kilo mu , şişkinlik mi?

turamit

Guru
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
1.595
21
358
İstanbul
merhaba hanımlar,

ben hamile olduğumu öğreneli daha 1 hafta oldu. 7.5 haftalık hamileyim. 15gün evvel 51küsür-52 kg arası geliyordum. 2gün önce tartıldım 53kg geldim. 1-1.5kg almışım demek ki dedim. dün 54kg, bugün 55 kg geldim. hergün 1kg almama imkan yok heralde.

daha 2 ay olmadan bu kilo artışı çok canımı sıktı.

az ve dikkatli bebeğime yarayacak şeyler yiyorum. örnek vereyim, kahvaltıda 2-3kayısı, birz peynir ve 1 dilim ekmek, ara öğün yoğurt, meyve vb. akşam de evde yaptığım yemek 1-2 tabak... günlük ekmek tüketimim 1dilim. zaten çok iştahlı değilimdir. boy-kilo oranım iyidir. zayıfım. ama bu kilo artışı ne anlamadım. düşük tehlikem olduğundan çok hareket etmiyorum ama yatmıyorum da, progestan kullanıyorum. bu kadar kilo almış olamam değil mi? şişkinlik mi bu? bir bilgisi olan var mı

Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini. Tuz alımına dikkat ettin mi? Normalden fazlaysa su tutması yapabilir. Eğer bu şekilde yiyiyorsan kilo alman imkansız gibi geliyor ama hamilelik bu, ne olacağı da belli olmuyor :) İlk aylarda su tutmasından dolayı şişkinlikler oluyor. Bir de her gün aynı saatte mi ölçtün kilonu? En sağlıklı ölçüm sabah kalktıktan sonra ihtiyaçlar giderildikten sonra yapılan ölçüm.

Aklıma gelen şeyler bunlar. Sana ve bebeğine sağlık dilerim.

Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini. Tuz alımına dikkat ettin mi? Normalden fazlaysa su tutması yapabilir. Eğer bu şekilde yiyiyorsan kilo alman imkansız gibi geliyor ama hamilelik bu, ne olacağı da belli olmuyor :) İlk aylarda su tutmasından dolayı şişkinlikler oluyor. Bir de her gün aynı saatte mi ölçtün kilonu? En sağlıklı ölçüm sabah kalktıktan sonra ihtiyaçlar giderildikten sonra yapılan ölçüm.

Aklıma gelen şeyler bunlar. Sana ve bebeğine sağlık dilerim.

sağol canım. tuz alımın normal. diyet gibi değil ama çok da değil. afadersin gazım çok. şimdi sabahları tartılıyorum genelde. ama gün içinde bile sabah ile akşam 2 kg fark ettiği oluyor. yani 2kg yememe içmeme imkan yok. normalde de kola vb içmem ben hiç. sadece çay ve su tüketirim içecek olarak. az yerim. ama bu kasıklarım nasıl şiş.... bedenim aynı. ama mide ve göbek altı şişiyor. gaz mı, su mu ne garip bünyem var....

ben doktora yarın gideceğim cnm.idrarda çok bariz çıktı.yarın kontroller için gidiyorum.inşallah hamileyimdir umarım bir aksilik çıkmaz:16:muhtemelen 5-6 haftalık.
ve senin bu saydıklarının hepsi bende de var.inanılmaz şişim. midemde karnımda gaz dolanıyor.ama bunun çok özür diliyorum ama tuvaletle falan ilgisi yok.kabızlık falan yok.ama şişkinlik var işte.ve kilo alımımı var anlayamadım ama şimdiden pantolonlarım sıkıyor sanki.şişlikten midir bilmiyorum ki. ve yarın doktora bunu da soracağım.

