• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke gizlemeseydi

-Beta-

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2018
33
10
3
30
Herkese günaydın. Derdimle uyandım paylaşmak istedim. Nişanlımın benimle birlikte değilken ya da haberim yokken alkol almayacağına dair sözü vardı. Zaten çok nadir içer ama istemiyorum içmesini ya da o illa içmek istiyosa bende bilmek istiyorum. 1 haftalığına şehir dışına gitmişti iş için ve o sırada bir gün büyük bi tartışma yaşadık. Gecesinde beni aradı, sesinden her şey belliydi içmişti yani ama takılmadım konuştuk problemimizi de hallettik. Bende yaptığını üzüntüsüne verdim o öyle söyledi çünkü bana. Neyse işlerini halletti döndü. Dün bana telefonundan fotoğraf gösteriyodu bakarken silinen fotoğraflara takıldı gözüm bir baktım çerezler biralar kendine ortam kurmuş evde. Bizim tartıştığımız tarihle fotoğrafın tarihi farklıydı ama hiç sesini çıkarmadı anlamasam o gün diye bana yutturacak hala. Sonra anladığımı anlayınca özürler diledi bunda bi şey yok evde tek başıma içtim, kızarsın diye söylemedim ama şimdi çok mahcubum filan diye. Bunda bi şey olmadığını bende biliyorum, öyle farklı bi ortamı yok zaten kendi kendine evde içmiş ama kızacağımı bildiği bi şeyi benden böyle gizlemesine hatta elinden gelse çevirecek olmasına üzüldüm. Şu an hala soğuğum ona karşı. Ben mi abartıyorum kuruyorum bilmiyorum ama aklımda hep benden bi şeyler gizleyebildiği düşüncesi dönüyo takılı kaldığım tek nokta bu. Nasıl bi yol izliyim uzatıyım mı yoksa her iki tarafı da daha fazla üzmeye gerek yok mu bilemedim.

Herkese günaydın. Derdimle uyandım paylaşmak istedim. Nişanlımın benimle birlikte değilken ya da haberim yokken alkol almayacağına dair sözü vardı. Zaten çok nadir içer ama istemiyorum içmesini ya da o illa içmek istiyosa bende bilmek istiyorum. 1 haftalığına şehir dışına gitmişti iş için ve o sırada bir gün büyük bi tartışma yaşadık. Gecesinde beni aradı, sesinden her şey belliydi içmişti yani ama takılmadım konuştuk problemimizi de hallettik Bende yaptığını üzüntüsüne verdim öyle söyledi çünkü bana. Neyse işlerini halletti döndü. Dün bana telefonundan fotoğraf gösteriyodu bakarken silinen fotoğraflara takıldı gözüm bir baktım çerezler biralar kendine ortam kurmuş evde. Bizim tartıştığımız tarihle fotoğrafın tarihi farklıydı ama hiç sesini çıkarmadı anlamasam o gün diye bana yutturacak hala. Sonra anladığımı anlayınca özürler diledi bunda bi şey yok evde tek başıma içtim, kızarsın diye söylemedim ama şimdi çok mahcubum filan diye. Bunda bi şey olmadığını bende biliyorum, öyle farklı bi ortamı yok zaten kendi kendine evde içmiş ama kızacağımı bildiği bi şeyi benden böyle gizlemesine hatta elinden gelse çevirecek olmasına üzüldüm. Şu an hala soğuğum ona karşı. Ben mi abartıyorum kuruyorum bilmiyorum ama aklımda hep benden bi şeyler gizleyebildiği düşüncesi dönüyo takılı kaldığım tek nokta bu. Nasıl bi yok izliyim uzatıyım mı yoksa her iki tarafı da daha fazla üzmeye gerek yok mu bilemedim.
Kimse kimsenin tapulu malı değil ki.Şunu yapacaksın bunu yapmayacaksın diye bir şey olamaz.
İçip içip kendine etrafına zarar vermiyorsa,evinde keyif aldığı şeyi yapmasından daha normal ne olabilir.
Hiçbirşekilde içmesini istemiyorsan,nişanlanmayacaktın.Değiştirmeye çalışmak seni de onu da yorar.

