Kılıçdaroğlu'na saldırı - 'Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.828
Kılıçdaroğlu'na saldırı - 'Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır'
p0772fd3.jpg



CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Ankara'da cenazede saldırı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma günü PKK'lılarla çıkan çatışmada hayatını kaybeden sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Akkuzu mahallesinde düzenlenen cenaze töreninde, bir grubun saldırısına uğradı. Bölgeden zırhlı araçla uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı açıklamada, "Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır" dedi.
Yener Kırıkcı, Hakkari'de Irak sınırındaki çatışmada yaşamını yitiren 4 askerden biriydi. Pazar günü Kırıkcı için cenaze namazının kılınacağı camiye giden Kılıçdaroğlu'nu grup önce sesli olarak protesto etti. Cenaze namazının ardından ise grup Kılıçdaroğlu'na fiziksel saldırıda bulundu.
Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılıyordu.
Jandarma, korumalar ve polis Kılıçdaroğlu'nun etrafını sararak saldırıyı önlemeye çalıştı.
Kılıçdaroğlu, gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü. Güvenlik güçleri bir süre evin çevresinde toplanan kalabalığı dağıtmaya uğraştı. Ardından Milli Savunma Bakanı Akar, Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu eve giderek kalabalığa dağılmaları çağrısında bulundu.
null.
Ancak Akar'ın çağrı sırasında "Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkinizi gösterdiniz" demesi, daha sonra CHP'lilerin tepkisini çekti.
Kılıçdaroğlu ise polise ait zırhlı araçla bölgeden çıkarıldı. CHP lideri saat 16:20 sıralarında Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne ulaştı.
kılıcdaroglu
Telif hakkıDHA
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştırAnkara Valiliği
CHP Genel Merkezi önünde geniş güvenlik önlemleri
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla çıkarıldığı evden Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne ulaştı. Kılıçdaroğlu'nu parti merkezi önünde partililer karşıladı.
Güvenlik güçleri genel merkez önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
chp genel merkezi önünde güvenlik önlemleri
Telif hakkıAYŞE SAYIN
BBC Türkçe'den Ayşe Sayın, CHP Genel Merkezi önünde toplananların özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik tepki gösterdiğini aktardı.
Soylu geçen yıl Haziran ayında yaptığı açıklamada valiliklere talimat gönderdiğini ve "CHP il başkanlığını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin" dediğini belirtmişti. Soylu "Onların gideceği adres PKK terör örgütü mensuplarının cenazeleridir" demişti.
Soylu'nun açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Soylu'yu istifaya çağırmıştı.
Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır
Kılıçdaroğlu Genel Merkez binasında bir süre kaldıktan sonra Genel Merkez önünde bekleyenlere otobüs üzerinden bir konuşma yaptı ve "Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır" dedi.
Kılıçdaroğlu
Telif hakkıDHA
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Bu ülkede kimliği inancı ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyorlar ki ben geri adım atacağım, bir milim geri atmayacağım."
"Şehitler bizim şehidimizdir, bizim onurumuzdur. Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar, ne için istemiyorlar? Sanıyorlar ki baskı kuracağız, tehdit edeceğiz,. Katılacağım, sonuna kadar katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehididir.
En çok üzülenlerden biri de şehit ailesi oldu. Saldıranların şehide de, namaza da, inanca da saygısı yoktur. Bunlar Müslüman da değildir. Şehidin cenazesine katıldık, namaz kıldırmadılar. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz? Ben bir Mehmetçik babasıyım, onlar gibi değilim.Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Genel Başkanı
"Bu olayda beni üzen durum şudur; beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınamadı. Baba, anne acılı, o köyde oturanların hiç birisinin kabahati ve kusuru yoktur. Dışardan gelenlerin tezgahıdır bu, ama bu bizi yıldıramaz."
"Bu saldırıların sebebi ne biliyor musunuz? İlk kez CHP bu ülkede barışın, huzurun egemen olması için mücadele etti, ilk kez farklı siyasi kmilkteki insanlar ülkenin birliği için bir araya geldiler. Bu ülkeye baharı getireceğiz, söz veriyorum ülkenin her karışında bahar olacak".
CHP Ankara Milletvekili Emir: Şehit hepimizin şehidi
Kılıçdaroğlu'nun olay sonrası güvenlik gerekçesiyle götürüldüğü evde yanında olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaşananları şöyle anlattı:
"Emniyet Genel Müdürü geldi. AKP'li, MHP'li milletvekilleri geldi. Sonra Milli Savunma Bakanı geldi. Hatta çıkarken Bakan eşlik ederek biraz da kitle sakinleştirmeye çalışıldı. Etkili güvenlik önlemleri alınamaması, oranın müdahale etmeye uygun olmayan bir köy olması gibi konular üzerinde durulabilir. Bunlar affedilebilir de. Ancak affedilemeyecek olan kendi siyasi gelecekleri için kendi iktidarları için Türkiye'yi bölen, ülkenin yarısını terörist ilan eden siyasetçilerdir.
"Herkesin bu olaya bakarak daha sorumlu, sağduyulu davranması lazım. Bir şehit cenazesinde asla olmaması gereken olaylar oldu. Şehit hepimizin şehidi. Biz sonuna kadar vatanımızın birliği bütünlüğünden yanayız. Ancak ülkeyi bu hale getirenler sağduyulu konuşmayan, söylemi, politikaları, duruşuyla Türkiye'yi bölen, ayrıştıran siyasetçilerdir. Herkesin aklını başına toplaması gerekiyor artık."
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul Maltepe'de düzenlediği "İstanbul'a Yeni bir Başlangıç Buluması"nda "Ne yazık ki bugün talihsiz bir olay yaşandı ama kendisi (Kılıçdaroğlu) çok iyi, güleryüzlü şekilde sizleri selamladı. Bu hareketi yapanlar vatandaşlarımız değil, talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım böyle bir şey yapmaz, görüşü ne olursa olsun yapmaz. Göreceksiniz bu sefer sevgi kazanacak" dedi.
İmamoğlu saldırıyı yuhalamak isteyenleri de durdurdu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de CHP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
akşener ve kılıçdaroğlu
Saldırıya tepkiler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz" diyerek Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.
@ikalin1 tarafından yapılan Twitter paylaşımı: Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.Fotoğrafın Telif Hakkı @ikalin1@İKALİN1
Hükümetten saldırıya yönelik ilk tepki ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Gül Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak "Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!" dedi.
@abdulhamitgul tarafından yapılan Twitter paylaşımı: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!Fotoğrafın Telif Hakkı @abdulhamitgul@ABDULHAMİTGUL
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da saldırıyı "kabul edilemez" diyerek kınadı.
@MevlutCavusoglu tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

