• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kilo vermenin altın yolu- 55 kg verdim

PinkSteam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
21
14
3
38
düşünce gücünü doğru anlamak lazım, size kilo vermenin altın kesin ve değişmez ve mutlak işe yarayan formülünü veriyorum:
insan doğaya öykünerek ilerler, beslenme alışkanlığımız da çevremizden edindiğimiz deneyimlerle olur, fit ve formda olan arkadaşlarınızı, insanları ve yaşam tarzlarını inceleyin ve gözlermleriniz neticesinde beslenme ve aktivite programınızı oluşturun... örneklerle açıklayacağım... misal ben işim gereği insanları hep incelerim ama yeme alışkanlıklarını incelemeye gelince baktım baktım bu ince insanlar kahvaltı yerine genelde sadece çay kahve içiyorlar, şimdi diyecek bazıları sağlıksız diye, hayır, eğer şeker veya benzeri hastalığınız yoksa, bir çok beslenme uzmanı ve doktor, yıllarca yaptıkları alıştırmalarda, kahvaltı etmemenin şekeri dengelediğini ve kilo vermeyi çok kolaylaştırdığını söylüyor fakat bazı çıkarı olan insanlar bu istatistiğin göz önünde olmasına izin vermiyor....
yine bir başka gözlemim, fit insanlar genelde katkılı gıdalar, bisküvi vs gibi şeyleri az tüketiyor.... tatlıyı nadiren(mesela haftada bir gün) yiyor, meyve yemeyi, sebzeyi tercih ediyorlar... ve şundan emin olun ki az yiyorlar, hayır açlıktan ölmüyorlar elbette ama az yedikleri kesin, arada bir herkes oburluk yapar, onlar göz önünde oburluk yapıp o gün ağızlarına başka şey koymazlar...
ve şundan emin olun bu onların dieti değil yaşam şekli, biz diet yapmamalı, diete programlanmamalı, her zaman az yememiz gerektiğini bilmeliyiz ve eğer gerçekten buna irade gösterirsek.... ben 55 kg verdim ve gayet sağlıklıyım.... bunu dikkate alarak beni dinleyin...

yılda 4 kere oburluk yapacağım, o günlerde yediklertimi dans ederek harcayacağım diyin....

ve elbette fit insanlar, bol bol hareket eder, çoğunlukla yerlerinde duramazlar... hafif bir yürüyüşün şekeri dengelediği malum. ama şuna inanın asıl mesele beslenme tarzı ve bunda kararlı olmak...

haftada bir gün bir miktar tatlı yiyin, abartmadan.. benim oburluk dediğim gerçek bir oburluktur elbette arada tatlı yenir. diette bile olsan...
beni dinleyen mutlaka kilo verir emin olun!!!
ayrıca ince insanlarla takılırsanız, yemeğe giderseniz, onların ne yedikleri hem yemek kültürünüze katkı sağlar hem onunla az yemeğe alışabilirsiniz..
sevgiler

Fevzi Ozgonul'un kitaplarindada sizin dedikleriniz geciyor. Genel mantik bu ama ah birde uygulayabilsek..

düşünce gücünü doğru anlamak lazım, size kilo vermenin altın kesin ve değişmez ve mutlak işe yarayan formülünü veriyorum:
insan doğaya öykünerek ilerler, beslenme alışkanlığımız da çevremizden edindiğimiz deneyimlerle olur, fit ve formda olan arkadaşlarınızı, insanları ve yaşam tarzlarını inceleyin ve gözlermleriniz neticesinde beslenme ve aktivite programınızı oluşturun... örneklerle açıklayacağım... misal ben işim gereği insanları hep incelerim ama yeme alışkanlıklarını incelemeye gelince baktım baktım bu ince insanlar kahvaltı yerine genelde sadece çay kahve içiyorlar, şimdi diyecek bazıları sağlıksız diye, hayır, eğer şeker veya benzeri hastalığınız yoksa, bir çok beslenme uzmanı ve doktor, yıllarca yaptıkları alıştırmalarda, kahvaltı etmemenin şekeri dengelediğini ve kilo vermeyi çok kolaylaştırdığını söylüyor fakat bazı çıkarı olan insanlar bu istatistiğin göz önünde olmasına izin vermiyor....
yine bir başka gözlemim, fit insanlar genelde katkılı gıdalar, bisküvi vs gibi şeyleri az tüketiyor.... tatlıyı nadiren(mesela haftada bir gün) yiyor, meyve yemeyi, sebzeyi tercih ediyorlar... ve şundan emin olun ki az yiyorlar, hayır açlıktan ölmüyorlar elbette ama az yedikleri kesin, arada bir herkes oburluk yapar, onlar göz önünde oburluk yapıp o gün ağızlarına başka şey koymazlar...
ve şundan emin olun bu onların dieti değil yaşam şekli, biz diet yapmamalı, diete programlanmamalı, her zaman az yememiz gerektiğini bilmeliyiz ve eğer gerçekten buna irade gösterirsek.... ben 55 kg verdim ve gayet sağlıklıyım.... bunu dikkate alarak beni dinleyin...

yılda 4 kere oburluk yapacağım, o günlerde yediklertimi dans ederek harcayacağım diyin....

ve elbette fit insanlar, bol bol hareket eder, çoğunlukla yerlerinde duramazlar... hafif bir yürüyüşün şekeri dengelediği malum. ama şuna inanın asıl mesele beslenme tarzı ve bunda kararlı olmak...

