Kıbrıs'da hukuk mu yoksa pdr mi tercih etmeliyim çok aradayım

Mathilda50

Hayat Güzeldir
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
504
212
Merhaba arkadaşlar..Buraya bu konuyu açmak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Malum stresli bi dönemden geçtik ve ben kendimden hiç umutlu değildim. Hatta 1 hafta öncesine kadar zaten olmaz öbür bölümler diye öğretmenlik düşünüyordum neyse şuan bu durumdayım Kıbrıs da tam burslu(ücretsiz) hukuk mu yazmalıyım yoksa ülkemizin her hangi bi yerinde pdr mi okumalıyım .Pdr için Çanakkale 18 Mart Üni,Ktü,Adnan Menderes Üni ve Giresun Üni yazacağım.Bu soruyu sorduğum herkes net olarak hukuk yaz diyorlar ama hem Kıbrıs'da okumak çok zor benim için hem de acaba hukuğu yapabilir miyim diye düşünüyorum.Ezber açısından iyiyim ama bu kadar zorluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Pdr'yi yapabilirim mesela inanıyorum kendime. Bir de mezun oldukdan sonraki iş imkanı var evet günümüzde pdr den mezun olan hemen iş bulabiliyor ama Türkiye de hiç bir şeyin garantisi yok hukuk ve tıp dışında.Beni ikilemde bırakan en büyük sorun da bu gelecekte pişman olmak.Belki de hukuğun cazibesine kapılıp tercih ettiğim için daha çok pişman olacağım...Bilenler bilir hukuğun puan türü bu sene değişti belkide hukuğu yazsam bile gelmeyecek ama tercihlerime yazdığım her bölümün gelme ihtimali olduğu için iyi bir karar vermem lazım.Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?

Oncelikle hangisi seni daha mutlu eder onu bi belirle canim. Kibris pahali bi yerdir genel olarak yasam sartlarina ayak uydurabilecekmisin, not ortalaman duserse bursunun elinden alinma ihtimali nasil onlari arastirip oyle karar vermen daha mntikli. Ki sonra zor duruma dusme. Hi ben napardim evet hukuk okurdum mutlaka.

Merhaba pdr bolumu egitim fakultesi cikislidor yani ogretmenlik . Yani egitim kurumlarinda rehber ogretmen olarak gorev aliyorsunuz. Su siralar atamalari ve is yerlesmeleri oldukca yaygin ama bu alanda dolmak uzere. Cunku psikologlarin aralarina karismaya calisiyorlar. Danisan gorme hakkiniz.yok legal ortamlarda. Ancak klinik psikoloji yuksek lisansi yapmaniz gerek. Yani hangisi iyi diye dusunmekten ziya de siz hangi ortamda calismak istiyorsujuz. Hukuk kadar.ezberi vardir bu arada. Hukuk sa klasik bolumlerden her daim prestiji vardir. Ayrica kibrista okumak cok ta zor degil. Oldukca.eglenen arkadaslarim var.

Ben psikoloji mezunuyum. Psikologlar artik formasyonla ogretmenlik yapabiliyor. Bir cok arkadasim formasyon egitimi aliyor yani pdr kadrolari yakinda dolar diye dusunuyorum.
Kibrisa gezme amacli gittim ama ben pek sevemedim. Kucuk bir yer olmasi avantaj olabilir. Bir tanidigim kibrista hukuk okurken Turkiye'ye gecis yapti boyle bir sansin olabilir.
Okul burslu olunca yurt imkanida veriyorsa dusunebilirsin.

