Kilo problemi

Öncelikle tebrik ederim, 1 ayda 8 kilo çok güzel 👏
Cevaplarinizdan birinde yeme bozuklugunuzdan bahsetmissiniz, tikinircasina yeme (binge-eating) bozuklugu mu acaba? Ayni problem bende de mevcut cünkü maalesef. Dönem dönem ataklarim oluyor benim de, cok kisa sürelerde cok fazla kilo aliyorum. En sonuncusunda (ekim-subat arasi) 22 kilo birden aldim mesela 😲😲 simdi 12.6'si gitti 17 subat'tan beri. Ama ataklarim hala arada yokluyor beni, hakikaten cok sinir bozucu bir durum.

Tabi ki aklıma geldi kimse keyfinden o kilolara çıkmıyor merak etmeyin. Diyetisyen yardımı da aldım başarısız oldum psikolojik destek aldım ve yeme bozukluğum olduğuna karar vermiştik. Bazen ataklarım oluyordu. Büyük bir kısmını aştım ataklarım olmuyor artık yemeklerle olan o bağımı da çözdüm. Bu yüzden kilo vermeye başladım zaten. Sıkıntım gözümde süreçin büyümesi ve kendimi şu an beğenmemem.
Bir anda giderse vücut daha fazla deforme olur. En iyisi minnak minnak gitmesi zaten.
Geçen sene bu zamanlar diyete başlayıp, bırakmadan gelseydiniz eğer şimdi belki istediğiniz kilodaydınız. E aynı şeyi seneye bu zamanlar da düşünmek istemiyoruz di mi? Ben geçen sene diyet yaptım 3 ayda 10 kilo verdim sonra yavaş yavaş yemeye başladım yarısını almışım ama diyet yapasım yok şu an. Bu tür anlarda daima zayıflamaya çalışanlara yanaşıyorum ve onlara önerilerde bulunup, fikir alış verişi yapıyorum. Mümkünse yüz yüze olacağınız birileri olsun ama değilse de burada diyet gruplarında yazabilirsiniz. Her zaman motive edici oluyor. Yani ders çalışırken de aynı şeyi yapardım ben, kendime aynı dersi geçmeye çalışan birini bulup ona öğretmeye çalışırdım ve bana iyi gelirdi.
Kilo vermek sadece zayıflamak değil ki. Bütün hayat kaliteni değiştiriyorsun. Yemek saatlerin, egzersizlerin, besin takviyelerin vs hayatın bambaşka bir şeye dönüşüyor. E haliyle bu evre alışkanlık kazanma evresi olduğu için en az 6 ay-1sene arası istiyor. Duvar takvimi almak ise yarayabilir. Diyete başlayalı su kadar oldu, hedefe bu kadar var gibi her daim göz onunda olan bir cizelgen falan olursa daha motive edici olabilir.

Kv 60 kilo verdi.
120 kiloydu şuan benden zayıf :KK70:
1-2 sene içerisinde verdi ve şuan ne kadar rahatladığını anlatamam.
Çok spor yapmadı ama yemesine çok dikkat etti.
Sende yaparsın lütfen motiveni bozma.

Aldığın, istediğin her kıyafetin içine girince her şey daha güzel olacak :))
Kaç yaşında ki

112 kiloya çıkana kadar herhangi bişy yapmak aklınıza gelmedi mi? Bi hastalığınız yoksa şayet bu kadar kilo almak hiç normal değil. Oturup ağlamanın hiç faydası yok. Olay irade. Kafanda bittiyse zaten hiç üzülme bir ayda 8 kilo çok iyi bence. Yaza kadar bayağ incelirsin yeter ki bırakma. Bırakmaya yaklaştığın an neden başladığını hatırla 👊

Umarım hayatınızın hiçbir döneminde yeme bozukluğu yaşamazsınız.

Sevgili komşu kızı ne güzel 8 kilo vermişsin
Yolun uzun falan değil Nisan Mayıs haziranda beser kilo versen temmuza yani yaza fit girersin
Yani haftada sadece bir kilo vererek
YouTube da bazı psikologların söyleşileri var motive edici günlük seyredin
Ağır yaşamları da seyrederken neden kilo vermek istediğini hatırlarsın

Süreci düşününce gözünüz korkuyor anlıyorum ama hesaba katmadığınķz bir şey var, zaman da çok hızlı akıyor.
Siz hemen sonuç almak istiyorsunuz ama aylar da çabuk geçiyor zaten.

