Kilo sorunu ve günlüğüm :(

black cat

Kilo:79.2(17 mayıs) Boy:169 Güncel: 72.0 Hedef:65
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2016
1.328
3.251
133
Defterlerce, sayfalarca kendi kendime yaptığım motivasyon etkili olmadı. Başka gruplara yazdıklarım bir süre sonra germeye başladı. Ben de kendime bir günlük oluşturmak istiyorum. Boyum:1.69 Yaş: 39 Hedef:65 kilo

29.06.2021-75.8 kilo

Uyanınca: 1 su bardağı limonlu su(05.00)
Sabah kahvaltısı: 1 çay bardağı süt, 2 kaşık yulaf ezmesi, (06.00)
1 yumurta, 2 zeytin, yarım dilim peynir(07.00)

Yulaf ezmesi yeterli olur sanmıştım. Ancak eşim kahvaltı yaparken boğazımı tutamadım. Saat 9.30 ve benim midem kazınmaya başladı bile.

Öğleden önce ara öğünde(10.00) filtre kahve içtim. Öğlen(12.00): 5 köfte, salata, 1 bardak ayran.
Şu ana kadar toplam 12000 adım attım ve 1 lt su içtim.

Öğle yemeğinde çıkan pilavı yemedim. Huzurluyum :)

İki öğün beslenmeyi deneyin. Bir de kendinizi diyette gibi düşünerek strese girmek yerine az kalorili şeyleri diyette değilmiş gibi yiyin. Bedenimiz öyle akıllı ki diyet yapıp strese girdiğünizde bu bana yemek vermiyor diye tutuyor yağ yakmıyor.Mesela akşam yemeğine ton balıklı büyük tabak bir salata gibi deneyebilirsiniz.

İki öğün beslenmeyi deneyin. Bir de kendinizi diyette gibi düşünerek strese girmek yerine az kalorili şeyleri diyette değilmiş gibi yiyin. Bedenimiz öyle akıllı ki diyet yapıp strese girdiğünizde bu bana yemek vermiyor diye tutuyor yağ yakmıyor.Mesela akşam yemeğine ton balıklı büyük tabak bir salata gibi deneyebilirsiniz.
Aralıklı oruç denedim bir ara. İlk 2 hafta güzel kilo verdim. Sonra bünyem ona da alıştı. 2 öğün yiyerek kilomu sabit tuttum.
Ayakta kaldığım süre çok fazla. Hem anne, hem çalışan, hem de evi çekip çevirmeye çalışan biri olarak sabah saat 6.00-22.00 arası midemi de beynimi de kontrol altında tutmam lazım.

Ara öğün olarak(16.00-17.00) 3 ceviz, 4 badem, 5 fındık yedim (3-4-5 kuralı :)
Akşam yemeğini saat 20.00 civarında yiyoruz. Bugün ekmeksiz 1 kase tarhana çorbası planlıyorum.

İlk etapta vücudumu biraz disipline etmem gerekecek. Pilav, ekmek ve abur cubur olmayacak. 1 hafta bunu sürdürüp sonuca bakmak niyetindeyim.

Sabah: 7 zeytin, 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, domates, salatalık
Ara: filtre kahve
Öğlen: 2 parmak nugget, domates, biber, 1 dilim ekmek

Bu akşam sadece meyve yiyeceğim. Akşamları sofra başına oturunca kendimi çok zor tutuyorum.

Dünden bugüne -400 gr ile güzel bir başlangıç yapmış bulunmaktayım :)

İlk 4 günlük sonucum: 75.1 kg

Fark: -0.7 kg

Hiç fena değil :)

Kabak detoksu ile güne başladım.

Sabah: 2 yumurta, 1 tutam maydonoz, 1 dilim peynir.
Öğle: 2 kabak az yağla sote ve yogurt, pul biber
Ara: 1 küçük muz, üzüm
Akşam: 2 kabak az yağla sote ve yogurt, pul biber

Bakalım dedikleri gibi 3 günde 3 kilo gidecek mi?

Dünü kaçamaksız tamamladım şükür. Ancak çok uykum geldiğinde 1 nescafe içtim o kadar.
Ayrıca 2 lt su içtim. 10 dakika sabah sporumu ve 13000 adımımı tamamladım.
İlk gün için:

Başlangıç: 76.1
1. gün kilo: 74.5
Fark: 1.6 kg

Bunu 3 gün devam ettirip sonrasında geldiğim kiloyu en az 1 ay korumaya çalışacağım.

Kabak detoksu bitti. 3. gün sonunda bu sabah elde ettiğim rakam 73.5 kg oldu. Hep aynı tip beslenmek biraz zor. Bazı öğünlerde 1 dilim ekmek veya tuz atarak değiştirmek zorunda kaldım. Ancak sonuçtan memnunum. 2.5 kg gitti. Tam anlamıyla uyum sağlasam belki 3 kg gidecekti.

Bu süreçte her gün 2 lt su içtim. 10 dakika sabah sporu yaptım ve adım sayarımda 13000-6500-6000 rakamlarını gördüm.

Şimdi 73.5-73.00 kg civarlarında kilomu korumaya çalışacağım.
Sabah kahvaltısı: 1 dilim ekmek, az peynir, 6 zeytin,yumurta,domates, salatalık yedim.
Öğlen: 1 kase salata
Ara: 1 kase meyve salatası(üzüm ve elma)
Akşam: 1 kase tarhana çorbası
Yatmadan önce: 1 bardak süt

Sabah kalktığımda 5000 adım koştum ve 10 dk sabah sporu yaptım.

Eğer bu şekilde beslenerek kilo almaya devam edersem, sporu artırıp yediklerimi biraz azaltarak kendim için doğru beslenme şeklini bulmaya çalışacağım.

Back
X