Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Ha bu arada bizden ayrı yatıo bebek ağladığı için rahatsız pluomuş 😔 sabah işe gitmesi için ayrı takılıoz
Sırf bu yönü için bile iyi tarafından bakamıyorum.. Benim eşim oğlumun kolik zamanlarında gece 3 te dışarda gezdirmişliği var oğlumu, sabah işe gidiyor tabi.. Biz hiç ayrı uyumadık.. Anne bu zamanlarda 5 6 ay 2 3 saat uyuyor,sırf evde diye buna maruz bırakılmamalı..

İyi de bebek 2 aylik. Yukarida arkadas da demis sutunu sagip cikabilir anne de.

Gece 12demi çiksin kadin? Süt sağmak kolaymi saniyorsun birde? Sanki her bebek biberon aliyormuş gibi. Bu aylarda bebek her 2-3 saatte uyaniyor. Adam gezerken, kadin uykusuz bitik halde.

Evlilik bir yarişma değil, dayanişma olmali. Kadin tüm gece yatamasin, adam keyfi şekilde öğlen uyansin. Ondan sonra "adamin hayati olmasinmi". Evet olmasin! Iki aylik bebek ile olmuyor daha!

Gece 12demi çiksin kadin? Süt sağmak kolaymi saniyorsun birde? Sanki her bebek biberon aliyormuş gibi. Bu aylarda bebek her 2-3 saatte uyaniyor. Adam gezerken, kadin uykusuz bitik halde.

Evlilik bir yarişma değil, dayanişma olmali. Kadin tüm gece yatamasin, adam keyfi şekilde öğlen uyansin. Ondan sonra "adamin hayati olmasinmi". Evet olmasin! Iki aylik bebek ile olmuyor daha!
Ben bebegim 43 gunlukken gezmeye basladim. Sut sagmak da gayet kolay bir eylem, biberonla degil kasikla versin zaten. Bir bebegi beslemek atla deve degil, baba da beslesin bi zahmet. Gece ciksin demedim, bi haftasonu adam calismiyorken versin cocugu ciksin disari 🤷🏼‍♀️

Eşinin de bir hayatı olmasın mı yorumlarına inanamıyorum. Adama doğum için verilen 10 günlük izin gününde, her gün alışveriş bahanesiyle çıkıp arkadaşlarıyla buluşmuş. Yeni doğum yapan karısının, çocuğunun yanında olması gereken zamanda her Allah’ın günü arkadaşlarıyla lak lak yapmaya giden adama ben koca da baba da demem. Herkes arkadaşlarıyla buluşabilir ama bunun bir yeri, bir zamanı vardır. Eşiniz olayın suyunu çıkarmış.

Siz de kısasa kısas yapın. Bırakın bebeği eşinize, dışarı çıkın arkadaşlarınızla buluşun. Biraz da kendi tek başına ilgilensin çocuğuyla. Bu çocukları anamızın evinden getirmiyoruz ki. Kadın bütün gün evde bebek baksın, adam istediği gibi takılsın oh ne ala.

Ben bebegim 43 gunlukken gezmeye basladim. Sut sagmak da gayet kolay bir eylem, biberonla degil kasikla versin zaten. Bir bebegi beslemek atla deve degil, baba da beslesin bi zahmet. Gece ciksin demedim, bi haftasonu adam calismiyorken versin cocugu ciksin disari 🤷🏼‍♀️

Herkeste o istek ve vakit yok. Ben o dönemde full pyjama ile yorgun argin günü bitiriyordum. Sorun burda gezmek değil, destektir. Hani adam desteklese, gece uyansa, bez değiştirse, bir iki saat gezmesine takilmazdi.

Ve evet konu sahibin annesi halen orda olmasi asil sorun. Babadan sorumluluk bekleniliyorsa, bu aşilanmali. Bebek kucağina verilmeli, anneanne gitmeli.

Yani ilk bir iki hafta anneanne kalmasi neyse, ama koca 2 ay! Ondan sonra böyle sorunlar tabiki. Erkeğe olanak verilmiyorki bağlanmasi için. Kim o kadar uzun süre kvde ile yaşamak ister ki.

