• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo Sorunum, İradesizliğim, Oburluğum...

AburCubur_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
163
216
103
30
Merhaba, konuyu doğru bölüme açıp açmadığımdan emin olmamakla birlikte, kilo sorunum benim için artık gerçekten dert olmaya başladığı için "Bir Derdim Var" bölümünü tercih ettim. :oops:

İki yıldır kilo vermeye çalışıyorum, bu yaz 4 kilo verdim, lakin sonra 6 kilo olarak geri aldım, şu anda 75 kiloyum :KK43::KK43: boyum 1.65

Oysa buraya "Başarı Hikayem" adlı bir konu açıp "15 kilo verdim, 20 kilo verdim!" Gibi cümleler kurabilmeyi çok isterdim. Ne yazık ki bir türlü önüne geçemediğim iştahım yüzünden bu mümkün olmadı...

Hareketli bir yaşamım var, bol bol yürüyüş yaparım, evde kendi kendime egzersizler yaparım. Fakat bunları yaptıktan sonra ne yaparım biliyor musunuz? Huhh... Buz dolabını açar ve ne bulursam yerim o_Oo_O

Bir ara buradaki diyet gruplarına da katıldım, sonuç yine hüsran... Grup arkadaşlarımdan da çok özür diliyorum.

Gerçekten böyle o kadar mutsuzum ki... Zayıf olmayı çok istiyorum, her gece kendimi zayıf olarak hayal edip bunun hayaliyle uyuyorum. Sabah her şey iyi gidiyor, fakat akşama doğru diyetimi mahvediyorum, buna engel olamıyorum ve kendime çok kızıyorum bu yüzden.

:KK42::KK42::KK42:

aynıyız şekerim.1,75 boy 75 kilo.5 kilo verdim 2 ay oldu tam.karın bölgem çok fazla hamile gibi oluyorum.67 kilo olmam lazım ilk etapta çünkü 67 olunca normal şekle giriyorum.sonrasında 62 olmam lazım.

Aslında yapacağın şey basiy yemek yemeği hayatının merkezinden alıp 2 hatta 3.planda tutman.zayıflara baksana yemek onlar için ilk sıralarda değil.unut yemeği unut derken merkezden çıkar.ilgini başka şeylere ver.leslie ile hızlı zayıflanıyor.birde ben diyet yapmıyorum her şeyi yiyorum sadece azalttım.tabağımı küçülttüm.başka şeylerle meşgul oluyorum.

Diyette olmak aç kalmak değildir emin olun suan bende diyetteyim geçtiğimiz ay spor salonu eşliğinde bir ayda 4 kilo verdim suan bebeğimi birakamadigim için devam edemiyorum ama hala diyete ve evde egzersize devam ediyorum telefonuma bir program indirdim ve kalori hesabı yaparak besleniyorum günde 1500 kaloriyi aşmamaya çalışıyorum porsiyonlarim küçük ama kalorisi az olan herseyi yiyorum baharatlarla sebzelerle lezzetlendirip gayet mutlu bi şekilde 3 öğün yemeğimi yiyorum ki gayette güzel doyuyorum.önemli olan neyi nasıl yiyeceğinizi bilmek. Daha ilk aydan böyle konuşuyorum ama suan diyetle gayet mutluyum inşallah devam edip istediğim kiloma ulaşırım ben geçtiğimiz ayin 19 unda 77.1 ile başladım suan 72.7 kiloyum çok şükür.

Cınım marketten ıvır zıvır çok alma.

Ekmeği azaltmaya başla her öğün 1er dilim ye mesela.

Öğlende ekmek yerine bulgur ye mesela. Bulgur süper tok tutuyor.

Haftasonunda bir gün ödül olarak çikolata ye mesela.

Canın tatlı çektiğinde yulafa tarçın ve dilimlenmiş muz koy.

Karatayı denediniz mi hiç? İştahın açık olmasını şeker yemeye bağlıyor.

hatta şeker içeren gıdaları yemediğiniz sürece ve öğün aralarını uzun tuttuğunuz sürece karnınız doyana kadar yiyin-için diyor.

aynıyız şekerim.1,75 boy 75 kilo.5 kilo verdim 2 ay oldu tam.karın bölgem çok fazla hamile gibi oluyorum.67 kilo olmam lazım ilk etapta çünkü 67 olunca normal şekle giriyorum.sonrasında 62 olmam lazım.

Aslında yapacağın şey basiy yemek yemeği hayatının merkezinden alıp 2 hatta 3.planda tutman.zayıflara baksana yemek onlar için ilk sıralarda değil.unut yemeği unut derken merkezden çıkar.ilgini başka şeylere ver.leslie ile hızlı zayıflanıyor.birde ben diyet yapmıyorum her şeyi yiyorum sadece azalttım.tabağımı küçülttüm.başka şeylerle meşgul oluyorum.

En azından senin boyun uzun :KK23: benim de karın bölgem fazla yağlı, 65 kilo olunca normal oluyorum ben, Teşekkür ederim :KK200::KK37:

Diyette olmak aç kalmak değildir emin olun suan bende diyetteyim geçtiğimiz ay spor salonu eşliğinde bir ayda 4 kilo verdim suan bebeğimi birakamadigim için devam edemiyorum ama hala diyete ve evde egzersize devam ediyorum telefonuma bir program indirdim ve kalori hesabı yaparak besleniyorum günde 1500 kaloriyi aşmamaya çalışıyorum porsiyonlarim küçük ama kalorisi az olan herseyi yiyorum baharatlarla sebzelerle lezzetlendirip gayet mutlu bi şekilde 3 öğün yemeğimi yiyorum ki gayette güzel doyuyorum.önemli olan neyi nasıl yiyeceğinizi bilmek. Daha ilk aydan böyle konuşuyorum ama suan diyetle gayet mutluyum inşallah devam edip istediğim kiloma ulaşırım ben geçtiğimiz ayin 19 unda 77.1 ile başladım suan 72.7 kiloyum çok şükür.