hayır abartmıyorsunuz benim rahmetli babam da çok alkol alırdı.. bagımlı gibi olmuştu artık
cocuklugum hep annem ve babamın kavgaları ile geçti.. alkol çok kötü birşeydir.. ve devamı her zaman gelir..
ara sıra almak farklı süreki tekrarlamak farklı öncelikle siz bu aradaki farkı ayırt etmeniz lazım
nişanlınız eminim ki ara sıra alsa sizden gizlemez saklamazdı ama görüyorum ki cogunlukla alıyor. her kafasına estiğinde.
ileride başın çok yanar konu sahibi farkındamısın ?
ama arada bir alıyor keyfi varken içiyorsa tabi ki bu durum değişir
iki durumdada sizden saklaması bence hoş değil.
ayrıca böyle bir söz almanız da çok mantıksız olmuş bence.
benim eşim de nişanlıyken ara da sırada alkol alırdı düğün nişan asker gecesi vs yada balıga gittiklerinde hiç karısmadım ben yokken içemessin felan demedim.
şimdi evlendik hiç almıyor tabi orası ayrı.

Söylediğiniz gibi içki içen biriyle olmama kaidem yok. Ara sıra içmesinde için sıkıntı da görmüyorum. Ben alışkanlık haline getirmesinden korkuyorum. O yüzden benimle olsun, kontrollü olsun ya da en azından haberim olsun istiyorum bana söylemiş olsa bu kadar sorun etmezdim. Söz vermesini de ben istemedim en son 5 ay önce yıl dönümümüzde birlikte içmiştik o gün kendi verdi bu sözü sadece özel günlerimizde birlikteyken içelim diye.

Herkese günaydın. Derdimle uyandım paylaşmak istedim. Nişanlımın benimle birlikte değilken ya da haberim yokken alkol almayacağına dair sözü vardı. Zaten çok nadir içer ama istemiyorum içmesini ya da o illa içmek istiyosa bende bilmek istiyorum. 1 haftalığına şehir dışına gitmişti iş için ve o sırada bir gün büyük bi tartışma yaşadık. Gecesinde beni aradı, sesinden her şey belliydi içmişti yani ama takılmadım konuştuk problemimizi de hallettik. Bende yaptığını üzüntüsüne verdim o öyle söyledi çünkü bana. Neyse işlerini halletti döndü. Dün bana telefonundan fotoğraf gösteriyodu bakarken silinen fotoğraflara takıldı gözüm bir baktım çerezler biralar kendine ortam kurmuş evde. Bizim tartıştığımız tarihle fotoğrafın tarihi farklıydı ama hiç sesini çıkarmadı anlamasam o gün diye bana yutturacak hala. Sonra anladığımı anlayınca özürler diledi bunda bi şey yok evde tek başıma içtim, kızarsın diye söylemedim ama şimdi çok mahcubum filan diye. Bunda bi şey olmadığını bende biliyorum, öyle farklı bi ortamı yok zaten kendi kendine evde içmiş ama kızacağımı bildiği bi şeyi benden böyle gizlemesine hatta elinden gelse çevirecek olmasına üzüldüm. Şu an hala soğuğum ona karşı. Ben mi abartıyorum kuruyorum bilmiyorum ama aklımda hep benden bi şeyler gizleyebildiği düşüncesi dönüyo takılı kaldığım tek nokta bu. Nasıl bi yol izliyim uzatıyım mı yoksa her iki tarafı da daha fazla üzmeye gerek yok mu bilemedim.
bence nişanlınızın size böyle bir söz vermesi saçma olmuş. nasıl bir ilişkiniz olduğunu bilemiyorum elbette ama bilemedim yani, içmeye başlamadan önce telefon açıp "iznin olursa alkol alacağım bir kaç kadeh" falan mı diyor.... sohbet esnasında söylersin akşam evdeydim bi keyif yaptım falan...da ne biliyim alkol almadan önce haber vermek tuhaf geldi bana.
tabi bu söylediğim arada bir alınan 1-2 kadehlik keyif anları için, yoksa her akşam ve sarhoş derecesindeyse de o zaman sizin nişanlanmanız hata olmuş demektir.

