Fisay'cım herşeyi onlara da bıraksan , güvenebilirsin.Kendin de ayarlayabilirsin.
Doğuştayken biz önceden otel filan ayarlamamıştık.Görerek,yerinde ayarlamak bence en iyisi.
Gitmeden internetten Girne'deki otellere bakın.Gidince de sen transferden sonra 2/3 saat
yatarken eşin internetten beğendiğiniz otelleri ayarlar.Zaten Kıbrıs küçücük bir yer.İyisinden birkaç otelden birinde kalırsınız.İşin bu kısmı çok kolay.
Biz otele yakınlığı(5 dk.)(Firdevs Hn.o zaman Doğuş'taydı),1 gece kalacağımızdan da en iyisi olsun diye Merit Hoteli düşünmüştük,Eşim transferden sonra ayarlayacaktı.Ancak ben baştan beri hep ilk gün ve gece tutunma için hastanedeki odada kalmak istemiştim ve Firdevs Hanıma da söylemiştim,parasını verip,hastane müsaitse kalabiliyordun Doğuş'ta.Fakat Firdevs Hn.bize hastanede çok yoğunluk olduğunu,müsait olmadığını söylemişti,transferden sonra eşim otel ayarlamaya gidecekti ki bir sürpriz yapıp,hastanede oda ayarladıklarını söylediler,biz de çok mutlu olduk ve kaldık.
Transfer sırasında ellerini göğsünde birleştir,arkaya koyma,çünkü rahim kasılıyor.Transferden önce ben 7 bardak su içtim,ağır ağır yürüdüm ve sonra sıkışmaya başlayınca yatağa oturdum.Çünkü transfere alıncaya kadar biraz süre geçiyor ve çok sıkışabiliyorsun,oturunca sıkışmıyorsun.Çok fazla sıkışırsan zaten azıcık tuvaletini yapmana izin veriyorlar.
Transferden sonra da en az yarım saat tuvaletini yapmaman yeterli.Transferden sonra ellerin yine göğsünde olsun,ayaklarını da uzatma dizlerini bükük bir şekilde ve sırtüstü yat.Bunlar rahmin kasılmasını önler,embriyo da rahatça tutunur.
Tuvaletini elinden geldiğince hastanede ne kadar yatabilirsen , 2/3 saat sürgüye yap,sakın tuvalete kalkma.
Ben 8 saat hiç kalkmamış,sonra bir kaç kez kalkmıştım,sonra da bütün gece yatmıştım,dediğim şekilde.
Transfer öncesi,sonrası et,yumurta,yoğurt,ayran ,yani protein ağırlıklı sık sık yemek ye.
Kırmızı et,yumurta protein embriyoların tutunması için çok önemli.
Ertesi günden itibaren kalkıp hafif hafif yürü ki rahim kanlansın,embriyolar tutunsun.Hareket etmezsen tutunamazlar.
İlk hafta banyo yapmamaya gayret et.Sonrasında da ılık banyo yap.Embriyolar sıcak ortamı hiç sevmiyorlar unutma,o yüzden hep serin ortamlarda kal.Klimalı ortamlardan uzak dur.En azından çok sıcaksa klimayı uyku modunda tutmaya gayret et ve klimanın altında karşısında durma.
Transferden sonra ve hamileliğin boyunca araba,uçak yolculuğu,ev işi,ağır kaldırma,spor yapmak yasak.12.gün kan testine kadar ilaçlar saatinde aksatmadan alınacak,protein ağırlıklı beslenilecek(sabah:yumurta,peynir,süt bol.öğlen:mutlaka yoğurt,kırmızı et,sebze akşam:öğlen gibi mutlaka kırmızı et,yoğurt ayran.,arada meyve ye.),transfer tarihine kadar mümkünse sırtüstü uzan,bol bol su iç,arada hafif hafif mutlaka yürü evin içinde.(narsuyu transferden sonra yok,çünkü transferden önce tutunmayı artırırken,transferden sonra embriyonun tutunmasına engel oluyor.)
Dualarını mutlaka oku,topiğin başında var.
Allah yardımcın olsun.