Kilo problemi yüzünden annesiyle çatışanlar !!!!

biz anneler bazen kırıcı konuşmalar yaparız
aslında anne söylediği için kırılırsınız
ama inan ki kötülük için değil annende mutlaka senin üzüntünü görüp konuşuyordur
birçok tarzda zayıflama yöntemi denemişsin ve hatta 1 haftada 1 kilo vermişsin bile tebrik ederim seni
kilo veremiyorum dediğin için
bende son iki yıldır hızlı kilo almaya ve ne yaparsam yapayım kilo olorak geri döndükten sonra öğrendim
bazen sağlık problemleri aldığımız kiloları vermemizi engelliyor
benim troidlerim hiç çalışmadığı için almışım ve vermekte zorlanıyormuşum
eğer vermekte güçlük çekiyorsan bir araştırmanı öneririm
hayatında başarılar dilerim

Abla dicem,evli barklı iş sahibi birisin çünkü :) çooooooooooooook teşekkür ederim abla desteğin için :)a.s.a.s.

Ablayım tabii (teyze deseydin görüşürdük :oklava: ) sen yeter ki destak iste ne zaman istersen :1hug: a.s.

Bende bir aralar çok kiloluydum.Ama benimki biraz bünyeden çok yemem çünkü.Yemeyi kısmadan yürüyüşle çok rahat kilo verdim hemde yürüyüş metabolizmamı hızlandırdı.Hala kilo fazlalıklarım var ama artık her kıyafet üstüme uyuyor ne giysem yakışıyor.Önceden mağazalara girdiğimde beğendiğim bir sürü kıyafet üstüme uymazdı.Bi de benim şöle bi özelliğim var en kilolu dönemim de bile göbek gibi çıkıntılarım fazla yoktu orantılıydım yani o da çok önemli.Geçen sene de mezuniyet kıyafetimi çabucak buldum ne kadar sevinmiştim çünkü orta sonda çok zor bulmuştum.Böyle şeyler çok önemli yani.Birde bu sene üni ye başladım gerçekten ordada fiziksel özellik önemli.Sonuçta etrafta bir sürü dal gibi kızlar oluyor ayrıca forma yerine normal kıyafetlerle okula gidiliyor.O yüzden yazın elinden geldiğince kilo vermeye çalış.Ben cipsin tadını unuttum, mayonezi ağzıma sürmem, bisküvi (en kaloriliside budur heralde), kek yemem ama böyle daha özgüvenliyim.ıki yıldır görmediğim bir tanıdıkla geçende karşılaştık bana ne kadar hoş olmuşsun formunu bulmuşsun dedi çok mutlu oldum.:dance:
Biraz uzun oldu kusruma bakma ama yaşımız aynı olduğu için seni yakın buldumve bunları paylaşmak istedim.ınanki yeme isteği bile alışkanlıktan.Az yemeye başlayınca bir süre sonra canın yemek istemeyecek.Umarım sende istediğin kiloya düşersin.Gerçi daha benim biraz daha vermem gerek inşallah şu finaller bir bitsin halledicem.

Bende bir aralar çok kiloluydum.Ama benimki biraz bünyeden çok yemem çünkü.Yemeyi kısmadan yürüyüşle çok rahat kilo verdim hemde yürüyüş metabolizmamı hızlandırdı.Hala kilo fazlalıklarım var ama artık her kıyafet üstüme uyuyor ne giysem yakışıyor.Önceden mağazalara girdiğimde beğendiğim bir sürü kıyafet üstüme uymazdı.Bi de benim şöle bi özelliğim var en kilolu dönemim de bile göbek gibi çıkıntılarım fazla yoktu orantılıydım yani o da çok önemli.Geçen sene de mezuniyet kıyafetimi çabucak buldum ne kadar sevinmiştim çünkü orta sonda çok zor bulmuştum.Böyle şeyler çok önemli yani.Birde bu sene üni ye başladım gerçekten ordada fiziksel özellik önemli.Sonuçta etrafta bir sürü dal gibi kızlar oluyor ayrıca forma yerine normal kıyafetlerle okula gidiliyor.O yüzden yazın elinden geldiğince kilo vermeye çalış.Ben cipsin tadını unuttum, mayonezi ağzıma sürmem, bisküvi (en kaloriliside budur heralde), kek yemem ama böyle daha özgüvenliyim.İki yıldır görmediğim bir tanıdıkla geçende karşılaştık bana ne kadar hoş olmuşsun formunu bulmuşsun dedi çok mutlu oldum.:dance:
Biraz uzun oldu kusruma bakma ama yaşımız aynı olduğu için seni yakın buldumve bunları paylaşmak istedim.İnanki yeme isteği bile alışkanlıktan.Az yemeye başlayınca bir süre sonra canın yemek istemeyecek.Umarım sende istediğin kiloya düşersin.Gerçi daha benim biraz daha vermem gerek inşallah şu finaller bir bitsin halledicem.

