• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilicdaroglu bir gaf daha yapti, Ahmat Hakan dondu kaldi

Suriyeli mülteciler PYD li olsalardı kalır savaşırlardı. Buraya gelmezlerdi.Zaten gelenlerin çocu kadın-çocuk.
Umarım bir gün mülteci konumuna gelmek zorunda kalmazsınız.
Kadın ve çocuktan bahsediyorsunuz savaşamaz, çünkü suriye savaş vermiyor zaten. Onların buraya mülteci olarak gelmesi onların PYD olduğu gerçeğini değiştirmiyor ayrıca sorduğum soruya cevap verin o zaman , pkk ile savaş çıksa sizce suriyeliler bize minnet duyup yanımızda mı olurlar?
Hoş neden minnet duysunlar ki , onlarda biliyor rte nin ışide yardımını...
Demek oluyor ki bu da senin ve benim çocuğuma da bir gün zarar gelecek , önce vatan bunu unutmayınız.

Eşitliğin 'e' si yok ki nerede eşitlik ben mi göremiyorum ?
70 kişilik sınıfta mezun olsa yeter canım kolej öğrencileri dururken onlar okumasa da olur zaten
Söyleyecek çok şey varda işte söylemek çare olmuyor maalesef
Suriyeli mülteciler PYD li olsalardı kalır savaşırlardı. Buraya gelmezlerdi.Zaten gelenlerin çoğu kadın-çocuk.
hayır canım bende istanbula gittim..çoğunluğu genç münübüslerde otobüslerdesokak kenarlarında dilenen..mülteci olursanız başka ülkelerin bu şekilde salmayacağını görürsünüz..çünki bu tehlikeye zemin hazırlamak demek..ölüme hırsızlığa gaspa..

Suriyeli mülteciler PYD li olsalardı kalır savaşırlardı. Buraya gelmezlerdi.Zaten gelenlerin çoğu kadın-çocuk.

Ulkesini seven Turk evlatlari ,yurdunu dusmana birakip da kacmaz.
Kurtulus savasini bilmiyorsunuz herhalde.O zamanlarda sizin gibi dusunenler olsaydi simdi ingilizin fransizin boyundurugu altinda yasiyor olurduk.

Kadın ve çocuktan bahsediyorsunuz savaşamaz, çünkü suriye savaş vermiyor zaten. Onların buraya mülteci olarak gelmesi onların PYD olduğu gerçeğini değiştirmiyor ayrıca sorduğum soruya cevap verin o zaman , pkk ile savaş çıksa sizce suriyeliler bize minnet duyup yanımızda mı olurlar?
Hoş neden minnet duysunlar ki , onlarda biliyor rte nin ışide yardımını...
Demek oluyor ki bu da senin ve benim çocuğuma da bir gün zarar gelecek , önce vatan bunu unutmayınız.

Mültecileri etnik,dini veya siyasi kimliklerine göre ayırırsanız kusura bakmayın ama vicdanınızdan şüphe duyarım.
Pkk ile zaten savaşıyor bu devlet bu yeni bir şey değil ki. Buraya gelen insanların savaşta taraf olacak durumları mı var ALLAH aşkına? Gerçekten PKK/PYD li olsalardı orada bu örgütler adına savaşırlardı. Görmek istemiyorsunuz bu gerçeği herhalde.

Ulkesini seven Turk evlatlari ,yurdunu dusmana birakip da kacmaz.
Kurtulus savasini bilmiyorsunuz herhalde.O zamanlarda sizin gibi dusunenler olsaydi simdi ingilizin fransizin boyundurugu altinda yasiyor olurduk.
O insanlar örgütlere katılmayıp zulümden kaçtılar. Bilmem farkında mısınız ?

Kendi yazdiginizla celisiyorsunuz .Daha once ki yazinizda yasli , kadin cocuk geldiler diyorsunuz.
Hangin orgut coluk cocuk yasli Kabul ediyormus ?

