• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo ve Hamilelik

Chericheriladyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
1
Merhaba kızlar. Kiloluyum ve hatta diyet sürecindeydim ama hamile kalmak istiyorum. Şuan kilom beni çok zorlamıyor ama çok üst sınırdayım. Hamilelik sürecinde beni çok zorlar mı? Çok kilolu olup hamile Kalanlar var mı? Varsa süreci nasıl geçirdiniz acaba?

merhaba, mutlaka zorlar da üst sınır dediğiniz nedir onu konuşmak lazım.
Ben 80 kilo ile hamile kaldım, 14 haftada 2 kilo aldım şimdilik iyi gidiyor. Ama 70 kilo ile kalmayı isterdim, şimdiden bacaklarımın sürtmesi bile rahatsız ediyor yazın daha zor olacak 🫠. Çok kilo varsa nefes daha çok kesilebilir, bel ve sırt ağrıları artabilir vs.
Diyet yapmak için bu işi bilen bir diyetisyenlr çalışmak önemli eğer hamilelikte devam ederim diyorsanız.
Bir de hamile kalmayı etkileyebilir. Sağlıklı beslenmek yumurta kalitesini etkiliyor o kesin. Belki bu süreci siz ve eşiniz gerekli tetkikleri yaptırarak hazırlık süreci olarak kullanabilirsiniz 🌸 her durumda gönlünüzce, sağlıkla olsun.

Merhaba kızlar. Kiloluyum ve hatta diyet sürecindeydim ama hamile kalmak istiyorum. Şuan kilom beni çok zorlamıyor ama çok üst sınırdayım. Hamilelik sürecinde beni çok zorlar mı? Çok kilolu olup hamile Kalanlar var mı? Varsa süreci nasıl geçirdiniz acaba?
Valla ben kilolu hamile kalamadim tüp mide ameliyatı oldum kilo verdikten sonra kaldım her insan da bir olmuyor kilolu hamile kalanda var elbette ama oda sorun oluyor diyorlar

Diyet ve kilo verme sürecindeydim. Eşimle nasıl olsa pcos var hemen olmaz diyerek korunmayı bırakmıştık ve 74 ile hamile kaldım 🫠
şuan 27. haftadayım 10 kilo aldım. doktorum hiç sorun etmiyor kilomu.

Hamilelik için İnositol takviyesi ve Glifor kullandım. Yine hamile kalana kadar sağlıklı ama yumurta kalitesini artıran besinler tükettim. İnositol olarak Ocean polysitol kullandım. Deneyin isterseniz. Doktorum Gliforla inositol bize bebişimizi getirmiş demişti

merhaba, 98 ile hamile kaldım, şu an 23. haftaya girdik 102 kiloyum doktor kiloyla ilgili bir şey demedi ama ilk haftalarda tansiyonum çok yüksek çıktığından bir sürü ilaç almam gerekiyor şu an, kilom olmasa tansiyonum böyle olur muydu bilmiyorum ama bence ilgisi var. bir de çok nefes nefese kalıyorum hamile kaldığımdan beri o da kilodan tabi. daha zayıfken hamile kalmak isterdim ama nasip böyleymiş. bir de giysi bulmak aşırı zor oluyor düğün vs var yakın zamanda hiçbir mağazada kendime uygun giysi bulamadım hem kilo var hem de karın baya büyüdü haliyle. zayıf olsam büyük beden alır geçerdim.

Çok da kafaya takmayın 80 ile hamile kaldım. Şu an 30. Haftada 4.5 kilo aldım. Sadece kontrollü ilerlemek yetiyor beni çok korkuttular çok kilo alırsın diye ama öyle olmadı

Valla ben kilolu hamile kalamadim tüp mide ameliyatı oldum kilo verdikten sonra kaldım her insan da bir olmuyor kilolu hamile kalanda var elbette ama oda sorun oluyor diyorlar
tüp mideden ne kadar süre sonra hamile kaldınız peki
bende aynı durumda olmuş olacağım da , tüp midenin biraz erken döneminde mi kaldınız yoksa birkaç sene sonra mı ve bir sıkıntınız oldu mu süreçle ilgili

Çok da kafaya takmayın 80 ile hamile kaldım. Şu an 30. Haftada 4.5 kilo aldım. Sadece kontrollü ilerlemek yetiyor beni çok korkuttular çok kilo alırsın diye ama öyle olmadı
Neler yaptınız anlatır mısınız? Neler yediniz. Ben 83 kilo ile hamile kaldım. Şu an daha bir aylık. Ve çok kilo alırım diye korkuyorum. Ancak kimisi Hamilelikte az kilo alıyor sizin gibi. Kimi de 15kilo falan alıyor. Lütfen akıl verin