Merhaba arkadaşlar..Buraya bu konuyu açmak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Malum stresli bi dönemden geçtik ve ben kendimden hiç umutlu değildim. Hatta 1 hafta öncesine kadar zaten olmaz öbür bölümler diye öğretmenlik düşünüyordum neyse şuan bu durumdayım Kıbrıs da tam burslu(ücretsiz) hukuk mu yazmalıyım yoksa ülkemizin her hangi bi yerinde pdr mi okumalıyım .Pdr için Çanakkale 18 Mart Üni,Ktü,Adnan Menderes Üni ve Giresun Üni yazacağım.Bu soruyu sorduğum herkes net olarak hukuk yaz diyorlar ama hem Kıbrıs'da okumak çok zor benim için hem de acaba hukuğu yapabilir miyim diye düşünüyorum.Ezber açısından iyiyim ama bu kadar zorluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Pdr'yi yapabilirim mesela inanıyorum kendime. Bir de mezun oldukdan sonraki iş imkanı var evet günümüzde pdr den mezun olan hemen iş bulabiliyor ama Türkiye de hiç bir şeyin garantisi yok hukuk ve tıp dışında.Beni ikilemde bırakan en büyük sorun da bu gelecekte pişman olmak.Belki de hukuğun cazibesine kapılıp tercih ettiğim için daha çok pişman olacağım...Bilenler bilir hukuğun puan türü bu sene değişti belkide hukuğu yazsam bile gelmeyecek ama tercihlerime yazdığım her bölümün gelme ihtimali olduğu için iyi bir karar vermem lazım.Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?

yalnız hukuk un garantisi olduğuna kanısına nereden vardın? hukuk hiç de garantisi olan bir bölüm değil.

önce staj yapıyorlar. sonra hukuk ofislerinde az maaşla adliyelerde koşturarak çalışıyorlar o da iş bulursan. hukuk un öyle bir devlet garantisi yok ki. hukuk bitirince kesin iyi işim olur diye düşünme mezunu çok. iyi yere gelen de var gelmeyen de var.

Ben psikoloji mezunuyum. Psikologlar artik formasyonla ogretmenlik yapabiliyor. Bir cok arkadasim formasyon egitimi aliyor yani pdr kadrolari yakinda dolar diye dusunuyorum.
Kibrisa gezme amacli gittim ama ben pek sevemedim. Kucuk bir yer olmasi avantaj olabilir. Bir tanidigim kibrista hukuk okurken Turkiye'ye gecis yapti boyle bir sansin olabilir.
Okul burslu olunca yurt imkanida veriyorsa dusunebilirsin.
Ablam Kıbrıs da okudu açıkcası onla da tam konuşamadım yarın konuşacağım ani bi tercih kararı oldu kıbrıs da hukuk okumak benim için.Ablam yaptı ama ben..Bilemiyorum işte.Bende yatay geçiş düşünüyorum ama normal bölümler de bile yatay geçiş zorken ben hukuk da nasıl geçiş yapıcam bilemiyorum kafamda o kadar çok soru var ki..

Kıbrısta tam burslu okumak çok pahalı. Bakın tam burslu bile olsa türkiyedeki burssuz parası kadar para harcayacaksınız. Çok pahalı bir ülke. Ve ben olsam hukuk okumazdım. Psikoloji seçerdim pdr yerine ama sanırım tutmuyor. %50 burs kıbrısta tam burslu okumaktan daha ucuz bence bunu bir düşün. Bir de kıbrıs mezunları kolay kolay iş bulamıyor.

Kıbrısta tam burslu okumak çok pahalı. Bakın tam burslu bile olsa türkiyedeki burssuz parası kadar para harcayacaksınız. Çok pahalı bir ülke. Ve ben olsam hukuk okumazdım. Psikoloji seçerdim pdr yerine ama sanırım tutmuyor. %50 burs kıbrısta tam burslu okumaktan daha ucuz bence bunu bir düşün. Bir de kıbrıs mezunları kolay kolay iş bulamıyor.
Evet haklısınız ablamdan biliyorum bende çok pahalı gerçekten.Peki neden psikolojiyi öneriyorsunuz sadece siz değil çoğu kişi psikolojiyi övüyor biraz cahilim bu konuda :) maalesef Türkiye de bir kaç devlet üniversitesinin psikolojisi var ve onlar da tutmuyor zaten.Özel üniversitede okumayı da ben pek istemiyorum açıkcası bana hak yemiş gibi geliyor yüzde elli burs bile olsa baba parasıyla okumak bana haksızlık gibi geliyor yani içime sinmiyor.Sanırım benim seçimimde pdr den yana olacak çünkü kişiliğime daha yakın buluyorum hukuğu yapamamaktan korkuyorum.

yalnız hukuk un garantisi olduğuna kanısına nereden vardın? hukuk hiç de garantisi olan bir bölüm değil.

