‘Kılıçdaroğlu’na görev vermeyecek’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevini vermeyeceği öğrenildi.
Sitene Ekle
-kilicdaroglu-na-gorev-vermeyecek--5961667.Jpeg

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda “Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz” temasıyla bazı yazar ve tarihçilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen yemek yaklaşık 3 saat sürdü. Yemeğe, çeşitli gazete ve dergilerde araştırma ve yazılarıyla yer alan Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, HASAN Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler ve Hasan Aksay katıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, eski bakanlardan bekir bozdağ ve Cumhurbaşkanı BaşdanışmanıBurhan Kuzu da Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda yer aldı.
Yemekte hükümeti kurma arayışları ve terörle mücadelede konuşuldu. Yemeğe katılan konuklardan edinilen bilgiye göre Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi devretmesinden sonra Kılıçdaroğlu’na hükümeti görevi vermeyecek. Bu konular konuşulurken danışmanlarının Erdoğan’a bir not ilettiği de öğrenildi. Erdoğan’ın bu notu yemekte paylaştığı, gelen notun Kılıçdaroğlu’nun görev verilmesi halinde Saray’a geleceğine yönelik açıklamalarına ilişkin olduğunu söylediği bildirildi.
Yemekte Erdoğan seçim hükümetinin 2 aylık olacağına yönelik de mesajlar verdi.
Erdoğan’ın hükümet kurma sürecine yönelik bugünkü muhtarlar toplantısında açıklama yapacağı öğrenildi.
Özel’den Mısıroğlu tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kadir Mısıroğlu’nun Cumuhurbaşkanlığı Sofrası’na davet edilmesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Kadir Mısıroğlu’nun o sofraya davet edildiğini ilk duyduğumda, aklıma gelen ilk düşünce şu oldu ‘O Saray’ın bir soytarısı eksikti, onu da buldular’. Cumhurbaşkanı’nın amacı Atatürk’ün mirasını silmektir. O nedenle Çankaya’dan Beştepe’deki Saray’a taşındı. Ama ne yaparsa yapsın, Atatürk’ün mirasını silemeyecek” diye konuştu.
http://www.milliyet.com.tr/-kilicdaroglu-na-gorev-vermeyecek-/siyaset/detay/2104237/default.htm

vermez tabii ya koalisyonu kurarsa!! yüzde bir bile olsa bi ihtimal
akp nin niyeti belli, mhp zaten hiç bişeyi beğenmez, zaten kılıçdaroğluda kuramaz bu ortamda ama yine de demekki ya kurarsa diye bi şüphe var:confused:

bence kadir mısırlıoğlunun saraya davet edilmesi gayette manidar ve kasıtlı, Özel'in benzetmesi de 10 numara bence

Verse nolacak? MHP zaten hiçbi şekilde koalisyonu kabul etmiyor CHP HDP istese onunla da koalisyon kurar ama onla da yeterli milletvekili çıkaramıyor.
Bahçeli sayesinde yine seçime gidiyoruz. Seçime gitmemizin tek sebebi Bahçelidir ne AKP yi ne CHP yi kabul ediyor.

Cumhurbaşkanı'nın sağında, Sağdan 2. Açık renk takım elbise kırmızı kravatlı.

konuya yorumun ne Mune Mune , Atatürk konusunda duyarlı vefalı bir vatandaş olduğunu biliyoruz, merak ettim bu adamın o sofrada oturmasına yorumunu, benim hala aklım almıyorda...

konuya yorumun ne Mune Mune , Atatürk konusunda duyarlı vefalı bir vatandaş olduğunu biliyoruz, merak ettim bu adamın o sofrada oturmasına yorumunu, benim hala aklım almıyorda...
Özel açıklama getirmiş ya canım gayet güzel bir açıklama.o adamın başka bir vasfı da olamaz zaten.

Malum erdogan da Atatürk'ü çok sever.

O masada oturması Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerinedir ammaaaa bu şahısla ilgili şahsi fikrim derseniz kendisini tarihçi olarak görmüyorum, Mehmet Akif Ersoy'a bile laf küfreden, Fes'i Osmanlı İmparatorluğunun milli kıyafetiymiş gibi lanse edip, bu aksesuarın İmparatorluğun son dönemlerinde yapılan kıyafet inkılabının bir parçası olduğunu, İmparatorluğun Fes öncesi Dönemi'ni yok sayarmış gibi sadece fes takmasını Padişah denildiğinde Osman Gazi, Orhan Gazi gibi imparatorluğu kuran büyük zatları pas geçip birkaç Padişah'ı Öne çıkaran tarihçi olmaz çünkü.

Fes Osmanlı'nın modernizminin simgesi diye takılıyorsa modernizme inkılaplara açıksınız demektir o zaman hepsine açık olacaksınız, Atatürk'e dil uzatmayacaksınız.

Osmanlı zamanında yapılan Kıyafet inkılabına yeşil Işık yakarken Atatürk'ün Kıyafet inkılabına söylenmekte ayrıca çelişkidir. Ki tarihçiler tüm gerçekleri ortaya koymalıdır, işine gelenleri gizleyip gelmeyenleri kendi istediği gibi yorumlamak benim tarihçi ve tarihten anladıklarımla bağdaşmıyor.

tarihçiler tüm gerçekleri ortaya koymalıdır, işine gelenleri gizleyip gelmeyenleri kendi istediği gibi yorumlamak benim tarihçi ve tarihten anladıklarımla bağdaşmıyor.

Atatürk'ü Osmanlının sonu olarak anlatmaya çalışan mısırlıoğlu Türk toplumunu çok iyi çözmüş.
Çünkü nasıl olsa okumazlar,araştırmazlar diye düşünmüş.

"Osmanlı Devleti Gerileme Dönemi, Osmanlı tarihinde Karlofça Antlaşması’ndan (1699) başlayarak, Yaş Antlaşmasına kadar (1792) geçen süreye denir." wikipedia alnıtı
Bu tarihlerde daha Atatürk'ün annesi babası doğmamışken Osmanlıyı yıkmış Atatürk .Bravo...

X