• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kibrista spermdonasyunu hakkinda ne biliyorsunuzzz lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar ben de fikrimi söyleyeyim diyorum ama yazılanlara baktımda maaşallah lafınızı hiç esirgememişsiniz burda fikrini söylemekde cesaret isterkaydirigubbakcemile3
Birbirimizin fikrine hoşgörülü ve saygılı olalım lütfen kırıcı olmak yakışmıyor sizlerekaydirigubbakcemile
Benimde eşimde sorun var ve benim eşimin aileside bir türlü kabullenemiyorlar durumu hatta kayınvalidem bir keresinde dolaylı bir şekilde eşimin başkasıyla evlenirse çocuğu olacağını söyledi bana gülüp geçtim naniknanik cahil işte lütfen onlar için aile huzurunuzu bozmayın
Allah kimseyi çocuk hasretiyle imtihan etmesin zaten buradaki herkesin bildiği gibi çok zor bir durum ama yinede ben satın aldığım bir spermle hamile kalmak istemezdim bana düşünmesi bile garip geliyor birde dini açıdan düşünürdüm sizi kesinlikle yadırgamıyorum ve eleştirmiyorum yinede sizin seçiminiz ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olsun umarım eşinizle aranızda en kısa zamanda düzelir :teselli:

Arkadaşlar çok sağolun desteğiniz için ama ben hala karar veremedim donasyon konusunda . Donasyon eşimin teklifi.gitti ve hala dönmedi .kararimi bekliyor. Ya ayrilacağiz ya donasyonu kabul edeceğim allahim yardim et çildiracağim.dinen caiz olmamasi düşündürüyor.evlatlikta daha önce söyledim kardeşim, ikiz yeğenlerim evlatlik olarak verilmiş çok problem yaşaniyor ona da casaretim yok .eşim bu hikayeye tanik olduğu için hiç bir şekide evlatlik düşünmüyor sabir yarabbim.önce yazilanlarla acayip korktum sanki dünyadaki bütün kötü şeyleri ben yapiyor muşum gibi hissettirdi arkadaşlarin yazdiklari .sonraki arkadaşlarla bu olayda yalniz olmadiğimizi da anladim aslinda

canım merhabalar öncelikle allah yardımcınız olsun bence senin ve eşinin mantığı ve duyguları sizi hangi yöne sürüklüyorsa o yöne bırakın kendinizi.allah belki sizi bu şekilde deniyordur bellimi olur rabbim herkezifrklı dener belki bu şekildede sizi deniyordur eğer yuvanız ve mutluluğunuz buna bağlıysa bence kimse karışamaz.bu olay senin eşinin ve dahada önemlisi rabbim arasındadır.rabbim bağışlayıcıdır.Kimin Neyin ne Olacağı belli olmaz.

kizlarrrrrrrrrrrrr ne oluyor allah askina.

arkadaşlar bu klübün iki haftalık bir üyesi olarak ben buraya derdimi sizlerle paylaşmaya geldim. ama şunu gördüm. biz bu konuyu ancak ve ancak hiç şansı olmayan bir grup arkadaşla paylaşabiliriz. daha öncede belirtmiştim %1 şans ile 0 şans arasında öyle ümitler varki arkadaşlar. eğer benimde % 10 gibi bir şansım olsaydı inanın bu donasyon olayı bana da ters gelirdi. ve bir ömür ha oldu olacak ümidiyle yaşardım belki. ama ya tüm ümitler bittiyse neolacak. herkesin bebeğe bakış açısıda değişiyor arkadaşlar kimisi olmazsa sağlık olsun diyebiliyor kimisinin de hayatında çok büyük yer tutuyor. ben istiyorumki durumu bizim gibi olan azospermli ve yurtiçi ve yurtdışı tahlilleri sonucunda hiçbir ümidi kalmamış arkadaşlar bize yazsın sakın darılmayın ama bizi en iyi yine bizden olanlar anlar karşıt görüşü olan tüm arkadaşlarada saygı duyuyorum. ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

