• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilicdaroglu bir gaf daha yapti, Ahmat Hakan dondu kaldi

Kılıçdaroğlundan hiç hazzetmem (Sol görüşlü birisi olarak baştan söyleyeyim de kör savunucu olduğum sanılmasın bazılarınca )ama gaf olacak bir şey yok bu söylenende.
Zorda kalan insana yardım etmek evet insanlık görevi ama yarın bir gün farklı amaçlarla gelen insanlardan (gerçek mağdurları tenzih ederim) bizim çocuklarımızı kim koruyacak?
Ayrıca senin vatandaşın zaten açlık sınırında yaşarken o insanlara ne verebileceksin ki.
Valla bu günler iyi günlerimiz umarım korkularımız gerçek olmaz..

Türk çocukları sınavlarda ter dökerken, anne ve babalar çocuklarının eğitimleri için binlerce lira harcarken AKP'nin yaptığına bakın: Suriyeli mülteciye sınavsız üniversite!
Bakanlar Kurulu’nun son toplantısından Suriyeli mültecilere görülmemiş kıyak karar çıktı!
‘Özel öğrenci’ statüsünde eğitim alma hakkı verilen Suriyeli öğrenciler ‘asli öğrenci’ olmaya hak kazandı. Böylece artık diploma da alabilecekler.
Suriyeli mültecilere tanınan üniversite hakkının kapsamı genişledi. Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında alınan kararla, geçen yıl YÖK’ün genelgesiyle ‘özel öğrenci’ statüsünde ders görme hakkı kazanan ancak diploma alamayan Suriyeli öğrenciler, 2013-2014 döneminden itibaren üniversitelere asli öğrenci olarak kabul edilecek.
BU ÜLKENİN İNSANINA SINAV, MÜLTECİYE RAHAT GEÇİŞ!
Böylelikle yabancı öğrenci kontenjanından üniversitelere yerleştirilecek Suriyeliler diploma da alabilecek. Türkiye’de öğrencilerin bir üniversiteye kabul edilmeleri için gereken LGS ve LYS sınavlarından muaf tutulacak mülteci öğrencilerden sadece, önümüzdeki ay yapılacak Türkçe yeterlilik sınavından gerekli puanı almaları şartı aranacak. Akşam'da yer alan habere göre; Resmi Gazete’de bir kaç gün içinde yayınlanması beklenen düzenlemeden faydalanması beklenen Suriyeli öğrenci sayısının, 2 bin 500 ile 3 bin arasında olduğu belirtiliyor. Suriye’de üniversite eğitimi görürken, okulunu yarım bırakarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan öğrenciler de ülkelerinde hangi bölümde okuyorlarsa Türkiye’de aynı bölümlere yerleştirilecek. Türkiye’de Suriyeli Mülteciler için kurulan kamplarda da 12’nci sınıfa kadar İlköğretim ve lise eğitimi verilecek.
YÖK DE ÇALIŞMA BAŞLATTI
Bakanlar Kurulu kararıyla ‘yabancı kontenjanı’ kapsamında Türkiye’deki üniversitelere kabul edilecek olan Suriyeli öğrenciler için, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) da çalışma başlattı. YÖK’ün özellikle Güneydoğu Bölgesi ile Adana, Hatay, Mersin gibi illerdeki üniversitelerle ‘kontenjan’ konusunda görüşmeler yaptığı belirtildi.
yurtdışından öğrenciler gelip eğitim görebiliyorlar bizdeki öss sınavından muaf oldukları için Türkiyeden istedikleri okula başvuru yapıyolar. okul ülkelerinde aldıkları basarılara, ingilizce bilgisine ve okul bünyesinde yapılan sınav + mülakatla okullara öğrenci alınabiliyor. ama bu öyle cok değil yıllık 20 kişi barajı vardı bnm zamanımda ve sadece bir ülkeden değil farklı ülkelerden öğrenciler alınırdı. sadece ingilizce eğitim verilen bölümlerde okuyabiliyolardı. ama şimdi kafalarına estiği gibi eğitim sistemi olusturdukları için hersey olabilir. sığınmacının eğitimini kendi vatandaslarından üstün tutan baska bi ülke gördünüz mü? bütün bunlar bizde iç karışıklık çıkması için hazırlık. ülkeyi bölmeye tayyip hem israilden hem abd den daha hevesli

yurtdışından öğrenciler gelip eğitim görebiliyorlar bizdeki öss sınavından muaf oldukları için Türkiyeden istedikleri okula başvuru yapıyolar. okul ülkelerinde aldıkları basarılara, ingilizce bilgisine ve okul bünyesinde yapılan sınav + mülakatla okullara öğrenci alınabiliyor. ama bu öyle cok değil yıllık 20 kişi barajı vardı bnm zamanımda ve sadece bir ülkeden değil farklı ülkelerden öğrenciler alınırdı. sadece ingilizce eğitim verilen bölümlerde okuyabiliyolardı. ama şimdi kafalarına estiği gibi eğitim sistemi olusturdukları için hersey olabilir. sığınmacının eğitimini kendi vatandaslarından üstün tutan baska bi ülke gördünüz mü? bütün bunlar bizde iç karışıklık çıkması için hazırlık. ülkeyi bölmeye tayyip hem israilden hem abd den daha hevesli
ülkede şu an fazlasıyla kutuplaşma var..benim yaşamım boyunca hiç son senedikeler kadar kutuplaşma olmamıştı..

Back
X