Mevlüt Çavuşoğlu
@MevlutCavusoglu



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Kabul edilemez.
Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. @kilicdarogluk
3.061
15:31 - 21 Nis 2019
Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

683 kişi bunun hakkında konuşuyor


@MevlutCavusoglu tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu
Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktırÖmer Çelik, AKP Sözcüsü
TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim" yorumunda bulundu.
Cumhur İttifakı'nın AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da Twitter'dan attığı mesajda "Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil, teröre karşı birlik olma günüdür. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Bu olaydan memnuniyet duymak mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'na 3. fiili saldırı
Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerin ardından Meclis'te düzenleyeceği ilk grup toplantısı öncesinde de Meclis kulisinde Orhan Övet adlı bir kişininin yumruklu saldırısına uğramıştı.
Yumruk gözüne isabet eden Kılıçdaroğlu, saldırgandan şikayetçi olmamıştı.
Kılıçdaroğlu, 25 Ağustos 2016'da ise PKK'nın hedefi olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun da içinde yer aldığı CHP konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giderken, Yanıklı köyü yakınlarında silahlı saldırı düzenlenmişti. PKK'nın üstlendiği saldırıda 1 jandarma eri hayatını kaybetmiş, 2 asker yaralanmıştı.
 
Ya Allahım kimler kimlere teröristle iş birliği yaptı diyor..
Akıl tutulması yaşıyor bizim millet..
Ya da balık hafızalı..
öcalana sayın şehide kelle diyen davullu zurnalı dağdan indirilen megri megri diye terör lideri ile el ele tutuşup şarkı söyleyen şehitlere orası yan gelip yatma yeri değil diyen.. Düne kadar bedelli söz konusu olamaz zengin çocuğu ver parayı kurtulsun olmaz diyen ertesi aylarda yasayı değiştirip bedelli getiren VATAN SEVER ama Kılıçdaroğlu terörist öyle mi ?

Tepeden tırnağa kötüsünüz..
 
Tek kelimeyle ilkellik-barbarlık! Sen ülkenin %50 sinin oy verdiği ana muhalefet liderini linç ettir sonrada ekonomi çok kötü gidiyor de!
Salı günü İstanbul’da tekstil firmasına gelecek olan yabancı firmalar bu olaydan sonra gelişlerini iptal etmişler.
Yurtdışında ortak çalıştığımız turizm firması Türkiye rezervasyonlarını iptal edip Yunanistan ve İspanya’ya çevirdi.
Hadi bakalım ağızlarından salyalar akıtarak KK ya saldıran, yakın o evi yakın diye bağıran cahiil zihniyet!
sizi çok gözel gönler bekliy!!!
A36704DE-E67C-46D9-9E6E-EFCA8DD17ACD.jpeg
 
Yahu bir de sehit dayisi edebiyati yapiyorlar. Sevsinler. Bu adam onun bunun maşası olmus iste. Cezasini umarim en agir sekilde ceker.

Yahu ulke cahillikten yobazliktan faşistlikten kurtulamiyor ki bi adim ilerlesin. Habire kirli siyaset..
Bugun ogrencilerimle son yuzyildaki bilimsel gelismeleri anlatan bir konu isledik. Türkiye'nin Türklerin adı esamesi yok. Anca boyle kendi kendimize ben vatanseverim sen terörostsin diye diye siyasi partilerin bekası icin kavga ediyoruz.
Bilimde var misin? Yoksun. Teknolojide var misin? Yoksun. Ekonomide var misin? Durum ortada. Sanayide var misin? Yoksun. Demokrasi? Evlere şenlik. Yahu sizin nereniz vatansever? Anca böyle kendi girdabımızda debeleniriz ışte.
 
Turkiye nerden nereye.. Birbirleriyle ezeli rekabet icindeki eski liderlerimiz birbirinden bir adim bile onde yurume saygisizligindan cekinirken, birbirine asagilik, serefsiz diyen iki lider bugun kolkola memleketi yonetiyor, digerlerine de adi, terorist, pkkli, Fetocu, pic kurulari soylemleri havalarda ucusuyor. Halki galeyana getirtip birbirine kirdirmaktan zevk alip cenazelere adam yolluyorlar diger liderlere saldirsin, yakmaya kalksin diye. Tepki gosteriyorlarmis, mesaj veriyorlarmis. Sizin PKKdan ne farkiniz var? Onlar da tepki gosterip mesaj veriyor demek ki.. ISID da tepki olsun diye askerlerimizi diri diri yakti demek ki.. Tepki icin yapilan her sey mubah sayenizde..

Destekcileriniz arkanizda nasilsa, dinlerini yasiyorlarmis sayenizde.. Islam boyle yasayinca tadi cikiyor demek ki.. Kinle, dusmanlikla, saygisizca, soverek, doverek, yakarak..

2261783
 
X