bunun dışında yapma dediğiniz her şeyi yapmamasını bekliyorsanız veya yaptıysa size rapor vereceğini umuyorsanız, zor; sanmıyorum. aslında bu biraz da sizin yapınızla alakalı, aşırı baskıcıysanız gizliyor olabilir, gizleyecektir de.... gerçi normalde de her yaptığını söylemiyor olabilir ama bu gizleme çabasından değil, her yaptığını anlatmaktan hoşlanmamasından olabilir.

kısacası ben çok da abartılacak bir şey görmedim. "kızarsın diye söylemedim" lafı bana çok şey anlatıyor.... hayatı birbirinize darlamadan "mutlu" olmak için çaba harcayın, güzel zamanlar nişanlılık dönemleri, güzel geçirin bence

Siz; çok nadir içer biliyorsunuz, bence...bayağı bayağı seviyor adam içmeyi..Size karşı dürüst değil fakat, sizde ona karışamassınız. çocuk gibi..İçersen haberim olcak!

Karşınızdaki insanı kısıtlamanız sizce ne kadar normal?

Alkolün iyi birşey olduğunu burada kimse savunmayacaktır, yanlış anlaşılmasın.
Ancak karşınızdaki insanı kısıtlamanız burada yanlış olan.
Siz nasıl kendinizin kısıtlanmasından ve sevdiğiniz herhangi birşeyi yapmanızdan alıkonmayı istemezseniz,
karşınızdaki insan da bu şekilde düşünecektir.

Sözün özü, sevmediğiniz huylara sahip olan birini değiştiremezsiniz.
Ya kabul edeceksiniz ve hayatınıza devam edeceksiniz,
Ya da hayatınızdan çıkartacak, sevmediğiniz huyları barındırmayan biri ile birlikte olacaksınız.

Söylediğiniz gibi içki içen biriyle olmama kaidem yok. Ara sıra içmesinde için sıkıntı da görmüyorum. Ben alışkanlık haline getirmesinden korkuyorum. O yüzden benimle olsun, kontrollü olsun ya da en azından haberim olsun istiyorum bana söylemiş olsa bu kadar sorun etmezdim. Söz vermesini de ben istemedim en son 5 ay önce yıl dönümümüzde birlikte içmiştik o gün kendi verdi bu sözü sadece özel günlerimizde birlikteyken içelim diye.
sizinleyken kontrollü, sizin dışınızda kontrolü kaybeder mi? kontrolü kaybedecek kadar içer mi? bence asıl soru bu

Haksız değilsiniz ama sizin yanınızda olmasının önemini anlamadım.
Dini açıdan,sağlık açısından olamaz.
Tek sebebiniz kıskançlık güvensizlik sanırım.
İçip içip birilerine mi saracak,korkunuz bu mu?

Alkol konusunda kişinin tek başına karar vermemesi gerektiğini düşünürüm.
Partnerini de ilgilendirir insanın.
Yani hele evlilik olacaksa.
İçmesini istemiyorsam içmemeli.
Veya ben içmeyen birini bulmalıyımdır.
Alkol alan biri ile evlenmezdim.
Yanımda veya dışarda bu detay önemsiz.