ayıplamak mı?kimin haddinedir ayıplamak ? buradaki hiçbir arkadaşın hohanyehi ayıpladığını sanmıyorum asla aklımıza bile gelmemiştir..ayıplamak ve kınamak haddim değildir asla ve burdaki hiçkimse hohanyehi ayıplamamaış kınamamıştır bunu neden böyle yorumladın ki arkadaşım..burada sadece fikir beyan ettik biz..o kadar..
anne olamamayı yaşamayan bilmez demişsin ya zaten bizler hep yaşıyoruz bunu.eğer anne olsaydım ben hiç yorum yazamazdım zaten.empati kuramazdım çünkü ama neredeyse aynı durumdayız biz hohanyehle.benim eşim böyle bir şeyi asla kabul etmez ben zaten olayın "çocuğa takıılma ve mutluluğu beraberliği çocuğua bağlama" boyutuna takıldım..buna üzüldüm en çok.neden diyorum neden ki evlilik mutluluk çocuğa mı bağlı?
hohanyeh arkadaşımız diyor ki eşimin ailesi sorunun ondan olduğunu kabullenemedi.eşim arada kaldı.ben de diyorum ki tahlil sonuçları ne güne duruyor? benim eşimin ailesi doğulu,annesi okuma yazma bile bilmiyor ..eşim onlara gösterdi tahlillerinin sonucunu bakın dedi sorun bendei karında değil.karıma laf etmeyin.ve olay kapandı.
yani diyorum ki aslında sperm donasyonuna karar vermişsen burda sormasaydın keşke arkadaşım.yüz kere de sorsan yüz kere de bence hayır diyeceğim..bu sadece fikir beyan etmektir ayıplama kınama olmadığını öncelikle allah biliyor
ne fetva vermek bize düşer ne de ahkam kesmek.biz sadece fikrimizi söyleriz
lütfen herkes öyle yapsın ve lütfen burda birbirimizin canını sıkmayalım.hepimizin morale ihtişyacı var.hojanyehe yazdıklarımıza diğer arkadaşlar yorum yapmasın sadece herkes kendi fikrini yazsın en doğrusu bua.s

arkadaşım iyi hoş söylemişsinde ,belki sen fikrini düzgün beyan edenlerdensin ama formun başından okursan bazı arkadaşlar işi o kadar cahilce değerlendirip olaya aynen "Günahhhh ha bir erkekle bir gece yatmışsın ha sperm donasyonuyla hamile kalmışsın " boyutuna taşımış.Sorarım sana böyle bir değerlendirme hiç yakışıyor :teselli:mu.Sen hayır diyebilirsin,ama insanlar fikirlerini beyan ederken üslüp ve örneklerine dikkat etmeli.Arkadaşımız hohanyeh bu yorumlardan sonra nasıl üzülmüş gördün mü bende dayanamayıp olaya müdahil oldum.Bizim görevimiz bence düzgün bir şekilde arkadaşımıza moral ve destek vermek olmalı.Onu yerecek şekilde fikirlerimizi beyan etmemizin bize yada ona faydası yok arkadaşım.Sen öyle düşün,ben böyle düşünüyorum.Herkes özgür.Herkesin inancı Allahla kendisi arasında.>Ancak Bu olayı yukarda verdiğim alıntı yazıdaki örnek gibi örnek vererek birisi yorumlarsa tabiki tepki gösteririz.Herzaman söylüyorum evlatlık yada donasyon ben sadece hohanyehin ne yaparsa arkasındayım.Ayrıca bencede keşke güzel arkadaşım bu konuyu sadece kendi araştırsaydı belki bu kadar üzülmezdi...

insanlar buraya neden giriyor?paylaşmak,sıkıntılarını bölüşmek,yeri geldiğinde akıl almak,hoş kimse kimsenin aklına muhtaç değil ama insanca düzgünce kardeşçe söylenmiş fikir beyan edilmişse tabiki insanlar bunu da değerlendirir karar verirken..ne güzel bir şeydir ki karşımızdaki kişiyi olduğu gibi kabul edebilmek,onu bir kardeşimiz gibi bağrımıza basabilmek..allahım kimseyi çaresiz bırakmasın...yuvaları yıkmasın..öyle insanlar da biliyorum ki çocuğu yok diye çocuğunu sevdirmiyor nazar değer diye,peki bu insan o çocuğuna ne verebilir ki..doğruyu yanlışı bilmeyen insan...çocuğuna nasıl doğruyu yanlışı öğretecek...nice anababa biliyorum ki gelinlerinin çocuğu olmadığı için ne yapıp edip oğlunu gelininden ayırtıyor...peki iyi mi oluyor...asla...allahım kötü kaderler yazmasın cümle kullara...

