Kilo almayı tetikleyen faktörler

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.191
1.123
61
Konya
Kilolarımızın sebebi sadece kendimiz miyiz ? Bunu sorgulayan bir çok insan vardır. Aslına bakarsanız hormonel yapı harici kendimize bakmayarak kilo alıyoruz.

Bir çok evli bayan ve erkekte rastlarız bu duruma. Bekar iken tığ gibi diye tabir ettiğimiz bir vücuda sahip iken evlenildiğinde artık kendini koyuverme durumu olduğu için kilo alma süreci başlar. Ardından her gün artan kilolar obeziteye doğru götürür insanı. Buna mutlaka dur denilmesi gerekir.

Nasıl mı?

Aslında çok basittir. Abur cubur fast food, gıdalar insanın yemek düzenini bozması sebebi ile kilo almaya neden olan başlıca sebepler arasındadır. Ki artık bizimde ülkemizde yaygın bir fast food durumu vardır. Bunun için ilk önce yediğimiz şeylere dikkat etmeliyiz. Çok yağlı yiyecekler yememeliyiz. Eğer ki yağlı yemek gibi bir seçenekten başka seçenek yoksa eğer yediğimiz gıdayı az miktarda tüketerek hem kilo almamamaya dikkat etmiş oluruz. Hem o gün az yiyerek midemizi dinlendirmiş oluruz.

Geceleri yemek doğru bir beslenme değildir. Çünkü gün içerisinde yediğimizde arta kalan zamanda o yediklerimizi eritebiliyoruz. Ancak ki gece yediğimiz de uyuma vakti olduğu için vücudun yakma oranı düşecektir. Bu sebeple yediğimiz gıda bize kalori olarak geri dönecektir.
Estetikhaber.com

kesinlikle hak veriyorum paylaşım için teşekkürler ama fast food a bayılıyorum ayrı bi lezzet var pizzada filan ama artık dur demenin vakti geldide geçiyor hemen 6 kilo vermeliyim hatta 8 kiloyum 55 olana kadar azmim devam edicek

gereksiz şekilde -hormonal olmayan- kilo almayı tetikleyen şeylerden uzak durursak kendiliğinden kilo verildiğini göreceğiz,aburcubura savaş açıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…