Kibarca işten atıldım.

Cevabınız çok ilginç olmuş güneşş. Kime, neye göre aksi modern oluyor ? Herneyse biçok kişi gibi sizde batı zihniyeti kelime oyununa katılmışsınız belkide farkına varmadan.

..

Bu arada geçmiş olsun ama keşke şartlarınızı birkez daha konuşup, geçmiş hakkınızıda eklseseydiniz, hemen pes etmeseydiniz..O tür bayan yöneticilere biraz had bildirmek gerekiyor..

Sevgili Birsen ;
Cevabım size göre ilginç , kot pantolon , etek , topuklu ayakkabı da bana göre modern .
Maltepe , Fem gibi dershanelerde hocaların yerleri süpüren (çoğu zaman) basma eteklerle derslere girdiklerine bizzat şahit oldum ve bu benim modernlik anlayışıma uymuyor .

Keşke şartları , ücreti de yeniden gözden geçirip konuşsaydım ama kaç yaşına gelmiş insanı da öğrenci gibi azarlayan bir kurumda da daha fazla çalışamazdım . Hakkım olsn ne yapalım :(

Bende geçen yıl dersanede öğretmenlik yaptım.Malesef bizdede yasaktı.Ama görüşmeye gittiğimde bana söylemişlerdi.Kot yasak mini etek askılı v.s yasak diye.Ayrıca yarı maaşımıda alamamıştım.Önüme gelene dersanede çalışmamaları için uyarıyorum.

Sevgili Birsen ;
Cevabım size göre ilginç , kot pantolon , etek , topuklu ayakkabı da bana göre modern .
Maltepe , Fem gibi dershanelerde hocaların yerleri süpüren (çoğu zaman) basma eteklerle derslere girdiklerine bizzat şahit oldum ve bu benim modernlik anlayışıma uymuyor .

Keşke şartları , ücreti de yeniden gözden geçirip konuşsaydım ama kaç yaşına gelmiş insanı da öğrenci gibi azarlayan bir kurumda da daha fazla çalışamazdım . Hakkım olsn ne yapalım :(

Basma etek mi ? Bu ne basit cümleler sevgili güneş.. Ben sözde modern adı altında batı zihniyetinde ezilmiş birçok kişi görüyorum yerlerde sürülen etek giyen.. Ne alaka verdiğiniz örneklerle.Basma etek sınıfına girenler kimler ?

Topuklu ayakkabı kimin himayetinde ?

Kot pantolon hangi zihniyette sözde modern zihniyetin giyimi ?

Kurduğunuz cümlelerle şaşırttınız beni.. Modernliği üç beş parça kıyafete bağlamanız ise çok şaşırtıcı..

O zaman gayet modern ! bir dershaneydi size göre, o zaman neden insan gibi davranıp sizin haklarınıza sahip çıkmamışlar. ?

Modernlik kıyafet değil, görebilmek, duyabilmek, hak gözetebilmek, kibirlikten uzak tüm insanlığa aynı bakabilmek, hak yememek, kısacası insanı insan yapan tüm özellikleri barındırmaktır.

Ye kürküm ye değil moderlik.

Basma etek mi ? Bu ne basit cümleler sevgili güneş.. Ben sözde modern adı altında batı zihniyetinde ezilmiş birçok kişi görüyorum yerlerde sürülen etek giyen.. Ne alaka verdiğiniz örneklerle.Basma etek sınıfına girenler kimler ?

Kurduğunuz cümlelerle şaşırttınız beni.. Modernliği üç beş parça kıyafete bağlamanız ise çok şaşırtıcı..

O zaman gayet modern ! bir dershaneydi size göre, o zaman neden insan gibi davranıp sizin haklarınıza sahip çıkmamışlar. ?

Modernlik kıyafet değil, görebilmek, duyabilmek, hak gözetebilmek, kibirlikten uzak tüm insanlığa aynı bakabilmek, hak yememek, kısacası insanı insan yapan tüm özellikleri barındırmaktır.

:46::46::46::46::46:

Tabii ki kılık kıyafette modernliğin bir parçasıdır. Bi insanın giyiminden de pekala görüşü ortaya çıkabilir.

Üniversite de bile bayan hocalarımız kot,şort,askılı kıyafetler giyebilirken o dershaneyi çözemedim. Bende işten çıkarmak için bahane aradıklarını düşünüyorum.

Modern olmak gelişime ve değişime açık olmaktır. günümüz değişikliklerine uyum sağlamak ama manevi değerlerimizi kaybetmemektir bu uğurda . Basma etek giyenler diye bir sınıf belirtmedim ben bu tip dershnelerde basma etek giyen hocalar var ve ben bir eğitimciye altında basma etek üstünde bol bir tşörtle ders anlatmayı yakıştırmıyorum . Dediğim gibi günümüz değişikliklerine uyum sağlamaksa modernlik artık şehir hayatına uymayan bir giyim tarzıyla dolaşmak bana göre modern olmuyor .
Modern olmak nedeni olmaktır demedim ki ben :) . İnsan olup adam olamamak gibi falan . Bir çok yorumunuzdan takip ettiğim kadarıyla bilgili birisiniz . Yaşımın sizden çok çok küçük olduğunu tahmin ederek bu yanlış anlaşılmanın sizin yargılarınızdan değil benim üslubumdan kaynaklandığını belirterek yol gösterici yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum . Sevgiler .

