Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Arkadaşlar, kısmetse yarın Kıbrıs'a gidiyoruz. Sanırım haftabaşında trasnfer olur, 24ünde dönmüş olacağız. Heyecandan uyuyamıyorum :)
Gidecek olan arkadaşlar için döndüğümde yaşadıklarımı paylaşacağım.. Dualarınızı esirgemeyin.
Hayırlı olsun canım,ins hersey gönlünce olur..

Sen yumurta donasyonumu yaptiriyosun.canim lutfen uasadiklari.i.bizle paylasmani istiyoruz transferden sonra yolun acik olsun hayirli haberlerle gel
Yok cnm benim donasyon degil
Benurde cok sevindim sağlıkla kucagina almak.nasip etsin canim seninde mi yumurta donasyonuydu bize deneyinlerini paylasirmisin transferden once ve sonra
yok cnm donasyon degil bizimki

:nazar:Uğurlu Topiğimiz,hepimizi hayırlısıyla ve de sağlıkla bebeklerimize kavuşturacak...Kendimize ve birbirimize 41 gün 41 adet Meryem Suresi okumaya devam ediyoruz.
31 kişiyiz,17 annemiz hamile çok şükür:anneadayı::nazar::KK46:, 6 tane ikizimiz,1 tane üçüzümüz var:anneadayı::KK46::KK46::nazar::nazar:,darısı hepinizin başına...:nazar:
:nazar:Dilerim tüm arkadaşlar birer birer anne olurlar,
dualarınızı eksik etmeyin ,özellikle Meryem Suresi okuyalım birbirimize lütfen,Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,bizi bebeklerimize sağlıkla kavuştursun,kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin ,Amin...:nazar:

