Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini. Tuz alımına dikkat ettin mi? Normalden fazlaysa su tutması yapabilir. Eğer bu şekilde yiyiyorsan kilo alman imkansız gibi geliyor ama hamilelik bu, ne olacağı da belli olmuyor :) İlk aylarda su tutmasından dolayı şişkinlikler oluyor. Bir de her gün aynı saatte mi ölçtün kilonu? En sağlıklı ölçüm sabah kalktıktan sonra ihtiyaçlar giderildikten sonra yapılan ölçüm.
Aklıma gelen şeyler bunlar. Sana ve bebeğine sağlık dilerim.
merhaba hanımlar,
ben hamile olduğumu öğreneli daha 1 hafta oldu. 7.5 haftalık hamileyim. 15gün evvel 51küsür-52 kg arası geliyordum. 2gün önce tartıldım 53kg geldim. 1-1.5kg almışım demek ki dedim. dün 54kg, bugün 55 kg geldim. hergün 1kg almama imkan yok heralde.
daha 2 ay olmadan bu kilo artışı çok canımı sıktı.
az ve dikkatli bebeğime yarayacak şeyler yiyorum. örnek vereyim, kahvaltıda 2-3kayısı, birz peynir ve 1 dilim ekmek, ara öğün yoğurt, meyve vb. akşam de evde yaptığım yemek 1-2 tabak... günlük ekmek tüketimim 1dilim. zaten çok iştahlı değilimdir. boy-kilo oranım iyidir. zayıfım. ama bu kilo artışı ne anlamadım. düşük tehlikem olduğundan çok hareket etmiyorum ama yatmıyorum da, progestan kullanıyorum. bu kadar kilo almış olamam değil mi? şişkinlik mi bu? bir bilgisi olan var mı[/QUO
canım sendemi hamilesin çok sevindim daha önce yazışmıştık resimlerini yüzünü çok beğenmiştim hatır yaparmısn bilmem herneyse ya bende 9 hafta olacak bugün bende hamileyim.evet progestan vücutta su tuttuğu için kilo aldırır dikkat edersen çok almassın bende hamile olduğumu duyunca sigarayı bıraktım 12 yıldır bırakamıyordum,içmeden en çok 2 hafta durabilmiştim ama uzun süredir bırakamıyordum ve sigarayı bıraktığım için aşırı yiyorum ya bilsen hersaat acıkıyor ve çok yiyorum bu da mide bulantısı yapıyo çıkarmıyorum ama bulanıyo hep ve 50 kiloydum geçen hafta 52 olmuşum almamalıydım 4 aya kadar en sağlıklısı 2buçuk kiloymuş sigara beni kötü yaptı metabolizmam çok iyidir hiç kilo almazdım ama alıyorum malesef üzülmeyelim be canım Rabbim bebek hasreti çektirmedi ya çok şükür sağlıklı doğsunlar yeter psikolojimizi bozmayalım düşük tehlçince hafif egzersizler yaparsın aman bir yerlere uzanma ya çalışma çok ıkınma sol tarafına yat biliyosundur gerçide söliyim yinede,çatlamasın diyede saf ozon yağı ve kakao yağını karıştır karnına kalçalarına göğüs bölgene sür ki çatlamasın badem yağı susam yağıda karıştırırsan daha iyi olur ama ozon ile kakao yağını tv den duydum canım hiç kuru bırakma nemi gittikçe sür ki çatlamasın bide doğumdan sonra korse giy göbek kalmasın Allah senide bebeğinide korusun sağlıklı bebek dünyaya getir inşallah öpüyorum..
merhaba hanımlar,
ben hamile olduğumu öğreneli daha 1 hafta oldu. 7.5 haftalık hamileyim. 15gün evvel 51küsür-52 kg arası geliyordum. 2gün önce tartıldım 53kg geldim. 1-1.5kg almışım demek ki dedim. dün 54kg, bugün 55 kg geldim. hergün 1kg almama imkan yok heralde.
daha 2 ay olmadan bu kilo artışı çok canımı sıktı.
az ve dikkatli bebeğime yarayacak şeyler yiyorum. örnek vereyim, kahvaltıda 2-3kayısı, birz peynir ve 1 dilim ekmek, ara öğün yoğurt, meyve vb. akşam de evde yaptığım yemek 1-2 tabak... günlük ekmek tüketimim 1dilim. zaten çok iştahlı değilimdir. boy-kilo oranım iyidir. zayıfım. ama bu kilo artışı ne anlamadım. düşük tehlikem olduğundan çok hareket etmiyorum ama yatmıyorum da, progestan kullanıyorum. bu kadar kilo almış olamam değil mi? şişkinlik mi bu? bir bilgisi olan var mı
ayy canım hayırlı haberlerle gel inşallah. sorunca bana da yazar mısın lütfen...
ben 85 kilo ile doğuma girdim doğum yaptıktan 3 gün sonra falan 75 kilo falan tartıldım şimdi 4 ay dolacak 69 kiloyum.bol bol su içiyor katı beslenmeyip he bide hergün bitki çayları içmek çok önemli
ben 85 kilo ile doğuma girdim doğum yaptıktan 3 gün sonra falan 75 kilo falan tartıldım şimdi 4 ay dolacak 69 kiloyum.bol bol su içiyor katı beslenmeyip he bide hergün bitki çayları içmek çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?