Kibar davranarak işinizi yaptırabiliyor musunuz?

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam,

İşlerinizi kibar konuşarak, kırıcı olmadan halledebiliyor musunuz? Ben halledemiyorum. Konuya geleyim.

Şimdi mesleki olarak geçen yıl bi sınav kazandım, bu sınavdan sonra 3 yıl staj yapmam lazım. İşyerinden bi evrak alıp onu ilgili meslek odasına vermem lazım. Normalde stajım ocak ayında başlayacaktı ama işyeri benim bilgim olmadan sigortamı başka bi şubede gösterdiği için ocak ayında başlatamadım. Bu ay stajımı başlatmak için evraklarımı hazırladım ilgili meslek odasına götürdüm. Ufak bi sorun çıktı. Bu sorun için insan kaynakları departmanının sgk'ya dilekçe vermesi lazım sonra stajım başlayacak. Dün işyerinde gittim durumu anlattım, sorun olmaz tekrar odayla görüşmemi söylediler. Tekrar odaya gidip konuştum durumu anlattım; ama oda kabul etmedi. Sabah işyerini anlattım gayet kibarca kabul olmadığını dilekçe verilmesi gerektiğini anlattım. Benden odanın numarasını alıp, biz sana haber vericez diyip kapattılar. Haber gelmeyince ben aradım yeniden toplantıdalarmış, seni arıcaklar dedi ama arayan olmadı.

Sabah yeniden arayacağım ama yine aynı şeyler olacak gibi geliyor. Ve şimdi başlatamazsam nerden baksan hemen hemen 1 yılım boşa gidecek. Nasıl bi tavır takınmam gerekir? Kafamı duvara vurmak istiyorum, sesimi yükseltmek ya da kabalaşmak vs değil yapmak istediğim ama ciddiye alınmıyorum sanırım.

(bu arada verilecek dilekçe zaten normalde de işyerinin yapması gereken bir şeymiş.)

Bazılarına bı ımza atmak bıle zor gelıyor oyle yerlerde ben sesımı yukseltıyorum malesef cunku gercekten mıskın mıskın takılanlar var. Bırkere bıyere gıtmıstım adam benı sırada bekletıyor ve okey oynuyor camdan goruyorum ve sıstem yok dıyor ordan karsı tarafa gectım kadının arkadası gelms oturmus cocuk sevıyorlar ve bana verecegı bı evrakı vermıyor bekletıyor. Heralde kendılerını garantıde sayıp savsaklıyorlar ama sızınkı ıs yerı ona ne yapılır bılemem mıymıntılar ver bı dılekce yanı ne var

Öncelikle aynı yollardan birebir geçmiş biri olarak aramıza hoşgeldin demek isterim :)

Smmm olma yolunda ilk adımı atmışsın hayırlı olsun :)

İşyerinden ilgili evrakları almada bende çok sorun yaşadım. Hatta buraya 2 tane konu açmıştım. Staj bitince bin şükür artık evrak işim olmayacak diye sevindim düşün 😂

İlgili evrak ne belki sana yol gösterebilirim ?

Öncelikle aynı yollardan birebir geçmiş biri olarak aramıza hoşgeldin demek isterim :)

Smmm olma yolunda ilk adımı atmışsın hayırlı olsun :)

İşyerinden ilgili evrakları almada bende çok sorun yaşadım. Hatta buraya 2 tane konu açmıştım. Staj bitince bin şükür artık evrak işim olmayacak diye sevindim düşün 😂

İlgili evrak ne belki sana yol gösterebilirim ?

Daha ilk adımı atamadım bile :D Hani odaya sgk hizmet dökümünü ve işe giriş bildirgesini veriyoruz ya orda adres açık bir şekilde yazmıyor. Vergi levhası ve ticari sicile birebir aynı adres yazarken sgk'da kapı no'lar yok. Bunu sorun etti oda :/ benden önce çok stajyer olmuş kimse böyle bi sorunla karşılaşmamış

Daha ilk adımı atamadım bile :KK70: Hani odaya sgk hizmet dökümünü ve işe giriş bildirgesini veriyoruz ya orda adres açık bir şekilde yazmıyor. Vergi levhası ve ticari sicile birebir aynı adres yazarken sgk'da kapı no'lar yok. Bunu sorun etti oda :/ benden önce çok stajyer olmuş kimse böyle bi sorunla karşılaşmamış
İşe giriş belgesini doğrudan gidip SGK dan alabilirsin
Hizmet dökümünü de öyle
Orada da aynı şekilde çıkıyorsa mali müşaviriniz e bildirge sisteminde adres bilgisini düzeltmesi gerek.
Tanıyorsan kendisinden rica et