şimaysi söylediklerine sonuna kadar katılıyorum hiç bir insan bu kadar zor durumda kalmasa böyle bir şeyi kabul edermi ?hohanyeh bu yüzden eşinden ayrılacak peki inandığımız bu din ailelerin ayrılmasına karşı çıkmıyor mu ?yasak değil tabi ama boşanmaları da desteklemiyor .iki kötü durumdan birini seçecek ya yasak olan donasyon ya sıcak bakılmayan boşanma.allah yardımcısı olsun sahiden de zor bir durum arkadaşlar azıcık empati yapın ya kızın hiç şansı yokmuş acımasız olmaya gerek sizin ümidiniz var.zaten yeterince denemişler bence olması için elinden geleni yapmış yani .allah yardımcın olsun hohanyehcim hem okuduğum kadarıyla sen bu işte yalnız değilsin sadece itiraf konusunda herkes senin kadar cesaretli değil bence sevgiler

dersim 78 e de katılıyorum burası mahkeme değil arkadaşlar paylaşım sitesi değil mi hani ben yeni üyeyim ama öyle değil mi paylaşım sştesi yaniiii

Arkadaşlar kibristaki sperm donasyonu hakkinda bilginiz var mi? Bu konuda (sperm donasyonu)ne düşünüyorsunuz? Merkezler ve fiyatlar hakkinda durum nedir biliyor musunuz?dinen durum uygun değil sanirim:

Cnm eğer kendi yumurtam yada eşimin spermiyle asla çocuğum olmıcaksa büyük ihtimalle bende bu şekilde denerdim çünkü bu içgüdünün,bu sonsuz bebek isteğinin önüne hiçbirşey geçemiyor,seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ve eşinde istiyorsa hiç durma dene derim..

arkadaşlar hepinizi dinledim hergün yazılarınızı okudum ve 35 yaşında anne olmak için çok uğraşlar veren biri olarak eşim ve ben donasyona karar vermiş bulunuyoruz. bundan sonra bu konu hakkında olur olmaz günah sevap taraflarını yorumlamadan merak eden arkadaşlara bulduğum bütün bilgileri vermek istiyorum hatta aşama aşama uygulamalarıda size anlatıcam benim durumumda olan arkadaşlara rehberlik edip onları biraz olsun rahatlatmak amacım

arkadaşlar hepinizi dinledim hergün yazılarınızı okudum ve 35 yaşında anne olmak için çok uğraşlar veren biri olarak eşim ve ben donasyona karar vermiş bulunuyoruz. bundan sonra bu konu hakkında olur olmaz günah sevap taraflarını yorumlamadan merak eden arkadaşlara bulduğum bütün bilgileri vermek istiyorum hatta aşama aşama uygulamalarıda size anlatıcam benim durumumda olan arkadaşlara rehberlik edip onları biraz olsun rahatlatmak amacım

Hayırlısı olur inşallah artık daha rahat ve pozitif olman gerekiyor. Umarım hersey senin dilediğin gibi olur. Kimsenin sözlerine kulak asma önemli olan sen ve eşinin ne istediği ve ne düşündüğü.

allahım kimseyi darda bırakmasın...hepinizi korusun...verdiğiniz tüm kararlar dilerim başta size sonra da çevrenize hayırlı olur..kucaklarımız hayırlı evlatlarla dolar,evimizin duvarları mutlu çocuk sesleriyle inler inşallah...hepinizi yürekten seviyorum...çünkü bir evlat uğruna nice çabalar veriyorsunuz...ve aranızda ben de....

arkadaşlar bu klübün iki haftalık bir üyesi olarak ben buraya derdimi sizlerle paylaşmaya geldim. ama şunu gördüm. biz bu konuyu ancak ve ancak hiç şansı olmayan bir grup arkadaşla paylaşabiliriz. daha öncede belirtmiştim %1 şans ile 0 şans arasında öyle ümitler varki arkadaşlar. eğer benimde % 10 gibi bir şansım olsaydı inanın bu donasyon olayı bana da ters gelirdi. ve bir ömür ha oldu olacak ümidiyle yaşardım belki. ama ya tüm ümitler bittiyse neolacak. herkesin bebeğe bakış açısıda değişiyor arkadaşlar kimisi olmazsa sağlık olsun diyebiliyor kimisinin de hayatında çok büyük yer tutuyor. ben istiyorumki durumu bizim gibi olan azospermli ve yurtiçi ve yurtdışı tahlilleri sonucunda hiçbir ümidi kalmamış arkadaşlar bize yazsın sakın darılmayın ama bizi en iyi yine bizden olanlar anlar karşıt görüşü olan tüm arkadaşlarada saygı duyuyorum. ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

arkadasim ben,,,,,,,,,kizlar ne oluyor yazarken.........yani nicin birbirinize kirici yazilar yaziyorsunuz demek isdedim. hepimiz caresiz durumdayiz eslerimizin ailesi bu durumu kabul etmek isdemiyor sanki baska si ile evlense olcak ama olmuor iste sperm sifir,,onun icin derdimiz hep ayni birbirimizi incitmeyelim, yüzyüze bakmasakda,kalp olarak birbirimizi gördügümüze inanaiyorum rabbim hepimize anne ilmayi nasip etsin

arkadasim ben,,,,,,,,,kizlar ne oluyor yazarken.........yani nicin birbirinize kirici yazilar yaziyorsunuz demek isdedim. hepimiz caresiz durumdayiz eslerimizin ailesi bu durumu kabul etmek isdemiyor sanki baska si ile evlense olcak ama olmuor iste sperm sifir,,onun icin derdimiz hep ayni birbirimizi incitmeyelim, yüzyüze bakmasakda,kalp olarak birbirimizi gördügümüze inanaiyorum rabbim hepimize anne ilmayi nasip etsin