Herkeste o istek ve vakit yok. Ben o dönemde full pyjama ile yorgun argin günü bitiriyordum. Sorun burda gezmek değil, destektir. Hani adam desteklese, gece uyansa, bez değiştirse, bir iki saat gezmesine takilmazdi.

Ve evet konu sahibin annesi halen orda olmasi asil sorun. Babadan sorumluluk bekleniliyorsa, bu aşilanmali. Bebek kucağina verilmeli, anneanne gitmeli.

Yani ilk bir iki hafta anneanne kalmasi neyse, ama koca 2 ay! Ondan sonra böyle sorunlar tabiki. Erkeğe olanak verilmiyorki bağlanmasi için. Kim o kadar uzun süre kvde ile yaşamak ister ki.
Kendi hayatini yasamak istemeyen insanin sorunu kendindedir. Ne kocasinda ne de annesinde. Eger pijamalari cikarip dis dunyayla tekrar baglanti kuramadiysaniz bunun sebebi esiniz olamaz bence, kendinizsiniz. Dunyanin her yerinde insanlar doguruyor. Benim 1 hafta sonra ise baslayan arkadasim var. Normali ayri kalmayi ogrenmek bana gore

Kendi hayatini yasamak istemeyen insanin sorunu kendindedir. Ne kocasinda ne de annesinde. Eger pijamalari cikarip dis dunyayla tekrar baglanti kuramadiysaniz bunun sebebi esiniz olamaz bence, kendinizsiniz. Dunyanin her yerinde insanlar doguruyor. Benim 1 hafta sonra ise baslayan arkadasim var. Normali ayri kalmayi ogrenmek bana gore

Herkesin bünyesi, durumu, bebeği ayni değil. Derdim ayri kalmak değildi, yorgunluktu. Hem emzirip hem mama veriyordum. Uykusuzluk, acaba kiz doydumu? Cünkü hep ağliyor,..

Baska bebekler daha usludur, anneler daha sukunetli, daha az uykusuz,..

Yani sen dişari çikabildin keyif alabildin, fakat bu herkes, her durum için geçerli değil. Mecburda değil. Hani desen artik bebek bir 4-5 aylik artik ele avuca geldi, bir nebze anlarim. Ama daha 2 aylik halen cok yeni.

Herkesin bünyesi, durumu, bebeği ayni değil. Derdim ayri kalmak değildi, yorgunluktu. Hem emzirip hem mama veriyordum. Uykusuzluk, acaba kiz doydumu? Cünkü hep ağliyor,..

Baska bebekler daha usludur, anneler daha sukunetli, daha az uykusuz,..

Yani sen dişari çikabildin keyif alabildin, fakat bu herkes, her durum için geçerli değil. Mecburda değil. Hani desen artik bebek bir 4-5 aylik artik ele avuca geldi, bir nebze anlarim. Ama daha 2 aylik halen cok yeni.
Yoo alakasi yok yine, siz kendi icinizde bebek doydu mu vs endiseleri yasayip cikmamissiniz ama nirmali bu degil diyorum, en azindan bana gore. İster anne 1 haftalik bebegi birakip gezer, ister 1 ay, 2 ay. Size gore normali 4-5 aydir bana gore anne kendini ne zaman iyi hissedip disariya cikmaya hazir hissederse o zamandir. Aimdi burda anne hazir hissetmiyor diye baba da mi evde oturmali yani? Adil olan cozum bu mu? Onun yerine anne de cikmaya calissin, ona da iyi gelir hem.

Cocuklu hayata gecince kadinlarin yuzune tokat gibi carpan bir gercek bence bu. Bizim hayatimiz komple degisiyor ama erkeklere ayni sey olmuyor bunu kabullenmek basta cok zor oluyor. Bebek buyudukce sizde çıkarasınız disari ama adamin surekli sizin dibinizde oturmasini beklemeniz sacma

Amacim kiskirtmak degil ama madem sordunuz benim de dusuncem babalik izni için verilen surede çıkıp 3 saat gezinmesin bir zahmet. Evde durup ne yapacak diyenler olmuş yeni doganin oldugu evde yapacak is mi yok. Yemek yapar, ev toplar, çocuğun kıyafetleri varsa kirlenen onlari toplar hic birsey yoksa cay yapar karisina hizmet eder o da olmadi hos sohbetini eder. Musade etmeyin geldiginde de belli edin taviz tavizi dogurur