İşe giriş belgesini doğrudan gidip SGK dan alabilirsin
Hizmet dökümünü de öyle
Orada da aynı şekilde çıkıyorsa mali müşaviriniz e bildirge sisteminde adres bilgisini düzeltmesi gerek.
Tanıyorsan kendisinden rica et

Aaa e bildirgeden mi olacak? Bana odadaki görevli, sgk'ya adres değişikliği dilekçesi verilmesi gerek demişti :/

Aaa e bildirgeden mi olacak? Bana odadaki görevli, sgk'ya adres değişikliği dilekçesi verilmesi gerek demişti :/
Adres komple mi farklı ?
E bildirgeden olur diye düşünüyorum.
Olmazsa da sen smmm yi ara durum böyle böyle de
Nasıl bir yer orası kurumsal şirket mi ?

Adres komple mi farklı ?
Adres komple mi farklı ?

Kurumsal bi şirket. Smmm değil de ik'ya yönlendirdi müdür direkt onlarla ilgili bi konu olduğu için. Adres tamamen farklı değil bu arada sadece iç kapı no yazmıyor :/

Kurumsal bi şirket. Smmm değil de ik'ya yönlendirdi müdür direkt onlarla ilgili bi konu olduğu için. Adres tamamen farklı değil bu arada sadece iç kapı no yazmıyor :/
Bi iç kapı no mu yazmıyor sadece

Odada takacak yer aramış

Allah yardımcın olsun

Ben anlamadım

Siz stajyer iseniz orada zaten bu işler sizin işiniz değil mi

Yani dilekçeyi hazırlar çıktı alır imzalayacak kişinin kapısında oturur çişe çıktığında imzalatır sonra da nereye götürülecekse götürürsün

SMM değilim ama stajyer olan zorunlu staj olan mesleğim var stajyer tırmalar onun işini de ben mi yapacağım derim

Yıllardır bir çok stajyere işlem yaptım evrakları imzaladım ama işlerini onlar takip ettiler

Şu lazımmış derse öğren hazırla imzam lazımsa şu saatte buradayım gel cevabını vermek bence uygun olur

Yani kibarlık yahut başka şey değil işi takip eden siz olmalısınız muhtemelen söylediğiniz kişi odanın bu kapı nosuna taktığını bile anlayamadı tüm kayıtlar var diye düşündü

Hanımlar selam,

İşlerinizi kibar konuşarak, kırıcı olmadan halledebiliyor musunuz? Ben halledemiyorum. Konuya geleyim.

Şimdi mesleki olarak geçen yıl bi sınav kazandım, bu sınavdan sonra 3 yıl staj yapmam lazım. İşyerinden bi evrak alıp onu ilgili meslek odasına vermem lazım. Normalde stajım ocak ayında başlayacaktı ama işyeri benim bilgim olmadan sigortamı başka bi şubede gösterdiği için ocak ayında başlatamadım. Bu ay stajımı başlatmak için evraklarımı hazırladım ilgili meslek odasına götürdüm. Ufak bi sorun çıktı. Bu sorun için insan kaynakları departmanının sgk'ya dilekçe vermesi lazım sonra stajım başlayacak. Dün işyerinde gittim durumu anlattım, sorun olmaz tekrar odayla görüşmemi söylediler. Tekrar odaya gidip konuştum durumu anlattım; ama oda kabul etmedi. Sabah işyerini anlattım gayet kibarca kabul olmadığını dilekçe verilmesi gerektiğini anlattım. Benden odanın numarasını alıp, biz sana haber vericez diyip kapattılar. Haber gelmeyince ben aradım yeniden toplantıdalarmış, seni arıcaklar dedi ama arayan olmadı.

Sabah yeniden arayacağım ama yine aynı şeyler olacak gibi geliyor. Ve şimdi başlatamazsam nerden baksan hemen hemen 1 yılım boşa gidecek. Nasıl bi tavır takınmam gerekir? Kafamı duvara vurmak istiyorum, sesimi yükseltmek ya da kabalaşmak vs değil yapmak istediğim ama ciddiye alınmıyorum sanırım.

(bu arada verilecek dilekçe zaten normalde de işyerinin yapması gereken bir şeymiş.)
Ağlamayana meme yok. Okuldan izin alacaktım yurtdışı vize işlemlerim vardı ankaraya gidecektim müdür arıza çıkardı milli eğitime gittim izin hazırladılar orda müdürün teki orurmuş ama bunun için mazeret izni yok dedi( başka okul müdürü) size soran yok dedim istediğiniz zaman okula istediğiniz saatte girip çıkmayo biliyorsunuz vs sesimi yükselttim adam pişman oldu. Neyse kaymakama imzalatmam gerekiyormuş gittim sekreteri şimdi imzalayamaz yarın gel dedi oldu dedim bi imza için yarın vize randevumu kaçırayım siz soramıyorsanız ben içeri gireyim dedi gitti imzalatıp geldi. İzin kağıdını tabiri caizse kendi müdürümün yüzüne fırlattım. Maalese böyle.