Adı/İL/Yaşı/SorunHikayesi/Merkez/Kaçıncı Deneme /Tedavi Başlangıcı/SONUÇ
  1. Kanbar /İSTANBUL /45 /Sebebi Belirsiz İntertifilite/3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif/6 haftalıkken kayıp/ Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/20.Ocak'15 transfer/1.Şubat.2015 test tarihi/Hamile:anneadayı::nazar::nazar:(Bebeklerimiz ikiz:nazar:bir kız/bir erkek:nazar::nazar:)
  2. Mmucizem /İSTANBUL 37/ Sebebi Belirsiz İntertifilite /6 Tüp bebek denemesi /Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım-ilk deneme :negatif/2.deneme Şubat'15/2.deneme Negatif
  3. Özlemt /İSTANBUL 44 /Yumurta donasyonu/ Doğuş T.B.M/Firdevs Hn/Test tarihi:23.Kasım.2014/Pazar/Hamile/Bebeğimiz Erkek:anneadayı::nazar:
  4. Kardelennur /İSTANBUL 30/ Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok/ Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/10.Ocak'15 Transferi oldu/Beta HCG:800/Hamile/(Bebeklerimiz üçüz/ikize indirgendi)(Bebeklerimiz ikiz:nazar:bir kız/bir erkek:nazar::nazar:)Haz.15-22 haftalık Bebeklerini kaybetti,:KK43:en kısa zamanda anne olacağına inanıyoruz.Dualarımız seninle.:KK200:
  5. Tuana_808080/ Hatay 34 /Cinsiyet Tayini/Erkek Bebek Tüp Bebek Deneyecek Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım 17.Kasım.2014 Transfer-3 embriyo Erkek/Test Tarihi:27.Kasım.2014-Perşembe/Hamile :anneadayı::nazar: (Bebeğimiz Erkek:nazar:)
  6. Duruada/ 32 /haşimato tiroidi /3.denemesi /sperm donasyonu /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/7.Nisan.2015 transfer/Hamile/bebeklerimiz ikiz:anneadayı::nazar::nazar:
  7. Mazharfuatözkan /37 /yumurta rezerv azlığı /yumurta donasyonu/ ilk deneme Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım Aralık/1.561-12.gün BHCG/Hamile :anneadayı::nazar::nazar:(Bebeklerimiz üçüz/ikize indirgendi:nazar:)
  8. Fisay /Yumurta donasyonu/Firdevs hanım/Haziran'15
  9. Birumutt /36 /yumurta donasyonu/Tedaviye başladı /Dünya T.B.M./Firdevs Hanım/ Hamile/Bebeğimiz erkek:anneadayı::nazar:
  10. Mehmah/ 39/ yumurta donasyonu /3 tüp bebek/1 donasyon Şevket Alptürk/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım /Hamile (Bebeğimiz doğal yoldan geldi) :anneadayı::nazar:
  11. Legacy12/ 31 /Cinsiyet seçimi /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/Aralık'14-Hamile/ikiz erkek:anneadayı::nazar::nazar:
  12. Karaca3521/ 24 /Klinefelter Sendromu/ Sperm Donasyonu /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/Nisan'2014/Hamile/Bebeklerimiz üçüz:anneadayı::nazar::nazar::nazar:
  13. Sevinnc74/İst/Pendik 40 yaş / 2 tüp bebek/ 1 çocuğu var/Yumurta Donasyonu/Firdevs Hanım/Nisan veya Mayıs'2014
  14. Seyhan-Ceyhan/G.Antep /26/Sperm Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/19.Ocak'15 transfer/31.Ocak.2015 test tarihi/Hamile :anneadayı::nazar:
  15. Gülnaz1980/34/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Şubat'15/Negatif(inşallah birdahaki sefere)
  16. Mutlu Oll /İzmit/26/Azo sperm/Sperm Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Çok Yakında
  17. Kivfa/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/27.Aralık'14/Hamile/bebeklerimiz üçüzdü,ikize indirgendi:anneadayı::nazar::nazar:(Bebeklerimiz ikiz:nazar:bir kız/bir erkek:nazar::nazar:)
  18. Patasana28/Ist./31/Erken menapoz/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Haziran'2015
  19. Britian/Adana/29/Azosperm/Sperm Donasyonu/Doğuş T.B.M. veya HİT./20.Nisan'2015 Transfer/Hamile :anneadayı::nazar:
  20. Cemzümra/Sakarya /29/sperm sayısı düşüklüğünden dolayı/1. Tüp bebek yapımı cinsiyet secimini deneyeceğim/Dr. Mürüde çakartaş dağdelen/26 Ocak transfer tarihi/Negatif(Inşallah birdahaki sefere)
  21. Frida 71/İst./43/Yumurta Donasyonu/Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Yakında
  22. Kyra34/İstanbul/ 41 yaş/ 3 tüp bebek/ 1. Tüp bebek 4.5 aylık düşük/ yumurta donasyonu/ Firdevs hanım/ Haziran 2015
  23. Espoirs/İstanbul/36 yaş/2 tüp bebek/Erken menapoz/Firdevs Hn./Nisan'15 Hamile:anneadayı::nazar:(Bebeğimiz doğal yoldan geldi)
  24. Benurde/İngiltere/29 yaş/İlk deneme/Doğuş T.B.M. Firdevs Hn./26.Mart.15 tedavi/21.Nisan.15 test tarihi/Hamile/Bebeklerimiz ikiz:anneadayı::nazar::nazar:
  25. Esila_79/35 yaş/2 tüp bebek negatif/eşi azosperm/sperm donasyonu/Firdevs Hn./Mayıs'15./2.Haz.15 test tarihi/Haziran'15 Hamile:anneadayı::nazar:
  26. Smile-Life/37 yaş/yumurta rezervi azlığı/yumurta donasyonu/Firdevs Hn./Haziran'15 ilk haftası
  27. Pozitif85/28 yaş/sperm donasyonu/2.deneme/Firdevs Hanım/Mayıs'15 Hamile:anneadayı: :nazar:
  28. AED/Yumurta Donasyonu/Kimyasal Gebelik/2.dondurulmuş transferi/Dünya Tüp Bebek Merkezi Berk Angün/Mayıs'15 Hamile:anneadayı::nazar:
  29. İncikul/Elazığ/37 yaş/7 tüp bebek denemesi/ilk yumurta donasyonu/Firdevs Uğuz Tip/Temmuz'15 İlk Haftası
  30. Princessinromance/45 yaş/yumurta rezerv azlığı/Firdevs Uğuz Tip/Yakında
  31. Ourdreams/35 yaş/ Yumurta rezerv azlığı / 1 tüp bebek denemesi /Firdevs Uğuz Tip/18.Haziran.2015 tedavi
( Listemiz topikte yeralan arkadaşlarımızın beyanına göre yapılan değişikliklerle oluşturulan en son güncel listedir.)

