- 18 Temmuz 2013
- 504
- 212
- Konu Sahibi Mathilda50
Merhaba arkadaşlar..Buraya bu konuyu açmak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Malum stresli bi dönemden geçtik ve ben kendimden hiç umutlu değildim. Hatta 1 hafta öncesine kadar zaten olmaz öbür bölümler diye öğretmenlik düşünüyordum neyse şuan bu durumdayım Kıbrıs da tam burslu(ücretsiz) hukuk mu yazmalıyım yoksa ülkemizin her hangi bi yerinde pdr mi okumalıyım .Pdr için Çanakkale 18 Mart Üni,Ktü,Adnan Menderes Üni ve Giresun Üni yazacağım.Bu soruyu sorduğum herkes net olarak hukuk yaz diyorlar ama hem Kıbrıs'da okumak çok zor benim için hem de acaba hukuğu yapabilir miyim diye düşünüyorum.Ezber açısından iyiyim ama bu kadar zorluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Pdr'yi yapabilirim mesela inanıyorum kendime. Bir de mezun oldukdan sonraki iş imkanı var evet günümüzde pdr den mezun olan hemen iş bulabiliyor ama Türkiye de hiç bir şeyin garantisi yok hukuk ve tıp dışında.Beni ikilemde bırakan en büyük sorun da bu gelecekte pişman olmak.Belki de hukuğun cazibesine kapılıp tercih ettiğim için daha çok pişman olacağım...Bilenler bilir hukuğun puan türü bu sene değişti belkide hukuğu yazsam bile gelmeyecek ama tercihlerime yazdığım her bölümün gelme ihtimali olduğu için iyi bir karar vermem lazım.Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?