keşke evlenmeseydim

Aslinda en büyük kinim kizginligim annesi benm anneme gözdağı verir gbi surekli konusuyordu sunu yapalim cocuklara soylede yapamdik dye kendileri bikir kendileri istedi evlenmeyi ben karismam boyle ukala ukala konusmalari . Yani ben sanki ondan baskasyla evlenemezmisim gbi beni basit gördü ben hic zorlamadim hic bisey istemedim yani cok seyin birikimi var maddiyata takılıyorum gbi görünüyo ama aslnda diger nedenler tetikliyo bu durumu esim sevgi deger gostermese zaten ayrilirdim annesi ailemi ve beni azcik el üstünde tutacagina kiz aliyorlar sonucta cok rahat davrandi yani oglumu evlendrdim ohh aradan ckti gbi hc biseyin ucundan tutmadi nisan bohcasinda bile benm istedgm hcbisey almadi sadece kendi kafasina gore aldi ve cok az sey istemistim ben ama diyorum ya sanki bana giciklik olsun hep laf sokuyordu ... dertlestgim bi arkadasim var ona herseyi anlattgmda o da esin cok iyi basksyla mutsuz da olablirdin ama ailene mahcup oldgun icin ailesi seni ve aileni onemsemedgi icin aslnda sen bu kadr takiyorsun diyo farkli bahaneler aramamami söylüyor o da ailesini o yuzden takmiyorum artik mesafe koydum.
Arkadaslar benim bu durumum gecici biliyorum sadace bunlarin altinda ezildigmi hissettm. Dusunmeme yardimci oldunu sagolun aslnda benm dert ettgm eşim degilmis ben onun annesi düğünümdeki durumlar vs vs annesini bi anlatsam yaptklarini davranislarini yuh dersiniz eminim. Ama onun ailemin disinda tutucam. Teeekkur edrrim size

canim bak simdi bazi doktor ogullari vardir giderler fakir bir kiz alarlar cevre ne kadar guzel fakiri sevindirdi diye soylerler ama bazi zenginler de o kadar mala mulke duskun olurlarki eslerini bile hatda cocuk bile gozlerine gorsenmez kendi hayatlarini kendileri yasarlar paralariyla
bazi kadinlar da zengin olunca fakir erkekle evlenince yazik kiza gitdide kimi buldu derrler fakiremi kaldi derler
bak simdi kimi fakir kimi zengin ama bazilarinda insanlik yok
senin esin iyi biri olmasaydi sevmek ne kelime nefret bile ederdin ondan seviyorsan demekki iyi biri
benimde esimin ailesi bir kucucukde olsun altin takmadilar esimin anasi babasi yok ama zengin halalari birde kiz kardesi kucuk erkek kardesleri var hic birinden bir cop gormedik ben aile kurunca esimin isi bile iyi diyildi
sonra sukurler olsun Rabbime hersey duzeldi herseyimi kendisi aldi corabimdan tutmus altinima kadar simdi olmayan altinlarim da var ama onu da alir ilerde diyip hic takmiyorum bazen kusuyorum bende gelindim neden ailesi bana hicbirsey takmadilar diye ama sonra dua ediyorumki Rabbim esime ruzi versinde o alsin onun almasi daha mutluluk verici
neyse sana tavsiyem seviyosan seviliyorsan hic huzursuz olma para icin vakti gelince oda olur Allahin izniyle
nice zenginler var mutsuz huzursuz Allah korusun sen bugunumuze sukur de Tanrim yuzunu guldurur
acda acikda kalmiyorsun buna sukur dilerim hersey gonlunce olsun

.
Mutluyuz aslinda seviyoruz birbirimizi iyi bi es ev işlerin de de yardimci olur sevkatlidir maddiyati herseyi gecsemde o zaman boslugumda beni kullanmis oldugunu düşünmek bana dürüst olmadığını bilmek beni çıldırtiyo once mantkli geldim ona zamanla da sevdi beni sevdgini herkes söylüyor gözünün icine bakiyor diyo herkes...smdi tatile ailemn yanina geldim annemin evi cok güzel cok rahat eski arkadaşlarım biri avukatla evlendi diğeri dis hekimiyle biri fabrikatorun oğluyla evleri kendilerinin ve mis gbi esyalar almislar benm esim ayda 1500 tl kazaniyor evimiz yok esya da cok az kiradayiz aileme cok uzagim smdi esim benm memleketime gelmek istemiyor ben zenginlge cok ozenmiyorum yeterki sevileyim mutlu olaym hayrli bi eşim olsun dye evlendim ama beni kahreden eşim aslnda sevgi de degil mantık evliligi yapmis parcalari birlsstirince anliyor insan.. ablam soylemisti hem guzelsin hem isin iyi cok daha iyi taliplerin ckar dye ben kmseyi dinlemedm