Kendi yazdiginizla celisiyorsunuz .Daha once ki yazinizda yasli , kadin cocuk geldiler diyorsunuz.
Hangin orgut coluk cocuk yasli Kabul ediyormus ?
Siz benim yazdığımı anlamadıgınızı zaten ilk mesajınızda gösterdiniz.
Teşekkürler :)

Ulkesini birakip kacmis insanlari ve onlari savunanlarida anlamamin imkani yok zaten.

Bu alınan suriyelilerle zaten ışid militanları, ortalık karıştırıcı vs ne varsa girdi içeri şimdi de temizleyemiyorlar.
Her gün bir Suriyeli Türkiyeli kavgası izliyoruz haberlerde. Siz bu halden memnun musunuz yani?
Burada nerede gaf var ben çözemedim. Gayet doğru söylemiş. Gelenlerin a.dan z.ye her şeyi kontrol edilmeliydi. Her önüne gelen alınır mı?
ülke yol geçen hanına döndü.

Canımcım ben evladım olmadanda anladım haksızlıkları her şeyi görüyom biliyom duyuyom
dershaneler kapatıkacak çocuklarınız özel okula göndereceksiniz dediler düşünsene benim olmadığı halde bile ayaklandım yani şahsen ebnim eşim ne kadar memur olursa olsun okutamam ben özel okulda Allah yardım etsin ailelere
bide şu var tutturmuş 3 çocukda 3 iyide nasıl ha şimdi devlette 3 tüp bebek denemek yaptırmak sanırsam bedava inanırmısın ben ondan da faydalanmıyom eşim memur olduğu için özellerle de bi anlaşmamız yok yapmıyorlar orayada gittikmi çatır çatır veriyoruz başka türlüde olmuyor
belediyeler iş yapıyor mu asla hele bizim buradaki belediye başkanı AKP kazandı ya ben çalışmasamda olur dermiş ne demek ya şimdi kendisi hacda ama rabbim görüuor ona bişey diyemem
ben Suriyeliye yardım etmem edemem de ha kızarsınız kızın hiç umrumda değil ben bir yerleden sıkayım evladıma adım adım gideyim derken onlar savaştan kaçsınlar gelsinler olmaz vermem rabbim acısın ama onlarıda türkiyeye getiren baksın bir zahmte hyır ilgilemeyeceğin bi insanı ne demeye sokuyorsun
varya ankaraya doktora gittim inanırmsın ben üzerime alıp giyemiyom oda gelmiş doktora ellerinde son moedl telefon dokunmatik
yani ben kendimi acındırmak istmeiyom ama durum böyle
mağazaya gittim mesela nasıl pahalı pahalı giysi alıyor adamlar ben bunların nesine yardım edeyim
eğer ki yardım türkmen kardeşlerime yapılacaksa kuruşum olsada veririm
çok kötü memur karşılayamazki tüp bebek tedavisi pahalı karşılarda burada bir arkadaş daha vardı eşi memur..tedevi paralarını karttan çektirmişler borçlanmışlar araları açılmış..yazık günah..herşeyi zora sokuyorlar..

Mültecileri etnik,dini veya siyasi kimliklerine göre ayırırsanız kusura bakmayın ama vicdanınızdan şüphe duyarım.
Pkk ile zaten savaşıyor bu devlet bu yeni bir şey değil ki. Buraya gelen insanların savaşta taraf olacak durumları mı var ALLAH aşkına? Gerçekten PKK/PYD li olsalardı orada bu örgütler adına savaşırlardı. Görmek istemiyorsunuz bu gerçeği herhalde.