Ben anlamadım

Siz stajyer iseniz orada zaten bu işler sizin işiniz değil mi

Yani dilekçeyi hazırlar çıktı alır imzalayacak kişinin kapısında oturur çişe çıktığında imzalatır sonra da nereye götürülecekse götürürsün

SMM değilim ama stajyer olan zorunlu staj olan mesleğim var stajyer tırmalar onun işini de ben mi yapacağım derim

Yıllardır bir çok stajyere işlem yaptım evrakları imzaladım ama işlerini onlar takip ettiler

Şu lazımmış derse öğren hazırla imzam lazımsa şu saatte buradayım gel cevabını vermek bence uygun olur

Yani kibarlık yahut başka şey değil işi takip eden siz olmalısınız muhtemelen söylediğiniz kişi odanın bu kapı nosuna taktığını bile anlayamadı tüm kayıtlar var diye düşündü

Baya yanlış anladınız. Kurumsal bi şirkette çalışıyorum, herkesin iş bölümü farklı ben kafama göre dilekçe yazıp imza alamam onun için de onay verilmesi gerekiyor. Üstelik sadece takibi kalsa okey yaparım sorun değil ama şirket dilekçe yazmak istemiyor

Baya yanlış anladınız. Kurumsal bi şirkette çalışıyorum, herkesin iş bölümü farklı ben kafama göre dilekçe yazıp imza alamam onun için de onay verilmesi gerekiyor. Üstelik sadece takibi kalsa okey yaparım sorun değil ama şirket dilekçe yazmak istemiyor

Ama anlamamışlar bile bence

Ben SMMM ofisi diye düşündüm

Sonuçta şirketse oranın da muhasebe birimi yok mu sizin amiriniz kim

Onu dürtmelisiniz şu evrakta iç kapı numarası yokmuş SGK kayıtlarında şu şekilde düzeltilecekmiş deyip oturacaksın orada

Herkes iş yaparken siz ısrarcı olmaz başında durmazsanız kimse staj evrakınız için ekstra iş yapmaz

Bir de şimdiye kadar bu sorun çıkmadığı için onlar sizin yanlış anladığınızı düşünürler

Israrcı olun bu arada yetkiniz olmasa da ben şunu hazırladım vs diye giderseniz daha çok umursanabilirsiniz

Önünüzdeki yıllar için de başarılar

Ama anlamamışlar bile bence

Ben SMMM ofisi diye düşündüm

Sonuçta şirketse oranın da muhasebe birimi yok mu sizin amiriniz kim

Onu dürtmelisiniz şu evrakta iç kapı numarası yokmuş SGK kayıtlarında şu şekilde düzeltilecekmiş deyip oturacaksın orada

Herkes iş yaparken siz ısrarcı olmaz başında durmazsanız kimse staj evrakınız için ekstra iş yapmaz

Bir de şimdiye kadar bu sorun çıkmadığı için onlar sizin yanlış anladığınızı düşünürler

Israrcı olun bu arada yetkiniz olmasa da ben şunu hazırladım vs diye giderseniz daha çok umursanabilirsiniz

Önünüzdeki yıllar için de başarılar

SGK ile ilgili bi şey olduğu için ik'ya yönlendirdi. İşin kötüsü izindeyim, dün gittim işe bu işlemler bugun aradım yeniden için yarın da arayacağım tekrardan eğer ilgilebmezlerse de öğleden sonra gideceğim işe

Benden o öfkeli ses çıkmıyor ama yarın sabah arayıp yeniden acil olduğunu belirte belirte konuşcam :/
Başlığınıza istinaden evet, gittiğim devlet daireleri dahil her yerde rica ediyorum lütfen kelimelerini kullanarak birçok işimi sorunsuz hallettim, hatta kanunen faydalanabileceğim ama bilmediğim yasal haklarımı bile üslubum sayesinde memurlardan öğrenip çoğu başvuru dilekçemi yardımları sayesinde yazıp işleme koydurttum.

Ama bazı durumlarda kavga da etmeden lakin sert ve kararlı bir kibarlıkla, gerekirse yaptıracağınız işlemin yasal prosedürlerini, yönetmelik, kanun maddesi vb öğrenip yani dersinize iyi çalışıp öyle iş yaptırmak gerekiyor.

Back
X