Kibar davranarak işinizi yaptırabiliyor musunuz?

SGK ile ilgili bi şey olduğu için ik'ya yönlendirdi. İşin kötüsü izindeyim, dün gittim işe bu işlemler bugun aradım yeniden için yarın da arayacağım tekrardan eğer ilgilebmezlerse de öğleden sonra gideceğim işe

Bence anlayamamışlar

İK ile ilgili değil ki

işveren adresinde eksiklik olduğu bu nedenle işe giriş bildirgesi ile öbür kayıtlar birbirini tutmuyor bu düzeltilecek benim anladığım

Bizim işyerimizde bu işleri SMMM ofisimiz yapıyor ayrıntısını o nedenle bilemiyorum ama İK dosya tutar iç işi yapar SGK işlerini de mi onlar yapıyor

Bence anlayamamışlar

İK ile ilgili değil ki

işveren adresinde eksiklik olduğu bu nedenle işe giriş bildirgesi ile öbür kayıtlar birbirini tutmuyor bu düzeltilecek benim anladığım

Bizim işyerimizde bu işleri SMMM ofisimiz yapıyor ayrıntısını o nedenle bilemiyorum ama İK dosya tutar iç işi yapar SGK işlerini de mi onlar yapıyor

Şöyle sgk bildirgeleri ik tarafından veriliyor sgk ayapu tamamen onlar da olduğu için muhasebe müdürü onlara yönlendirdi. Yukarıda defne-28 hanım bunun e bildirgeden de düzeltikeceğini söyledi araştırıp yarın iş yerini arayacağım

Mali müşavirlik staj sınavından bahsediyorsunuz sanırım. Tüm odalar ilgisiz zaten çoğu diyeyim yada. Koronayla birlikte daha da ilgisiz oldular. Ben de staj yaptıgım dönemlerde numaralarını almıştım. Sürekli arayarak tekrar tekrar o şekilde işimi hallediyordum.
Siz smmm bürosunda degil farklı yerde staj yapacaksanız sizi eğitecek müşavir bu işleri halledemiyor mu? Nasıl böyle şeylerden haberleri yok. Şubede nasıl stajyer olarak gösterebilirler ki sizi.

Son düzenleme:
Bence sizin sorununuz kibar olmakla ilgili değil. Konularınızı takip ederim genelde, aldığım enerji fazla çekingensiniz. Biraz tuttuğunu koparan biri olmaya ihtiyacınız var gibi. Gayet kibar bir üsluba sahip olup çok güçlü enerji yayan insanlar var. Zaten kimse kaba saba insanı sevmez, ay bu bana bağırdı çağırdı işini önce halledeyim demez aksine daha da zorlaştırır çünkü size bir minneti yok, işvereni değilsiniz. Yapmanız gereken kibar ama dik duruşlu olmak, çekingen ve kolay lokma imajı yaymamak. İşlerinizi sıkı takip edip arkasını arayacaksınız, gerekirse üst mercilere durumu bildireceksiniz. Kibar olayım derken karşı tarafın işini lüfutmuş gibi görmesine sebebiyet veriyor olabilirsiniz.

Maalesef o kadar kötü ki kibarsan işin asla olmuyor
Bunu üniversitedekeşfettim ve cirkefligi o zaman ogrendim
Yapmıyorlar maalesef güzelce söyleyince adamlar bir gunaydina günaydın demekten aciz kolay gelsin dersin cevap olmaz mimarlıktan anlamıyor çoğu

valla kibarlik yapiyosam olmuyosa cirkef oluyorm..cunku artik sabrim kalmamis oluyor..inan kafam attiginda iyi atar benim :D yani haksiz yere kimseye kizmam ama soz verip tutmadiysa biri bu resmi bir yerse ya da degilse farketmez..kibarliktan anlamiyosa cirkeflikten anliyorlar.deveyi diken demisler

Hanımlar selam,

İşlerinizi kibar konuşarak, kırıcı olmadan halledebiliyor musunuz? Ben halledemiyorum. Konuya geleyim.

Şimdi mesleki olarak geçen yıl bi sınav kazandım, bu sınavdan sonra 3 yıl staj yapmam lazım. İşyerinden bi evrak alıp onu ilgili meslek odasına vermem lazım. Normalde stajım ocak ayında başlayacaktı ama işyeri benim bilgim olmadan sigortamı başka bi şubede gösterdiği için ocak ayında başlatamadım. Bu ay stajımı başlatmak için evraklarımı hazırladım ilgili meslek odasına götürdüm. Ufak bi sorun çıktı. Bu sorun için insan kaynakları departmanının sgk'ya dilekçe vermesi lazım sonra stajım başlayacak. Dün işyerinde gittim durumu anlattım, sorun olmaz tekrar odayla görüşmemi söylediler. Tekrar odaya gidip konuştum durumu anlattım; ama oda kabul etmedi. Sabah işyerini anlattım gayet kibarca kabul olmadığını dilekçe verilmesi gerektiğini anlattım. Benden odanın numarasını alıp, biz sana haber vericez diyip kapattılar. Haber gelmeyince ben aradım yeniden toplantıdalarmış, seni arıcaklar dedi ama arayan olmadı.

Sabah yeniden arayacağım ama yine aynı şeyler olacak gibi geliyor. Ve şimdi başlatamazsam nerden baksan hemen hemen 1 yılım boşa gidecek. Nasıl bi tavır takınmam gerekir? Kafamı duvara vurmak istiyorum, sesimi yükseltmek ya da kabalaşmak vs değil yapmak istediğim ama ciddiye alınmıyorum sanırım.

(bu arada verilecek dilekçe zaten normalde de işyerinin yapması gereken bir şeymiş.)
Yok kibar olunca salak zannediyorlar.Eskiden kıbar davranıyodum ıs yerınde cevap bıle vermıodum aman ali rıza bey tadımız kaçmasın daki gibi .Ama şimdi kibarlık yerlerım bitmiş sanırım gercekten.Biri bişey mi dedi ben 4 sey dıorum.Tabıkı argo konuşmadan .Aman napayım bir daha mı gelecegım dunyaya.Bunlar hep gecmısın acısı .Ama cevap vermeyınce daha da uzerıne gelıyorlar.

Bence sizin sorununuz kibar olmakla ilgili değil. Konularınızı takip ederim genelde, aldığım enerji fazla çekingensiniz. Biraz tuttuğunu koparan biri olmaya ihtiyacınız var gibi. Gayet kibar bir üsluba sahip olup çok güçlü enerji yayan insanlar var. Zaten kimse kaba saba insanı sevmez, ay bu bana bağırdı çağırdı işini önce halledeyim demez aksine daha da zorlaştırır çünkü size bir minneti yok, işvereni değilsiniz. Yapmanız gereken kibar ama dik duruşlu olmak, çekingen ve kolay lokma imajı yaymamak. İşlerinizi sıkı takip edip arkasını arayacaksınız, gerekirse üst mercilere durumu bildireceksiniz. Kibar olayım derken karşı tarafın işini lüfutmuş gibi görmesine sebebiyet veriyor olabilirsiniz.

Gerçekten çok çok haklısınız. Sanki karşımdaki insan bana bu iyiliği, bu işi yapmak zorunda değil, ona iş çıkarıyor gibi hissediyorum bu da direkt davranışlarıma yansıyor.

Back
X