Bardağın dolu tarafı değil boş tarafındanda bakın lütfen.
Benim vicdanımı sorgulayacak en son kişi sizsiniz.
pkk ile savaşılmıyor aynı masada , aynı meclis üzerindeler, buna savaş nasıl denilebilir ki, onlara karşı , tüm ölen şehitlere inat tüm insiyatifler kullanıldı hanfendi, karanfiller ile karşılandılar. Siz savaş gördüğünüze emin misiniz? Savaş olsaydı şuan bu kadar burada rahat konuşuyor olabilir miydiniz???
Onların birçok şeyden yoksun olması onların taraf olmamalarına engel bir durum değil aksine birçok cambaz bunu aleyhine çevirir. İki aş verir diğer eline kaleşnikofu siz ne halinden bahsediyorsunuz? Bu kadar hayalperest duygular içerisinde olmayınız. Zaten savaşamayıp buraya geldiler neden bunu anlamıyorsunuz,herkes illa savaşacak diye bir durum yok , biri ailesini korumak diğeri korktuğu için... Ama diyorum ki bugün büyük savaş çıksa suriyeliler bize destek asla olmaz, pkk ya destek verirler çnkü pkk ve pyd nin amacı bir, ırkı bir. Gerçekleri ne yazık ki görüyorum ve üzülüyorum. Sizin sandığınız gibi bir türkiye değil burası.

Bardağın dolu tarafı değil boş tarafındanda bakın lütfen.
Benim vicdanımı sorgulayacak en son kişi sizsiniz.
pkk ile savaşılmıyor aynı masada , aynı meclis üzerindeler, buna savaş nasıl denilebilir ki, onlara karşı , tüm ölen şehitlere inat tüm insiyatifler kullanıldı hanfendi, karanfiller ile karşılandılar. Siz savaş gördüğünüze emin misiniz? Savaş olsaydı şuan bu kadar burada rahat konuşuyor olabilir miydiniz???
Onların birçok şeyden yoksun olması onların taraf olmamalarına engel bir durum değil aksine birçok cambaz bunu aleyhine çevirir. İki aş verir diğer eline kaleşnikofu siz ne halinden bahsediyorsunuz? Bu kadar hayalperest duygular içerisinde olmayınız. Zaten savaşamayıp buraya geldiler neden bunu anlamıyorsunuz,herkes illa savaşacak diye bir durum yok , biri ailesini korumak diğeri korktuğu için... Ama diyorum ki bugün büyük savaş çıksa suriyeliler bize destek asla olmaz, pkk ya destek verirler çnkü pkk ve pyd nin amacı bir, ırkı bir. Gerçekleri ne yazık ki görüyorum ve üzülüyorum. Sizin sandığınız gibi bir türkiye değil burası.
Savaş çıksa suriyeliler PKK tarafında olur diyorsunuz. Ben de ısrarla diyorum ki kendi ülkelerinde bile PKK safında yer almayan insanlar neden sığındıkları ülkeye karşı PKK tarafında olsunlar ? Çok saçma.
Savaşın varlığını kabul etmediğimiz için bu kadar şehit verildi bu ülkede..
Teşekkür ederim iyi günler..

Senin örgüt dediğin ezidi halkının askerleri bizimde baş düşman teröristlerden biri. Çocuklar , kadınlar zulümden kaçmış olabilir , fakat erkekler her ne olursa olsun vatanı için gerekirse canını verir. Bizim topraklarımızdada atalarımızın kanları var ve biz bugünleri onlar sayesinde gördük. Eğer ki sen korkup kaçıyorsan savaşmıyorsan vatan hainisin demektir, ve buraya gelenlerin bir çoğu korkak...

Savaş çıksa suriyeliler PKK tarafında olur diyorsunuz. Ben de ısrarla diyorum ki kendi ülkelerinde bile PKK safında yer almayan insanlar neden sığındıkları ülkeye karşı PKK tarafında olsunlar ? Çok saçma.
Savaşın varlığını kabul etmediğimiz için bu kadar şehit verildi bu ülkede..
Teşekkür ederim iyi günler..

pkk safhında yer almazlarsa hangi kapıya gidecekler bu kez??? nereye sığınacaklar bir fikriniz de vardır bu durumda...
Savaşın varlığını , terörist kimliğini yakıştıramayıp meclise sokan devlet , barzaniye terörist diyip 2 yıl geçmeden sarılarak poz veren rte, ve tüm bunları göstere göstere yapanları destekleyen halktır. Savaş olsaydı kapının önüne çıkamazdın ki şuan nettesin , sen bunun adını savaş koyduysan pes doğrusu. Bildiğim kaliteli tarih kitapları var , harp nedir ne zaman denir öğrenirsiniz.