Sabahla akşam arasında 2 kg fark olması çok normal. Benim de aynısı oluyor. Kendini rahat bırakmaya çalış, gayet sağlıklı besleniyorsun bence, her dakika tartılma :)

Ben 11. haftadayım, bu sefer çok şişlik yaşamadım. İlk hamileliğimde de 12. haftadan sonra şişlikler inmişti. Ama başta çok şiştim. Gaz da çok fazla oluyor ilk zamanlarda. Hatta göbeğim mi çıktı şimdiden diyorsun ama imkansız tabii :)

Bol su tüketmek de şişlikler için bir çözüm. Ben bu sefer 2-3 litre su içiyorum ve faydasını gördüm. Evde de işyerinde de su şisesini düşürmüyorum elimden.

teşekkür ederim bilgilendirmen için. ya kilo falan takıyorum ama bakmayın tabiki ilk önceliğim hayırlısıyla, sağlıkla doğum yapmak. Allah bu sıkıntımı aratmasın.

merhaba hanımlar,

ben hamile olduğumu öğreneli daha 1 hafta oldu. 7.5 haftalık hamileyim. 15gün evvel 51küsür-52 kg arası geliyordum. 2gün önce tartıldım 53kg geldim. 1-1.5kg almışım demek ki dedim. dün 54kg, bugün 55 kg geldim. hergün 1kg almama imkan yok heralde.

az ve dikkatli bebeğime yarayacak şeyler yiyorum. örnek vereyim, kahvaltıda 2-3kayısı, birz peynir ve 1 dilim ekmek, ara öğün yoğurt, meyve vb. akşam de evde yaptığım yemek 1-2 tabak... günlük ekmek tüketimim 1dilim. zaten çok iştahlı değilimdir. boy-kilo oranım iyidir. zayıfım. ama bu kilo artışı ne anlamadım. düşük tehlikem olduğundan çok hareket etmiyorum ama yatmıyorum da, progestan kullanıyorum. bu kadar kilo almış olamam değil mi? şişkinlik mi bu? bir bilgisi olan var mı[/QUO

canım sendemi hamilesin çok sevindim daha önce yazışmıştık resimlerini yüzünü çok beğenmiştim hatır yaparmısn bilmem herneyse ya bende 9 hafta olacak bugün bende hamileyim.evet progestan vücutta su tuttuğu için kilo aldırır dikkat edersen çok almassın bende hamile olduğumu duyunca sigarayı bıraktım 12 yıldır bırakamıyordum,içmeden en çok 2 hafta durabilmiştim ama uzun süredir bırakamıyordum ve sigarayı bıraktığım için aşırı yiyorum ya bilsen hersaat acıkıyor ve çok yiyorum bu da mide bulantısı yapıyo çıkarmıyorum ama bulanıyo hep ve 50 kiloydum geçen hafta 52 olmuşum almamalıydım 4 aya kadar en sağlıklısı 2buçuk kiloymuş sigara beni kötü yaptı metabolizmam çok iyidir hiç kilo almazdım ama alıyorum malesef üzülmeyelim be canım Rabbim bebek hasreti çektirmedi ya çok şükür sağlıklı doğsunlar yeter psikolojimizi bozmayalım düşük tehlçince hafif egzersizler yaparsın aman bir yerlere uzanma ya çalışma çok ıkınma sol tarafına yat biliyosundur gerçide söliyim yinede,çatlamasın diyede saf ozon yağı ve kakao yağını karıştır karnına kalçalarına göğüs bölgene sür ki çatlamasın badem yağı susam yağıda karıştırırsan daha iyi olur ama ozon ile kakao yağını tv den duydum canım hiç kuru bırakma nemi gittikçe sür ki çatlamasın bide doğumdan sonra korse giy göbek kalmasın Allah senide bebeğinide korusun sağlıklı bebek dünyaya getir inşallah öpüyorum..

merhaba hanımlar,

az ve dikkatli bebeğime yarayacak şeyler yiyorum. örnek vereyim, kahvaltıda 2-3kayısı, birz peynir ve 1 dilim ekmek, ara öğün yoğurt, meyve vb. akşam de evde yaptığım yemek 1-2 tabak... günlük ekmek tüketimim 1dilim. zaten çok iştahlı değilimdir. boy-kilo oranım iyidir. zayıfım. ama bu kilo artışı ne anlamadım. düşük tehlikem olduğundan çok hareket etmiyorum ama yatmıyorum da, progestan kullanıyorum. bu kadar kilo almış olamam değil mi? şişkinlik mi bu? bir bilgisi olan var mı

