Kibarca kovmak...

heyhellooo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2025
9
9
1
20
Buraya çok hızlı adapte oldum galiba . Bu siteden arkadaşıma bahsettim ve kendi sorunu için de yardım istedi.

Şimdi kızlar. Arkadaşım 24 yaşında ( çocukluk arkadaşım) babasından kalma ayakkabı dükkanı var. Onu işletiyor.

Babası emekli oldugu icin tamamen arkadaşıma devretti. Şimdi kızlar. Arkadaşımın 30 yaşında bir hala kızı var. Maddi desteğe ihtiyaç duyduğu için arkadaşımdan iş isteğinde bulunmuş. O da kabul etmiş. Ama sonra çok pişman oldu. Dükkanın elemanı değil de sahibi gibi davranıyormus. Dükkandaki elemanlara sürekli emir yağdırıyormus . Arkadaşıma patron gözüyle bakmıyormus. Gel bi kahve içelim ayağına elemanların dedikodusunu ediyormuş. Dükkanın düzeni bozulmaya başlamış.
Arkadaşım bu kadini kibar dille kovmak istiyor . Çok uyarmış bu şekilde yapma aramızdaki sınırı bil demiş. Ama ciddiye alan olmamış pek. Kibar dille nasıl kovabilir? Aslında çok sinir bozucu bir şey.

Son düzenleme:
Herkesin içinde sende burada elemansın herkesle aynı işi yapmak zorundasın diye konuşacaksın zaten kibar olduğun için tepene çıkmış.
Halası da rica etmiş. Kendisi öğretmenlik mezunu ve yıllardır kpss deneyen bir kadın. (Arkadaşım bahsetmişti biraz.) Halası, sınavdan başını kaldırsın hayata adım atsın diye böyle bir ricada bulunmuş. Arkadaşım da kabul etmek zorunda kalmış

Ona acı buna acı tepesine çıksın o zaman. O çalışsanların gururu, ailesi yokmu?
Arkadaşın patron o diğerleri gibi eleman bunun farkını öğrensin.

Elemanlara ters davrandığında buranın patronu benim,herkes haddini bilsin kimse patronluğa soyunmasın desin.Hala kızına görev versin 2 saate şu işi kendi başına bitir gibi, yapmazsa ben böyle çalışmam ,görev ve sorumluluk bilmiyorsun diye uyarsın bir sonraki hatanı tolere etmem ,kendine daha uygun iş ararsın desin .....

Kibari yok net kovsun. Her türlü kötü olacak zaten

Harbiden bugün açmış hesabı ne ara sıra arkadaşına gelmiş ki ? :))
Bu kadar hızlı adaptasyon hem de arkadaş çevresine kadar adaptasyon çok normal değil zaten D Derdimderya in yeni hesabı olabilir. O da bu arkadaş gibi gastronomi okuyor ve pastane açmayı düşünüyordu.

Bahsettiğiniz kişi kim inanın bilmiyorum. Ben teknolojinin içinde büyüdüm. O yüzden uygulamalara, sitelere hızlıca adapte olabiliyorum. Z kusaginin genel özelliği bu . 7o yaşındaki nene değilim ki . Ayrıca hesabı açtığınız zaman mesaj geliyor ve nerden nasıl konu açılması gerektiği gösteriliyor. Atom parçalanmak değil bu

Forum sitelerini kullanmak kolay zaten ondan bahsetmiyorum. İlk gelince siteyi önce okur, keşfedersin. Bir süre takılırsın sonra aaa ben de konu açayım dersin. 2 saatte hem kendin için konu açıp hem arkadaşına siteyi anlatıp onun derdi için konu açmak hayatın olağan akışına aykırı.

Neden aykırı olsun ki. Sitenin ne olduğunu anlamam için 5 dakika bakmam yetiyor zaten.Arkadasimla şu an yanyanayız. Dedim böyle bi site varmış. Ben de derdimi yazayım birseyler önerirler belki. Onun da o şekilde haberi oldu. Hayatın olağan akışına aykırı olacak bir şey yok gülüm burada .

Tamam canım. Arkadaşın yanındaysa azcık onunla ilgilen üye olalı 2 saat olmuş siteden dışarda nefes almadın. Biraz arkadaşınla muhabbet et. Baaaayyy

Karşıdaki uyarıdan anlamıyor uyarılmış bu bir ikincisi bilemeyiz işveren arkadaşınız nasıl çanak tuttu alıştırdı akraba diye dengeyi koruyamadi ondada biraz hata olabilir.İlls kovmak değil kendi tavrını net koyarsa ortaya o çalışan kadın duzelebilir.Buda olmuyorsa kovmak demeyelim çok itici bir kelime iş akdini konusup sonlandırabilir.Sigorta yapmışmı arkadaşınız acaba ?Yada o kadın ondan daha iyi bir işletmeci çıktı önümü dinliyor orada çalışanlar iyice biliyormusunuz konuyu ondan duyduğunuz kadarimi bu .Arkadaş yerine konu açmak yasakmi bilmiyorum da bence birdaha bırakın kendi açsın çünkü ona sorulacak her soruya siz nasıl yanıt vereceksiniz işyeri sizin degilki olylari birebir yaşayan siz değilsiniz ki falancanin falancasi havada kalır konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…