Canım özellikle dikkat ettiğim şey karbonhidrat alımını kısıtladım ben zaten kabızlık falan yapıyor yani bende yaptığı için kısıtladım geç saatte yemedim meyve dahil ama canımın çektiği her şeyden azar azar yedim. Zaten ilk üç ayda kilo alımı gerekmediği için oldukça rahat geçti. İstersen bir diyetisyen ile de devam edebilirsin. Benim doktorum 12-14 kiloyu normal karşılarım ama bundan sonra aldığın her kilo sana kalır demişti. Kiloyu çok takma önemli olan bebeğin sağlıklı olması ama aldığın fazladan her kilo doğumu da riske atar demişti.

Bence zayıflamadan hamile kalmamalısın bebek için riskli senin için de öyle

Kızlar benimde boy 1.72 fln kilom da tok halinde 76-77 buluyor sizce vermeli miyim kilo en azından 70 olsa 🫠🤔kafam karışık çokta yemek yiyen biri değilim

tüp mideden ne kadar süre sonra hamile kaldınız peki
bende aynı durumda olmuş olacağım da , tüp midenin biraz erken döneminde mi kaldınız yoksa birkaç sene sonra mı ve bir sıkıntınız oldu mu süreçle ilgili
Ben tüp midenin 5. Ayinda ilk hamile kalmıştım ama 2 aylıkken kaybettim bebeğimi şimdi tam tüp midenin 10 ayında hamile kaldım yok herhangi bir sıkıntı yaşamadım tüp midemle ilgili tabi biraz kilo aldım ama doğumdan sonra illaki veririz yani işte hamilelik sorunları yaşadım bide tam kış ayları idi ilk aylar vücut direncim düştü hasta oldum sürekli onun dışında bişey yasamaidm çok şükür

Selam,
Bende 76 kilo ile hamile kaldım 29. haftadayım 78 kilo oldum. Gebelik şekerim yok cok şükür. Bebegimin gelişimide cok iyi elhamdülillah. Bu süreçte diyetisyenle çalıştım. Bozduğum zamanlar oldu ama dengeledim. Ornegin oğlen dısarıda yemek yediysem akşam corba salata yedim yada hiç yemedim. Haftada bir mutlaka sütlü tatlı yada cikolata yedim. boylelikle yoksunluk kriz de olmadı. bu arada çevremde suan 118 kilo ile devam ettiren var. masallah güzel gidiyor... Neticede her birimizin bedeni hastalıklara duyarlılığı farklı farklı o yüzden dr unuzla planlayıp ilerlemek daha doğru olacaktır.

Ben tüp midenin 5. Ayinda ilk hamile kalmıştım ama 2 aylıkken kaybettim bebeğimi şimdi tam tüp midenin 10 ayında hamile kaldım yok herhangi bir sıkıntı yaşamadım tüp midemle ilgili tabi biraz kilo aldım ama doğumdan sonra illaki veririz yani işte hamilelik sorunları yaşadım bide tam kış ayları idi ilk aylar vücut direncim düştü hasta oldum sürekli onun dışında bişey yasamaidm çok şükür
bende tüp midenin 6. ayından itibaren düşünüyorum hani hemen tutması bile mechul çünkü yumurtlama sıkıntısı var bende hamile kalamıyorum anca tutar. belkide 6. aydan sonra birkaç ay sonrasına tutar o da adetlerim düzene girerse o süreçte anca diye düşünüyorum. birde gebeliğin ilk 3 ayında normalde de diyet yapılabiliyor ya o süreyi de dahil ediyorum kendimce ordan da zaman kazanırım gibime geliyor öyle böyle derken 1 sene tamamlanır gibime geliyor anlatabildim mi bilmiyorum ama

bende tüp midenin 6. ayından itibaren düşünüyorum hani hemen tutması bile mechul çünkü yumurtlama sıkıntısı var bende hamile kalamıyorum anca tutar. belkide 6. aydan sonra birkaç ay sonrasına tutar o da adetlerim düzene girerse o süreçte anca diye düşünüyorum. birde gebeliğin ilk 3 ayında normalde de diyet yapılabiliyor ya o süreyi de dahil ediyorum kendimce ordan da zaman kazanırım gibime geliyor öyle böyle derken 1 sene tamamlanır gibime geliyor anlatabildim mi bilmiyorum ama
Canım bende de kilodan dolayı yumurtlama sıkıntısı vardı zaten kilo verdikçe düzene girdi ya zaten genel olarak ilk 3 ay 4 ay tabii her insan bir değil ama ben kusmuştum mesela hiçbir şey yemiyordum 2 kilo verdim o süreçte tabii şu an geri aldım ama yani hiç değilse ölçülü kilo alıyorum en azından şu an kaç aylık tüp midelisin sen ve kaç kilo verdin ben 42 kilo verdim öyle hamile kaldı m