Modern olmak gelişime ve değişime açık olmaktır. günümüz değişikliklerine uyum sağlamak ama manevi değerlerimizi kaybetmemektir bu uğurda . Basma etek giyenler diye bir sınıf belirtmedim ben bu tip dershnelerde basma etek giyen hocalar var ve ben bir eğitimciye altında basma etek üstünde bol bir tşörtle ders anlatmayı yakıştırmıyorum . Dediğim gibi günümüz değişikliklerine uyum sağlamaksa modernlik artık şehir hayatına uymayan bir giyim tarzıyla dolaşmak bana göre modern olmuyor .
Modern olmak nedeni olmaktır demedim ki ben :) . İnsan olup adam olamamak gibi falan . Bir çok yorumunuzdan takip ettiğim kadarıyla bilgili birisiniz . Yaşımın sizden çok çok küçük olduğunu tahmin ederek bu yanlış anlaşılmanın sizin yargılarınızdan değil benim üslubumdan kaynaklandığını belirterek yol gösterici yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum . Sevgiler .

Bilgili değilim, modern hiç sayılmam,günümüz değişikliklerine ayak uyduramayacak kadarda sığ bir insanım..

Basma eteği sevmem, giyenede saygı duyarım, modayı takip etmediği için modern olmayışıyla yargılamam.

Düz ayakkabıyla yürüyemem ama her topuklu ayakkabı giyene saygı duymam.

Yaptığınız bir uslup hatası değil güneş..Vurucu cümleler kurdunuz.

Evet modern olmak medeni olmaktır demediniz, işte ben bunun tam aksini söyledim. Modern olmak medeniyetten geçer.

Sevgiler güneşş.

Son düzenleme:
Sevgili birsen ne kadar modern ve net ifade etmişsiniz meseleyi ben de tebrik ediyorum
Bilgi çağındayız ama hala kıyafetlere takılıp ,insanları modern olmamakla
itham eden ,ultra modern zihniyetle!! yaşayanlar var:)

basma giyen öğretmenler demiş konu sahibi arkadaş
bende diyorum ki o insan öğretmen olmuş,belli bir eğitimden geçmiş
kendi tercihlerini seçmiş,giymek istediğini giymiş ama bunun yüzünden modern olamamış mı sizce:)

birsenin de dediği gibi kıyafetlere takılıp ,neye göre modernlik kalıpları çıkarıyor bazı insanlar, garip bir mantık..
üstelik üniversite okumuş insanlar olarak ,bunu hangi entellektüel bakış açısıyla yapıyorsunuz
günümüzde artık bu tür modernlik anlayışının çok komik kaçtığını hala algılayamadınız mı

basma etek giyen bir bayan üniversite tahsilini yapmış,3 yabancı dil bilen,gayet kültürlü bir birey
olsaydı bile basmasından, pazeninden,bol kıyafetlerinden ötürü modern dışı mı olacaktı sizlere göre:)
evet bence de çok sığ bir bakış açısı...

bu çağdaşlık kavramı artık çok gerilerde kaldı arkadaşlar..
modernlik herkesin hayat tarzına saygı duymakla başlar,beyinlerin modernliğiyle asıl anlamını kazanır

çok modern dediğiniz dershaneniz umarım sizden başka kimseyi mağdur etmez,
zira modern olduğuna inandığınız bir dersane siz, BASMA giymediğinz halde kıyafetinize takılmış!!

bu anti demokratik davranışı sergiledikleri için ise ifade ettiğiniz gibi MODERN OLMADIKLARINI
ispat etmişler size ama siz ordakilerin kıyafetlerine göre modernlik yorumu yaptığınız için birseninde dediği gibi
bu can alıcı noktayı kaçırmışsınız hocam..kraldan çok kralcı olup, gerçek hususları kaçırmayın hayatta........

Harika cümleler. Her harfine katılıyorum artık modernliği kılık kıyafet olarak algılamasak.

güneşş, sizi izi işten çıkarmamışlar uyarmışlar. O uyarı sadece size yönelik miydi ki yani herkes kot ve converse giyiyordu da bir tek siz mi uyarı aldınız? Ders saati eklemelerinin size uygun olmadığını söylediğinizde alakasız kot ve converse yasak mı dedi?

Paranızı nasıl alırsınız bilmiyorum ama bundan sonra şartları baştan konuşursunuz, uyarsa kabul edersiniz. Çünkü sizin anlattığınız kadarıyla biraz sonraya bırakılmış ve maalesef yöneticilerin insafına kalmış.

Son düzenleme:
bence derse kot pantolonla ve conversle girmekle yanlış yapmışsnız. oğretmensiniz siz orda oğrenci değil . sizi uyarmışlar sizde işi bırakmışsnız benim gibi fazla alıngansınız sanıyorum. Hatalarımızdan ders almamız doğru olan bir daha spor kıyafetle çalışmazsınız olur biter. bu arada niye bedava çalıştınız ki arayın hakkınızı ücretinizi talep edin

Back
X