Kesin Kilo Verdiren Diyet Listesi

Selma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2007
290
18
40
Vücudunuzda birikmiş yağlardan, kilolardan kurtulmak istiyorsunuz değil mi? kesin kilo verdiren diyetlistesini paylaşıyoruz. Listede hangi yiyeceğin neden olduğunun açıklamasını yaptığımızkesin kilo verdiren diyet sayesinde ayda 10 kilo verebilirsiniz.

Bugün, kesin kilo verdiren diyetin birinci gününü yayınlıyoruz; her gün farklı bir kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünler olmak üzere yedi gün boyunca diyet listesini sizinle paylaşacağız ve söz veriyoruz bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir olmayacak =)

Kesin kilo verdiren diyet listesini uygularken günde iki litre su içmeli, bitki çayları tüketmeli ve her yemekten sonra on dakika yürümelisiniz. Bu sayede yağlar daha hızlı eriyerecek ve kesin kilo verdiren diyet sayesinde haftada iki buçuk olmak üzere ayda toplam on kilo vereceksiniz.

Güne başlarken
2 büyük bardak su

Kahvaltı
2 adet haşlanmış yumurta
Sınırsız domates, salatalık, maydanoz
1 dilim beyaz peynir
5 adet zeytin
1 fincan şekersiz kahve veya çay
1 dilim ekmek

Neden haşlanmış yumurta?
Haşlanmış yumurtanın bir tanesi sadece 78 kaloridir. İçindeki protein ve selenyum oranı yüksektir. Bu sayede hem kaslarınızı güçlendirir hem yağ yakar hem de uzun süre tok tutar. Kahvaltınızda mutlaka haşlanmış yumurta yemelisiniz.

Ara öğün
3 adet ceviz

Neden? Çünkü cevizin için beyin ve bağışıklık sistemi için gerekli Omega 3 yağları vardır. Vücudunuzu sağlıkla besler, enerjik olmanızı sağlar. Ancak kalorisi yüksek olduğundan üç cevizle sınırlı tutmalısınız.

Öğle yemeği
1 büyük bardak limonlu su
1 büyük kase az yağlı yeşil salata
1 büyük tabak zeytinyağlı yaz türlüsü
3 yemek kaşığı bulgur pilavı
3 yemek kaşığı yoğurt

Neden yoğurt? Çünkü yoğurt içindeki kalsiyum gibi değerli mineraller kan şekerini yavaşça yükseltir ve uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca sakinlik ve dinginlik verirken göbekteki yağların da erimesini sağlar.
İkindi vakti
1 su bardağı tam yağlı süt
1 çay kaşığı tarçın

İkisini karıştırıp içiniz. Sütün içindeki kalsiyum, vücudun güçlenmesine yardım eder. Bu sayede hem uzun süre tok hissedecek hem de yağ yakılmasını sağlayacaksınız.

Akşam yemeği
1 büyük su bardağı limonlu su
1 kase mercimek çorbası
1 avuç içi kadar ızgara köfte veya tavuk veya balık veya hindi eti
1 büyük kase çoban salata

Neden çoban salata? Çünkü soğanın içindeki mineraller yağ yakımını başlatır, metabolizmayı hızlandırır. Çiğ soğan yiyerek bu süreci daha da hızlandırırsınız.

Uyumadan 3 saat önce
1 su bardağı tam yağlı süt
1 çay kaşığı tarçın

Neden? Vücudumuz geceleri yağ yakar ve bunu yapabilmesi için enerjiye ihtiyacı vardır. Tarçınlı süt içtiğinizde hem kan şekeriniz dengelenir hem de yağ yakımı devam eder.

2. Gün
Kesin kilo verdiren diyet listemizde ikinci gün ile devam ediyoruz. Kahvaltımızda yenilik ve ikindi öğününde sütlü tatlı var! Diyet yapmak, size zevk veren yiyeceklerden mahrum kalmak değil temiz ve sağlıklı yiyeceklerden zevk almayı öğrenmektir. Kesin kilo verdiren diyet listesiyle bu alışkanlığı kazandırmak istiyoruz.

Haftada 2,5 kilo olmak üzere ayda toplamda 10 kilo verebileceğiniz bu diyet listesinde hangi yiyeceğin ne olduğunu açıklamaya devam ediyor ve size pratik bilgiler veriyoruz. Haydi, kendinize inanın! Bir haftanın sonunda 2,5 kilo verdiğinizi göreceksiniz, yola çıkma zamanı!

Uyanınca
Büyük bir bardak su
Yarım çay kaşığı karbonat
İkisini karıştırıp için. Neden? Karbonat, vücutta birikmiş ödem ve zehirleri temizlemeye yardımcı olur.