düşüncelerini pek beğenmedim doğruyu söylemek gerekirse kendi yerime koyuyorum seni ama en başında vazgecicektin ama şükret bence mutlusun hiç çoktan o arkadaşlarına sor bi avukatla fabrikatör oğluyla evlenmişte mutlular mı acaba illaki herkesin sıkıntısı oluyor ya sıkıntın şuan yine olabilir ama mutlusun mutluluk karın doyurmasada kendinize yetiosunuzdur eşinle kredi falan çekip ev almayı dene bence

Canim sen herseyi bilerek görerek secmissin.esini taniyarak sevmissin.ve emin ol esinde seninle mantikli oldugun icin degil yani para icin falan degil sevdigi için evlenmistir.eski Türk filmlerinde kaldi parasi icin kizla evlenmek.sevgiyle kurulmus ve içinde sevgi olan evler cok fazla yok etrafimizda.bencede sımsıkı saril eşine. Ve arkadaslarinin hayatlarini izleme.ve eminimki onlarin senden fazla şeyleri olsada sende olanda onlarda yoktur.huzurlari yoktur belkide.ve sen istediğin seyleri ev araba esya bunlari esinle birlik olup yapabilirsin.benim durumum senden cok daha kötüymus ki ben bunlari hatirlayip huzurumuzu kacirmiyorum.benim esim ve ailesi durumlari gayet iyi olduklari halde kötü gösterip bisürü masraftan kaçtılar. Biz kiz tarafiyiz diye cekilmeyip herseyi biz yaptik.bicok sey uktedir hâlâ icimde. görücü usulü evlendik tanimiyordum esimide ailesinide.aklima geldikce kuduruyorum ama getirmemeye çalışıyorum. Çünkü esim cok iyi.cok seviyor.ben düğün mevzularini acinca ben sana istedigin herşeyi alirim ama biraz zaman diyor.ama bunu yalandan demiyor.gayret gösteriyor. Kayinvalidemlerede gidince ohh bi para harciuorum bi harciyorum.bir yil bişe almayip biriktirip onun yaninda harciyorum.hatta beni güne götürdüğü zaman günde bi kadin bi markanin pijama takimlarini ic çamaşırı takimlarini falan satiyor butun gelinler aliyor parasini kv.ler ödüyor. Bende aliyorum kv.mi ödemeye mecbur bırakıyorum. Hıncimi böyle cikariyorum.ama eşimle arami bozacak seyleri asla yüksek sesle söylemiyorum tatli dille içimdeki ukteler olarak anlatıyorum. Oda Allah razi hayir demiyor hemen yapamasada zamana birakiyor.dugunum benimde hic hayalimdeki gibi olmadi ama ne yapayim kimin hayalindeki gibi olduki deyip avutuyorum kendimi.

.. evet cok haklsin benm esimde cok iyi biri zamanında ailemin yaninda olmam gerektgo zaman esimin yaninda oldum (bekarken) esimin bi sucu yok ama en azndan ailesini biraz zorlayabilirdi yani yapabilirlerdi a da olsa ama yapmak istemedilar bana bisey takmayan kayinvalidem evlendkten 2 hafta sonra evime geldiğinde kolundaki bilezimleri görünce şok oldum yani bu ne demek bi düşünün. Hepimiz için hayrlsi olsun brnm kafan cok karışık ti arkadaslar ne düşündügumu bilmiyorum ben zamaninda yaptgim fedakarliklar azcim da bana yapilsaydi diyorum sadece