canım sendemi hamilesin çok sevindim daha önce yazışmıştık resimlerini yüzünü çok beğenmiştim hatır yaparmısn bilmem herneyse ya bende 9 hafta olacak bugün bende hamileyim.evet progestan vücutta su tuttuğu için kilo aldırır dikkat edersen çok almassın bende hamile olduğumu duyunca sigarayı bıraktım 12 yıldır bırakamıyordum,içmeden en çok 2 hafta durabilmiştim ama uzun süredir bırakamıyordum ve sigarayı bıraktığım için aşırı yiyorum ya bilsen hersaat acıkıyor ve çok yiyorum bu da mide bulantısı yapıyo çıkarmıyorum ama bulanıyo hep ve 50 kiloydum geçen hafta 52 olmuşum almamalıydım 4 aya kadar en sağlıklısı 2buçuk kiloymuş sigara beni kötü yaptı metabolizmam çok iyidir hiç kilo almazdım ama alıyorum malesef üzülmeyelim be canım Rabbim bebek hasreti çektirmedi ya çok şükür sağlıklı doğsunlar yeter psikolojimizi bozmayalım düşük tehlçince hafif egzersizler yaparsın aman bir yerlere uzanma ya çalışma çok ıkınma sol tarafına yat biliyosundur gerçide söliyim yinede,çatlamasın diyede saf ozon yağı ve kakao yağını karıştır karnına kalçalarına göğüs bölgene sür ki çatlamasın badem yağı susam yağıda karıştırırsan daha iyi olur ama ozon ile kakao yağını tv den duydum canım hiç kuru bırakma nemi gittikçe sür ki çatlamasın bide doğumdan sonra korse giy göbek kalmasın Allah senide bebeğinide korusun sağlıklı bebek dünyaya getir inşallah öpüyorum..
Mesaj düzenleme Paneli Alıntı ile Cevapla Kötü

sağol canım... ne güzel aynı zamanda hamileyiz:) yağ falan kullanmıyorum haklısın çatlak için yağa başlayım. bugün gene 53 kg geldim... bendeki tuhaf. iştahlı da değilim. şu saat oldu 2 ceviz 2 kayısı çay ile duruyorum. şimdi sıf bebeğe yarasın diye az bişi yiyeceğim ama açlığım bile yok.... hani yesem umrum değil. yedim aldım derim...

porgestandan sanırım neyse 3-4ay sonra şişmi kilo mu ortaya çıkar..... öpüyorummm canım

ayy canım hayırlı haberlerle gel inşallah. sorunca bana da yazar mısın lütfen...

geldim cnm. 5+1 im çok şükür:16: dediğim gibi şişkinlik ben de de inanılmaz. bol su içmekgerekiyormuş ki benim testlerim de vücudumun susuz olduğu ortaya çıktı.Rabbim sağ salim kucağımıza almayın nasip etsin hepimize:16::16:

ayy canım benim çk sevindim.... hayırlısıyla sağlıkla kucağıda nasip etsin Allah... Başak burcu annesi olacağız ( başaklar alınmasın da işimiz var benim eşim de başak, dünya iyisidir ama çok zordur, eleştirici ve dediğim dediktir, yorar insanı), ben çok su içen biri değilim. günde 1lt anca içiyorum.... zorla içeceğim demek ki....

ben de başak burcuyum:1::1:bazen ayrıntıcı olmam beni de çok yoruyor:1:
benim ki sonlarına geliyor galiba eylülün kıl payı terazi olabilir.
ben 1 lt bile içmiyorum ki cnm. su içmek hiç aklıma gelmez benim:50:
bundan sonra önümde su ile oturacağım. gözümün önüğnde durursa yudum yudumda olsa içerim:34:
sende bol bol iç:20:

ben 85 kilo ile doğuma girdim doğum yaptıktan 3 gün sonra falan 75 kilo falan tartıldım şimdi 4 ay dolacak 69 kiloyum.bol bol su içiyor katı beslenmeyip he bide hergün bitki çayları içmek çok önemli

ben 85 kilo ile doğuma girdim doğum yaptıktan 3 gün sonra falan 75 kilo falan tartıldım şimdi 4 ay dolacak 69 kiloyum.bol bol su içiyor katı beslenmeyip he bide hergün bitki çayları içmek çok önemli

iananmıyorummm:53::53: süpersin:34:
su içmeyi hiç sevmiyorum ve içemiyorum.kendimi bildim bileli su içemem. susamam bile.o derece yani. alışmak için neler yaptım ama yok:50:

maşallah sana ne güzel kilo vermişisn

Back
X