- 21 Nisan 2018
- 8.154
- 30.244
- 548
- 36
Yapmayin Allah askina. Anne haftada 2 gun en azindan 3 saat nefes alsa, bu bebegine yaptigi bir haksizlik mi olur? Anne olduk diye insanliktan cikmadik ya. Hala bizim de ihtiyaçlarımız var. Anne mutlu degilse bebegine ne kadar faydali olabilir ki. 2 aylik bir bebek en azindan 2 saat gunduz uykusu uyuyordur. Bebek uyurken annesi de ona yapisik olmayacagina gore, biraz cikip nefes alsa, bunun vicdan azabini cekmesin. Zaten o kadar cok şeyden feragat ediyoruz ki, su kadarcik seyi de cok gormeyelim bence.Rahat bir anneyimdir ama şunu asla anlamıyorum. Burada sevgilim var ama bana vakit ayırmıyor geziyor dense o sevgili sorumsuzlukla suçlanır, sürekli anne babasına arkadaşlarına giden erkek konusu açılsa bekar gibi yaşamak istiyorsa evlenmeseydi denilir. Kedi köpek sahiplensek her gün gezmeye gitsek, yemini suyunu koyduk desek hayvanı eve hapsedip ilgilenmeyeceksen almasaydın denir. Hepsi doğru da neden bebeğe gelince annene babana ver sütü sen gez canım deniyor ben anlamıyorum. Nasıl eve kedi köpek alınca verir mamasını gezerim diyemiyorsak eve dönüp ona ilgi gösteriyorsak bir zahmet bebeğimize de bunu yapacağız. Çocuk artık annesinin babasının gidip geleceğini idrak edecek duruma gelince elbette anne baba da gezer. Ama bir bebeğin daha doğdunu bile anlamadığı ilk üç ayda anne kokusunu aradığı dönemde de bir şeyler feragat etmemiz gerekiyor.
Evlenince nasıl hayatımıza yeni dahil olan eşimizi de katıyorsak bebeğimiz için de bu geçerli. Hayatımıza dahil olan, sevdiğimiz her canlının ihtiyacı olduğunda yanında olmamız gerekiyor.
Ha eve yeni yavru kedi alıp daha eve size alışamadan bırakıp gidiyorsunuz ha çocuğunuzu. zerre farkı yok.
Benim oğlum büyüdü artık kendisi teyzesinde anneannesinde kalmak istiyor, o sürece kadar annesi olarak yanında kaldım, bir şeylerden mahrum kaldım evet ama dünyaya getirmeyi seçtiğim insanın bana en ihtiyacı olduğunda yalnız bırakamazdım. Keza kedim varken annemler abimin yanına tatile gittiğinde gidemedim çünkü bir ay bırakacak kimsem yoktu. Otele versem ona haksızlıktı. Bu sorumlulukları alamayacak, yük görecek insanlar hiç bir canın sorumluluğunu almamalı.