kesinlikle imkanınız varsa zayıflayıp hamile kalın. bende pcos vardı zayıflayınca hamile kaldım ama biraz daha zamanım olsaydı daha çok zayıflamaya çalışırdım. 60 kilo ile hamile kaldım şuan 69 kiloyum. ve şimdi bile çok yorulmaya, nefessiz kalmaya ve sıcak basmaları başladı. çoğunun kilodan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Canım bende de kilodan dolayı yumurtlama sıkıntısı vardı zaten kilo verdikçe düzene girdi ya zaten genel olarak ilk 3 ay 4 ay tabii her insan bir değil ama ben kusmuştum mesela hiçbir şey yemiyordum 2 kilo verdim o süreçte tabii şu an geri aldım ama yani hiç değilse ölçülü kilo alıyorum en azından şu an kaç aylık tüp midelisin sen ve kaç kilo verdin ben 42 kilo verdim öyle hamile kaldı m
daha tüp mide olmadım. pcos var bende kilo da gebe kalmaya engel sebeplerden biri diye ve sürekli diyet döngüsünden bıktığımdan dolayı kilo veremediğim için kilo verme yolu olarak hiç düşünmediğim tüp mideye yönelmek durumunda kaldım.

nasipse 6 nisanda ameliyat günü aldım. baktım gebelik oluşacak gibi değil bari zayıflarsam bu şekilde belki kendiliğinden düzene girer bir şeyler ve biraz daha rahat hamilelik yaşarım dedim.

aslında başta diyordum ki hani hamile kalayım alabileceğim minimum kiloyu alarak doğurayım ondan sonra ameliyat olayım ki vay hamile kaldım geri kilo aldım durumları olmasın. ama görüyorum ki kilo hem gebeliğe engel hem gebe kalınsa bile devamında sıkıntı da yaratabilir falan en iyisi tüp mide olayım dedim

daha tüp mide olmadım. pcos var bende kilo da gebe kalmaya engel sebeplerden biri diye ve sürekli diyet döngüsünden bıktığımdan dolayı kilo veremediğim için kilo verme yolu olarak hiç düşünmediğim tüp mideye yönelmek durumunda kaldım.

nasipse 6 nisanda ameliyat günü aldım. baktım gebelik oluşacak gibi değil bari zayıflarsam bu şekilde belki kendiliğinden düzene girer bir şeyler ve biraz daha rahat hamilelik yaşarım dedim.

aslında başta diyordum ki hani hamile kalayım alabileceğim minimum kiloyu alarak doğurayım ondan sonra ameliyat olayım ki vay hamile kaldım geri kilo aldım durumları olmasın. ama görüyorum ki kilo hem gebeliğe engel hem gebe kalınsa bile devamında sıkıntı da yaratabilir falan en iyisi tüp mide olayım dedim
BEnde dedim kilolu iken kalayım da sonra ameliyat olurum ama olmadı kilo verince oldu işte 10 senedir kilo ile savaşıyorum ver al ver al artık çok sıkılmıştım keşke daha önce olsaymisim diyorum hep

BEnde dedim kilolu iken kalayım da sonra ameliyat olurum ama olmadı kilo verince oldu işte 10 senedir kilo ile savaşıyorum ver al ver al artık çok sıkılmıştım keşke daha önce olsaymisim diyorum hep
bende öyle işte aynı duyguları paylaşıyoruz. kilo verince olmasını temenni ediyorum şu an.
çok teşekkür ederim biraz umut oldun bana çünkü instagramda bir kadın gördüm ' kilo ver çocuk olur ' dendi bana kendimi hep öyle şartladım ama yine olmadı şimdi tüp bebek sürecindeyim falan diye paylaşımlar yapıyor.
doktorlar kilo ver olur dediği için bana bende öyle adapte ettim kendimi o yüzden hem ameliyat olup hem de zayıflamama rağmen çocuk olmazsa çok üzülürüm çünkü çok istediğim bir şeyi sağlıklı bedende yetiştirmek için erteledim biraz daha neticede bu kararı almak kolay olmadı

Benim boyum 1.70 92 kiloyla hamile kalmistim hamileligimde 5 kilo vermiştim sonra geri aldım +1 ile doğuma girmistim hiç bir sıkıntı yoktu bı sorun olmaz canım inşallah

Back
X