Dün bana telefonundan fotoğraf gösteriyodu bakarken silinen fotoğraflara takıldı gözüm bir baktım çerezler biralar kendine ortam kurmuş evde.
bir de evde içecekken neden foto çekmiş sonra silmiş onu anlamadım....

ilk içkimi içtiğimde ilkokulda ıdım kuzenle kaçamak yaptık sonra lisede yeniden içtim yalan yok çok sarhoş oldum ama içkili kafa hoşuma giderdi eğlenmek maksatlı içerdim dertten içtiğimde olmuştur ama çok nadir, üniversitede iken her cuma alkol alma gunumuzdu evde dısarda ıcerdık ama hıcbır zaman sarhosta olsam kendımı kaybetmedım , baskasına zarar vermedım, saygısızlık etmedım ıctım yararı da zararı da bana dokundu hala da ıcerım ara sıra ama alkolık olmadım bu kadar yılda bence bırakın içsin alkol dozunda alınırsa cok keyıf verır ınsana benı esım kısıtlada bende soylemem saklarım karısmayın adamların ıckısıne sıgarasına size zararı yoksa bırakın ıcsın..

Neden çok içmesinden korkuyorsun ki zamanında abarttığı durumlar mı olmuş?

Karşınızdaki sizin çocuğunuz değil yok içersen haberim olacak yok ben olmadan içemezsin söyleyeceksin ne demek y koskoca adam oturup içebilir ne var yani aşırı olmadığı sürece yani birbirinizin zevklerine biraz anlayış gösterin zaten adam içeceğim de dese izin vermeyecek sorun çıkaracaktınız zaten ne farkediyor saklamış o da sorun olacağını bildiği için bu ladar da sıkmayın o sizin malınız değil ki. Benim eşim içmiyor ama benim arada canım ister bir bira içerim evde eşim karışmaz. Memleketime giderim dayımla içerim eşim yokken hiç sorun olmaz bunlar

çok normal değil mi yalan söylemesi.. insanlara bu kadar müdahale etme hakkını nerden bulduğunuzu gerçekten anlayamıyorum.. Bi insan canı ne zaman ne yapmak isterse onu yapar ve yapacak da.. sizin verdirdiğiniz söz falan geçerli değil yani boşa kendinizi kandırmayın.. Bence sevgililer ve eşler birbirlerinin özgür iradelerine bu kadar tecavüz etmemeliler.. çok yanlış bi yoldasınız, bu konuda bile böyle sözler verdirdiyseniz hayatına ne kadar müdahaleci olduğunuzu tahmin bile edemiyorum.. Ve unutmayın ki müdahale varsa yalan hep olacak hayatınızda.. ya bunu paşa paşa kabullenin.. ya da bırakın karşınızdaki insan ne yiyip ne içeceğine, kimle görüşüp görüşmeyeceğine, nereye gidip gitmeyeceğine sizden bağımsız karar versin ;)

ha tabi şunu da ekleyeyim geçmişte bir bağımlılık bir tedavi ya da bağımlılıktan kaynaklı şiddet vs bi vukuatı varsa işler değişir..

Anlamadığım bir şey var eş yerine tapulu mal mı arıyorsunuz?
İnsanların abartıya kaçmadığı sürece ufak tefek keyifleri vardır bunlara da bu kadar müdehale etmeyin lütfen.
Evlendikten sonra da gelip başlık açarsınız nişanlıyken böyle değildi evlenince çok değişti diye.
İnsanların kaybetme korkusunu kendi istekleriniz için kullanmayın. Adam 2 bira almış sevdiği bi film açmış evinde kafa dinlemiştir belki bu kadar tepki niye?
Ben alkol kullanırım , erkek arkadaşım kullanmaz ama onunla ya da onsuz alkol almama karışmaz çünkü abartmadığımı ve ASLA abartmayacağımı bilir. ya evde tek otururken biraz müzik-kitap ya da film eşliğinde 1-2 kadeh şarap içerim ya da kızlarla çıktığımızda eşlik etmek için 1 bira. Bu o hayatımda yokken de böyleydi hayatımda varken de böyle. İnsanları sırf kendinize eş yapıyorsunuz diye değiştirip farklılaştırmayın olduğu gibi sevip kabullenirseniz 40 ında da aynı kalır 60 ında da.

Back
X