Keske anneme demeseydi...

flower_rose

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
2.427
3.360
333
İzmir
Arkadaslar kac gundur cok canim sikkin. Arkadas annesi ben benim annem tatile gittik. Sonra donuste ugradigimiz bir yerde annem foto cekindi iste ben gunes gozlugumu verdim. O sirada annem insta koyariz diye saka yapti. Babami kaybettik dokuz yil oldu daha annemi yeni yeni toparladim. Arkadasin babasi yasiyor. Arkadasin annesi dediki anneme koy belki birini bulursun. Ben de annem de dumur olduk ne doyor die. Sonra bana yeniden once annen evlenir belki dedi gulerek. Annemin en nefret egtigi laf ama hem naifdir hem de benim arkadasimin annesi aramiz bozulmasin diye birsey demedi. Ben dondugumuzden beri aramadim arkadasi. Arkadas da annesi bunu soylerken guldu. Bes yillik arkadasim yani cok zor gunlerimde yanimda olmustur ama bu konu da hashas oldugumuzu bilir. Ne yapsam bilemedim. Haftaya gitcem iki ay kadar olmuuacam. Arar sorarsa ne oldu diye soylesemmi bilemedim. Bu arada arkadas da evli degil kendine bile boyle birsey denirse koyar oturtur. Cok canim sikkin demesem icimde buyucek desem zor gunlerimde yanimda oldu diye silip atmayayim diyorum. Annemi bir daha asla annesiyle muhatap etmem. Ne yapsam? Cok canim sikkin. Ben annemin ustune titriyorum elalem gelip napti. Bir hazir cevap olamadim. Bunu yazarken bile agliyorum sinirden hala. Yazik annem diyor ki benden oldu keske inste koyarim demeseydim.

densizlik işte...
ama arkadaşınıza söyleyin kendiniz büyütmeyin içinizde..
densizlere densiz olduğunu hatırlatmak güzel oluyor annesine desin kız üzülmüş diye...

Annem de bu tarz laflari kaldiramiyor.65 yasinda ve o uzuldugu icin ben uzuldum. Bu tarz seylere acik biri degil yani.

fazla büyütülecek birşey olduğunu sanmıyorum. birlikte tatile çıkacak kadar samimi iseniz bu cümle mazur görülebilir. üstelik 9 sen e olmuş artık. atlatması lazım ki daha yeni toparliyor diyorsunuz. tabikide doğru düzgün bir insan çıkarsa karşısına sevecek sevilecek yaşı kaç olursa olsun. buyutecek birşey yok yani. sadece üslup doğru değil. belki koca bulursun yerine " belki yeni bir insan girer hayatina" deseydi daha doğru olurdu. biraz mahalle ağzı konuşmuş o kadar

Densizler..bence hiç görüşme.ola ki hayırdır neden sesin çıkmadı diye arar sorar yazarsa olanı anlatırsınız.silip silmemek sizin bileceginiz iş.ama eskisi gibi de samimi olmamalisiniz.annenizi de Sizi de incitmisler.cahillik ya da kasitla bilemem ama hiç hoş değil .başka birgün başka bir mevzuda yine canınızı sıkmaya devame ederler tavrinizi koymazsaniz

65 yasinda kadina belki birini bulursun demek
Terbiyesizlik resmen.
Kesinlikle soyleyin icinizde kalmasin yoksa bu his icinizi yakip kavuracak..
Aynen bir de annem babami cok severdi. Ay sunu giymegim baska yorumlarlar der hep. Ben bunlari asmak icin cok ugrastim. Giderken ben guzel guzel bluzler aldim zorla da olsa giydi. Soyleyis sekli de cok kotuydu. Arkadas bekar kendine biz bunu soylesek koyar oturturdu eminim.

kişi kendinden bilir işi
demek ki kendisi olsa öyle yaparmış
hiç deşmeyin konuyu
araya az mesafe koyun annesiyle asla plan yapmamalı birdaha
arkadaşınız da annenizle yüz yüze gelmesin
elbet anlarlar eşşek değillirse

artık geçmiş orda verseydiniz cevabı kapağı oturstsaydınız keşke ama şu an da geç olmuş

Aklı sıra espri, komiklik yapmaya çalışmış. Kırdığı potun farkında değildir. Çok çok köprüleri yıkacak bir durum değil. Önemli bir dostluğu da yıkmaya gerek yok böyle bir şey için. Alın karşınıza böyle cümlelerden annem çok hoşlanmaz biraz dikkatli olalım diye belirtin olsun bitsin.

Çok ağır bir hakaret değil bence. Anneniz bu konuda çok hassas olduğu için alınmış. O babanızı hala severken birinin böyle bir espri yapması rahatsız etmiş belli ki. Aile ile görüşmeyin, arkadaşınız ile değil. Arkadaşınıza da açık açık söyleyin. Bir daha bu tarz şakalar yapmamasını, annenizin bu konuda hassas olduğunu söyleyin. "Ben annenin şaka yaptığını biliyorum ama annem hoşlanmıyor sanki babama ihanet etmiş gibi hissediyor bir daha bu tarz şakalar yapmazsanız sevinirim" dersiniz. Arkadaşınız iyi biri ise uzaklaşmaya gerek yok bence.

bende rahatsız olurdum ne munasebet yanı bırlıkte tatıle cıktık dıye densızlesme hakkı yok
aynen bende olsam mesafelı olurdum sorarsa da acıkca ayıp ettınız derdım
sahsen benım annem boyle bırsey yapsa orda annemın kusuruna bakmayın espırı anlayısı degısıktır der sonra anneme doner boyle seylerın sakası olmaz der karsı tarafın kırılmasına bırakmaz lafı ben soyler konuyu kapatırdım kı kırgınlık olmasın dıye
arkadasınızda sessız kalarak annesını desteklemıs bır nevı

ayıp etmısler

Inan ki çok sınır oldum. Oldum olası boyle insanlardan nefret ederim. Benzer bir olay babamla kardesimin babası arasında yaşanmamış. Babam da balık burcu hemen etkilenen bir insan. Dönene kadar adamın yüzünü güldüremedik. Yemek bile yemedi diyebilirim. Arkadaşına olanlari anlatın. Annesi dikkat ederse ne ala, etmeyecekse aynı ortama getirmeyin bir daha.

Ben alınacak bir şey görmedim, espri yapmış kendince. Siz çok abartıyorsunuz, orada cevap verebilirdiniz sonrasında kafanızda kurmaya gerek yok. Yakın bir arkadaşınız size zamanında çok destek de olmuş, bazen affedici olmak hataları görmemek daha iyidir. Kimse mükemmel değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…