Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Üniversite sınavına evde hazırlanıyorum. Haliyle çok dışarı çıkamıyorum.
Üstelik etrafımdaki her yer yokuş.
O yüzden yürüyüşe çıkamıyorum.
Benim gibilere öneriniz nedir?
Evde Leslie Sansone falan yaptım bir süre ama sıkıyor o da.
merhabalar
Yazdıklarınızı okudum. ben de 3 ay önce sizin gibiydim. evde yiyecek bir şey bulamayınca ya çocukların atıştırmalıklarına dadanırdım ya da kalkıp üşenmeden kendime tatlı yapar yerdim. doymak nedir bilmezdim. tok olsam bile sürekli bir şeyler yerdim.
Sonra bu durum gittikçe moralimi bozmaya başladı. kendimden utanıyordum. aynaya bakamıyordum. 8 sene içinde tam 28 kilo alarak 91 kilo olmuştum. bu gidişe bir dur demenin zamanı gelmişti. bir de çevremdekilerin alaycı sözleri ve imaları canımı çok acıtıyordu.
Eşimin de ısrarıyla diyetisyene gitmeye karar verdim. bir kaç diyetisyenle görüştüm. sonra daha çok ısındığım canım diyetisyenimle zayıflama sürecini başlattık.
dediklerine harfiyen olmasa da büyük oranda uymaya çalıştım. hayatıma olabildiğince hareket kattım. Su tüketimimi günlük 12 bardağa çıkardım. kahvaltıda yüzüne bakmadığım haşlanmış yumurta, zeytin ve peynir vazgeçilmezim oldu. Hiç tüketmediğim yeşil çay, çavdar ekmeği ve yulaf ezmesiyle tanıştım. öğle ve akşamları ana yemeğimi hafif yemeklerden oluşturdum. salata, yogurt, süt ve kuru meyveyi her gün tükettim.
14 haftanın sonunda 91 kilodan 74'e düşmeyi başardım. Vermem gereken 10 kilom daha var. İnan ben başardıysam herkes başarabilir. Yeter ki başaracağına inan ve asla vazgeçme.
Sade rejim yaparsan sarkarsin diye dusunuyorum. Spora gidersen hem sıklaşırsin hem kilon kayp edersin.. Kucuk kizim anaokuluna basladinda gine tekrar baslacam.. Simdi aldi gidiyor kilo lar benimde.. Spora baslamistim cok faydasini gormustum.. Hem rejim yapmakda zor olmuyor..
Aynen senin dedigin gibi, duygusal sikintilar yemekle bastiriliyor.
Troid bezlerimde calismiyor, zaten ilk 25 kiloyu bu yüzden aldim, sonrasida moral bozukluguyla geldikce geldi. Sonuc olarak bu hale geldim malesef. Su an tam 40 kilo fazlam var.
Ne kabullenmesi, nefret ediyorum bu kilolarimdan.
Eskiden ben en az 45 dakika spor yapardim, yürüyüs saglikli beslenmemin disinda. O halime geri dönebilsem keske.
O yeşil gözlüyü bulup çıkarmak senin elinde.
O zaman da spor yapan sendin gene yaparsın.
Bende de hamilelikte tiroid çıktı hala ilaç kullanıyorum.
Hangimizin sıkıntısı yokki doğumdan sonra bazı aile üyeleriyle ilişkileri yerle bir olmuş bir anneyim. Duygusal sıkıntıyı yemekle bastırma olayını bilirim.
Hala sıkıntılar devam ediyor. Ama ben kilo veriyorum.
Bir yerden başlamam lazım dedim. Böyle gidemezdi gitmemeliydi.
Yapmak benim elimdeydi.
Seninde elinde yeşil gözlü
Bir kısmını okudum yorumların, çok güzel tavsiyeler verilmiş.
Söylendi mi bilmiyorum ama eklemek istedim; eğer başlamak senin için imkansız görünüyorsa, ya da devamını getirmede çabuk pes ediyorsan, ilk etapta bir psikolog-psikiyatr yardımı da alabilirsin.