Yeni gelen arkadaşlarımız hoşgeldiler.
Tedavidekiler,başlayacak olanlara hayırlı tedaviler.
Hamilelerimize sağlıklı bir hamilelik diliyorum.
İnşallah hepimize Rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip eder.Amin.
Ben çok zorlanıyorum artık,önceki mesejımda da yazmıştım,sık sık giremeyeceğim.
Ama hepinizi takip ediyor olacağım.
Burada tedaviye başlayacak veya hamile tüm arkadaşlara tavsiyem:Bu topiğin tüm sayfalarını okumanızdır.Çünkü bu topikteki bilgiler,tecrübeyle sabit olup,çok değerliler ve aradığınız tüm soruların cevabını bu topikte fazlasıyla bulacaksınız.
Sevgiyle kalın.

Slm arkadaslar bizimde ucuzmus bebekler,ucuz olupta ikize indirgeyenler nasil yaptiniz,otekilerinde riski oluyormus.dusuk riski.
Son günlerde topiğe de yazdığım gibi zorlanıyorum,sizden bugüne kadar hep yanınızda,hep yardımcı olan biri olarak anlayış bekliyorum canım.Hemen cevap veremeyebilirim.
Yapman gereken önce Firdevs Hanımla görüş,kendisi de yapıyor,ya da iyi bir doktora da yönlendirir seni İst.da. Istanbuldakiler 3.aya kadar yapabiliyor,ama Firdevs Hanım daha önce yapıyor.
Biri kendiliğinden de gidebiliyor,devam etmiyor 3 aya kadar çoğu zaman,bu olasılığı da unutma.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...me-islemi-yapan-doktor-ve-merkezler.643405/bu sitede ''iki Prof hakkında iyi şeyler okuyorum.Birisi prof dr Recep Has,diğeri de Prof Dr Murat Yayla'' isimleri verilmiş,araştır mutlaka.
http://muratyayla.com/default.asp?CatId=88 bu Murat Yayla'nın internet sitesi.
Bu da Murat Yayla'nın iletişim bilgileri:
Telefon : 0212 247 16 16
0532 630 11 47 Mua.
Faks : 0212 247 79 79
Adres : Teşvikiye Cad Bayer Apt 63/11 Kat: 4 Nişantaşı /İSTANBUL

Aşağıda konu hakkında bilgi var,okuman yararlı olacaktır.

FETUS MUAYENESİ VE FETOSİD GİRİŞİMİ

Gebelik süresince yapılan ultrasonografi incelemeleri, gerek fetus (doğmamış bebek), gerekse anne adayının durumu hakkında kesin olmayan, ancak hekimin izlemesinde yardımcı olabilecek bulguların elde edilmesini sağlar. Usulüne uygun yapıldığı takdirde gebelikte ultrasonografi ile yapılan tetkinin bir yan etkisi yoktur.

Ultrasonografi ile esas olarak fetusun canlılığı, çoğul gebelik varlığı, dış gebelik olasılığı, fetusun büyümesi, su ve plasentanın durumu incelenir ve doğumun gerçekleşebileceği günler belirli yanılma payı içinde saptanır.

Gebeliğin üçüncü ayından itibaren ense kalınlığının ölçülmesi ile özellikle Down Sendromu (trisomi 21) için mevcut olan risk belirlenir. Ense taraması her 10 Down sendromlu fetustan 8’ini önceden haber verir. Bu durumda kromozom tetkiki yapılır. Gebeliğin üçüncü ayı içinde yapılacak ultrasonografi incelemesi ile doğumda görülebilecek anormalliklerin en fazla %30-50’si saptanabilir. Yani %100 oranında sonuç almak imkan dahilinde değildir.

Ultrasonografinin yapıldığı haftada var olmayan bir sorun daha sonraki dönemlerde ortaya çıkabilir veya var olduğu halde fetusun küçüklüğü nedeni ile görülmeyebilir. Örnek olarak verilirse, beyin fonksiyon bozuklukları, görme ve işitme kusurları, kalpteki küçük defektler, salgı bezi, deri ve sinir hastalıkları, henüz belirti vermemiş yutak, barsak, böbrek, makat tıkanıklıkları, cinsiyet bozuklukları, kalça çıkığı, bariz olmayan kemik kısalıkları, küçük parmak anormallikleri ve bazı kromozom bozuklukları taramalar sırasında görüntülenemezler ve erken tanınamazlar. Yukarıda sayılanların yine sadece bir kısmı, ayrıntılı taramaların yapıldığı merkezlerde ancak daha ileri haftalarda saptanabilirler. Doğuma yaklaşıldıkça fetusun organlarının büyümesi ile önceleri görülmeyen anormallikler görünür hale gelebilir, ilk incelemede var olmayan yeni bir bulgu ortaya çıkabilir.

