- 5 Ekim 2016
- 681
- 1.372
- 33
- Konu Sahibi wonderwoman97
-
öğrencileri eğitimden gayet memnun. hocaların akademik olarak çok iyi eğitim verdiğini söylüyorlar. mezunların birçoğu yurt dışında yüksek lisans yapıyor veya orada çalışıyor.Bizde de ne medyatik ne en iyi okullardan mezun hocalar vardi.. Doktorasini yurtdisinda yapanlar en unlu tv kanallarinda surekli boy gosterenler akademik jurilik icin il il gezenler.... bunlar yetmiyo ama.. mesela o medyatik olanlarin bazen dersleri bos geciyo. Adam tvlere cikmaktan ya da il il ulke ulke gezip konf vermekten dersine giremeyebiliyor. Ya da adam cok cok dolu ama anlatamiyo. Bunlari arastirdiniz mi mezun birinden. Hocalariniz madem odtuden gelecek surekli programa riayet ediyolar mi yoksa salliyolar mi mezunlarin istihadam durumu ne? Bir odtu mezunuyum demek var bir de kkk mezunu. Madem etikete onem veriyosunuz kkk bence cok da iyi bi etiket degil. Siz de haklisiniz. Dolgu yapturmak icin gittigim disciye bile hangi fakulte mezunu ogrenip oyle gidiyorum.. kibrista okumak baya masrafli. Trde yari burslu iyi bi ozel bile daha mantikli olabilir.
Özel değil okumak iste yabancılardan harc parasi fazla birde vize alırken hesabında 5000 euro olmasi gerekiyordu o zaman ama bence hic bulasma:)yani çok isterim avusturya'da okumak ama zannetmiyorum ailemin karşılayabileceğini.
bravo üstüne yorum yapamıyorumHocam merhaba,
bende ODTU KKK de psikoloji okuyorum ve size de tavsiye ederim bende 3 yılımı burada bitirdim. Felsefe okumaktansa çok daha fazla tavsiye ederim çünkü baktığınızda o kadar emek verip mezun olmanın sonrasında iş imkanı daha çok olan daha açık bir alan. yaşam koşulları olarak yurt ve okul fiyatları ve koşulları internette açık o nedenle anlatmayacağım ama kişisel harcamalarınız ve giderlerini çok olmayacaktır buna emin olabilirsiniz. Kyk yurdu ise mevcut onu da araştırabilirsiniz ve en uygun olan 3. yurt 4 kişilik de tercih edilebilir hatta onu daha çok tavsiye ederim okulun ilk yılında kampüs içinde olmak ortamı tanımak daha iyidir.
Eğitim kalitesine gelirsek çok iyi hocalarımız var hatta ODTÜ Ankara kampüsünden çok daha fazla bizi zorladıklarına çok fazla şahit oldum, yaz okulu için şuan Ankaradayım ve buradaki hocalar biraz daha iyi davranabiliyor ancak bizim kampüsde taviz asla yok, ne yaparsan onu alırsın. Ancak bu gözünü korkutmasın çalışınca yapılmayacak şey yok şuan iyi bir ortalamam var çalışınca oluyor yani.
Kişisel harcamalarında bizim okulda daha az olacaktır çünkü okulun aşırı şehir hayatı ile iç içe olmayan yanları harcamalarıda kısıtlıyor sadece yemek için masraf yapıyorsunuz o da etkilemiyor.
daha fazla bilgi almak hatta sorularınıza cevap bulmak için facebook daki yeni kayıtlar için olan soru cevap sayfalarına katılmanızı tavsiye ederim. Linki ekliyorum:
https://www.facebook.com/groups/1841379209512058/
yıllık mı 600 euro?
Dönemlik harc parası 600 euro , bende avusturyada okudumda harc parasıdır diye tahmin ediyorum
yani %75 bursluyum diye yurt ücretinden de %75 burslu sayılmıyorum tam ücret ödüyorum?Derslere asistanlar girmiyor ben daha hiç duymadım canım bu konuda için rahat olsun :) Yurt maalesef tam burslulara ücretsiz oluyor.
bravo üstüne yorum yapamıyorum
kıbrıs'ın astarı yüzünden pahalıya geliyormaalesef hocam kişisel burslarınız %100 olmadığı sürece yurtları etkilemiyor
Aynen donemlik
Ama normal egitim sistemleri mi oyle kardesim yaz okulu veya benzeri bir seye kaldi da bize mi soylemiyor yoksa bolumune ozel bir durum mu bilmiyorum... yilda 3 donem odedik. Belki de orda kalip gezip eglenmek icin parasi olsun diye bahane de bulmus olabilir bilmiyorum :)
merhaba biz de kardeşim için kıbrıs psikoloji yazdık. Yurt ücreti dışında yemek için çok mu para gider. :) tahmini ne kadar harcıyor öğrenciler :)maalesef hocam kişisel burslarınız %100 olmadığı sürece yurtları etkilemiyor
yaptınız mi tercihleri. Biz de kıbrısta karar kildikyani %75 bursluyum diye yurt ücretinden de %75 burslu sayılmıyorum tam ücret ödüyorum?
Eceece20 .!.:yaptınız mi tercihleri. Biz de kıbrısta karar kildik
sıralaman iyiydi diye hatırlıyorum. Tam burslu yerleri tercih edebilirsin aslında kıbrısta. Yurtlar genel olarak yemekli ve 10bin civarı. Yemeksiz istersen 5 6 bin. Yani bize mantıklı geldi. Hakkında hayırlı olsun insallahyaptım ama genel olarak gelmeyecek yerleri yazdım. ailemle görüşüp %50 burslu okuyacağım türkiye'de
kıbrıs'ta bana mantıklı gelen bir tek odtü vardı maalesef. o kadar masraf yapacağıma burda okurum ailemin yanında diye düşündüm. amin cümlemizin inşallah hayırla okusun kardeşiniz :)sıralaman iyiydi diye hatırlıyorum. Tam burslu yerleri tercih edebilirsin aslında kıbrısta. Yurtlar genel olarak yemekli ve 10bin civarı. Yemeksiz istersen 5 6 bin. Yani bize mantıklı geldi. Hakkında hayırlı olsun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?