden gidiyor sohbet etmiyora takıyor demek ki.
Siz de kendinize göre haklısınız . Her birey farklı olduğu gibi her lohusa da farklı demek ki.

Cocuk sahibi olmaya nasil karar verdiniz?

Esiniz kesinlikle baba olmaya hazir degilmis. Siz istediginiz icin veya cevre baskisindan mi yaptiniz bu bebegi?

10 gün izinde arkadaslariyla da gorusmesi kismina cok takilmadim cunku anneniz de evde oldugu icin sıkılmış olabilir. Bence o dönemde anneye pek gerek yokmus, neyse konu bu degil.

Maca piknige de takilmadim. O da cikabilir siz de.

Ama bebek agliyor rahatsiz oluyorum diye ayri yatmak 🤐🤐
Yooo tamamen kendi istedi bi çocuğumuz olsun evin havası değşsin dedi, daha erken 3 senedr evliyz dediğimde daha ne olsun 40 yaşıma yaklaştm gibi laflar işte

Herkeste o istek ve vakit yok. Ben o dönemde full pyjama ile yorgun argin günü bitiriyordum. Sorun burda gezmek değil, destektir. Hani adam desteklese, gece uyansa, bez değiştirse, bir iki saat gezmesine takilmazdi.

Ve evet konu sahibin annesi halen orda olmasi asil sorun. Babadan sorumluluk bekleniliyorsa, bu aşilanmali. Bebek kucağina verilmeli, anneanne gitmeli.

Yani ilk bir iki hafta anneanne kalmasi neyse, ama koca 2 ay! Ondan sonra böyle sorunlar tabiki. Erkeğe olanak verilmiyorki bağlanmasi için. Kim o kadar uzun süre kvde ile yaşamak ister ki.
Yok zaten 2 hafta kaldı annem bizim ev merkezi sistem o yüzden yanmadı bebeği hasta etmemek için ben annemlere yanş ank ya gittim

Back
X