Üçüz ve üzerindeki gebeliklerde düşük ve erken doğum olasılığı tekil ve ikiz gebeliklerden daha fazladır. Bu gibi durumların azaltılması ve ileride ortaya çıkabilecek yan etkilerin minimuma indirilebilmesi için gebeliğin 11-14 haftaları arasında fetosid işlemi yapılarak fetuslardan bir veya daha fazlasının gelişimi durdurulabilir. Bu işlem ince bir iğne yardımı ile karın cildinden girilerek yapılır. Yaklaşık 10 dakika süre içinde gerçekleştirilen işlem sonrasında %7-14 oranında diğer fetusların da kaybedilmesi söz konusu olabilir.

Bu açıklamalar ışığında, size yapılacak olan ultrasonografi tetkikinin ve fetosid işleminin etkinliğini ve yan etkilerini anladıysanız aşağıdaki bölümü imzalayabilirsiniz veya bu incelemeden vazgeçebilirsiniz.

Arkadaşlar, kısmetse yarın Kıbrıs'a gidiyoruz. Sanırım haftabaşında trasnfer olur, 24ünde dönmüş olacağız. Heyecandan uyuyamıyorum :)
Gidecek olan arkadaşlar için döndüğümde yaşadıklarımı paylaşacağım.. Dualarınızı esirgemeyin.
dualarımız seninle canım inşallah bu mubarek ayın hatırına bebişleri alıp döneceksin bizde bayramdan önceki hafta oradayız kısmetse

Benimde eşim bugün Kıbrısta bugün akşam dönüyor.22 haziranda transfer için gidiyoruz Allah nasip ederse
allah hepimizin yardımcısı olsun inanıyorum ki herşey senin adına da güzel gidecek canım bebişlerimize kavuşacağız git gel de izlenimlerini bizimle paylaş inşallah herşey yolunda olacak

Mrb arkadaşlar haşimoto tiroid hastalığı olup tüp bebek yapan varmı aranızda bana yardımcı olun ne gibi yol izlemem lazım

Sa
Son günlerde topiğe de yazdığım gibi zorlanıyorum,sizden bugüne kadar hep yanınızda,hep yardımcı olan biri olarak anlayış bekliyorum canım.Hemen cevap veremeyebilirim.
Yapman gereken önce Firdevs Hanımla görüş,kendisi de yapıyor,ya da iyi bir doktora da yönlendirir seni İst.da. Istanbuldakiler 3.aya kadar yapabiliyor,ama Firdevs Hanım daha önce yapıyor.
Biri kendiliğinden de gidebiliyor,devam etmiyor 3 aya kadar çoğu zaman,bu olasılığı da unutma.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...me-islemi-yapan-doktor-ve-merkezler.643405/bu sitede ''iki Prof hakkında iyi şeyler okuyorum.Birisi prof dr Recep Has,diğeri de Prof Dr Murat Yayla'' isimleri verilmiş,araştır mutlaka.
http://muratyayla.com/default.asp?CatId=88 bu Murat Yayla'nın internet sitesi.
Bu da Murat Yayla'nın iletişim bilgileri:
Telefon : 0212 247 16 16
0532 630 11 47 Mua.
Faks : 0212 247 79 79
Adres : Teşvikiye Cad Bayer Apt 63/11 Kat: 4 Nişantaşı /İSTANBUL

Aşağıda konu hakkında bilgi var,okuman yararlı olacaktır.

FETUS MUAYENESİ VE FETOSİD GİRİŞİMİ

Gebelik süresince yapılan ultrasonografi incelemeleri, gerek fetus (doğmamış bebek), gerekse anne adayının durumu hakkında kesin olmayan, ancak hekimin izlemesinde yardımcı olabilecek bulguların elde edilmesini sağlar. Usulüne uygun yapıldığı takdirde gebelikte ultrasonografi ile yapılan tetkinin bir yan etkisi yoktur.

Ultrasonografi ile esas olarak fetusun canlılığı, çoğul gebelik varlığı, dış gebelik olasılığı, fetusun büyümesi, su ve plasentanın durumu incelenir ve doğumun gerçekleşebileceği günler belirli yanılma payı içinde saptanır.

Gebeliğin üçüncü ayından itibaren ense kalınlığının ölçülmesi ile özellikle Down Sendromu (trisomi 21) için mevcut olan risk belirlenir. Ense taraması her 10 Down sendromlu fetustan 8’ini önceden haber verir. Bu durumda kromozom tetkiki yapılır. Gebeliğin üçüncü ayı içinde yapılacak ultrasonografi incelemesi ile doğumda görülebilecek anormalliklerin en fazla %30-50’si saptanabilir. Yani %100 oranında sonuç almak imkan dahilinde değildir.