Gece 12 ne alaka?
Süt sağmanın nesi zor? Hiç sağmadınız herhalde….göğüsleri tamamen boşaltmak, sütü arttırmak için ben iki yıl boyunca sağdım, gayet kolay bir işlem.
Bebek anne emerken biberon almasın zaten, kaşık yada enjektörle versin babası. 2-3 saatte bir versin babası, bebek uyanmazsa uyandırıp versin sonra bir güzel altını temizleyip gazını çıkarıp pışpışlayıp uyutsun, mis gibi bir ıhlamur demleyip karısını hoşgeldin hayatım diye karşılasın
Kadının da erkeğinde hayatı olsun, hayatları müşterek olsun
Neye celalleniyorsunuz anlayan beri gelsin

Amacim kiskirtmak degil ama madem sordunuz benim de dusuncem babalik izni için verilen surede çıkıp 3 saat gezinmesin bir zahmet. Evde durup ne yapacak diyenler olmuş yeni doganin oldugu evde yapacak is mi yok. Yemek yapar, ev toplar, çocuğun kıyafetleri varsa kirlenen onlari toplar hic birsey yoksa cay yapar karisina hizmet eder o da olmadi hos sohbetini eder. Musade etmeyin geldiginde de belli edin taviz tavizi dogurur
Evet olması gereken bu
Ama sen bunu karı-koca, anne-baba olarak yapmayı değil anneni çağırıp tüm sorumluluğu ona verirsen o ilk günlerin mutluluğunu heyecanını alışma evresini annenle yaşamayı seçersen olacağı budur
Doğan çocuk kimin, konu sahibesi ve eşinin, eş 10 gün izinli, annenin ne işi var evde?
Çocuk ağlıyor anneanne kucaklıyor, emme saati geldi anneanne alıp anneye veriyor, altı kirlendi anneanne değiştiriyor, banyo zamanı anneanne yıkıyor, gazı var anneanne çıkarıyor, kadının ağrısı var anne koşup ilaç veriyor, kadın duş alacak anne yardım ediyor, anne uyuyup dinlenecek anne nöbet tutuyor, çorba yapılacak anne yapıyor, ev süpürülecek anne süpürüyor, can sıkıldı iki sohbet edelim kv ile hergün hergün ne muhabbet dönecek? eeee adama dışarıda gezmekten başka ne kaldı?

Çocuğum yok Allah henüz nasip etmedi ama şunu söylemeden geçemicem eşim bana aynısını yapsa gece uyurken boğarım ne demek ben mangala gidiyorum minared haklı annenizi gönderin eşiniz sizinle ilgilensin sorun çözülür

Gece 12de mangala gitmesi hos bir durum değil. Allah korusun bebeğe bir şey olsa, hemen nasıl gelecek? Sürekli dışarda gezmesi falan insanın gözüne batar. Anne bebeğe bakacak baba gezecek! Valla kimse kusura bakmasın yok öyle bir dünya. Tamam arada çıksın kimse ona laf etmez ama sürekli tekrarlanan bir durum olmamalı bu. Bir de ne demek rahatsız oluyormuş da baska odada yatıyor? Siz bebeği annemizin evinden mi getirdiniz? Nasıl siz uyaniyorsaniz o da uyanacak kimse de kusura bakmasın!
Alın karşınıza konuşun boyle olmaz diye. Babalık 2 pispislamakla olmuyor...

Şahsen 2.5 ay sonra ben de doğum yapacağım. Kv Şubat basi, annem de doğumdan 1 2 gün önce gelecek. İlk bebeğimiz oldugu için desteğe gelin diye biz istedik. Ama tabi bastan şart koştuk, her şeye karışmayın, bize yardıma gelin sadece diye. 40i çıkınca da gidecekler Allah nasip ederse. Ama eşim sağolsun, beni hiç yalnız bırakmaz o konularda.