haftada bir gün bir miktar tatlı yiyin, abartmadan.. benim oburluk dediğim gerçek bir oburluktur elbette arada tatlı yenir. diette bile olsan...
beni dinleyen mutlaka kilo verir emin olun!!!
ayrıca ince insanlarla takılırsanız, yemeğe giderseniz, onların ne yedikleri hem yemek kültürünüze katkı sağlar hem onunla az yemeğe alışabilirsiniz..
sevgiler
tam olarak neler yaptiginizi yazabilir misiniz ne kadar surede verdiniz tebrikler bu arada

tam olarak neler yaptiginizi yazabilir misiniz ne kadar surede verdiniz tebrikler bu arada
aslında çoğunu söyledim ama bir daha üzerinden geçmek gerekirse:
ilk 30 kg verirken,haftada sadece bir gün tatlı, bir dilim pasta kadar, onun dışında şeker yok meyve var sadece, meyve günde 3-4 porsiyona kdr yiyebilirsin, mesela 3 porsiyon çilek 36 tane çilek yapar, internetten porsiyonlamaya bakabilirsiniz... günde 4 dilim ekmek, bu 1 simit yapar aynı zamanda... Epey cömertçe fındık fıstık yenebilir, bir su bardağı yer fıstığı mesela, hatta ben aştım bile!! pirzola biftek istediğiniz kadar yiyebilirsiniz, salata istediğiniz kadar hem zeytinyağlı, peynir konusunda oldukçe cömertim, ama oturup 5 kg pirzola ve 1 kalıp peynir yemiyorum elbette, günde 6-7 porsiyon proteine çıkabilirsiniz, hatta kızartma olmamak şartıyla daha üstü bile olur... kahvaltıyı genelde öğlen 3 gibi yapmaya çalışıyorum ama bazen 1 de acıkıyorum ama elbette o saatlere kdr çay kahve serbest, maden suyu şişirir miğdeyi, en şekeri dengeleyen önemli unsur bu!
ama bir 10- 20 kdr fazlanız varsa diet daha sıkı olmalı, geç kahvaltıya ek olarak karbonhidrat yani ekmek makarna pilav , 1 dilim ekmek kdr olmalı, hatta o bile olmasa olur, salata meyve kuruyemiş ve proteinle ve hepsini önce verdiklerimin yarısı kdr olarak devam edebilirsiniz.... ama tüm kiloları verince yine ilk söylediğim programa dönebilirsiniz, kilo verince sakın yemeye başlamayın, unutmayın bu bir yaşam tarzı, arada kaçamak olur, oburluk günleri olur, yılda 4 kere falan oburluk yapabilirsiniz, yılbaşında miğde fesadı geçirmeyen mi var? ama istisnalar kaideyi bozmamalı.

ben daha önceden epey dietisyene gidip, araştırıp çok kafa yordum bu işe, dietisyen olabilecek kıvamdayım... ve üstelilk kilo vermemi engelleyen bir hastalığım var, prolaktinim yüksel, ilaç kullanıyorum... insan kendinin doktoru derler ya... kendini tanı, aklını kullan, Allah ın yardımıyla kilo verilir, güzelleşilir, hiç umutsuzlanmayın kızlar...

ben daha önceden epey dietisyene gidip, araştırıp çok kafa yordum bu işe, dietisyen olabilecek kıvamdayım... ve üstelilk kilo vermemi engelleyen bir hastalığım var, prolaktinim yüksel, ilaç kullanıyorum... insan kendinin doktoru derler ya... kendini tanı, aklını kullan, Allah ın yardımıyla kilo verilir, güzelleşilir, hiç umutsuzlanmayın kızlar...
tebrik ederim canim seni.
kaç kilodan kaça düştün

çok güzel yazmissin, kilo vermek öyle zor ki artık. normalde dünyaları yeyip nadiren kilo alan biriydim doğumdan sonra aldiklarimi vermek imkansız hele geçen sene aylarca diyet yaptım kilo veremeyince vazgeciyordum haliyle ve o zaman da çok kilo almıyorum yani saçma bir sabitlenme var 55-60 arasindayim.. keşke 55ten 52ye dusebilseydim şimdi 60ım gene. Çok da degil ama anlayamıyorum beceremiyorum artık metabolizma yavaşladı sanırım. Geçen sene bir 8 kilo verdim. Yani 68 den 60 a sonra 55 e ama sonra gene 60 a geri çıktım. Zihinle falan alakalı mı bilemiyorum. Hangi kitap bu dediğiniz ? onu okuyalım?

Kesinlikle bunun suclusu zihin.
lanet olasi yasaklarla diyetlerle zihnimizi kirletiyoruz mahfediyoruz vucudun işleyişini

105 ten düştüm, ana 55 mi yazmışım yukarıya, 50 ediyor çünkü, 55 lere düştüm... Ay kusura bakmayın 5 kg yanlış olmuş...
Benim araştırma dediğim, bir çok dietisyene gittim, dinledim ve diet yaptım yıllar önce, internette çok araştırma yaptım, en son dayım Canan Kaaratay ın kitabını vermişti ama okumadım... öyle bir iki kilo fazla için kendinizi üzmeyin ama, elbette verin onun sıkıntısı oluyorr elbette ama...

Back
X