çok kötü memur karşılayamazki tüp bebek tedavisi pahalı karşılarda burada bir arkadaş daha vardı eşi memur..tedevi paralarını karttan çektirmişler borçlanmışlar araları açılmış..yazık günah..herşeyi zora sokuyorlar..
Yani işte tedaviye başlayaymıyoruz dedik aa ne var sizin g.....zdevlete dayalı diyorlar halbuki algısı vergisinden çıkıyor
çok zor rabbim kimseleri sınamasın o arkkadaşada allah yardım etsin
yani uzun lafın kısası olsa bir dert olmasa bir dert Allahım ne veririse hayırlısından versin (amin)

Şimdi savaştan kaçmak vatan hainliği midir ? Ben hiç böyle düşünmemiştim
O zaman bu topraklarda yaşayan insanların çoğu vatan haini çünkü zamanında bizim dedelerimizde savaştan kaçıp gelmiş
Çeçeni çerkesi hepsi hain mi bu durumda ??
O zaman herkes ülkesinde çıkan savaşta şehit olmalı ya da bir hiç uğruna ölmeli sanırım
Bana mantıksız geldi .

O zaman bu topraklarda yaşayan insanların çoğu vatan haini çünkü zamanında bizim dedelerimizde savaştan kaçıp gelmiş
O zaman herkes ülkesinde çıkan savaşta şehit olmalı ya da bir hiç uğruna ölmeli sanırım
Bana mantıksız geldi .
Bence mantıksız düşünüyorsun sana soruyorum Allah korusun ülkemizde savaş çıksa sende kaçarmısın arkana bakmadan
Yada bize kim kucak açacak çeçenini çerkezi gitmemişlermi savaşa yada kaçmışalr mı
bence bir hiç uğruna değil vatan için ülkem için namus için
tabi bu benim düşüncem

Bence mantıksız düşünüyorsun sana soruyorum Allah korusun ülkemizde savaş çıksa sende kaçarmısın arkana bakmadan
Yada bize kim kucak açacak çeçenini çerkezi gitmemişlermi savaşa yada kaçmışalr mı
bence bir hiç uğruna değil vatan için ülkem için namus için
tabi bu benim düşüncem

Bir hiç uğruna dediğim konu başka. Şimdi vatan için namus için tamam ama bazı savaşlar kime ve neye karşı verildiğini bile bilemeden yapılır.
Benim dedelerim Rusyaya göre teröristti ama biz çeçenelere göre bağımsızlık için savaşan mücahitlerdi
Kimin tarafından baktığına bağlı
Ama savaşan kadar kaçıp gelende vardı bende diyorum ki kaçanlar gerçekten vatan haini miydi?
Yoksa savaşın anlamsızlığı yüzünden mi kaçtılar ya da ailelerine yaşam imkanı sunmak için mi?
Her yönden düşünmek lazım vatan haini deyip geçmekle olmaz

Bana mantıksız geldi .

Sen bi avuç insansan karşında ordu varsa kaçmaktan başka çare olmadığına göre ?
Benim dediğim ile çelişmiyor bile söyledikleriniz , ışidte bir avuç pyd de bir avuç , halkı açık kapı bulunca kaçmayı seçti destek vermeyi değil. ışid denilen zavallılardan başkası değil yani bir ordu değil , bağımsız tank ı bile olmayan onun bunun ayak takımı , Türklerin geçmişine bak bakalım ayak takımına fırsat verilmiş mi? Şuanda veriliyor maalesef ki...

Back
X