keske yeniden baslayabilseydim

Giovannetta

Your life is in your hands, make it beautiful!
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
373
381
23
Cogunuz hala gec degil bosan onune bak diyecek ama bende benden eser kalmadi yas oldu 45 dahasi icimde yeni baslangiclar icin umut kalmadi. Pes etmis yaslanmis kosemde omrumun son bulmasini bekleyecegim.
Oyle seyler yasadim ki sevgiden yoksun, cileli, goz yaslariyla dolu, hakaretlerle dolu, aldatilmalarla dolu koskoca bir hayat. Tum umutlarimi icimdeki yasam sevincimi aldi goturdu benden kor olasi esim ve ailesi.

Simdi beni yine o saf temiz icinde yasam hevesiyle dolu genc kizligima geri dondurseler en basta annemi dinlemezdim. Annemdir diyorum ama benim duygularimi hice sayip el alem icin kor kuyulara attigi icin onu bir turlu affedemiyorum. Yasi 75 olmasina ragmen karsisina gecip icimdeki agrilari bagirarak yuzune kusmak istiyorum.

Esimle ayni yataga girerken onun uyumasini beklerdim yada gider ondan once yatar o uyuyana kadar uyumus numarasi yapardim. Teni tenime degse igrenc bir yaratik degmis gibi urperir tiksinirdim. Her iliski sonrasinda kendimi asagilanmis gibi hissederdim aglayarak uyur aglayarak uyanirdim. Yatagin en kiyisinda dumduz yatardim bana degmesin diye Kisacasi insanin sevmedigi biriyle yasamasi cok zor cok.
Hayatim boyunca bir kere olsun aski tatmadim.

Anneme yalvardim beni bu batagin icine sen attin sen kurtar diye ama o yine el alemin tepkisini dusundu. (Ne anneymis diyorum kendi kendime).

Simdi icim kurumus nehirler gibi icimde hic bir seye karsi en ufak bir kivilcim yok. Bosanip yoluma baksam bu buyuk degisimi tek basima omuzlayacak guce sahip degilim.
Onunla birlikte ayni evde ayri yasayarak devam etmek zaten olumle esdeger. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. bir birikimimiz de olmadi esim olacak akilsizin yuzunden. Her isteyene dagitti paramizi. Simdi borc bataginda yuzuyoruz. Yani bosaninca elde sifir. Off off icinden cikamiyorum bir turlu. Kil ipin ustunde yuruyorum dustum dusecegim.

Coluk cocuk durumunuz nedir?Eger sizi baglayan birsey yoksa yapacak is cok.45 yas diri yas.Calisin para kazanin ve elalem icin yasamayin.Zaten siz de bu sekilde cevap gelecegini tahmin etmissiniz cunku aklin yolu bir.Siz de akil ediyorsunuz ayni seyleri.Sadece faaliyete gecemiyorsunuz.Hic durmayin derim.Emin olun calisirken hayat gailesi ile ugrasirken hayatiniz su andakinden cok daha anlamli gececektir.

Coluk cocuk durumunuz nedir?Eger sizi baglayan birsey yoksa yapacak is cok.45 yas diri yas.Calisin para kazanin ve elalem icin yasamayin.Zaten siz de bu sekilde cevap gelecegini tahmin etmissiniz cunku aklin yolu bir.Siz de akil ediyorsunuz ayni seyleri.Sadece faaliyete gecemiyorsunuz.Hic durmayin derim.Emin olun calisirken hayat gailesi ile ugrasirken hayatiniz su andakinden cok daha anlamli gececektir.
Cocuklarim buyukler cok sukur ayak bagi olmayacak yastalar. Bendeki daha cok gonul yorgunlugu bikkinlik ve yeni baslangiclar icin heves olmamasi. Benim yasam enerjim dusuk o yuzden bu kadar karamsarim. Cesaret ve destek dolu sozlerin icin cok tesekkur ederim.

