Kilo, alaycı tavırlar

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
588
53
Hanımlar herkese merhaba.22 yaşındayım.Boyum 164, kilom 61. Fakat ideal kilom 55.
6-7 kilo vermek istiyorum.Daha önce diyetisyene gittim bir ay sıkı bir diyete uydum fakat metabolizma yaşım 34 çıktı ve hiç kilo veremedim. Yani 34 yaşındaki bir kadının kilo verme hızı ile aynı. Bırakın su içsem yarıyor ibaresini ben pastanenin önünden geçerken beğendiğim bir pastaya bakmamla o pastanın kalorisi bana yükleniyor gibi.Kilo alırken kalça, basen, bacak ve yüzden alıyorum. Kendi çabamla bir buçuk ayda 63ten 61 e düştüm.Yürüdüm,yememe içmeme çok dikkat etti. Günde en az bir buçuk litre su içtim.Kalça ve bacaklarımdan gitsin istiyorum. Yani ben ne yaparsam bu metabolizma yaşı düşer, hızı artar. Lütfen yardım edin. Çevremden 6 kilo fazlam var diye aşırı kilolu muamelesi görüyorum.Kahvaltıda ekmek yememem, haşlanmış yumurta bol yeşillik, avakado, domates peynir yemem, çay yerine sabahları kefir içmem herkesin dikkatini çekiyor. Sürekli bu kadar dikkat edilir mi, insanın ömür boyu yediklerine dikkat etmesi çok kötü bir şey diyorlar. Bir kilo konusu geçince gözler direkt olarak bana çevriliyor.Müthiş bir psikolojik baskı var üzerimde. Eşim kilomu beğense de ben hoşnut değilim. Spor salonuna da şuanda gidemem. Maddiyat sıkıntı. Deneyim ve görüşlerinizi bekliyorum.

iyi de bahsettiğiniz kahvaltı şekli bir diyet değil ki. sağlıklı beslenme. keşke ömür boyu hepimiz uygulayabilsek. başkaları ne derse desin yahu kocanız da beğeniyomus :) hem aşırı kilonuz yok bence. ille de vermek istiyorsanız (öncelikle kendiniz için) spor spor spor. evde spor yapın. diyet+pilates.

Hanımlar herkese merhaba.22 yaşındayım.Boyum 164, kilom 61. Fakat ideal kilom 55.
6-7 kilo vermek istiyorum.Daha önce diyetisyene gittim bir ay sıkı bir diyete uydum fakat metabolizma yaşım 34 çıktı ve hiç kilo veremedim. Yani 34 yaşındaki bir kadının kilo verme hızı ile aynı. Bırakın su içsem yarıyor ibaresini ben pastanenin önünden geçerken beğendiğim bir pastaya bakmamla o pastanın kalorisi bana yükleniyor gibi.Kilo alırken kalça, basen, bacak ve yüzden alıyorum. Kendi çabamla bir buçuk ayda 63ten 61 e düştüm.Yürüdüm,yememe içmeme çok dikkat etti. Günde en az bir buçuk litre su içtim.Kalça ve bacaklarımdan gitsin istiyorum. Yani ben ne yaparsam bu metabolizma yaşı düşer, hızı artar. Lütfen yardım edin. Çevremden 6 kilo fazlam var diye aşırı kilolu muamelesi görüyorum.Kahvaltıda ekmek yememem, haşlanmış yumurta bol yeşillik, avakado, domates peynir yemem, çay yerine sabahları kefir içmem herkesin dikkatini çekiyor. Sürekli bu kadar dikkat edilir mi, insanın ömür boyu yediklerine dikkat etmesi çok kötü bir şey diyorlar. Bir kilo konusu geçince gözler direkt olarak bana çevriliyor.Müthiş bir psikolojik baskı var üzerimde. Eşim kilomu beğense de ben hoşnut değilim. Spor salonuna da şuanda gidemem. Maddiyat sıkıntı. Deneyim ve görüşlerinizi bekliyorum.
Evde spor yapabilirsin. Yürüyüşu artırabilirsiniz. Ayrıca sana kilolu diyenlerle de sen dalga geç. Evet yarım dünya oldum ya Allah başka dert vermesin falan de. Hicccccc umursama. Umursasan bile belli etme :D