canim bak simdi bazi doktor ogullari vardir giderler fakir bir kiz alarlar cevre ne kadar guzel fakiri sevindirdi diye soylerler ama bazi zenginler de o kadar mala mulke duskun olurlarki eslerini bile hatda cocuk bile gozlerine gorsenmez kendi hayatlarini kendileri yasarlar paralariyla
bazi kadinlar da zengin olunca fakir erkekle evlenince yazik kiza gitdide kimi buldu derrler fakiremi kaldi derler
bak simdi kimi fakir kimi zengin ama bazilarinda insanlik yok
senin esin iyi biri olmasaydi sevmek ne kelime nefret bile ederdin ondan seviyorsan demekki iyi biri
benimde esimin ailesi bir kucucukde olsun altin takmadilar esimin anasi babasi yok ama zengin halalari birde kiz kardesi kucuk erkek kardesleri var hic birinden bir cop gormedik ben aile kurunca esimin isi bile iyi diyildi
sonra sukurler olsun Rabbime hersey duzeldi herseyimi kendisi aldi corabimdan tutmus altinima kadar simdi olmayan altinlarim da var ama onu da alir ilerde diyip hic takmiyorum bazen kusuyorum bende gelindim neden ailesi bana hicbirsey takmadilar diye ama sonra dua ediyorumki Rabbim esime ruzi versinde o alsin onun almasi daha mutluluk verici
neyse sana tavsiyem seviyosan seviliyorsan hic huzursuz olma para icin vakti gelince oda olur Allahin izniyle
nice zenginler var mutsuz huzursuz Allah korusun sen bugunumuze sukur de Tanrim yuzunu guldurur
acda acikda kalmiyorsun buna sukur dilerim hersey gonlunce olsun
..
Tabiki şükürler olsun. Hersey orf adete uygun yapilsaydi aslinda bu kadr dusunmezdm bunlari yaptgim fedakarliklar icin de pisman olmazdm ama bana enayi hissini verdkleri icin pismanlik duydum

Hepinize teşekkür ederim kafam bi an cok karıştı bazi seyler tetikliyo iste düşünceleri bu gecici bi durum onu da biliyorum

Hepinize teşekkür ederim kafam bi an cok karıştı bazi seyler tetikliyo iste düşünceleri bu gecici bi durum onu da biliyorum

Canim nekadar zamandir evlisin.ilk yilimda bende cok kafaya takip üzülüyordum. Iki yilim bitti.simdi daha rahatim takmamayi öğreniyorum galiba.inan zamanla unutuluyor.esin ne diyor uktelerine.hic esine söz ettinmi bunlardan? Cok aileci bi insanmidir?

.
Mutluyuz aslinda seviyoruz birbirimizi iyi bi es ev işlerin de de yardimci olur sevkatlidir maddiyati herseyi gecsemde o zaman boslugumda beni kullanmis oldugunu düşünmek bana dürüst olmadığını bilmek beni çıldırtiyo once mantkli geldim ona zamanla da sevdi beni sevdgini herkes söylüyor gözünün icine bakiyor diyo herkes...smdi tatile ailemn yanina geldim annemin evi cok güzel cok rahat eski arkadaşlarım biri avukatla evlendi diğeri dis hekimiyle biri fabrikatorun oğluyla evleri kendilerinin ve mis gbi esyalar almislar benm esim ayda 1500 tl kazaniyor evimiz yok esya da cok az kiradayiz aileme cok uzagim smdi esim benm memleketime gelmek istemiyor ben zenginlge cok ozenmiyorum yeterki sevileyim mutlu olaym hayrli bi eşim olsun dye evlendim ama beni kahreden eşim aslnda sevgi de degil mantık evliligi yapmis parcalari birlsstirince anliyor insan.. ablam soylemisti hem guzelsin hem isin iyi cok daha iyi taliplerin ckar dye ben kmseyi dinlemedm

bence siz onu kullanmışsınız gibime geliyor.eşiniz kendi gibi 1500 tl kazanan biriyle evlense de mutlu olur kendi yağıyla kavrulurdu.

açıkcası evliliğinizin sonunu iyi görmüyorum.yakında küçük şeyleri büyütüp adamın kıçına tekmeyi vurursunuz.

Canim nekadar zamandir evlisin.ilk yilimda bende cok kafaya takip üzülüyordum. Iki yilim bitti.simdi daha rahatim takmamayi öğreniyorum galiba.inan zamanla unutuluyor.esin ne diyor uktelerine.hic esine söz ettinmi bunlardan? Cok aileci bi insanmidir?
.
Ikinci yıl dayiz neyse ben iki uc gündür bu sekildeym yani daha onceden hc böyle dusunmemistm hc maddiyati sorun etmedim hatta heo idareli oldum ben elbet zamanla olur hersy diyordum . Zaten asıl kafama taktgim esas neden maddiyat degilmis.

.

Ben birşey anlamadım
Durumlarınız belliymiş ama sevdiğiniz için bunu sorun etmeyip evlenmişsiniz
Mutlusunuz, değişen birşey yok
Ve siz hala başka taliplerim olabilirdi, daha zengin vs. diyorsunuz

Bakın bir söz vardır
Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter diye

Ayrıca eşinizi seviyor olsanız böyle şeyler düşünmezdiniz
Sonradan fakir olmamış ki adam veya evlendikten sonra 180 derece değişmemiş yani
İlk sevdiğiniz gibi hala..

Kimisinin de malı, mülkü olur ama huzuru olmaz

Konu sahibesinin talebi üzerine yorumlara kapatılmıştır...

Back
X