Yoo alakasi yok yine, siz kendi icinizde bebek doydu mu vs endiseleri yasayip cikmamissiniz ama nirmali bu degil diyorum, en azindan bana gore. İster anne 1 haftalik bebegi birakip gezer, ister 1 ay, 2 ay. Size gore normali 4-5 aydir bana gore anne kendini ne zaman iyi hissedip disariya cikmaya hazir hissederse o zamandir. Aimdi burda anne hazir hissetmiyor diye baba da mi evde oturmali yani? Adil olan cozum bu mu? Onun yerine anne de cikmaya calissin, ona da iyi gelir hem.

Peki adil olan çözüm, anne hazir his etmeden dişariya çikmasimi? Sirf baba çikiyor diye?
Ki kendin ile çelişiyorsun. Benim ilk yaşadiğim endişelerim, uykusuzluklarim normal değilmiş. Niye normal olmasin? Senin o dönem gezmen kadar normal. Tekrarliyorum, her anne bebek ayni değil, olmak zorundada değil.

Tekrarliyorum, sorun burda babanin dişariya çikmasi değil, sorumluluk almamasidir. Her gün gezip, eşinin isteklerini görmezden gelmemesidir. Adam bez değiştirse, gece bebek için kalksa, banyosunu felan yapsa,.. o bir iki saat gezmesi, kimsenin gözüne batmaz. Ki adam her gün geziyormuş ve sadecec.1-2 saat değil.

Ve tekrarliyorum bu denklemde asil sorun sadece adam değil. Anneanne olmasa, o adama mecbur biraz daha sorumluluk verilse, konu sahibide daha relax olur nefes alabilirdi. Destek verildiğini his edilmesi bir evlilikte çok önemli. Gezmekten bağimsiz, konu sahibi bunu his edemiyor işte.

Babalık izninde başlamış adam gezmeye. Babalık iznini devlet anneye destek olsun diye veriyor her gün sokakta gezsin diye değil. Karı koca hayatlarına aynı devam edeceklerse neden doğurdular? Bebeğin dünyaya henüz adapte olamadığı, sık sık emmek istemesinin dahi açlık değil annesinin kokusunu duymak istemesi olduğu aylarda bile oturmayacaklarsa doğurmamakta bir seçenek.
Sağıp vermeyi biz de eşimle beraber yaptık dört aylıkken. Bu o kadar da bahsettiğiniz kadar kolay değil. Her bebek aynı değil. Benim bebeğim saat başı memede durmak isteyen çok ağlayan bir çocuktu.
Hayatınızı aynı şekilde yaşamak istiyorsanız hiç bir şey değişmesin istiyorsanız anne baba olmak zorunda da değilsiniz.

Lohusalık psikolojisini en iyi ben anlarım.
Evde dursa o da batacak size :D saçımı okşamadı, nasılsın demedi diye bu seferde tribe girecek gibisiniz. Anneniz evdeyken adam nasıl evde dursun? Madem bu kadar şikayetçisiniz yollayın annenizi, kalın baş başa. Böyle sorumluluk vermezseniz daha bu adam çok gezmelere gider.

Rahat bir anneyimdir ama şunu asla anlamıyorum. Burada sevgilim var ama bana vakit ayırmıyor geziyor dense o sevgili sorumsuzlukla suçlanır, sürekli anne babasına arkadaşlarına giden erkek konusu açılsa bekar gibi yaşamak istiyorsa evlenmeseydi denilir. Kedi köpek sahiplensek her gün gezmeye gitsek, yemini suyunu koyduk desek hayvanı eve hapsedip ilgilenmeyeceksen almasaydın denir. Hepsi doğru da neden bebeğe gelince annene babana ver sütü sen gez canım deniyor ben anlamıyorum. Nasıl eve kedi köpek alınca verir mamasını gezerim diyemiyorsak eve dönüp ona ilgi gösteriyorsak bir zahmet bebeğimize de bunu yapacağız. Çocuk artık annesinin babasının gidip geleceğini idrak edecek duruma gelince elbette anne baba da gezer. Ama bir bebeğin daha doğdunu bile anlamadığı ilk üç ayda anne kokusunu aradığı dönemde de bir şeyler feragat etmemiz gerekiyor.
Evlenince nasıl hayatımıza yeni dahil olan eşimizi de katıyorsak bebeğimiz için de bu geçerli. Hayatımıza dahil olan, sevdiğimiz her canlının ihtiyacı olduğunda yanında olmamız gerekiyor.
Ha eve yeni yavru kedi alıp daha eve size alışamadan bırakıp gidiyorsunuz ha çocuğunuzu. zerre farkı yok.
Benim oğlum büyüdü artık kendisi teyzesinde anneannesinde kalmak istiyor, o sürece kadar annesi olarak yanında kaldım, bir şeylerden mahrum kaldım evet ama dünyaya getirmeyi seçtiğim insanın bana en ihtiyacı olduğunda yalnız bırakamazdım. Keza kedim varken annemler abimin yanına tatile gittiğinde gidemedim çünkü bir ay bırakacak kimsem yoktu. Otele versem ona haksızlıktı. Bu sorumlulukları alamayacak, yük görecek insanlar hiç bir canın sorumluluğunu almamalı.

