- 26 Mayıs 2014
- 348
- 182
- 73
merhaba necdet bey birşey sormak istiyorum benim eşim 2002 veya 2003 yıllarında 17 yaşındayken bir iş yerinde sigortasız çalışmaya başladı 2 sene sonra askere gitti 15 ay askerlik +1 yıl hiç çalışmadı sonra 2006 senesinde tekrar aynı işyerinde çalışmaya başladı ve yine sigortasız olarak. işveren 2009 yılında sigortasını başlattı ve halen aynı işyerinde sigortalı olarak çalışmaya devam ediyor. işverenin iki ayrı farklı konu üzerine iş yeri var ancak işyerinin bir tanesi kendi üstüne diğeri eşinin üstüne .öğrendiğimiz üzere işveren sürekli eşimi ve diğer çalışanları bir eşinin şirketine bir kendi şirketine sigprtada giriş çıkış göstermiş sürekli ama arada gün yenmemiş.ama eşim hiç yer değiştirmedi sürekli işverinin kendi üzerine olan işyerinde çalıştılı.şimdi bu işyeri kapanacak ve işverenin eşinin üzerine kayıtlı işe geçmeleri isteniyor ama iş sektörleri farklı çalışma şartları çok ağır şimdi eşim bu işyerine geçmek istemezse bir hak talep edebiliyormu?
ayrıca işveren sigortasız çalıştığı zamanlar eşime sizin güvenceniz benim, hakkını vereceğim,bahane olarak sigortaya ihtiyacın mı var evli değilsin vs.gibi laflar diye diye sigorta yapmamış ve bi ara yardım amaçlı biz istemedik kendi gönlünden verdi evlenirken 6 bin tl verdi sonradan öğrendiğimiz üzere bunu tazminat olarak göstermiş sigortaya ama bize demedi öyle bir şey ve hiç bir yere imza atmadı eşim.
bizim haklarımız nedir ne değildir bir yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden çok çok teşekkür ederim.
ayrıca işveren sigortasız çalıştığı zamanlar eşime sizin güvenceniz benim, hakkını vereceğim,bahane olarak sigortaya ihtiyacın mı var evli değilsin vs.gibi laflar diye diye sigorta yapmamış ve bi ara yardım amaçlı biz istemedik kendi gönlünden verdi evlenirken 6 bin tl verdi sonradan öğrendiğimiz üzere bunu tazminat olarak göstermiş sigortaya ama bize demedi öyle bir şey ve hiç bir yere imza atmadı eşim.
bizim haklarımız nedir ne değildir bir yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden çok çok teşekkür ederim.