"Kezban dediğim için özür dilerim" :)

belenhatun

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
268
140
323
35
Ülkemizde insanların yabancı hayranlığı malumunuz, Türk kızını aşağılamak bir nevi hobi olmuş durumda. Ne yazık ki erkeklerin çoğu kendi milletinin kadınını aşağılamayı marifet sanıyor, buna birçoğumuz denk gelmişizdir herhalde.
Gelelim konumuza :) Dün, farklı ülkelerden insanların tanışması için kurulan bir sosyal paylaşım sitesinde bir mesaj aldım. Aynen şu:
"Özür dilerim sizden
Amerikaya yerleşmeden hepinize kezban dediğim için burada kıymetinizi çok iyi anlamış bulunmaktayım.
Burada anladım ki yokmuş bizim türk kızı gibisi.Geç te olsa kıymetini anladım türk kızının...."
Velhasıl günah çıkartıyor. Bir süre dertleştik. Beklediğiyle bulduğu birbirini tutmamış. Ama hala kadına bakış açısı değişmemiş, bu sefer de Amerikadaki kızları aşağılıyor. Bir Türk kızı olarak bana Amerikalı kızları kötületmek istedi. Herkesin kültürünün farklı olduğunu, onlara göre belki de bizim uygunsuz olduğumuzu söyledim. Türkiyede kadınların gerçek sorunlarından bahsettim ve cevap "haklısın Türkiyede kadın olmak istemezdim." Erkeklerin çoğu hayatımızı bile isteye zorlaştırıp sonra da ben kadın olmak istemezdim diyor.
Erkeklerimiz neden bu kadar dar bakıyor hayata bunu bir sorgulamak lazım diye düşünüyorum. Çok rahat yetişmek insanı duyarsız mı yapıyor?
Bu kezban muhabbetinin insanın kendi milletine duyduğu aşağılık kompleksinden kaynaklandığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz kızlar?

Ne kadar yazık.. Beğenmedikleri kadınlar onların anneleri, ilerde evlenecekleri eşleri. Kezban ismi güzel bir isim ama lakap haline getirildi kendini bilmezler yüzünden. Ha sorsan onlara neye dayanarak kıyaslama yapıyorsun, hepsi farklı ülkelerdeki kadınlarla beraber olmuş gibi cevap verirler. Gördükleri 3-5 güzel kadınla da tüm Türkiyedeki kadınları kıyaslarlar. Yalnızca özentilik olduğunu düşünmekteyim.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Yabancılara karşı hayranlık duymayan biri, bir süre diyaloğa girince anlıyor zaten onların da bizden bir üstünlüğü yok. Bilirsiniz güya kadın annedir, kutsaldır bizimkilerin gözünde, Ama ilk fırsatta küfür yine kadınadır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

sesimizi cıkarmayalım onlar kendi dunyalarında kendilerini bir chris evans bir jensen ackles sanmaya devam etsinler..bir dısarı cıkın bakın kac tane yakısıklı bakımlı erkek var yada kac tanesinin yanımızdan gecerken o fevkalade parfum kokularını duyuyoruz yada kol kaslarını fit vucutlarını goruyoruz donun bakın kendinize ya baska derdinizmi yok o kezban bu kezbn diye dolanıyonuz ortalıkta

aaaa olur mu hiç onlar seçilen değil seçenler ablası, dönüp kendine bakmak da neymiş mazallah

ben tam böyle düşünen bir adamla tanıştım . kendisi okumuş etmiş kültürlü bir beydi . yurt dışında yaşamış bir süre orda master yapmış abd de ..başka ülkeleride gezmiş .
bana bütün dünyayı gezdim en çirkin kadınlar bu ülkede var dedi .bizim kızlarımız çok güzel değil . onlar gibi değil falan dedi . diyelim ki öyle biz avrupalı bayanlardan çirkiniz bu bizim suçumuz mu ?genetik diye birşey var . insanları dış görünüşüyle yargılamak hem günah hemde yanlış .avrupalı kadınlar tabiki daha güzel olur .onlar sahilde orda burda koşarken spor yaparken arkasına sapıklar takılmıyor .onlar mini etek giyince yollu muamelesi görmüyor . ben bu karşılaştırmaları çok çirkin buluyorum . beğenmeyen başka ülkeye gitsin ..yabancı sevgili bulsun . türk erkeklerinden soğudum .hiçbir ülkenin erkeği kendi ülkesinin kadınını aşağılamaz ...