çok teşekkür ederim arkadaşım. verdiğim bu doğru yada yanlış kararda yanımda olduğun için çok çok teşekkürler.

sedaceylin,tüm yüreğimle verdiğiniz kararın sizler ve yakınlarınız adına hayırlı olmasını diliyorum...bazen hayatta çok darda kaldığımızda allahım bi kapı açıyor kullarına...dilerim yüzünüze açılan kapı size başta sağlık,mutluluk ve güzel günler getirir...hayatta başımıza her şey gelebilir,bana göre en gerçek olan eşimizle her zorluğa karşı tek yürek olabilmektir..ben inanıyorum ki sevgi gerçekse,kimsenin zararı bize dokunamaz,önemli olan hayata bakış açımız..olayları yorumlama tarzımız...her şey dilediğince olsun..........................

Canim eşin istiyosa kabul et bunda ne var?
Bu konuda ankara anatolia hastanesi hakan yarali prof
o seni yönlendirir hayirlisi olsun

herkese slm...son şansımız sperm donasyonu bizim...ltf yakın zamanda bu tedaviyi yaptıran varsa ltf bana geri dönsün...bakıyorum ki çekiniyoruz bir tabu olarak görüyoruz..ne yapalım başka çare olmadıktan sonra allah sonuçta bir kapı kapatıyorsa bir kapıyıda mutlaka açıyor..bizler utanılacak birşey yapmıyoruz.Herşey anne olmak için..ltf deneyenler varsa bana yazsın rica ediyorum...2 aya kadar yaptırmayı düşünüyoruz çünkü...

Kahroldumarkadaşlar iki defa aşilama ve 6 defa tüp bebek denemesinin üzerene eşimin hiç bir şekilde çocuğu olmayacağini öğrendik üç ayri üniversitede ve yurt dişindada testleri yapildi. Sonuç negatif tekilifi eşim yapiyor kabul etmessem ayrilmak istiyorum eşimi seviyorum ve seçim yapmak zorundayiz beni buna mahkum etmemeliymiş ne kadar testek olamaya çaliştiysam benim için önemli olanin o olduğunu söylsemde olmadi ve gittiii karar vermemi istiyor 8yillik evliyiz ve hayatim kabusa döndü sadece fikrinizi sormuştum umarim siz benim yaşadiklarimi yaşamassiniz

canım, teklif eşinden geldiyse ve asla ileride bunu kullanmayacaksa (ben istedim, sende atladın gibi) bence yaptır. Niçin yaptırmıyorsun ki ?

Bu iş okadar yaygınlaştı ki, sen normal yoldan bir çifti evlat sahibi oldu sanıyorsun ama yumurta donasyonu, sperm donasyonu bilemiyorsun. Kimse anlatmaz ki.

Bir forum var o forumda onlarca insan var bu şekilde hamile kalan.

Sen ve eşin kendi aklınızı ve ruhunuzu hislerinizi dinleyeceksiniz.

Her koyun kendi bacağından asılır. ışin dini yönü beni ilgilendirmez. Bu konuda ahkam kesecek bir durumda değilim. Sanki herşeyimiz tamda iş bu konuya gelince DURRR HARAM oluyor.

Sen bunla 10 puan günaha girersin, ama sana ahkam kesen biri (buradaki arkadaşları tenzih ederim) fitne, fesat, fücürla 100 puan gühana girer. Orası yüce Allahın bileceği iş.

Sen kimseye takılma, kalbinin sesini dinle.

not, çok eski bir konuymuş , neyse silmeyeyim buda benim fikrim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bencede yapilabilir eger eslerin her ikiside kabul ediyorsa . Kimseyide ilgilendirmez.

Bence de yapılabilir, evlatlık da donasyon da kişilerin vereceği karardır. Aynı fikirde olmak ya da olmamak ayrı birşey, kimsenin yargılamaya ve ayıplamaya hakkı yoktur. Kimse zevk için düşünmüyor bunu arkadaşlar, kimse de hemen kabullenemiyor. Allah bu kararı vermeye çalışana da vermiş olana da yardım etsin.

Back
X