Kıbrısta okumak

flormar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
180
28
Arkadaşlar Kıbrısta yakın doğu üniversitesinde zihinsel engelliler öğretmenliğini tam burslu olarak istiyorum. Kıbrısta yaşam nasıldır ya da yakın doğu üniversitesinde okuyan ve mezun olanlar varsa görüşlerini yazabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim :)

maddi durumun iyiyse olabilir ama değilse pek tavsiye etmem.

Arkadaşlar Kıbrısta yakın doğu üniversitesinde zihinsel engelliler öğretmenliğini tam burslu olarak istiyorum. Kıbrısta yaşam nasıldır ya da yakın doğu üniversitesinde okuyan ve mezun olanlar varsa görüşlerini yazabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim :)
Kıbrıs okulları çok burs veriyor, % 100 bursla kayıt yaptırdım..
Kayıtlı olsanız da aktivite parası 500 EUR, kaydı dondurursan yıllık 1000 EUR teminat kalacak çözdürürsen alırsın parayı çözdürmezsen yanar dediler.. Yurtlar pahalı, evler inanılmaz pahalı hayat sterlinle dönüyor ev olayında.
Kıbrıs fena değil güzel yer ama sıkıyor bir süre sonra. Dersler konusunda dikkatli olman lazım, benim okulum kalınca bursu kesmiyordu ama o okul nasıl bilmiyorum. Yine de kıbrısta alkol ve eğlence dışında yaşam çok pahalı. 10 TL'ye çorap alıp, 30 TL'ye vasat bir yemek yedim.. İyi araştırmak lazım, onun dışında rahattır. Okula ulaşım ücretsizdir servislerle hep. Üniversite ortamı güzeldir.

Kıbrısta iş gereği bir sene kaldım... Hiç sevemedim... Kafesteki kuş gibiydim... Kimseyi tanımıyordum... Eşim olmasa asla tahammül edemezdim... İnsanları bizden çok farklı, yaşam sadece gece klüpleri barlar ve kumarhanelerden ibaret... Yolda yürüyen insan göremezsin parklar bahçeler bomboştur... Avm hiç yok... Musluktan tuzlu su akar... yazın Her yerinde iri iri sinek ısırıkları oluşur. İbadet zaten hiç yok, rumlar gibi yaşıyorlar... Ayrıca hayat çok pahalıdır...

Hayatin pahali oldugu dogru ama iyi burs alirsan olur.

Lakin sosyal sans isi, kafana gore arkadasa dek gelirsen guzel, gelemezsen kotu. Gerci arkadas bulmak genel anlamda kismet isi:)))

Tam bursluysa, aldigin burs da iyiyse bence olabilir pekala. Yurt bursu var mi?

Kuzenim oradan mezun
Hayat cok zor demisti ama sizinki burslu olacaksa belki daha kolay olur isiniz
Bana sorarsan gidip de orada okumam tabi o ayri

yaşam çok pahalı diye biliyorum, yani turistik bir bölge olduğu için böylemiş....
ama bölümünüz güzelmiş özel eğitim türkiyede yükselen bir alan...burada daha iyi bir bölm okumayacaksanız değebilir.

yaşamın pahalı olduğunu duymuştum. yani okulun burslu olsa da kalacak yer bulman yemen içmen pahalıya patlar. neden devlet ünv. düşünmüyorsun.

yaşamın pahalı olduğunu duymuştum. yani okulun burslu olsa da kalacak yer bulman yemen içmen pahalıya patlar. neden devlet ünv. düşünmüyorsun.

Zihinsel engelliler öğretmenliği hayalimdi. Başka bir bölüm istemiyorum

yaşam çok pahalı diye biliyorum, yani turistik bir bölge olduğu için böylemiş....
ama bölümünüz güzelmiş özel eğitim türkiyede yükselen bir alan...burada daha iyi bir bölm okumayacaksanız değebilir.

Burada türkçe Öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği okuyabilirim

Hayatin pahali oldugu dogru ama iyi burs alirsan olur.

Lakin sosyal sans isi, kafana gore arkadasa dek gelirsen guzel, gelemezsen kotu. Gerci arkadas bulmak genel anlamda kismet isi:)))

Tam bursluysa, aldigin burs da iyiyse bence olabilir pekala. Yurt bursu var mi?

Yurt için paketler varmış. İçinde üç öğün yemek ve barınma yıllık on milyar

istanbul dışındaki özel üniversitelerin şartları uygun bence. mesela mersin torosun yurt fiyatı senelik 3,5 bin civarı

Beni yanlış anlamayın ama, kuzenim de aynı okulu kazandı bir de erkek olmasına rağmen yapamadı geri döndü. Diretti gitmek için hatta şimdi boşa giden 2 senesine üzülüyor. Çocuk adapte olamamış bir türlü. Başka seçenek yok mu?

cok pahalı maddi durumun iyiyse git oku

Beni yanlış anlamayın ama, kuzenim de aynı okulu kazandı bir de erkek olmasına rağmen yapamadı geri döndü. Diretti gitmek için hatta şimdi boşa giden 2 senesine üzülüyor. Çocuk adapte olamamış bir türlü. Başka seçenek yok mu?

Evet adapte sorunları oluyormuş. Çok kararsızım bende. Kendimi başka bölümde düşünemiyorum ama :KK43:

2 tane arkadaşım okudu
biri okul öncesi öğretmenliği
çok pahalı olduklarını söylediler hep tabi bundan 4 yıl öncesi
evler eşyalı bir şey götüremiyorsun zaten
bir de git gel uçak parası
insanlarına ve ortamına alışmakta cabası

X