çok sağol tatlım,ben de vermeye başladım.yürüyorum kalorisi düşük şeyler yemeye çalışıyorum filan....4 kg verdim konuyu açtığımdan beri.Ama ilginçtir annem kilo aldın diye diretiyor.-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

Ablayım tabii (teyze deseydin görüşürdük :oklava: ) sen yeter ki destak iste ne zaman istersen :1hug: a.s.

yok ablacım teyze demek aklımın ucundan geçmedi ayol :1rolleyes: şimdi dedim ööle arkadaş gibi olmaz...Büyüğüm sonuçta ;) ama cici biri belli olsa olsa abla olur :*:nazar:

canım ya elbette sende rahatsızsındır
kilodan çünkü herşeyden önce saglıgın tehlikede
ama başkası annen bile söylese insanın zoruna gidiyo demek
teyzemda kızına çok söylenirdi evlenecegi zaman zayıfla diye
dügün zamanı verdi aama dügünden sonra bıraktı aldı başını gitti şimdi okadar aldıkı veremiyor aman cnm saglıgını düşün dikkat et

canim bizim topige gelsene
Diyet- Diyet Gruplari - 80-89

bak ben 19 yasindayim, cizelgemi görüyorsun zaten, kilomuda görüyorsun, 1 ayda 6 kilo verdim nerdeyse. inan basariyorsun, ordaki ablalar yardim ediyo, motivasyon veriyorlar, bi dene.......

bak şimdi ben kendimi anlatayım sana ben de geçen ıl össsye hazırlanıyordum..zaten kiloluydum..kahvaltı yapmadan dersaneye orada pohaçaları götürürdüm..öğle arasında ise dersanemizin arkasındaki lokantaya giderdik yarış yapardık hangi grup daha fazla ekmek iyecek diye sonra evde akşam yemeğinide götürürdüm meyve kuruyemiş cips nescafe derken elbiselerimin içine sığamaz oldum hamile kadınlar gibi göbeğim vardı kesinlikle abartmıyorum..93 kiloya kadar çıktım..şuan 82 kiloyum ama dahada vermeye karaar verdim..sende kilo vermeye başlamalısın..neden dersen üni kazanırsan bi çok salak çıkacak karşına incecik olup senin ve ya benim gibilerinin yanında ayy göbeğim çıktı yaaa çok kilo aldıııımm diyen..yada yakışıklı çocuklar çıkacakşakkıdı..yazın bol bol meyve ve yoğurt ye yağlı yiyecekler yeme..kazandığın zaman zaten başka şehire gitmişşen yeme düzenin değişecek okul kantininden tost falan yerine çubuk kraker falan yersen hiç bişey yapmadan verirsin benim on kilom neredeyse bbu şekilde gitti çünkü :D

ne oluyosa bu össye çalışırken homini gırtlak yiyiyoruz bende 98 kiloya çıkmışdım öss zamanı neyseki 1 senede tekrar 58 e düşmüşdüm