Kahvaltı
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 adet yumurta
Kırmızı biber, kekik, kimyon, nane, karabiber
1 tatlı kaşığı yağ
Tüm malzemeleri kullanarak menemen yapın.
1 dilim ekmek
1 fincan şekersiz çay veya kahve

Ara öğün
1 dilim ananas veya 1 adet salatalık
Neden? Ananas yağ yakıcıdır. Salatalık kalorisi düşüktür ve suludur.

Öğle yemeği
1 tabak zeytinyağlı kabak yemeği
Tarif: 2 adet kabak doğranıp, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pulbiberle tencereye alınıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Neden? Bilimsel araştırmalara göre kabak ve baharatlar yağ yakıcıdır. Kilo vermek için metabolizmayı hızlandırır.
3 yemek karabuğday pilavı
Neden? Ucuz ve sağlıklı protein kaynağıdır. Kasları güçlendirip yağları yakar ve uzun süre tok hissetmenizi sağlar.
1 kase yoğurt
Neden? Basen, göbek yağlarını eritmekteki etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kalsiyum içeriğiyle kemikleri korur.

İkindi öğünü
1 porsiyon incirli sütlü tatlı
Neden? Canınız tatlı istediğinde yemezseniz, bir süre sonra krize girer her zamankinden daha fazla yersiniz. Size önerdiğimiz incirli sütlü tatlı içinde beyaz şeker yok, doğal şeker var. Tatlı ihtiyacını böyle karşılayacaksınız.


Akşam yemeği
1 tabak kuru fasulye
Neden? Bilimsel araştırmalara göre kuru fasulye yağ yakıcı yiyeceklerden biridir.
1 kase cacık
1 kase roka salatası

Uyumadan üç saat önce
1 kase yağ yakıcı kür

3. Gün
Uyanınca
Büyük bir bardak suya bir çay kaşığı üzüm veya elma sirkesi karıştırıp için.

Kahvaltı
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 tatlı kaşığı keten tohumu
6 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 adet mevsim meyvesi
Hazırlanışı: Yulaf kepeğini kaseye alıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup demlenmesi için bekletin. Bu sırada şeftali, kivi veya muz gibi mevsim meyvesini küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırıp afiyetle yiyin.
Neden? Yulaf kepeği, uzun süre tok tutar, vücuttaki kötü yağların atılmasını sağlar, kan şekerini dengeler. Nereden alınır? Aktarlar ve organik gıda satan marketler ve internet sitelerinden alabilirsiniz.

Ara öğün
1 adet domates
Neden? Domatesin içindeki likopen, kansere karşı koruyucudur. Yüksek oranda C vitamini içerdiğinden hücreleri korur ve besler; vücuda zarar verecek noktaya gelmiş yağ hücrelerinin azalmasını sağlar.

Öğle yemeği
1 porsiyon nohut yemeği
1 kase çoban salata
1 kase yoğurt
Neden yoğurt? Yoğurt içindeki faydalı bakteriler hem göbek, basen yağlarını erimesini sağlar hem de bağırsaklarınızı çalıştırır. Ara öğünlerde veya sebze yemeklerinizin yanında bir kase yoğurt yemeyi alışkanlık haline getirdiğinizde bir hafta gibi kısa bir sürede mükafatlarını görmeye başlayacaksınız.

Ara öğün
1 fincan yeşil çay
10 adet badem
Neden? Biliyoruz, zayıflama konusu açıldığında mutlaka yeşil çay sözü geçer ve siz buna alıştınız ama bu öneriyi çok ciddiye alın çünkü bilimsel araştırmalarla yağ yakıcı etkisi kanıtlanmış bir besindir. Yemeklerden 15 dakika sonra için, yağ yakıp kilo verin!

Akşam yemeği
1 porsiyon ıspanaklı hindi yemeği
Hazırlanışı: Kuşbaşı doğranmış hindi etleri, ıspanak, yarım çay bardağı su, baharatlar ve bir tatlı kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte pişirin ve afiyetle yiyin.
Neden? Vücudun daha fazla kalori yakmasını dolayısıyla hızlı zayıflamayı sağlayan bir besindir. İçerdiği yüksek oranda protein sayesinde kaslarınız beslenir ve güçlenir.
1 büyük kase roka salatası

Uyumadan 3 saat önce
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
İkisini karıştırıp için. Bu sayede kan şekeriniz düzenlenecek ve açlık çekmeden uyuyacaksınız.

4Gün
Uyanınca
1 su bardağı suya 1 çay kaşığı kuru nane karıştırıp için.
Neden?
Nane, vücutta şişkinlik yapan ödem ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlar ve yağ yakımını hızlandırır.

Kahvaltı
1 kalın dilim beyaz peynir
5 adet zeytin
1 dilim ekmek
İstediğiniz kadar roka, maydanoz, tere
2 büyük dilim karpuz

Neden?