Peki adil olan çözüm, anne hazir his etmeden dişariya çikmasimi? Sirf baba çikiyor diye?
Ki kendin ile çelişiyorsun. Benim ilk yaşadiğim endişelerim, uykusuzluklarim normal değilmiş. Niye normal olmasin? Senin o dönem gezmen kadar normal. Tekrarliyorum, her anne bebek ayni değil, olmak zorundada değil.

Tekrarliyorum, sorun burda babanin dişariya çikmasi değil, sorumluluk almamasidir. Her gün gezip, eşinin isteklerini görmezden gelmemesidir. Adam bez değiştirse, gece bebek için kalksa, banyosunu felan yapsa,.. o bir iki saat gezmesi, kimsenin gözüne batmaz. Ki adam her gün geziyormuş ve sadecec.1-2 saat değil.

Ve tekrarliyorum bu denklemde asil sorun sadece adam değil. Anneanne olmasa, o adama mecbur biraz daha sorumluluk verilse, konu sahibide daha relax olur nefes alabilirdi. Destek verildiğini his edilmesi bir evlilikte çok önemli. Gezmekten bağimsiz, konu sahibi bunu his edemiyor işte.

Babalık izninde başlamış adam gezmeye. Babalık iznini devlet anneye destek olsun diye veriyor her gün sokakta gezsin diye değil. Karı koca hayatlarına aynı devam edeceklerse neden doğurdular? Bebeğin dünyaya henüz adapte olamadığı, sık sık emmek istemesinin dahi açlık değil annesinin kokusunu duymak istemesi olduğu aylarda bile oturmayacaklarsa doğurmamakta bir seçenek.
Sağıp vermeyi biz de eşimle beraber yaptık dört aylıkken. Bu o kadar da bahsettiğiniz kadar kolay değil. Her bebek aynı değil. Benim bebeğim saat başı memede durmak isteyen çok ağlayan bir çocuktu.
Hayatınızı aynı şekilde yaşamak istiyorsanız hiç bir şey değişmesin istiyorsanız anne baba olmak zorunda da değilsiniz.
Arkadaslar zaten benim soylediklerim bebenin 2 aylik oldugu donem icin, yoksa dogum iznindeyken kacip giden babadan bahsetmiyorum. Bana gore 2 aylik bebe guvendigimiz birine birakilip gezmeye cikilabilir, annenin de hava almaya ihtiyaci var bu 1.

Surekli gezmeye cikan kendisiyle ilgilenmeyen erkekler icin kadinlara “sen de baska seylerle ilgilen, gez toz adami umursama” diyoruz her zaman. Adama gitme gezme dese olmayacak biliyoruz bunu.

Kaldi ki adam kadini evde bebegiyle ilgileniyor, cepte gordugu icin daha rahat geziyor. Kadin cikip hezmeye baslasa afam da bir noluyor diyecek.

Kedi de, kopek de, insan yavrusu da besledim. Hepsi de gayet sevecen minnos tipler oldular yani hangi canliyi nasil beslemem gerektigini biliyorum. Bana gore benim dogrularim dogru bu sebeple, herkesten her seyden once ben ve benim mutlulugum geliyor. Ben mutlu olayim ki, onlar da olsun. Dedigim gibi bunlar benim dogrularim, 2 aylik bebe anneanneye, babaya ya da bakiciya birakilip pekala gezilebilir. Aizin dogrulariniza uymuyor olabilir ama ben test ettim onayliyorum, guzel cocuklar oldular 😊

Back
X