Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kestane Aşkı Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Kibelenin mutfağı:) Bütün tariflerini tek tek deniyorum profesyonel arkadaşımın ve hepsi tek kelime ile harika..mutlaka deneyin

Malzemeler:
hamuru için:
125 gr oda ısısında tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı kestane püresi
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un. göz kararı yapın

Üzerine süslemek için: kestane püresi
Yapılışı:
Yağ, pudraşekeri ve esmer şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. yumurtayı ekleyin tekrar çırpın. un hariç diğer malzemeleri ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. dolapta 20 dakika dinlendirin. fırını önceden 185 dereceye ayarlayın. yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz iriliğinde yuvarladığınız kurabiyeleri dizin. ortalarına parmanızla hafif bastırarak çukurlastırın fırına verin ilk 10 dakika sonra kurabiyelerin ortalarına tekrar parmanızla hafif bastırın çukurlaşsın. tekrar fırına verin 10 dakika daha pişirin. ortalarını kestane püresi ile süsleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzele benziyor, kestaneleri haşlayıptamı püre yapıyoruz canım.
Yoksa pişmiş kestenemi kullandın...

Kestane püresi hazır satılıyor canım..Kendın yapmak ıstersen malzemelerı sunlar
Yarım kg. kestane -1 su bardağı şeker -1 su bardağı süt -1 paket vanilya
Kestane tadına bayılıyorum kısın da fırında sobada cıtır cıtır mutlaka dene canım

Ellerine sağlık canım. Nefissss görünüyolar.Benim revaniyle takas edermisin kurabiyelerini? cokacimcoookKestaneye bayılırım da!

:) Tamam Şimalcıgım yiiimeden foto cekersen tam super olur.
Ayrıcaıstege baglı kurabıyeye kakao karıstırabılırsınız ebrulı bır goruntusu olur cok da guzel olur

Ellerine sağlık canım. Nefissss görünüyolar.Benim revaniyle takas edermisin kurabiyelerini? cokacimcoookKestaneye bayılırım da!

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Kibelenin mutfagı saolsunkaydirigubbakcemile3

Canım ne demek seve seve..Ayrıca Kayserıdeymıssın bak bır revanıyle kurtulmazsın:jeyyar: sebıtler sarmalar pastırnanaaa uscuk oh ohhh

Hangisinden istersen seve seve yollarım. kaydirigubbakcemile3

Hepsınden ricidiyimmmm
K valıdecımler Talasta zatiiii gelicez oraya sen zahmet etme hazıırla balım ben alırım

libyosum ellerine saglik bidenem:1hug:
masallah oyle dokturuyon, tam ikimiz komsu olurmusuzya iste ayriyiz napalim:çok üzgünüm:
bende cok severim kestaneyi ozellikle sekerinicokacimcoook
evde kac kez yapmaya calistim iyi olmadi aslinda onu ezip bu sekilde yapabilirdim ama neysem bidakine

Afiyet olsun canım..Evet komsu olsaymısız super olurmus nasıp ıste kım bılır belkı de oluruz dımı yureken dılenen dualar kabul olurmus ıns:)
Bu arada yarın kestanelı pasta deneyecegım eklerım ıns..
Bu aralar kestaneye taktım da bayılıyorum
mujx

ya sana artik söylicek bisey bulamiyorum valla harikasin canim ya bunada bayildim tipki diger tariflerine bayildigim gibi :))))))))
ellerine emegine saglik canimmmm
o ellerin dert görmesin..........

tSk ederım arkadasım:) Sen butun tarıflere hasta oldun sıraya koydun benım gıbı yandın valla:)
Bak bugun kestaneden pasta da yaptım ..:)

Bence de tadı da guzel kestane sevıyorsanız mutlaka deneyın dıyorum

ben bu kestane aşkına aşık oldum off çok güzel görünüyor

:) Diyette olanlara bakmak yasak..
Kapıdaki yazıyı okumadın mı kardeşim..

libyanacim ben bu tarifini gözden kacirmisim kestane ile yapilan tatlilarada baylirimcokacimcoook
mutlaka deniycem canim ellerine saglikopuyorumnanaktana.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…