Su içeriği yüksek olan karpuz iyi bir kilo verdirici olmasına karşın yüksek miktarda tüketilmesi nedeni ile kilo yapmaktadır. Günde belirli miktarlarda tüketilen karpuz mide de uzun süre kalması nedeni ile uzun süre tokluk hisli sağlar. Ayrıca likopen açısından zengin olduğu için bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Ayrıca A ve C vitamini içeriğinin yüksek olması nedeni ile antioksidan özelliklidir.


1 fincan yeşil veya siyah çay

Neden?
Yeşil ve siyah içerisinde Kateşin isimli madde vardır ve bu, vücuttaki yağların çözülmesini sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Yeşil çay daha fazla Kateşin içerir ancak damak tadınıza uymuyorsa geleneksel siyah çayımızı şekersiz içebilirsiniz. Günde 4-6 fincan açık ve limon dilimli içmenin en etkili olduğunu beslenme araştırmaları bildirmektedir.

Öğle yemeği
1 kase mercimek çorbası
1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği (patlıcan, barbunya, ıspanak, kabak gibi)
1 dilim ekmek
Acı biber soslu yeşil salata: 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyunu karıştırıp yeşil salatanıza ekleyin.

Neden?

Acı biberlerin içinde bulunun Kapsaisin isimli madde, metabolizma hızını artırarak kilo vermeyi kolaylaştırmakta ve kalori yakımını artırmaktadır. Bu sayede, zayıflama daha kısa ve sağlıklı sürede gerçekleşmiş olur. Salatalara ekleyip veya yemeklerin yanında taze olarak acı biber tüketerek yağ depolarını boşaltabilirsiniz.



İkindi
1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı karıştırıp için.

Neden?
Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki özler sayesinde vücuttaki yağların kaslar tarafından kullanılıp yakılmasını sağlar. Yapılan bilimsel araştırmalara göre her ikindi öğününde az yağlı süte bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyip içen kişilerin bel çevrelerinde ve göbeklerinde bir ay sonunda incelme olmuştur.

Akşam yemeği
1 büyük kase yeşil salata
1 porsiyon buharda pişirilmiş sebzeler
150 gram haşlama suyuyla birlikte kırmızı et

Neden?
En değerli protein kaynaklarından biri olan kırmızı et, Konjuge linoleik isminde bir madde içerir ve bu vücuttaki yağların çözülerek dışarı atılmasını sağlar. Ancak her şeyde olduğu gibi kırmız et tüketiminde de önemli bir nokta vardır: denge! Günde en fazla 150 gram kırmızı et yiyebilirsiniz, haşlama veya ızgara olmalıdır.

5 Gün
Uyumadan üç saat önce
1 su bardağı suya 1 çay kaşığı sirke karıştırıp için.

Neden?
Sirke, vücuttaki yağların parçalanarak dışarı atılmasını ve bağırsaklarınızın iyi çalışarak düzenli büyük tuvalete çıkmanızı sağlar. Sirkeyi ayrıca salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyip her öğünde tüketebilirsiniz.

Uyanınca
1 su bardağı suya 1 çay kaşığı sirke ekleyip karıştırıp içiniz.

Neden?
Sirke, vücuttaki yağların parçalanarak dışarı atılmasını ve bağırsaklarınızın iyi çalışarak düzenli büyük tuvalete çıkmanızı sağlar. Sirkeyi ayrıca salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyip her öğünde tüketebilirsiniz.

Kahvaltı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
Yarım çay bardağı süt
Damak tadınıza uygun baharatlar ile karıştırıp omlet yapıp yiyiniz.

Neden?
Baharatların bilinen en büyük etkisi anlık metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu durumda sizin kilo vermenizi kolaylaştıracağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle mide rahatsızlıklarınız yoksa baharatları tüm yemeklerinizde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Doyana kadar roka, maydanoz, semizotu, dereotu
1 fincan şekersiz yeşil veya siyah çay

Ara öğün
1 fincan tarçınlı Türk kahvesi (Türk kahvesinin üzerine tarçın serpip içiniz.)

Neden?
Yapılan bilimsel çalışmalar tarçının kan şekeri seviyesi üzerine dengeleyici etkisi olduğu bilinmektedir. Tip 2 diyabetlilerde iştah azalmasını sağlar. Tatlı ihtiyacınızı tarçın ile kalori arttırmadan halledebilirsiniz. Tarçını çay, kahve ve yoğurt gibi besinler ile birlikte kullanabilirsiniz.