Evet kendisi bile inanamadı :KK70:
Nasıl verdı peki
Benim annemde çok kilolu zayıfla diyorum her aradığımda artık bıkmış ya lafı değişitiriyor ya baban seni istiyor dıye teli ona uzatıyor
Yediğini kabullenmıyor az yıyorum çok hareket edıyorum diyor halbuki iki adım atıp yorulup çok yürüdüm sanıyor

Psikolog diyetisyn zayıflama ile ilgili aklınıza ne gelirse götürdüm
Ayakları ağrıyor kilodan
Uzakta olunca da kontrol edemıyorum yediklerini
Yanında kaldım yazın bir ara o zamanda ben görmeden gizlice mutfakta yiyordu:işsiz:

Çok üzülüyorum onun o haline
Sana çok güzel kıyafetler buldum zayıflada beraber alışverişe gidelim istediğini alayım diyorum çocuk gibi kandırmaya çalışıyorum

Konu sahibinin konusun içinde yazdım kusura bakmasın :KK200:

Nasıl verdı peki
Benim annemde çok kilolu zayıfla diyorum her aradığımda artık bıkmış ya lafı değişitiriyor ya baban seni istiyor dıye teli ona uzatıyor
Yediğini kabullenmıyor az yıyorum çok hareket edıyorum diyor halbuki iki adım atıp yorulup çok yürüdüm sanıyor

Psikolog diyetisyn zayıflama ile ilgili aklınıza ne gelirse götürdüm
Ayakları ağrıyor kilodan
Uzakta olunca da kontrol edemıyorum yediklerini
Yanında kaldım yazın bir ara o zamanda ben görmeden gizlice mutfakta yiyordu:işsiz:

Çok üzülüyorum onun o haline
Sana çok güzel kıyafetler buldum zayıflada beraber alışverişe gidelim istediğini alayım diyorum çocuk gibi kandırmaya çalışıyorum

Konu sahibinin konusun içinde yazdım kusura bakmasın :KK200:

Diyetisyene gitti ne yazdıysa ona uydu.
10 adet bademse 10 yedi 11 yemedi inan.
Saatli, ölçülü tüketti her şeyi.
Çok az da yürüyüş yaptı.
2 sene gibi bir zaman da verdi ama şuan çok memnun halinden.
Zaten boğazımızı tutmadan olmuyor.
Bende başladım diyete istediğin kadar yürü eğer yiyorsan veremiyorsun.
Kendimden biliyorum.

Yeter ki istesin annen oda verir.

birde şöyle düşün motivasyonunu bıraktığında
sar sar makarayı çöz çöz çöz makarayı.
seçim senin.
bu sefer vijdan azabınla acı çekeceksin, daha çok yıyıp daha çok mutsuzluğa doğru kısır döngünun içinde debeleneceksin.
yağmur yağmazsa, çamur olmazsa baharda çiçek açar mııı

Diyetisyene gitti ne yazdıysa ona uydu.
10 adet bademse 10 yedi 11 yemedi inan.
Saatli, ölçülü tüketti her şeyi.
Çok az da yürüyüş yaptı.
2 sene gibi bir zaman da verdi ama şuan çok memnun halinden.
Zaten boğazımızı tutmadan olmuyor.
Bende başladım diyete istediğin kadar yürü eğer yiyorsan veremiyorsun.
Kendimden biliyorum.

