Kilo derdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Unus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Açlık bakıldı sadece tokluk bakılmadı sanki. Bir araştırayım bakayım onu
Tokluk bakılmadıysa insülün direncinize bakılmamıştır muhtemelen aç kan veriyorsunuz yemek yiyip 1 saat sonra tekrar alıyorlar insülin direncine bakmak için

Merhaba kızlar. Bir konuda desteğinize ihtiyacım var. 55 kilo 164 boyunda bir kadındım 4 ay önce. Bir sınav süreci geçirdim. Bu sınava hazırlık zamanında 6 kilo aldım. Bana rakam olarak çok gelmiyordu. Veririm hep diyordum. Veremiyorum. Bir buçuk aydır Chole ting yapıyorum, yediklerime dikkat ediyorum. Ama olmuyor. Delirmek üzereyim. Ne baskül üzerinde karşılığını görüyorum ne de fiziksel olarak topladım. Ben kilo falan çok takmazdım ama özgüvenimi etkiledi. Aynadaki halimden hiç memnun değilim. Karaciğer enzim değerlerim bozuldu. Yürüyorum, atlıyorum zıplıyorum yok. Tiroidlerim falan mı bozuldu dedim tahlil yaptırdım gayet sağlıklıyım. Diyetisyen arkadaşlarımdan da yardım alıyorum. Neden böyle oldu anlamadım.

Uzun uzun yazmışım ama doldum sanırım biraz. Motivasyona ihtiyacım var sanırım. Vaktinizi aldığım için özür dilerim…
Sorma canım yaa.bende de belirli aralıklarla kilo alma atakları oluyor. Yeri geliyor o dönemlerde hergün yarım kilo, bir kilo alıyorum.o kadar kaliteli kaliteli pantolonlar alıyorum.bir anda hooppp hepsi çöpe.dediğin gibi ne yaparsam yapayım, koca gün ağzıma hiçbirşey de sürmesem bu kilo alma ataklarına engel olamıyorum.nedenini de anlayamıyorum.ne çekoyoruz kadınlar olarak şu kilo muhabbetinden.körolasıca melebolizma kadınlarda çalışmayı beceremiyor.

Kilonun tek bir çözümü var
İyi bir diyetisyen + spor

Yedikleriniz zannettiğiniz kadar az değildir. Ben olsam yediğim herşeyin listesini yaparım. Bazen yediğiniz küçük bir dilim ,bir ana öğünün kalorisine denk olabiliyor. Yoksa hem dengeli beslenme hem spor ile kilo vermememiz imkansız.

Ne kadar hareket ediyorsanız o kadar yemek yemelisiniz. Gebeligimde ve dogumdan sonra yaptığım kisa surede beni forma sokan diyetimi yazayim. Tabaktaki karbonhidrat miktari toplam yemegin 1/3u kadar olacak. Kahvaltida sınırsız yesillik, yumurta(gebe olmadığınız icin birgun arayla yiyin, kolesterol arttiriyor), peynir, zeytin bir dilim tam bugday ekmegi. Oglen yemeginde zeytinyagli sebze, yogurt ile destekleyebilirsiniz. Gun icinde bir avuc kavrulmamis kuruyemis. Aksam mutlaka protein. Kızartma, seker, un yok, gunde bir dilim ekmek yeterli. Eger öğün aralarinda açlık hissedersem az sekerli kahve icerim. Yarim saat yürüyüş.

kırılacak noktadasınız. bunu kırmak için ya hiç kaçamak yapmayacasksın ya da şok diyet yapacaksın.ben yıllardır kıramadığımı kırdım. 0 kaçamakla.

Merhaba kızlar. Bir konuda desteğinize ihtiyacım var. 55 kilo 164 boyunda bir kadındım 4 ay önce. Bir sınav süreci geçirdim. Bu sınava hazırlık zamanında 6 kilo aldım. Bana rakam olarak çok gelmiyordu. Veririm hep diyordum. Veremiyorum. Bir buçuk aydır Chole ting yapıyorum, yediklerime dikkat ediyorum. Ama olmuyor. Delirmek üzereyim. Ne baskül üzerinde karşılığını görüyorum ne de fiziksel olarak topladım. Ben kilo falan çok takmazdım ama özgüvenimi etkiledi. Aynadaki halimden hiç memnun değilim. Karaciğer enzim değerlerim bozuldu. Yürüyorum, atlıyorum zıplıyorum yok. Tiroidlerim falan mı bozuldu dedim tahlil yaptırdım gayet sağlıklıyım. Diyetisyen arkadaşlarımdan da yardım alıyorum. Neden böyle oldu anlamadım.

Uzun uzun yazmışım ama doldum sanırım biraz. Motivasyona ihtiyacım var sanırım. Vaktinizi aldığım için özür dilerim…
Troidlerinize baktirin muhakkak. Muhtemelen onlarda sorun vardir. Yada insulin direnci oluşmuştur. En iyisi bir tam kan testi yaptirmak.

Siz doktor üyeydiniz dimi
Dert etmeyin ya hiçbir sağlık sorunu yoksa diyetisyen de arkadaşınız ise mutlaka verirsiniz ama 61 de çok değil yani.

Bendede haşimato çıktı.Tsh t4 t3 normal ama anti Tpo değerim 250 cıktı.Bana ilaç başladı doktor.Hemen endokrin doktoru buldum nodül yokmuş ama troid bezimin birisi çok daralmıs.62.5 kg ile teşhis aldım.Yediğime dikkat etmende veremiyordum.Gluten kestim çok nadir yiyiyorım.Şuan 57 kiloya düştüm.Ferittin değerimde çok düşük 5-6civarı.Kan ilacı troid ilacı ve selenyum kullanıyorum.Corona Aşısından olduğu düşünülüyormuş çok artmış haşimato.Çevremse benimle bir 3 teshiş alan arkadaşım daha var🫤Siz nasıl besleniyorsunuz?Süt be süt ürünleri yemek yasak diyende var ama doğrumu acaba?Bol çörek otu bol balık bol dereotu tüketiyorum ben.
Merhabalar doktorunuz ilaç ne verdi

Ayni durum bendede var 5 kilo yapıştı gitmiyor ne yapsam aksamlari elma sirkesi suyu içiyorum bakalim

Back
X