Öğle yemeği
1 porsiyon tavuk, balık veya dana eti
Doyana kadar domates, salatalık, kereviz, enginar gibi sebzeler
1 dilim ekmek

Neden?
Çiğ sebzeler çok iyi bir atıştırmalıktır. Fazlasıyla tokluk hissi sağlamasının yanı sıra su içeriği yüksek olduğu için kalorisi de düşüktür. Tüm et ve türevleri yanında çiğ sebze tüketilmesi sizi daha uzun süre tok tutacak aynı zamanda demir emiliminin daha iyi olmasını sağlayacaktır.

İkindi öğünü
1 su bardağı süt
1 parça bitter çikolata

Neden?
Bitter çikolata içerisinde lif vardır, şeker oranı düşüktür. Bu sayede kan şekeri dengenizi bozmadan tatlı ihtiyacınızı giderir.

Akşam yemeği
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimeği bol baharatla büyük kase salataya karıştırıp yiyiniz.

Neden?
Mercimek, İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif arttırır. Sindirime bağlı harcanan enerji artacağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.

Uyumadan 3 saat önce
1 su bardağı suya 1 çay kaşığı sirke ekleyip karıştırıp içiniz.

6Gün Diyet
Uyanınca
1 su bardağı su
1 adet kuru veya taze incir

Neden?
İncir, bağırsakların hızlı çalışarak kolayca büyük tuvalete çıkılmasını sağlar.

Kahvaltı
3 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı yer fıstığı
1 çay kaşığı çörekotu
Tamamını kasede karıştırıp afiyetle yiyiniz.

Neden? Yer fıstığı içerisinde bolca protein vardır; bu sayede yağ hücreleri yakılır ve uzun süre tok hissedersiniz.

Ara öğün
1 adet mevsim meyvesi

Neden? Beyninizin daha iyi çalışması için glikoza ihtiyacı vardır. Meyvelerden bunu karşılayabilirsiniz. Diyet sırasında baş ağrısı, halsizlik çekmezsiniz.

7. Gün
Uyanınca
1 su bardağı su
1 çay kaşığı çörek otu yağını karıştırıp için.

Neden? Bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını ve günde en az 1 kez tuvalete çıkmayı sağlar.

Kahvaltı
2 adet haşlanmış yumurta

Neden? Yumurta sadece 78 kaloridir. Bu, günlük kalori sınırında çok az bir yer kaplar ancak tok tutar ve yağ yakıcıdır. Çok acıktığınız zamanlarda bir yumurta haşlayıp yiyin, açlık krizi geçeceği gibi yağ yakımı da olacaktır.
1 dilim ekmek
Sınırsız roka, dereotu, maydanoz, kıvırcık
1 adet domates
1 adet salatalık
1 fincan yeşil çay

Öğle yemeği
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet közlenmiş patlıcan
1 adet kuru soğan
Bolca maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
İstediğiniz baharatlarla tüm malzemeleri karıştırıp salata yapın.
1 kase yoğurt

Neden? Soğan, kilo vermeyi hızlandırıcı ve sindirimi kolaylaştıran sebzelerden biridir. Ayrıca her gün yarım soğan yemek mide kanseri riskini azaltır.

Ara öğün
1 fincan sütlü kahve

Neden? Kahve, en iyi metabolizma hızlandırıcı içeceklerden biridir. Ancak ölçülü tüketmek gerekir. Günde 2 fincan yeterlidir. Tok tutar.

Akşam yemeği
5 yemek kaşığı kısır
Sınırsız roka, maydanoz, dereotu, nane
1 adet avuç içi büyüklüğünde ızgara köfte

Neden? Yeşillikler, içerdiği yüksek vitaminlerle vücudu besler ve canlılık kazandırır. Kalorisi çok düşük olduğu için kilo aldırmadan doyurur.

Uyumadan 3 saat önce
1 fincan melisa çayı

Neden? Sakinleştirip rahat uyumayı böylece kilo vermeyi sağlar. Sağlıklı uyku, kilo vermenin altın anahtarıdır.(kaynak:yüksektopuklar)
Zayıflama Kürü Tarifleri Tıklayınız

Yağ Yakan Besinler ve Yağ Yakıcı Süper Formüller Tıklayınız

Diyet Listeleri İçin Tıklayınız

Diyet Hakkında Herşey Ve Süper Diyet Listeleri İçin Tıklayınız

index.php
 
Son düzenleme:
Diyet listesi cok guzel.Karatay diyeti ile 6 kilo verdim.Diyete ara vermistim ama bunuda uygularsam hedefledigim kiloya ulasmis olurum.Liste ile ilgili tek sorum 2.gece yag yakici kur nedir?Nasil hazirlayacagim?
 
Diyet listesi cok guzel.Karatay diyeti ile 6 kilo verdim.Diyete ara vermistim ama bunuda uygularsam hedefledigim kiloya ulasmis olurum.Liste ile ilgili tek sorum 2.gece yag yakici kur nedir?Nasil hazirlayacagim?
Sizde diyet listenizi paylaşır mısınız
 
X