Kibir.. Korkuyorum.. Yardım... :(

Mesmerizer

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
33
24
3
Merhaba kızlar bu benim ilk konum, böyle olmayı ben de istemezdim, hareketlerimi dizginlemeye çalışıyorum ama, o akla tık diye gelen ilk düşünce yok mu beni deli ediyor, o bir 5 snlik kibir hali... Bir de takıntılı biriyim. Anlık kibir ve sonra gelen vicdan azabı ve bir de takıntılı düşünce yapısı üst üste eklendi mi, gecelerim günlerime geçiyor. Beni rahatsız eden bir konuyu sizle paylaşmak istiyorum, bundan bir kaç yıl önce çalıştıığım yerde pek hoşlanmadığım biri vardı (aslında bana direkt zararı yoktu ama). Ben sıcak yerde büyüdüm kömür sobası falan bilmem, bunun memlekette hala kullanıyorlarmış. Bir gün zehirlenmişler . Bir de bu kadın yapılmaması bir hareket yapmış. (Söyledi öyle yapılır mı dedim) Ya böyle bilmediğim için hala kömür sobası mı kaldı ve öyle yapılır mı gibisinden kadını kınadım 5sn liğine içimden. Ama bunu ona hissettirmemeye çalıştım.
Bu bana hep oluyor. İçimde yara oldu açsam da özür dilesem de sonuçta o kınamayı yaptım. Aklıma geldikçe, kendimi kötü hissediyorum.
Şu an da bunu yazmamın sebebi bizim kombi arızalı kendi kendine kapanıyor, genel bakım yapıldı, bundan bir şey olmaz dedi bakım yapan kişi, ama baya maliyetli olur bir parçanın değişmesi gerekir dedi. Böyle de idare edene kadar kullanabilirsiniz dedi. Sadece ben olsam sorun değil ama etrafımdaki insanların da benim yüzümden zarar görmesini istemiyorum. Malum kınadığınız başınıza gelmeden ölmezsiniz, defalarca tecrübe etmeme karşın, o 5 sn lik kibir ve ardından gelen küçümseme, allahım sana sığınıyorum. Ama ne yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz?

Hep mi bu tavırdasınız ? Yoksa bazı konularda mı öyle tepki veriyorsunuz?Bazen yaptığınız bişeyse bi anormallik yok.Çoğu insan yapar bunu.Engel olmak istiyorsanız da karşınızdaki insanın mutlaka geçerli nedenleri olduğunu hep hatırlamalısınız.Samimiyetle sorup dinlerseniz de bişeyler öğrenmiş olursunuz.Bunu bu şekilde kabul ederseniz belki biraz dizginleyebilirsiniz o tarz durumları.

Bence onemli olan bu kibrin farkinda olman. Bunu yenmek icin ya da en azindan karsi tarafa belli etmemek icin elinden geleni yapiyorsun anlasilan. Bu senin kisiligin olmus bence bu ilk bakisi degistiremezsin ama en azindan davranislarini kontrol ediyor olmanla mutlu olmalisin.

Bazen çok anlayışlıyım, sürekli yardım etmeye çalışırım insanlara ama bazen niye öyle oluyor bilmiyorum. Nasıl üzülüyorum anlatamam. Örneğin; geçenlerde birinin evine gittim, o kişi rekabet halinde olduğum biri diyelim, evi güzel değildi ( Çevremden dolayı hep güzel evler gördüm yanlış anlamayın olayı anlatmak için söylüyorum). Böyle değişik bir his kibirle karışık, anneme ve bir arkadaşıma anlattım şaşkınlıkla evi şöyleydi böyleydi gibisinden... Yani onlara küçümseyerek anlatmadım ama sonra kendi kendimi yedim yine ? Küçücük halimle, şu yalan dünyada kibire kapıldığım şeye bak gibisinden.

Zaten artık yapmamaya çalışıyorum yüzde seksen oranında azaldı. Ama ya geçmişte yaptıklarım, şu an örneğin benim yüzümden ev halkının kombiden dolayı benzer bir şey yaşayacağını düşünüyorum. Bu düşünceye engel olamıyorum.

Bence kombinin parçasını değiştirin. Maliyetliyse bile can güvenliğinizden önemli değil.

Kibirli düşünceye karşı bu düşünceyi eleştiren bir iç ses geliştirebilirsiniz. Kibri eleştiren de siz olduğunuz için biraz rahatlarsınız belki. Ama kendinizi de çok hırpalamayın. Örneğin: İlk düşünce, "Ne kötü evleri var" İkinci düşünce "Aaa neden böyle düşünüyorsun. Önemli olan ev değil, içindeki insanların kişilikleri. Sen de iyi kızsın da bazen yapıyorsun böyle. Olsun bayağı azalttın, bu da başarı" gibi.

Bu ne ki.Sen işyerimdeki insanların yanındaz sıfır kalıyorsun.Dile dökmüyormuşsun çok sorun yokDüşüncene de getirmemeye çalış.Kendini geliştirmeye çalıştığın için tebrik ediyorum seni.

İçinde kalıyormuş bukadar sorun edileciğini ddüşünmüyorum genelde insanlar bi anlık öyle şeyler düşünebilir zaten mesela ben şişko olduğum halde anlık görüp şişman bi insana gıcık olabiliyorum sonra salak sen nesinki diye kendi kendime kızıyorum şizofrenlik var galiba bende yani takma bukadar

Durumunun farkinda olman vedüzeltmeye çalışman kimsete belli etmemen bence kibirli olmadığını gösteriyor. Insan aklından geçenlerle sorgulanmiycak. Kombiniz de bu yüzden bozulmamistir sonucta dile getirip kalp kirmamissin bile kendini suçlama.
Kafaya taktikca büyütürsun vesveseye dönüşür. Dikkat ediyorsun zaten daha üzerine gitme bence.

İşte vesveseli bir tip olunca gece gece rahatsız ediyor düşünceler, hepinize çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız hem de tavsiyeler verdiniz saolun

kombiyi değiştir..

o kibir değil, görmediğin için nasıl bir şey olduğunu bilmemen normal.. ya da bana kibir gibi gelmedi bilemiyorum..

bu durumlarda herkese tövbe etmek düşer

Bence hatanın farkında olman bile güzel bir adım sen bunu çok kolay aşabilirsin :)

Boyle seyler bendede oluyir.kalbimde hic kotuluk yokken konustugum seyleri sonra dusunuyorum acaba kucumsedimmi kibirlilik mi yaptim diye.karsi taraf yanlis anlayabiliyor.o yuzden pek konusmuyorum.sacma ama.

Yaptığınız yanlışın farkındasınız bu güzel bir şey.Zamanla hep kendinize tekrar edin insanların yaşamları vs. beni ilgilendirmez ,içten bile olsa yargılamaya hakkım yok diye.
Ben kimseyi yargılamıyorum ,her gün bunu kendi kendime söylüyorum .Bir gün balkondayken bir kadın gördüm ,çok absürt giyinmişti ,yani garip ,ama gerçekten tuhaftı .Ben içimden dedim ki "kadının giyinişine bak bu ne ya böyle giyi.." derken sonra yargılamamam lazım dedim içimden ,benim böyle bir şeye hakkım yok .Ne kadar yapmasam da çok nadir düşüncesizlik yapabiliyorum kendi kendime bile olsa söyleyerek : )

Demek ki az ya da çok herkes bu durumu yaşıyor, içimi rahatlattınız teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…