bende merak ediyorum bu sacmaliklari kim insanlarin beynine yerlestiriyor diye..
bunlari yapan türk olamaz. türkiyede yasiyor olamaz.

balik gibi de her oltaya atlayan..kendi beynini calistirmayan ve bu sacmaliklari benimseyen insanlara ne diyeyim..
o kücük havuzlarinda yüzmeyi devam etsinler .. mümkünse türkiyeden defolup o cok özendikleri avrupaya gitsinler..
beyinleri iyi yikanmis zaten ..avrupada "cirkin" kiz görseler bile "güzel" sanarlar

Bu kezban muhabbeti dupeduz bi sacmalkk zaten.
O yarimakillinin da turk kizlarinin degerini anladigi iyi olmus

Valla kusura bakmasın kimse ama bir kadın olarak benim bile "kezban" olarak nitelendirdiğim bazı kadınlar oluyor, yok değil. Daha ziyade belirli davranış kalıpları oluyor.
Ha ama şu var, bizim gerçeğimiz bu. Türk kızı dediğiniz hatun milletinin %80i aşağı yukarı aynı düşünce ve yaşayışta, sonuçta benzer aile yapıları, benzer kültürler, aynı toprak. Adamlar da birer Brad Pit olmadığına göre paşa paşa ya kendi davranışlarını değiştirecekler ya da o "kezban"lara razı olacaklar.

İnsanları birseylere göre ayıran insanlardan nefretlik geldi. Yok Türk kızı yok rus kızı yok falan kızı. Kültür meselesi bu. Ayrıca birilerini ne olursa olsun ayıran erkeklerin mantalitesinden uzak durmalı. Daima zarar verir...

"Kezban/Kezo" diyen erkeklere, kızlar da "Mahmut/Maho" desin o zaman, nasıl olur..?
Bir biscolata erkeği gibi bile olamadınız diye İtalyan erkeği ile kıyaslasın?
'İngiliz gibi asil, İrlanda gibi ulaşılmaz, Ruslar gibi zayıf ve uzun boylu olamadınız' diye bizde aşağılasak nasıl olur acep?
Ama yok.. Bizim erkeklerin hepsi birer Jonathan Rhys Meyers, birer Jessie Pavelka.. ama kızlar Jocelyn Wildenstein...!!

İnsan elinin altındakinin kıymetini bilmiyor ondan. Kör ölünce badem gözlü olurmus.
Oraya gitti, onlar elinin altında oldu bu sefer de.

Ergenlerin ota bota "kezban" yaftası yapıştırmasını ciddiye bile almıyorum. Çoğu, kezban olarak tanımladığı kadınlardan biri gel dese heyecandan titrer. Ama bu demek değil ki kezbanlık diye bir şey yok.

Benim kezban tanımıma prenses sendromlu kızlar giriyor örneğin. Ya da kolay yoldan zengin olmak için kekolarla takılan, sahip olduğu maddi güçten ötürü diğer insanlardan üstün olduğunu düşünen tipler. Ya da sürekli naz yapan, kaprisleriyle fenalık getiren, hep alttan alınmayı bekleyen hatunlar. Parayı, gösterişi, lüks yaşamı gerçek sevgiye, mutluluğa, emeğe yeğ tutan insanlar. Bunlar kezbanın alası gözümde.

Türk kızına yöneltilen kezban tanımlamalarından yok boyu kısaymış, yok göbeği büyükmüş, yok esmer tenliymiş, yok kıllıymış bu lafları dediğim gibi ciddiye bile almıyorum. Bu kızlar ağaç kavuğundan çıkmıyor ya babanın da genlerini alıyor. Tipini beğenmedikleri kızlar aslında kendi ürünleri, farkında değil düşüncesiz Kamiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…