Ben kpss sınavı zamanı almıstım. Cok kotu ya o zaman alınan kılo sankı sabıt gıbı. Universitedeyken 51 52 kıloydum bir ara 42 bıle olmustum. Son sınıfta stresten 58 e cıktım. Ha cıktım ordamı durdum yok goreve baslamıstım sınavın yaratmıs oldugu stres ve sonucunda ruhsal bır cokuntu hali, 64 oldum velhasıl. Sonra iste 5 senedir 58-64 arası gıdıp gelıyorum. Amacım eskı kıloma ulasmak. Hep stres kıloları bunlar.

kızlar size cok süper bi haberim var,1 haftada 1 kg verdim devamlı sebze yemekleri yiyorum corba içiyorum kalorisi az olanlardan ;)

ufakta olsa bi adım atmışsın canım tebrik ederim :teselli:

yürümeye başladığı andan itibaren 0 beden bi insan olarak sana nasıl kilo alamadığımın sırrını vereyim
not: ben metabolizmal olarak kilo alamıyorum ama beslenme alışkanlıklarınında büyük katkısı var

1. hafifde olsa asla yağlı yemek yemem midemi bulandırır. kilo alabilmek için yemeğe çok zorladım kendimi ama başaramadım
2.kızartma gibi yemekleri asla aramam 2 ayda 1 patates kızartması ancak o da kağıt havluyla yağını aldıktan sonra
3.çoğu zaman masadan doymadan kalkarım yavaş yediğimden yemek yemekten sıkıldığım için
4. doymadan kalktığımdan az az ama sık yerim 2 saatte bir acıkırım mutlaka

bu çok sağlıklı bi beslenme şeklidir aslında bunu uygulamalısın..
ancak senin kilon fazla olduğundan ilk etapta ek olarak ekmeği mutlaka kesmelisin
kahvalıda da kepekli ekmek tercih et ama az ye

bende kilo almaya çalışıyorum ama yapım müsait değil benim alamıyorum bide ülserim var
çok yesem bu seferde midem ağrıyor günlerce mafoldumben

:1shok: Ağzından bi anda cıkıvermiştir canım o lafff. hiç anne hssederek isteyerek öle bişi dermi? ALlah korusun...hangi anne cocugun kötülüğnü ister.
ama sende accık tut kız agzını opuyorumnanaktan

yine senin saglıgına zarar. annen demekki böyle sana bagrarak felan ifade etmeye calısıor bunu. kırılırsın anlıorum seni ama. annen o senin hakketen içten gelerek yapmıordur.
söyle güzelce annene. cok kırıyosun beni deeee

_minik_ senın yontem peygamberımızın sunneti tam olarak ve saglık acısından da en uygun yontem.Peygamberimiz;" ınsan karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır.Belini doğrultacak bir kaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün; üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de rahatça nefes almak için." (Tirmizi) diyor. Sırf zaten bu tavsiyesini yerine getırsek ne kılo problemimiz kalır ne baska derdimiz. Ama yetistirilme tarzımızda yokki aman yemek arkandan aglar çok ye tıka basa karnını doyur. Küçükken çocuğa ihtiyaç kadar yenileceği bilincini iyi vermek gerek

Kızlar artık karışmıyo pek annem,ya da ben mi sizden öğrendiklerimle yumuşattım onu bilemiyorum ama çok güzel oldu,hem artık zayıflıyorum daaaa :)

_minik_ senın yontem peygamberımızın sunneti tam olarak ve saglık acısından da en uygun yontem.Peygamberimiz;" İnsan karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır.Belini doğrultacak bir kaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün; üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de rahatça nefes almak için." (Tirmizi) diyor. Sırf zaten bu tavsiyesini yerine getırsek ne kılo problemimiz kalır ne baska derdimiz. Ama yetistirilme tarzımızda yokki aman yemek arkandan aglar çok ye tıka basa karnını doyur. Küçükken çocuğa ihtiyaç kadar yenileceği bilincini iyi vermek gerek

evt canım bunu bende duymuştum Hz.Ali de ölümüne günler kala öleceğini bilirmiş 1-2 lokmadan fazla yemezmiş Rabbimin huzuruna boş mide ile çıkmak en hayırlısıdır dermiş

Back
X