Tebrik ederim :KK9:
Bende de Fat Secret isimli bir uygulama var, çok güzel bir uygulama ama bir süredir kullanmıyorum, en iyisi ben de bundan sonra aldığım kaloriye dikkat edeyim :KK49:

Karatayı denediniz mi hiç? İştahın açık olmasını şeker yemeye bağlıyor.

hatta şeker içeren gıdaları yemediğiniz sürece ve öğün aralarını uzun tuttuğunuz sürece karnınız doyana kadar yiyin-için diyor.
Denemedim, haklı olabilir, çok fazla şeker tüketiyorum çünkü :oops:

benim de iştahım maalesef bu aralar çok açık, geçi hep açıktır ayıptır söylemesi :)

hatta bir kere hasta olmuştum da iştahım kesilmişti, çok şaşırmıştım, demek canım istemiyor bişi yemicem diyenler böyle hissediyormuş diye, o şaşkınlık hala aklımda.

bir dönem karataya harfi harfine uydum. kahvaltıda ekmek yemeyin diyor, ona bile uydum, gerçekten iştahım kontrol altına alınmıştı.
çok kilo fazlalığım yok, o yüzden kilo farkı pek olmamıştı sanırım.
bir de ne yaparsan yap, spor yapmadan hiç biri kalıcı olmuyor.

Ay ben anacım ben ya
Diyetisyen
Akapunktur
Sayısız diyet yok ben halla doğumdan beri 7 kilomu veremedim.
Kızım deli gibi hareketli akşama kadar peşindeyim anlamıyorum nasıl veremiyorum
Bide sabırsızım ben cabuk sıkılıyorum

benim de iştahım maalesef bu aralar çok açık, geçi hep açıktır ayıptır söylemesi :)

hatta bir kere hasta olmuştum da iştahım kesilmişti, çok şaşırmıştım, demek canım istemiyor bişi yemicem diyenler böyle hissediyormuş diye, o şaşkınlık hala aklımda.

bir dönem karataya harfi harfine uydum. kahvaltıda ekmek yemeyin diyor, ona bile uydum, gerçekten iştahım kontrol altına alınmıştı.
çok kilo fazlalığım yok, o yüzden kilo farkı pek olmamıştı sanırım.
bir de ne yaparsan yap, spor yapmadan hiç biri kalıcı olmuyor.

Fakat bildiğim kadarıyla Karatay meyve tüketimini de kısıtlamamızı istiyor, ben ise meyveyi çok seviyorum, meyve yemeyince sağlıksız beslenmişim gibi hissediyorum :oops:

Benim iştahım her zaman aynı seviyede, hiç azalmaz, hastalıkta sağlıkta yanımdadır :KK53::KK53::KK53:

Ay ben anacım ben ya
Diyetisyen
Akapunktur
Sayısız diyet yok ben halla doğumdan beri 7 kilomu veremedim.
Kızım deli gibi hareketli akşama kadar peşindeyim anlamıyorum nasıl veremiyorum
Bide sabırsızım ben cabuk sıkılıyorum

Ben de, ben de :( hemen kilo vereyim istiyorum vermeyince de canım sıkılıyor kendimi yemeye veriyorum

Fakat bildiğim kadarıyla Karatay meyve tüketimini de kısıtlamamızı istiyor, ben ise meyveyi çok seviyorum, meyve yemeyince sağlıksız beslenmişim gibi hissediyorum :oops:

Benim iştahım her zaman aynı seviyede, hiç azalmaz, hastalıkta sağlıkta yanımdadır :KK53::KK53::KK53:

evet, meyvedeki şeker çok fazla.
meyve ihtiyacımızı da yarım meyveden bile alabiliyormuşuz. kendisi öyle diyor :)

benim bırakmamın sebebi, sabah kahvaltısında ekmek yedirmiyor oluşuydu. tereyağlı-salçalı ekmek ise benim kahvaltımın baş tacı olduğundan çok güç gelmişti.

o zaman başka taktik vereyim, bir arkadaşıma doktoru önermişti. tatlı yemeden yapamam ben, asla olmaz diyen bir arkadaştı bu kişi. O zaman demişti, tatlıyı yemekten sonra ye, ve yanında yoğurt benzeri bir şeyler, şeker oranını azalt.

Oburcuğum kilodan ziyade hayatın için sağlıklı beslenmeye yönelmelisin bence.

Ambalajlı gıda almam, haftada 1 gün canımın çektiklerini alır yerim.

Taze sebze, meyve, balık, et, yoğurt, bulgur, peynir,yumurta,süt alırım marketten.

Dışarı çıktığımda kebap yerim. Kırmızı etten korkmamak gerek. Eti, yoğurdu, mezesiyle kebap dışarda yenecek en sağlıklı şey.

Pastane işlerine ölüp bitiyorum:kk77: Pazar günü evde oturur yerin:kk77: Haftada 1 gün canım ne çekerse onu yiyorum:oops:

Fiziğim iyi lakin böyle beslenmeyle hayat boyu olmaz tabi 35ten sonra kendimi salmayı düşünüyorum:)

Back
X