Yeter ki istesin annen oda verir.
En son cümlenizde saklı yeter ki istesin ama istemiyor işte

Yemek yesin hareket etmesin ama zayıf olsun istiyor

Sürekli doktorda diz ağrısı için hepsi zayıflayacaksın teyze demiş sadece bir doktor kilodan ayak mı ağrır bende kiloluyum hiç ayak ağrım yok dedi diye o doktorun dediğini dinleyip dizinde başka problem olduğunu düşünüyor

Diyorum ki bak gerceketn ciddi bir hastalığın olsa kilona bağlayıp önemsenmeyecek bunu yapma diyorum babam da her konusmasında söylüyor güzel konustuk olmuyor laf söyledık olmuyor doktora götürüdk olmuyor:bicak:

Beni de çok zayıf diye beğenmiyor:kızgın:

Kayınvalidenizi tebrik ederim:nazar:

Sürekli doktorda diz ağrısı için hepsi zayıflayacaksın teyze demiş sadece bir doktor kilodan ayak mı ağrır bende kiloluyum hiç ayak ağrım yok dedi diye o doktorun dediğini dinleyip dizinde başka problem olduğunu düşünüyor

Diyorum ki bak gerceketn ciddi bir hastalığın olsa kilona bağlayıp önemsenmeyecek bunu yapma diyorum babam da her konusmasında söylüyor güzel konustuk olmuyor laf söyledık olmuyor doktora götürüdk olmuyor:bicak:

vallahi bunu diyen de nasıl bi doktormuş şaştım şu an
ben bi ara 73 kilo oldum ve ayağımda topuk dikeni çıktı bırakın yürümeyi ayakta bile duramaz olmuştum ve tahmin ettiğim üzere kilodan kaynaklı olduğunu anladım çünkü ayağa binen yükü arttırdım kilo alarak
ve en çok da bu sebepten kilo vermeye başladım çünkü hayat kalitem epey etkilenmişti ve kiloverdikçe de çok şükür geçti
annenizde duygusal yeme bozukluğu olabilir mi niyeyse öyle gibi hissettim
diyetten önce psikoloğa mı götürseniz

Onu hepimiz istiyoruz yiyelim ama kilomuz olmasın :D
Hele ben sabahtan beri pizza, patates kızartması dönüyor gözümde ama yemekte çorba yedim :(
Evet yani istemeli yoksa kimse bir şey yaptıramaz zaten.
Aslında benim hep dediğim şey kilo = sağlık problemleri.
Benim kv de kalp vardı kalmadı, onun da dizleri ağrırdı geçti.
Az değil 60 kilo düşünsene vücuttaki yükünü şimdi kuş gibiyim diyor.

Genç kız oldu başıma :))

Onu hepimiz istiyoruz yiyelim ama kilomuz olmasın :KK70:
Hele ben sabahtan beri pizza, patates kızartması dönüyor gözümde ama yemekte çorba yedim :KK43:

maşallah kayınvalidenize yaa hayran kaldım :nazar: :nazar:
ben şu yaşımda vereceğim altı üstü 3-5 kilo 2 verip 1 alıyorum, kvye helal olsun vallahi :KK9::KK9:

vallahi bunu diyen de nasıl bi doktormuş şaştım şu an
ben bi ara 73 kilo oldum ve ayağımda topuk dikeni çıktı bırakın yürümeyi ayakta bile duramaz olmuştum ve tahmin ettiğim üzere kilodan kaynaklı olduğunu anladım çünkü ayağa binen yükü arttırdım kilo alarak
ve en çok da bu sebepten kilo vermeye başladım çünkü hayat kalitem epey etkilenmişti ve kiloverdikçe de çok şükür geçti
annenizde duygusal yeme bozukluğu olabilir mi niyeyse öyle gibi hissettim
diyetten önce psikoloğa mı götürseniz
Evet götürdük
Yemek yemeyi yedirmeyi seviyor onun için bir aşk yemek hiç üşenmez

Topuk dikeni de var :bicak:Sizin kilo az veririsiniz

maşallah kayınvalidenize yaa hayran kaldım :nazar: :nazar:
ben şu yaşımda vereceğim altı üstü 3-5 kilo 2 verip 1 alıyorum, kvye helal olsun vallahi :KK9::KK9:

İlk başladığı zamanlar bize geldiklerinde tatlı ikram ederdim yemem derdi, yemezdi.
İradesi çok kuvvetli.
Hala bile sayıyor yediklerini 2 kilo mu ne almış onu dert ediniyor :D

Onu hepimiz istiyoruz yiyelim ama kilomuz olmasın :KK70:
Hele ben sabahtan beri pizza, patates kızartması dönüyor gözümde ama yemekte çorba yedim :KK43:

Gerçekten Masallah:nazar:Darısı annemin başına

Back
X