kesisiz normal doğum???

nurcan_odtu

Yavrum Sana Emanet Rabbim
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
298
9
116
39
arkadaşlar aranızda kesisiz normal doğum yapan var mı??normal doğum yapmak istiyorum ama bu kesi olayı beni korkutuyorr, bunu yaptırınca, sezeryanden bi farkı kalmıyo gibi geliyor bana..siz ne düşünüyorsunuz???

arkadaşlar aranızda kesisiz normal doğum yapan var mı??normal doğum yapmak istiyorum ama bu kesi olayı beni korkutuyorr, bunu yaptırınca, sezeryanden bi farkı kalmıyo gibi geliyor bana..siz ne düşünüyorsunuz???

cnm çevreme kesisiz olana hiç denk gelmedim, kesi dediğimiz şey zaten küçücük bir kaç cm bir şey
ama sezeryanda kaç kat kesiyorlar,
büyük bir karın ameliyatı ile küçücük kesiyi kıyaslama bile derim,
ayrıca hemen kaynıyormuş duyduğuma göre, hayırlı doğumlar dilerim =)

merhaba cnm kesi dediğin şey epizyotomi.Normalde avrupada bu en fazla %30 yapılan bir işlemken Türkiyede %90 üstünde.Bunu doktorlar çokd gerekli değilken yapıyorlar ve işin garibi normlde bu işlem için izin istenmesi gerekiyor.Bence doktorunla iyice konuş.Yani orası kpansada bence insanın yaratılışına aykırı bi şey mevlam bilmiyomu kadını yani illada kesilmesi lazımmış gibi davraıyorlar çok saçma bence.

Amaç elbette uygulayan uzman açısından kesinlikle çok iyi de olsa, epizyotomi gerekmemesi için önceden anne adayının da bilinçlenmesi ve yapması gerekenler vardır.
alıntı:;
Bunlar:

Kegel Egzersizleri,

Perine Masajı,özel jel ile 6.aydan itibaren sanırım.

Doğru Ikınma Yöntemi ve

Doğru Nefes Kullanımıdır.

Son düzenleme:

Canim korkunu anlayabiliyorum. Her kadım az da olsa korkmuştur herhalde. Çünkü içinden bir canlı çıkacak kolay değil bu. Ben kızımı sağlık sorunları sebebiyle sezeryanla dünyaya getirmek zorunda kaldım. Ve inan ağrı ve acısı uzun bir süre geçmek bilmedi. Ben genel anestezi ile oldum bir de sanırım iyi dikemedi doktorlar bilemiyorum ama sezeryan ameliyattır. Tüm organların doktorların elinde oluyor o an. Normal doğumda o an o eylem sırasında acı çekebilirsin ki epiduralle acısız da yapabilme imkanın var ama sezeryanla asla kıyaslanamaz. Ben hep keske normal yapabilseydim derim hep.. Ama olmadi Allah böyle istemiş. Sakın korkma sezeryan bi çare değil. Aksine bisürü risk olacak. Bak ben ikinci bebegime hamileyim ilki sezeryandı diye aradan 5 yil geçmesine ragmen düsük tehlikesi yaşadım.. Bence korkma canım cesur ol. Annesin sen.. Hepimiz yavrularimiz icin cesur olmak zorundayiz.

ben de ilk hamileliğimde çok korkuyordum kesi olayından, aklım hafsalam almıyordu o acıya nasıl dayanırım ki diyordum, ama epidural normal doğum yaptım üstelik epidural olmasan bile orayı uyuşturuyorlar merak etme cart cart kesmiyorlar, evet yurtdışına göre çok fazla yapılıyor bizde ama kesi yapılmazsa da daha beter yırtılma olasılığın var ki onun dikişi çok daha beter olur bu yüzden kesi atılıyor zaten düzgün kaynasın diye, benim kesi yerim belli olmuyor bile doğum sırasında da hiç hissetmedim sadece doktorun elinde iğne ipliği gördüm dikiş mi atıyorsunuz dedim "evet, estetik dikiş " dedi :)

Back
X