önce staj yapıyorlar. sonra hukuk ofislerinde az maaşla adliyelerde koşturarak çalışıyorlar o da iş bulursan. hukuk un öyle bir devlet garantisi yok ki. hukuk bitirince kesin iyi işim olur diye düşünme mezunu çok. iyi yere gelen de var gelmeyen de var.
Dediğim gibi Türkiye de hiç bir bölümün garantisi yok.Ama diğer bölümlere oranla daha iyi.Yani benim çevremde onlarca kpss ye girip atanamayan öğretmen adayları var ama hukuk bölümü okuyup da işsiz olan görmedim ben.Genel durumda aşağı yukarı öyledir diye düşünüyorum

Iyi de ikisi de apayri bolumler . Apayri zeka turleri. Hangisine yetenegin var?
Aslında zeka türü bakımından farklı oldukları söylenemez ikisinde de sözelin kuvvetli olması gerekiyor sayısalı da yapabilmelisin ama yetenek olarak benimde düşündüğüm bi konu pdr yi yapabileceğimi düşünüyorum rahat bi şekilde ama hukuk beni zorlar mı kafamda çok soru işaretleri var ama gelecekte pişman olmakta istemiyorum hukuk seçmediğim için.

Bence kesinlikle PDR oku şimdi ki aklım olsa kesinlikle PDR okurdum kıbrıs zor hele bi kız için bence çok daha zorr

Ben PDR mezunu bir insan olarak sana hukuk yaz derim.su anda sadece pdr mezunları değil psikoloji mezunları da bizim bölümden atanıyor yakında felsefeden bile atama yapıp her yeri doldurabilirler. Sonuçta meb alan dışı atamaları çok rahat yapıyor.

Peki sen hangisini istiyorsun? Yeteneğin ilgin hayallerin ne yönde?

pdr daha mantıklı
hayırlısı olsun

bende kıbrısta okumayı çok düşündüm internetten yorumlara falan baktım yatmadı kafama vazgeçtim. Tabiki senin tercihin bence kıbrısta okuyanlarla bi görüş canım

Hukukun devlet garantisi yok mu?

Tabi ki hukuk. Neden tabi ki hukuk? Öncelikle hayata hukukçu olarak atılıyorsunuz. Özel iş alanı fazla ve hukuka sadece bir noktadan bakılamaz hukuk çok yönlüdür. Birçok alanı vardır araştırırsanız çok rahat görürsünüz.

Neden PDR değil? Bir kere ikisi çok farklı alanlar. Hukuk daha çok kariyer ve idealler üzerine kurulu ama PDR daha çok daha rahat edilebilecek alan olan görülmekte. kadesa kadesa çok doğru söylemiş PDR'ye geçiş imkanı çok sağladılar. Yine de karar senin tabi. Tamamen şahsi düşüncelerim. Ayrıca evet hiçbir şeyin garantisi yok ama emek olmadan ekmek olmaz. Uğraşacaksın ki hukukta şanın yürüsün.

Son düzenleme:
Hukukun devlet garantisi yok mu?

var mı? tıpta mesela bitirenler pratisyen hekim olarak öyle böyle bir yere atanıyorlar. hukukta öyle bir şey var mı?

ben devlette çalışamazlar demedim. kesin illa özel olmadı devlette bir iş olur durumu yok diyorum.

sizin garanti dediğiniz şeyi merak ettim. varsa da ben bilmiyordum cidden hiç duymadım.

Dediğim gibi Türkiye de hiç bir bölümün garantisi yok.Ama diğer bölümlere oranla daha iyi.Yani benim çevremde onlarca kpss ye girip atanamayan öğretmen adayları var ama hukuk bölümü okuyup da işsiz olan görmedim ben.Genel durumda aşağı yukarı öyledir diye düşünüyorum

bir arkadaş devlette garantisi var diye yazmış bilmiyorum. aslında ben sayısalcıyım. sayısal bir bölümden mezun oldum. ama çevremde hukuk u bitirenler hemen iş bulamadılar. şimdi de zor koşullarda çalışıyorlar. ama benim bilmediğim imkanlar olabilir. sen yine bir hukuk mezunlarıyla görüş.

X