Ultrasonografinin yapıldığı haftada var olmayan bir sorun daha sonraki dönemlerde ortaya çıkabilir veya var olduğu halde fetusun küçüklüğü nedeni ile görülmeyebilir. Örnek olarak verilirse, beyin fonksiyon bozuklukları, görme ve işitme kusurları, kalpteki küçük defektler, salgı bezi, deri ve sinir hastalıkları, henüz belirti vermemiş yutak, barsak, böbrek, makat tıkanıklıkları, cinsiyet bozuklukları, kalça çıkığı, bariz olmayan kemik kısalıkları, küçük parmak anormallikleri ve bazı kromozom bozuklukları taramalar sırasında görüntülenemezler ve erken tanınamazlar. Yukarıda sayılanların yine sadece bir kısmı, ayrıntılı taramaların yapıldığı merkezlerde ancak daha ileri haftalarda saptanabilirler. Doğuma yaklaşıldıkça fetusun organlarının büyümesi ile önceleri görülmeyen anormallikler görünür hale gelebilir, ilk incelemede var olmayan yeni bir bulgu ortaya çıkabilir.

Üçüz ve üzerindeki gebeliklerde düşük ve erken doğum olasılığı tekil ve ikiz gebeliklerden daha fazladır. Bu gibi durumların azaltılması ve ileride ortaya çıkabilecek yan etkilerin minimuma indirilebilmesi için gebeliğin 11-14 haftaları arasında fetosid işlemi yapılarak fetuslardan bir veya daha fazlasının gelişimi durdurulabilir. Bu işlem ince bir iğne yardımı ile karın cildinden girilerek yapılır. Yaklaşık 10 dakika süre içinde gerçekleştirilen işlem sonrasında %7-14 oranında diğer fetusların da kaybedilmesi söz konusu olabilir.

Bu açıklamalar ışığında, size yapılacak olan ultrasonografi tetkikinin ve fetosid işleminin etkinliğini ve yan etkilerini anladıysanız aşağıdaki bölümü imzalayabilirsiniz veya bu incelemeden vazgeçebilirsiniz.
cok tesekkur ederim kanbar ablacim,kafam cok karisik,cok uzgunum gercekten bilemiyorum napcagimi.ucunun de kalp atislarini duydum.

Sa
cok tesekkur ederim kanbar ablacim,kafam cok karisik,cok uzgunum gercekten bilemiyorum napcagimi.ucunun de kalp atislarini duydum.
Canım çok zor bir durum biliyorum.Ama rahmimiz Rabbim tarafından esasen 1 bebek taşımaya uygun yaratılmış.(doktorumun sözü)
O yüzden çoğul gebelik her zaman için anne ve bebekler için risk taşıyor.(düşük,erken doğum gibi,Allah korusun)
İnan 6 aylığım,ama göbeğim 8 aylık kadar büyük.
Gece uyutmuyorlar,kabızlık,miğde yanması ve ekşimesi.Ve daha 3 ayımız var düşün,daha çook büyüyecekler ve ben çok daha fazla zorlanacağım.Allah yardımcım olsun.İkiz gebelik çok mutlu ediyor insanı,sonuçta bir kerede bir kız,bir erkek Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin bebeklerime kavuşmak var nihayetinde.Ama o kadar zor ki,ancak ikiz gebeliği yaşayanlar bilir...
Özetle üçünün de ve senin de hayatını riske etmektense,ikizle devam edip,sen de riskini azaltmak durumundasın.
Hele ki sen ve ben minyon tipliyiz,inan taşıyamayız üçüzü,ikizde bile bu kadar zorlanıyorken...
Sen ve 2 bebeğin hayatınız için 2 bebekle devam etmen gerekiyor canım,bunu tıp ve doktorlar tecrübelerine dayanarak söylüyorlar tatlım.Biz onlardan iyi bilemeyiz.
Lütfen en doğru kararı ver.Rabbim yardımcın olsun.:KK200::KK15:

Günaydın canlarım hayatımda ilk defa belki bu kadar adet olmama sevindim hayırlısıyla yarın tedavim başlıyor şimdiden heyecan icindeyim

Amin inşallah hayırlara vesile olsun canım benim haftaya hayırlı haberlerlerini yaz

Back
X