Icinde bulunsugunuz durumdan kaynaklaniyor kolay.degilki ne olursa olsun toparlanmaya calisin oyle seyler yasiyoruzki nefes alamiyoruz dibe vurma diyorlar evet belki 20 li yaslarinizdaki gibi heyecan olmayacak ama ne olduysa oldu bu dusunceler insani yipratir annenizi suclamayin hak gectiyse zaten alirsiniz sabrinizin karsiligi alirsiniz hem.bu dunyada hem ahirette, yeterki kendinize guvenin gidin delilik yapin demiyorum ne yapsaniz daha mutlu olursunuz buyuk degisimelerden baslayamiyorsaniz kucuklarinden baslayin

Cogunuz hala gec degil bosan onune bak diyecek ama bende benden eser kalmadi yas oldu 45 dahasi icimde yeni baslangiclar icin umut kalmadi. Pes etmis yaslanmis kosemde omrumun son bulmasini bekleyecegim.
Oyle seyler yasadim ki sevgiden yoksun, cileli, goz yaslariyla dolu, hakaretlerle dolu, aldatilmalarla dolu koskoca bir hayat. Tum umutlarimi icimdeki yasam sevincimi aldi goturdu benden kor olasi esim ve ailesi.

Simdi beni yine o saf temiz icinde yasam hevesiyle dolu genc kizligima geri dondurseler en basta annemi dinlemezdim. Annemdir diyorum ama benim duygularimi hice sayip el alem icin kor kuyulara attigi icin onu bir turlu affedemiyorum. Yasi 75 olmasina ragmen karsisina gecip icimdeki agrilari bagirarak yuzune kusmak istiyorum.

Esimle ayni yataga girerken onun uyumasini beklerdim yada gider ondan once yatar o uyuyana kadar uyumus numarasi yapardim. Teni tenime degse igrenc bir yaratik degmis gibi urperir tiksinirdim. Her iliski sonrasinda kendimi asagilanmis gibi hissederdim aglayarak uyur aglayarak uyanirdim. Yatagin en kiyisinda dumduz yatardim bana degmesin diye Kisacasi insanin sevmedigi biriyle yasamasi cok zor cok.
Hayatim boyunca bir kere olsun aski tatmadim.

Anneme yalvardim beni bu batagin icine sen attin sen kurtar diye ama o yine el alemin tepkisini dusundu. (Ne anneymis diyorum kendi kendime).

Simdi icim kurumus nehirler gibi icimde hic bir seye karsi en ufak bir kivilcim yok. Bosanip yoluma baksam bu buyuk degisimi tek basima omuzlayacak guce sahip degilim.
Onunla birlikte ayni evde ayri yasayarak devam etmek zaten olumle esdeger. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. bir birikimimiz de olmadi esim olacak akilsizin yuzunden. Her isteyene dagitti paramizi. Simdi borc bataginda yuzuyoruz. Yani bosaninca elde sifir. Off off icinden cikamiyorum bir turlu. Kil ipin ustunde yuruyorum dustum dusecegim.
e tatlım o zaman boşan çocuğunun yanına git ondan sonra aşık olacağın bir adam bul ikinci baharını yaşa

Maddiyat hikaye derken?
Bahane bence. Eğer bir kadın başarmak isterse başarır. Özgüven ve cesaret meselesi. Anneniz sizi kör kuyulara atmış olabilir ama o kuyuda ömür çürütmek sizin tercihiniz. Adamı sevmiyorsunuz madem tiksinti duyuyorsunuz hatta, nasıl parasına tamah ediyorsunuz anlamadım. Mesleğiniz yoksa bile, el işi yapar temizlik yapar gene kendimi geçindiririm ben olsam. Üslubum sert gelebilir, kusura bakmayın. Ama bir kadının içindeki gücü bırakıp etrafındakilerde suç aramasına katlanamıyorum. İsteseniz pek ala da yaparsınız.

anneni suçlama boşuna.hayatta başımıza gelenler bizdende kaynaklanıyor.bak bende annemi dinlemedim.evlenme dedi seni ilerde sevmeyecek her şeyi yapar dedi ama ben çok sevdim canımdan çok sevdim evlendim eşimle.

okurken 3. paragraftaki duygularınızı hissettim. çok mutsuzsunuz.
45 yaş hiçte geç değil. hayatınızı değiştirmek için adım atmanız şart.
en önemlisi de şu anki durumunuzdan daha mı kötü olursunuz.

sevmediğiniz bir adamla bu kadar yıl çürütecek kadar güçlüymüşsünüz işte bence siz ayrılırsanız göreceksiniz nasıl hayata döndüğünüzü. bence direk iş arayın ben olsam bebek bakımı gibi işler bakardım. 4-5 ay çalışıp boşanırdım sonra.