Ben cok kilo göremedim sizin icin normal hatta boyda iyi cevrenizdekiler ya hiç kilolu görmediler ya da gözleri bozuk bence ilk önce böyle beslenme diyet degil saglikli beslenme şekliniz çok güzel tabi turk milleti olarak alışmışız hamur islerine receller cikolatalar v.b kötü beslenmeye garip geliyor asıl anormal olan bu bence bunca yıl böyle yedikte ne oldu anca kilo bende kiloluyum diyet yapıyorum dünya varmış rahatladıgimı hissediyorum kilo vermek istiyorsanız böyle devam edin ama kendiniz için başkaları icin degil

Bende 165 61 kiloyum. Sizin gibi düşündüm ve dedimki 55 olayim bari. Bugun spora yazıldım. Cember platesi denen birsey ile çalıştırdı hoca bizi. Anasini avradini belden asagim suan komple felc:D bilgi evlerinde ücretsiz oluyor. Yokmu bulundunuz ilde? Haftanin 3 gunu ve farkli konsepte oluyor spor dersleri. Valla bukadar zahmete insallah veririm bende

Gerçek yaşım sizin metabolizma yaşınızdan fazla. Azıcık dikkat etsem kilo veriyorum. Bahanelerin arkasına saklanmadan sağlıklı yaşama geçerseniz kilo verirsiniz. Sıkı diyete falan gerek yok bu yaşta bu kiloda.

33 yaşındayım,hipotiroitim var bebeğimden dolayı uykularım berbat ama kilo veriyorum sabah 50.5 çıktım,tebrik edin uleynn 🥳🥳

Bol su,7 den sonra bişe yememe protein ağırlıklı beslenme vs derken fazlalıklar pıtır pıtır gidiyor bi de yeşil çay var çok severim🥰 Bi de spor yapabilsem ona üşeniyorum ya.. 😏

Demek ki bir yerde hata yapıyorsunuz .Bu bahsettiğiniz şekilde kilo veremezsiniz ,aç kalarak metabolizma iyice yavaşlar .Siz ve çevreniz takınti haline getirmissiniz kilo olayını .

Hepimizin diyet dediği aslında sağlıklı beslenme keşke hayat boyu uygulayıp alışkanlık haline getirebilsek

Siz kilo vermem lazim vs dedikce herked size kilolu gozuyle bakacak.Esiniz dahil kimseye kiloluymussunuz gibi soylemlerde bulunmayin asla.Cunku 6 kilo kilo degil.Ben gayet zayifim vs diyin.Siz yine insanlara hesap vermek zorubda degilsiniz.Size sunuda yesene dedikleri seyi canim istemiyor diye reddedin.Kilo aldirir demenize gerek yok...

Yazarmisiniz lutfen ☺
vallahi ben de özelden rica ettim hemen :KK70:

konu sahibi, 6 kilo nedir ki yahu. kaldı ki 61 de bence fazla bir kilo değil. ama dikkat etmek adına göze batacak tavırlar sergiliyorsanız çevreniz de o gözle bakmaya başlamış olabilir. kendimden biliyorum, son zamanlarda konuştuğum tek konu kilolarım olmaya başladı. öyle olunca ben de şişko muamelesi görüyorum, halbuki anormal bir durumum yok.

yani umarım yoktur:D

Kendi mi gördüm konuda 1.70 boyum 61 kilo falanım aklına gelebilcek bütün diyet ve sporları yaptım neredeyse çoğu yatırımım bunun üzerineydi ama gel görki o istediğim vücut yok. Bazı arkadaşlar boyuna göre kilon iyi demiş ama yağ oranın fazla ki fiziğin hoş gelmiyor sana. Yani ruhsal olarak ilk başta biz zayıfız terimini kafamıza kazımamız lazım sürekli her hafta diyet listesi değiştir ben o şekilde 56 57 yi görmüştüm fakat bu sıra kendimi çokyorgun hissettiğim için saldım ve geri 61 falan oldum yani vücut şaşırt her hafta diyet listeni farklılaştır ilk beyaz ekmek günde 1 tane ye ikinci hafta kepek ekmeği 2 tane ye üçüncü hafta bir dörtdüncü hafta hiç ekmek tüketme, bir hafta akşam yemeklerinde çorba dahil et ikinci hafta öğlen iç akşam içme gibi gibii o zaman vücut şaşırıyo ve yağ yakmaya başlıyor

O boya o kiloya kilo denmez, vücut şekle girmeli denir.
O da sporsuz olmaz.
Bir de kahvaltınız güzel ama geri kalan nasıl?
Bizi ufak tefek atıştırmalar, un ve şeker bitiriyor.
Sağlık problemi olmayıp da un ve şekere dikkat eden birinin kilo veremeyeceğini sanmıyorum.

Back
X