Önce bir işe girin bence. Hem özgüvenininzi tazeleyecektir hem de kendinize olan saygınız yerinize gelecektir. Bunca sene durmuş olmanız bile büyüüükk bir hata. Acilen işe girin önünüze bakın ve boşanın. Boşan demeyin demişsiniz ama başka yolu çaresi yok bu işin.

Aynen ya benim annem kaç yaşından sonra boşandı babamdan ben daha liseye başlamamıştım 2 kardeşim daha var annem dantel yaptı merdiven sildi bizi okuttu yetiştirdi şimdi biz 3 kardeş çalışıp onun elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyoruz tabiri caizse yapabilirsiniz yani annem ilkokul mezunu çok izole bir hayat yaşamış üstelik nasıl hıslı güçlü babamın ödü kopuyor ondan :KK70:

eğer çalışıyorsanız yani maddi olarak bağımsızlığınız varsa gerçekten bu denli mutsuz olduğunuz bir yaşantıyı sürdürmeyin.
şu dünyaya 1 kez geliyoruz ve yaşınız daha genç, 45 ileri bir yaş mı Allah aşkına. 60 yaşından sonra yaşlı denilebilir bence bir insana.
bu kadar mutsuz olduğunuz bir yaşantıyı yaşamayın size de günah..

Bahane bence. Eğer bir kadın başarmak isterse başarır. Özgüven ve cesaret meselesi. Anneniz sizi kör kuyulara atmış olabilir ama o kuyuda ömür çürütmek sizin tercihiniz. Adamı sevmiyorsunuz madem tiksinti duyuyorsunuz hatta, nasıl parasına tamah ediyorsunuz anlamadım. Mesleğiniz yoksa bile, el işi yapar temizlik yapar gene kendimi geçindiririm ben olsam. Üslubum sert gelebilir, kusura bakmayın. Ama bir kadının içindeki gücü bırakıp etrafındakilerde suç aramasına katlanamıyorum. İsteseniz pek ala da yaparsınız.
O senin kendi gorusun sevgili arkadasim saygi duyarim. Sen o gucu kendinde bulabilirsin senin guclu bir yapin vardir bir baskasinin yoktur.
Ama yeni bir hayata baslamak icin maddiyat bana gore buyuk bir sorun. Nedeni ise ben senin yazdiklarini yapacak gucte bulmuyorum kendimi. Eski sagligim dincligim hevesim yok hem fiziksel hem ruhsal bakimdan yeterli degil. Temizlik ev isi ne olursa bende yaparim is istir. Kendimi bir gun kararli bulsam baska bir gun enkaz altinda kalmis gibi hissediyorum.
Davulun sesi uzaktan hos gelir. Benim yasadiklarimi allah dusmanima yasatmasin ancak yasayan anlar.

anneni suçlama boşuna.hayatta başımıza gelenler bizdende kaynaklanıyor.bak bende annemi dinlemedim.evlenme dedi seni ilerde sevmeyecek her şeyi yapar dedi ama ben çok sevdim canımdan çok sevdim evlendim eşimle.
Sen istemedigin kisiyle evlendirilmemissin Mutluysan sorun yok.

Hemen ayrılın demiyoruz zaten ama bir yerden başlayın inanın çalışmaya kendi paranızı kazanmaya başlayınca o gücü kendinizde bulacaksınız zaten bir yandan da pskolojik destek alırsınız ve yeni hayatınıza başlamak için hevesiniz olur .

okurken 3. paragraftaki duygularınızı hissettim. çok mutsuzsunuz.
45 yaş hiçte geç değil. hayatınızı değiştirmek için adım atmanız şart.
en önemlisi de şu anki durumunuzdan daha mı kötü olursunuz.
Tesekkur ederim sanirim benim biraz cesarete ihtiyacim var. Su an bosanma asamasinda oldugumu ailemden kimse bilmiyor hos bilseler bile destek cikacak yapida bir aile degiller.

Back
X